5 Февруари, 2017 09:33 11 936 53

300 лв. пенсия - не е коректно

  • владислав горанов-
  • герб-
  • пенсии

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета на ГЕРБ

650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460. Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели. Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов по Нова телевизия.

Пенсиите няма да стават 300 лева - не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт. Н

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата, увери Горанов. Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен - те са вече по-богати, смята Горанов. Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа - с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ ще спечели

    90 6 Отговор
    ако не се обаждат до изборите. В момента минималната заплата е 460, но стипендията за докторант си остана 450, учителските си останаха 650 (даже за януари не са си ги получили). За правосъдие, МВР и образование видяхме немощта на правителството на Борисов. Ако човек е бил на власт и не е изпълнил това, което е обещавал преди, значи и сега няма да го изпълни.
  • 2 константин

    74 7 Отговор
    Г-да вечно искащи (грабещи)власт,нали не беше възможно вдигане на заплати,вдигане на пенсия,подобряване стандарта в БГ и т.н.А сега когато видяхте че всяка политическа партия предлага по добър живот да не кажеме че всичко добро тръгна от ПП ВОЛЯ, и Хоп,оказало се е че и вие можете да го направите това разбира се по малко ще ви влизат в джоба ама все пак могло.Мила ПП Герб,наистина много бавно загряваме като народ но пък загреем ли много трудно ще истинем.Народа няма да позволим не само на вас но които и да е на власт,няма да ви позволим повече да си играете на инат и търговия с народа.Ние ви избираме и ще играете така както ви свирим ние Народа,тази държава е наша и ще става това което иска народа ако ли не имате достатъчно милиони да заживеете един нормален живот някъде в африка или където и да е ,оставете ни на мира и се махайте от БЪЛГАРИЯ,не ни продавайте повече,Бог да накаже партиите които ни предадоха Амин
  • 3 mihala

    48 3 Отговор
    Кредита приключи и се видя,че не мислите, а чакате по-немислещи да ви дават акъли. Няма да може пак да се върнете към светлото бъдеще, защото хоризонта си отиде. Стегнете се и не правете глупости. Не давайте на мързелите,не взимайте от нямащите.Научете се на чувството за самоопределение към българщината.Не ровете в калта,защото не са ви годините.Обърнете се и дано си видите гърба.
  • 4 Бай Тен

    98 2 Отговор
    На този му дайте 150лв пенсия, дай те му и къща на село и го оставете да се издържа и живее живот мечта

    Коментиран от #52

  • 5 константин

    63 4 Отговор
    Стига празни обещания Г-да,управляващи.Все нещо ви пречи да направите добро за народа,до кога ще ни лъжете и мамите,но найстина не сте много виновни вие а виновни сме ние -народа защото си продаваме гласовете за 50лв.Можете ли да си представите щом един човек стига до там да си продаде гласа,до каква мизерия сте ни докарали целесъобразно разбира се,на един гладен човек му покажи една банкнота и той ще е готов и убииство да извърши,за да се нахрани.Глада е най лошия учител,не се ли нагледахме на самоубийства,на убийства и т.н.от глад и мизерия,мили съграждани стига сме вярвали на тези изнудвачи,мафиоти,вълци грабители,наречени министри,управници ,партий,Генерали и прочие,да мислим по разумно.Нека Бог да ни е на Помощ.
  • 6 Yoni

    36 4 Отговор
    Toq kradec e ot dolni dubnik I az sam ot tam tozi gospodin ima hilqdi dekari zemq ima fabriki ima mashini za nqkolko miliona predi 2 ili 3 godini mu praviha silozi za nz si kolko miliona s dve dumi kral e i s g.zu si i toi reshava koi shte Bude kmet na d.dubnik
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 666666

    73 5 Отговор
    Два мандата кви ги крепихте???
  • 9 Финдли

    56 4 Отговор
    То досега да сте изпълнили всичко,което сте обещавали за края на мандата,ама нали не стигате дотам. 2-3 години и отивате на нови избори,защото вЪлната пак ви пречи.
  • 10 Баткото

    50 2 Отговор
    Забелязвате ли ,че никой не говори за някакви дати .Ами тези цифри могат да ги достигнат след 10-15 години ,когато бензина стане 3,49лв (примерно) .Що не кажат едно "800 дни " за да има на какво да им "вЕрваме.
  • 11 👽Кораба Майка

    48 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: 650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460. Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели. Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов по Нова телевизия."Защо не го направихте до сега?!Исега толкова ще го направите.
  • 12 👽Кораба Майка

    24 6 Отговор
    1500 МИНИМАЛНА заплата ако обещаете....
  • 13 Митко

    63 10 Отговор
    Само много болен и луд човек може да гласува за престъпниците от герб, ограбиха държавата, надробиха такава каша изтеглиха 21милиарда и сега кой ще ги върне? Пак народа.. До като не видя борисов и цялата му организирана банда в затвора няма да повярвам и в съдебната ни система..
  • 14 Лупи

    36 2 Отговор
    Според мен след около 10-тина години ще е възможно средна заплата от около 2000 лв при около 500% инфлация спрямо сега.
    Не е коректно да се говори за заплатите отделно понеже това, което има значение е покупателната способност на населението! Заплатите могат да се вдигат, а тая способност може спокойно да си пада и вожда се бие в гърдите как бил вдигнал заплатите на всички. Ти си ги вдигнал ама си ни направил по-бедни и твоето вдигане няма никакво значение. Аз искам някой да дойде и да не ми вдига заплатата, а да ми свали цените на тока(да контролира крадците там), бензина(да махне картела) и да махне ДДС-то върху храната и пак ще направи повече от някой дето е вдигнал заплатите със 100 лв, които после ще ги дадеш само за сметката си за ток поради "изключително лошата зима от 100 години насам с 4 седмици сняг и -15 градуса за няколко дена".
  • 15 Гнида

    48 3 Отговор
    1500 лева заплата може , а 5 пъти по—малка пенсия не може . Ами що не дойде тоз пост комунистически отличник , градящ кариера през демокрацията да види колко са средните заплати в провинцията 650 лева са . Този дето го притесняваше , че някой пенсионер ще откара до 100 години . Ибрикчия !
  • 16 гост

    35 3 Отговор
    Този забогатя неприлично. Защо не дава обяснение.
  • 17 Yoni

    20 4 Отговор
    Multi milioner
  • 18 Васичка Атанасова

    48 10 Отговор
    долу герб
  • 19 незнайко

    45 6 Отговор
    Много голям тарикат- 650 лева минимална заплата, като маржа е 10% на година. 460 сега, догодина 506, следва 557, 612 и накрая 673. Така иска да си усигури 4 годишното управление. Защо не каже, как ще се движи цената на стоките през това време? ЗАЩОТО НЕМОЖЕ !
  • 20 onq s konq

    8 63 Отговор
    Като ви четъ коментарите разбирам че тука никои на разбира от политика което е жалко!!!Кога се е отметнал Бойко та сега???Щом е ОБЕЩАЛ значи ше го направи !!!Не искате светло бъдеще и благодентствие а само лаете тука !!!

    Коментиран от #21, #26, #42

  • 21 бойко белота

    41 7 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Ами до сега 2 пъти се сещам да се е отметвал от всичко - първото му правителство и второто му правителство. Това да хвърляш оставка, защото си загубил избори е меко казано несериозно. Това не е игра на белот да хвърлиш картите!
  • 22 незнайко

    43 3 Отговор
    Който обещае да върне ТЕЦ мариците, златодобива и енергатиката ни в наши ръце, ще гласувам за него. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ОБЕЩАВА ?

    Коментиран от #29

  • 23 Дългият

    39 1 Отговор
    Кое не е коректно....кое...Корецтно ли е пенсия от 180...190 лева при положение че човека е с 35 год.трудов стаж...той каква вина има....Всички сте лъжци и едните и другите....Сигурно на Горанов 200лв са му минимум джобните Пфу.....
  • 24 Istinata

    37 6 Отговор
    Истината е видяхме , как к*.вата Бойко се отметна от думите си между двата вота за президент , това ми е напълно достатъчно за да знам колко струва тяхната дума.
  • 25 Бай Колю

    30 5 Отговор
    Борисов какво си мисли ,министерски съвет не е детска градина.На ти куклите дай ми парцалките.Два пъти съм гласувал за ГЕРБ но имам чувството ,че Борисов още не е приключил с пуберитета,липсва му държавническо мислене.
  • 26 onq s dinozavara

    27 5 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Ми те и преди обещаха една камара неща ама кво стана НИЩО. И сега какво трябва отново сляпо да им се доверим ли? Никога повече не бих гласувал да тях. Признавам първият път си дадох гласа за тях, защото като повечето хора и аз очаквах те да подобрят живота ни, но се видя до къде я докараха. Втори път не съм се лъгал на обещанията им, а пък трети път АБСУРД. Когато някой веднъж е обещал нещо и не го изпълни втори шанс не давам камо ли трети. А ти коньо явно си доволен, но не и болшинството.
  • 27 семи проф

    39 6 Отговор
    А коректно ли е всеки мандат да удвоявате бюджета на МВР...Още в началото си при второто Управление ТИКВАТА ВДИГНА БЮДЖЕТА НА МВР ОТ 1млрд на 2млрд ...СЕГА СЕ КАНИТЕ ДА ГО ВДИГНЕТЕ НА 4млрд...тъй наречения сектор СИГУРНОСТ...един сектор който пращи по шевовете ...4 пъти по голям....Ще наливате пари и в сектор ПРАВОСЪДИЕ...че са най корумпирани и вкрая на годината си привеждат ДРАСТИЧНИ БОНУСИ....ЯВНО И ТОЗИ ПЪТ ГЕРБ СА РЕШИЛИ ДА СИ КУПЯТ ПРАВОСЪДИЕТО...най критикувано от ЕС....В ТАЗИ ДЪРЖАВА ОСВЕН ЧЕНГЕТА И ПРОКУРОРИ други хора не живеят ли....БЕДНОСТА И ГЕРБ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА АКО ГЕРБ спечелят изборите....КАКВА Е ТАЗИ ГЕРБЕРСКА ЗЛОБА И ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ ПОСТРОИЛИ ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА....

    Коментиран от #30

  • 28 ТОА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗЧЕКНЕ

    30 7 Отговор
    С МИЛИАРДИТЕ ДЕТ ОКРАДОХТЕ С ГЕРБ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ОТ ДВА БОНА НАГОРЕ.
  • 29 гост

    24 1 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Ами защото основните играчи са до шия затънали в ла...... зависимости. От кого очакваш да го чуеш?
    Трябва нови, необременени, чисти, честни, непознати ...и тогава, може би! Затова съм за нови играчи - без значени кои. Просто докато със старите промяна гарантирано няма да има, то с новите поне има някаква оптимистична неизвестност.
  • 30 гост

    41 5 Отговор

    До коментар #27 от "семи проф":

    Въоръжените сили на една страна условно са разделят на армия и полиция. Да си чул полицията да е генератор на промяна? Да е инициатор на преврати? Полицията винаги е пазила властимащите. Затова в България армията бе унищожена, за сметка на полицията. За да няма изненади. Затова политиците се грижат за полицията така, както се грижат и за циганите - защото са зависими от тях.
    Това е бъдещето - циганска, полицейска държава, управлявана от щедри към подчинените си крадци, за сметка на всички останали.
  • 31 Бай село

    55 4 Отговор
    Господине точно вие ли ще говорите за коректност? Значи щом е за народа 300 лв са много , а за вашите заплати, хиляди са малко така ли? Вие като финансист бихте ли изчислили , как се оцелява в блатото България с 300 лв, които на вас ви се виждат много? Сложете разходи , като ,ток ,вода , парно ,храна , лекарства , без кафе и чай за които Българския пенсионер само може да мечтае ,и ако можете да ги сместете в тия 300 лв , аз ще гласувам за вас с четири ръце! Знаете ли тези пенсионери , които още не са гушнали букета , как са оцелели? Не, не знаете, но аз ще ви кажа! Оцеляват от помощта , която им пращат децата им от чужбина,( където вие ги прогонихте ) без тяхната помощ са загинали! Вие за всичко пари намирате ,само за пенсии няма ,защото следвате девиза на вашия вожд, ЛОШ МАТЕРИАЛ! Народа може да ви прощава , но бог няма да ви прости , няма по голям грях от това да откраднеш от бедния.
  • 32 Klouni

    6 2 Отговор
    Ako si tup ,bashta ti komunist,bezkrupolen,elementaren ,licemeren,i bez nikakva cennostna sistema zapoviadaite v partia GURB , BKP , NDS NESHTO SI , I TAM VSICHKI DRUGI IZMAMNICI PREMINALI PREZ PARLAMENTA.
    VSICHKI POD NOJA
  • 33 Г(Е)РОБ

    14 5 Отговор
    Лесно постижимо бе. До пролетта трябва да заложат да изрукат половината пенсии и те така... Утре ще гробя един приятел от грижите на държавата... Амин и за държавата!
  • 34 Харви

    22 2 Отговор
    Достатъчно е да си припомним, че Вл. Горанов бяха на "дружество кафе" с "КОЙ" Пеевски и от тук на татък всеки може да си прави изводите може ли да се вярва на този човек.
  • 35 koko606

    22 5 Отговор
    Видяхме ви колко и как крадете! Останалото е за прокуратурата.
  • 36 999

    24 1 Отговор
    Днес пътувах от София до Батак и обратно и през целият ден исках да бъда татко на всички политици!!!!! На оня с коня също.
  • 37 не вЕрвам

    22 2 Отговор
    Никой не може да изпълни това, което могат да обещаят политиците преди избори.
  • 38 родител

    23 7 Отговор
    Господин селяк,дай на твоите родители с 35-40 години трудов стаж 200 лв. пък да видиме как се живее,а що се касае до учителите също не е честно, увеличаването на заплатите вече на всички е видно че,не кореспондира с добър учител.Пълно невежество и неграмотност,липса на всякакво възпитание и подготвеност за живота-така излизат нашите деца от иначе вечно искащите псевдо учители.Като се има в пред вид и безкрайните отпуски на същите и това им е много. Пушейки заедно с учениците в междучасието не ги прави добри учители.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Наталия

    9 1 Отговор
    През всичките тези години слушаме само лъжливи обещания,видяхме ги всичките циркаджии-червени,жълти,сини,гербери и всякакви ново излюпени и в момента излюпващи се.Лъгани сме,мамени сме,унижавани сме,ограбвани сме....ние ги избирахме и сега пак ние ще ги изберем...
  • 41 Boykov

    7 0 Отговор
    Това никога няма да стане. Всеки който дойде на власт обещава едно и също но действия няма. Защо не се признава за трудов стаж и техникумите в които сме учили ??? Тук в Чехия ги презнават за трудов стаж. България никога няма да се оправи. Затова и хората бягат в чужбина. ХУБАВА СТРАНА НО НЕ СЛУЧИ НА НАРОД!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    10 0 Отговор
    Тези досега влачиха и крадоха като скъсани,сега пак започнаха с обещанията.
  • 44 БАЙ ГАН4О

    5 0 Отговор
    Човек за затвора- доживот без право на обжалване.Това виждам на фотографията
  • 45 👽Кораба Майка

    4 0 Отговор
    На коментарът ми 1500лв минимална заплата 6 под човека са дали минус което ме кара да се замисля защо?Защото не искат тези 6 човека българския народ да си стъпи на краката да си оправим жизнения стандарт да живнеме малко както се казва.Явно тези 6 човека са от заинтересованите кръгове които имат изгода това да не става.Мога да им кажа нещо което могат да направят, но ще пропусна те си го знаят.
  • 46 Марио

    2 1 Отговор
    Не е коректно, а как така стана не коректно, еми да лошият материял, произведеното от който още не можете да доограбите! Ами щом не е коректноп, ще видите власт прес крив макарон... за сенирането на полупразни блокове има милиарди, за пенсионерите няма.. боклуци
  • 47 Скруч

    1 1 Отговор
    Тези, които не са работили или не са внасяли осигуровки знаят ли от къде трябва да дойдат очакваните от тях 300-та лева пенсия всеки месец? Това са 3600 лева годишно!!!
    Тези пари трябва да се съберат от хората които работят и редовно внасят осигуровките си всеки месец.
    С други думи, ако един човек работи за чисти 1000 лева, той внася най-малко 300-350 лева осигуровки (пряко или чрез вноски на работодателя). Тези вноски трябва да отидат за минималната пенсия на човек, който има по-малко от предвидения стаж, внасял е по-малко и дори никога не е внасял осигурителни вноски! Съгласни ли сте?
    Вариант за увеличение на пенсиите е и увеличаване на осигурителните вноски на всеки от нас, които работим. Съгласни ли сте вместо 350 лева от вашия труд да внасяте 400 или 450 лева?
    Така стоят нещата - парите не падат от небето. Някой ги изкарва - работи и добавя стойност - ражда блага.
    Аз не съм съгласен да работя и да храня мързеливци или тарикати, които не желаят да внасят осигуровки!!! Ако вие желаете поткрепяйте тези, които ви обещават свтло бъдеще с чужда пита!!!
  • 48 👽Кораба Майка

    0 1 Отговор
    -Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили.
    -Дела трябват, а не думи.Някой знае ли кой велик българин е произнесъл тези думи ?! Аз мисля ,че винаги ще бъдат актуални и точни.
  • 49 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Защто неги направихте докато бяхте на власт това са празни обештания лашци
  • 50 Краси

    0 0 Отговор
    ГЕРБ си отива
  • 51 анализ

    0 0 Отговор
    Н а пенсионерите м....та им да мрат.Особено след печатане на пари и вдигане на цени
  • 52 политолог

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Тен":

    Бойко е добре като се пенсионира знае как се сеят картофи -ще отиде на село и пенсия не му трябва а тия дето сме работили 40 години как да сеем картофи дърти сме значи да мрем
  • 53 abba-trans.com

    0 0 Отговор
    Аренда автобуса в приозерском районе

    http://abba-trans.com/page/arenda-avtobusa-v-priozerskom-rajone/
    .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове