Last news in Fakti

6 Януари, 2017 18:18 1 139 1

17 автори изпратиха 25 предложения за химн на Димитровград

  • химн-
  • димитровград-
  • предложения
17 автори изпратиха 25 предложения за химн на Димитровград - 1

Общо 25 са предложенията за текст на химн на Димитровград в конкурса, обявен от общината по повод честването на 70 години от създаването на града. Те са изпратени от 17 автори от цялата страна, като някои са предложили и по 2 – 3 варианта за бъдещ химн на града.

Както вече бе съобщено, предложенията за текст на химн на Димитровград в конкурса, обявен от общината по повод предстоящото честване на юбилея на града, се приемаха до 31 декември 2016 г. Конкурсът за химн бе обявен на основание на решение на Общински съвет – Димитровград, и във връзка със Заповед на кмета на Община Димитровград. Етапите в провеждането на конкурса са два: избор на текст и избор на музика за химн на Димитровград, припомнят от общината. Текстовете за химн на Димитровград трябваше да бъдат специално подготвени за целта, като темата да засяга миналото, настоящето и бъдещето на града и да подчертава неговата уникалност, отбелязват организаторите на конкурса.

Оценката и класирането на представените поетични творби ще се извърши от специална комисия, назначена от кмета на община Димитровград с участието на доказани експерти. След като оцени всички постъпили за конкурса текстове, очаква се до 15 януари 2017 г. Комисията да излъчи едно предложение за създаване на музика по него и да го обяви на интернет страницата на Община Димитровград и в Съюза на композиторите и Съюза на българските музикални и танцови дейци, както и в националните електронни медии. Всички, които пожелаят да се включат във втория етап от конкурса, а именно - в избора на музика за бъдещия хим на Димитровград, трябва да знаят, че предложенията за музика на химна трябва да бъдат в нотно изписване за клавир, глас и демозапис, включващ цялостния вариант – посочения от комисията текст и създадената музика към него. Срокът за подаване на музикалните творби за химн на Димитровград ще е до 15.04.2017 г. Адресът за изпращане на музикалните творби на СD е: гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” №15. При изпращане на творбите авторът следва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес.

До 30 април 2017 г. комисията се очаква да излъчи три предложения за химн на Димитровград. Предложенията на комисията се подлагат на обществено обсъждане в срок до две седмици след излизане на предложенията, допълват от общината. Наградният фонд за класирания текст и музиката към него за химн на Димитровград е следният:

- за класирания текст на химна – 1 500 лева.

- за класираната музикална част на химна – 2 000 лева.

Бъдещият химн на Димитровград ще звучи на национални и официални празници, при отбелязване на празника на града, при издигане на знамето на Общината, при посрещане на гости от висок ранг, при връчване на награди в тържествена обстановка и при честване на събития с особено важна роля за Общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аркан

    0 0 Отговор
    ще бъде фаворит
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове