14 Януари, 2017 15:09 1 251 4

Румен Петков: Промяната ще започне от АБВ

  • румен петков-
  • абв-
  • партия-
  • конгрес-
  • георги първанов

Утре ще се състои конгрес на партията, на който трябва да бъде избрано новото ръководство

На отминалите избори хората показаха много ясно, че искат нещо ново. Че търсят една форма на радикализация, но която да бъде умерена и да бъде в рамките на обществения интерес, която да бъде лишена от така наречения „див популизъм“ и която да даде на обществото възможност да види себе си представено. Затова и показваме, че промяната може да започне. И че промяната ще започне от АБВ, с избора на нов председател на партията и негови нови заместници.

Това заяви в ефира на bTV ден преди конгреса на ПП АБВ нейният зам.-председател Румен Петков. „Не става дума за махане или оттегляне от политиката. Напротив. И президентът Първанов, и господин Калфин, и аз ще помагаме с всички сили и средства, с които разполагаме на новия председател и на партията като цяло. Тук не може и не трябва да има никакво съмнение. Стремежът ни е да дадем възможност на млади хора, които са подготвени, които имат енергия, които могат да дадат друго звучене, друго качество на българската политика, да участват достатъчно активно в нея“, категоричен бе той.

Според Петков АБВ ще бъде сигурен участник в следващото Народно събрание, въпреки опитите за манипулации със социологически прогнози. По думите му от началото на своето съществуване партията е минала през четири типа избори и вече е доказала твърдо, че запазва и развива своя потенциал.

„Опитът ни до момента показва, че нямаме случай в четирите типа избори, на които ПП АБВ се е явявала до сега, тъй наречените социолози да са ни давали първоначално повече от процент и половина. Обикновено се случва така, че в последните два дни започват да говорят вече за 4 , за 5 за 3 процента. Но през останалото време масово се правят опити да се внушава, че няма смисъл да се гласува за АБВ. Уверен съм, че ще влезем с следващия

Румен Петков бе призован за коментар и по отношение на управлението на ГЕРБ, както и за мандата на действащия все още президент Росен Плевнелиев. „Борисов беше премиер, който се съгласяваше на прекалено много компромиси в името на една имагинерна стабилност, а трябва да е ясно, че лошата стабилност е далеч по-вредна от намирането на друго решение.

Считам, че Борисов направи такива компромиси, които са необосновани както от политическа, така и от обществена гледна точка. За пример ще дам спекулацията с тъй наречената ограда на границата. Това е едно компрометирано съоръжение. Всеки ден намираме мигранти, преминали през съоръжението. Т.е., направи се нещо, за да се легитимира псевдопатриотизма, патриотарството в България, в името на някаква подкрепа за кабинета“.

„Росен Плевнелиев е катастрофа! Той е недоразумение във всеки един план на своето поведение! Той удари, изкопа дъното ! Той провеждаше една външна политика, която лиши България от основни инструменти за влияние на Балканите. Това е първият президент на прехода, който нямаше ясното съзнание как искаме да развиваме отношенията си с Македония, това е президентът на прехода, който не знае също и как искаме да развиваме отношенията си със Сърбия. Това е президентът на прехода, който ако имаше как, щеше да обяви война на Русия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    6 0 Отговор
    nov bardak sas stari k..vi
  • 2 Историка

    5 0 Отговор
    Петков, но вие всички досега нямате ясна визия какво да се направи, за да се оправи българският фолк и държава? Вземате парите лапате, пречите ни да се развиваме да живеем като хора, що за демагогия е вашето и на абв бсп дпс герб сдс одс ндсв... ? та вие трябваше да направите някои промени в Законите, за да се урегулират справедливо и хората да могат да работят предприемат спокойно и с ясни сигурни Закони, не да мените всичко по кефа си и да всявате разруха пречки хаос! та вие всички сте ПРЕСТЪПНИЦИ, за затвора досега. как ще промениш нещата за доброто ни? Така ли: ... Публикувано във факти.бг: И че промяната ще започне от АБВ, с избора на нов председател на партията и негови нови заместници.... ??? Ясно при вас само лапането Калинкизирането и пречки за нас е в разцвет...
  • 3 Gost

    4 0 Отговор
    A znaete li 4e dr.Petkov e bil partia s br. Galevi predi vreme

    Коментиран от #4

  • 4 OMG WTF

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gost":

    Не само знаем, но и помним. За съжаление обаче, 90% от мат'ряла помни като маймуните. Всички избори до сега го доказват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове