21 Януари, 2017 10:09 2 887 19

Цариградско шосе на "юфка" година след ремонта

  • цариградско шосе-
  • пукнатини-
  • ремонт
Цариградско шосе на "юфка" година след ремонта - 1

Неправителствената организация Спаси София разпространи снимки от столичния булевард Цариградско шосе, който въпреки, че беше изцяло преасфалтиран преди малко повече от година, вече се нуждае от спешен авариен ремонт. Столичната община даде над 20 млн. лв., за ремонта в участъка между 4-ти и 7-ми километър, който вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

“Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него”, пишат от организацията като посочват, че вече не се изненадват от ремонти на ремонтите, а твърденията на Столичната община, че държи на качеството не звучат сериозно на фона на резултатите. Изпълнител на проблемният участък е фирма Трейс груп холд АД. Изпълнител на ремонта е сдружение ДЗЗД Градска магистрала, съставено от Интегрирани пътни системи АД, Инфраструктурна компания АД, Калистратов Груп ООД и Рутекс ООД.

Очевидно полагането на асфалта е некачествено щом вече стана традиционно да се появяват дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време. На снимките е видно, че са правени аварийни запълвания, с цел разширението на част от пукнатините да спре, но този метод също не се е оказал успешен. Булевардът в петък беше обявен за авариен ремонт в страницата на зам. кмета по транспорт Евгени Крусев. От Спаси София напомнят обаче, че по време на ремонта, в многократни медийни изяви, кметът Йорданка Фандъкова декларира убеждението си, че на обекта се осъществява адекватен строителен надзор, който да гарантира качеството на ремонта.

“Вече многократно сме коментирали спешната необходимост общините и Народното събрание да осъзнаят колко важна е тежестта на качеството в обществените поръчки. Още чакаме някоя от институциите да се ангажират с този проблем, но очевидно - напразно”, заявяват от Спаси София. От организацията настояват за черен списък за фирмите, доказали се като неспособни да осигурят необходимото качество на изпълняваните от тях обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 железото

    28 0 Отговор
    Така е като се икономисва от материали и се надписват цени от тези 20 милиона лева за булеварда са отишли 2-3 милиона - другите са разпределени между фирми - правителство - дребни рушвети и тн.
    Жалка държава сме - много жалка!

    Коментиран от #9

  • 2 11111

    18 0 Отговор
    Треис най-добрите факири в изграждане пътни мрежи за неукия бг.кмет.
  • 3 Евлампи

    16 0 Отговор
    И не само в София.Икономисват битума,гадовете.
  • 4 БЪЛГАРИН

    20 1 Отговор
    Винаги резултата е плачевен когато мутрите управляват София и разни недомислия с учителско образование стоят начело на пирамидата.
  • 5 Townboy

    20 0 Отговор
    Още ли се съмнявате в милиардите на Боко и компания от ГЕРБ? Ето така се става милиардер в България а все още няма политик в затвора.
  • 6 Лупи

    18 0 Отговор
    Eee няма значение това, че се е цепнал малко асфалта и се разпада, като след още 1 година ще зейнат доволни дупчици! Важното е да се прави нещо, нали така знае всеки гербераст? С какви пари и за колко няма значение, важното е да се строи... и после шефа на фирмата строител да пее на общи чалга купони как е е..ал Б...ко в г...за!
  • 7 гост

    11 0 Отговор
    мога да помогна например една от фирмите се казва КАЛИСТРАТОВ ГРУП стои на заден план и мислят че разбират маркират усвояват и продължават , ако всеки който знае посочи по една фирма може да се постигне положителен ефект да се попречи да работят в отговорни проекти ,същата фирма беше асвалтирала дръвчетата на Владимир Вазов
  • 8 Ярослав Станчев

    18 0 Отговор
    На следващите избори пак гласувайте за Бойко и компания.
  • 9 Зиро

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "железото":

    Защо да сме жалки? Ние хорицата постоянно критикуваме мафиотите в политиката общ7ини и обръчи от фирми. НО? парадоксалната ни ченгеджийница-правосъдни-юрофуундс разпределители тук сякаш са садомазо? ни чуват ни действуват? И лапачите си "усвояват" парите на кило по постовете на какво ли не, наливат в обръчи от фирми и строителни много сред тях и резултата е описан в новината... къде е сега Баце да застане гордо до ухиленото личице на Павлова и да се ухилят и да кажат гордо "Градим България! Време е! С ГЕРБ сме по-силни!" ??? Е, поне ще е готин кадъл на снимката, ако не друго? не визирам само ГЕРБ - схемите са отдавнашни и който бе на власт си ги прилагаше...
  • 10 Гого

    14 0 Отговор
    Боко къде са парите....??
  • 11 Трол

    16 1 Отговор
    Великия Вожд резна ли лентичката?
  • 12 кроко

    10 0 Отговор
    Еми значи 20 милиона са били малко и на данчето фандъкова хората са били много гладни!
  • 13 Гост читател

    10 2 Отговор
    Бойко или некой друг, няма никакво значение. У нас ,през последните 27 години се крадяло яко, без изключения. Трябва да сте много прости ,да си мислите,че като си замине Бойко и дойде друг ,кражбите ще спрат. Нема братко, крадливостта и мързела са генетично записани в българите, сори.

    Коментиран от #17

  • 14 Алфата

    5 1 Отговор
    Взех да се притеснявам сериозно да не започнат Белене или 7-ми на Козлодуй, при това "качествено строене"...
  • 15 Hector

    11 0 Отговор
    В белите държави, след като изкрадат 20%, с останалите 80% правят нещо. А тук искат да откраднат 80%, а с останалите 20% се опитват да направят нещо. Неслучайно направата на 1 км магистрала у нас е достигала до 67 млн лева, при 5 млн евро за 1км за сравнение в Норвегия...
  • 16 ИЖИ

    8 0 Отговор
    След асфалтирането само като видях колко бързо черната настилка изсветля и стана светло сива ми стана ясно колко е не качествено.

    В другите държави след асфалтиране, настилката остава хубава, гладка и наситено черна с години
  • 17 нпнпн

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост читател":

    Не бе тоя няма равен в кражбите! Безочлив и пипа от най-бедните!
    Типично по мутренски! Вдигна всичко за кратко време, винетки, минетки и тн. Няма какво да го коментираме него - той е ясен!
    Другите поне крадат по-културно и не пипат от най-бедните - затварят си очите и за много дребни далавери - докато Боко се мъчи да ги лови :)
    Просто няма равен!
  • 18 Гоуст

    5 0 Отговор
    За това измислиха надзора - да се оправдават те(строител и възложител - или и двамата са едно и също) с него и да узаконява смешните строежи.
  • 19 Оооо

    0 0 Отговор
    Защо ли ни прави впечатление? Когато "направиха" участъка около Орлов мост, нямаше и седмица време и асфалта стана на коловози. Щеше да има глоби, ремонти, корекции, санкции......Минаха години! Нищо не е направено! Возим се в улеи.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове