Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 06:30 4 146 26

Отрязаха три пръста на крадец

  • крадец

Преглед на печата

Стопани пребиха циганин и му отрязаха три пръста, след като го хванаха да сече дърва в бадемова градина. Бруталната саморазправа в стил "Крумови закони" станал в бадемовия масив край село Момково.

Ромът и жена му влезли в градината и тръгнали да секат бадемовите дървета, защото им трябвало дърва за огрев, пише в. "Монитор". На място дошли собственици на градината и техни приятели. Четиримата мъже нанесли лют побой над циганина. После съблекли съучастницата му и се гаврели с нея пред очите му. Накрая нарязали с нож лицето и краката на мъжа, а три от пръстите на лявата му ръка били отрязани.

Когато приключили с физическата саморазправа, бабаитите взели от крадците ключовете за колата им. Запалили автомобила и го преобърнали в близкото дере.По случая са били задържани 4-ма души от Свиленград - двама на 29 г., на 53 и 31 г., за извършен побой на 3 февруари по пътя между Свиленград и село Момково.

"Телеграф": Болничните у нас превишиха 2 пъти населението на България

Болничните у нас удариха рекорд - броят им превиши 2 пъти населението на България.Те са 13,5 милиона, обяви пред в. "Телеграф" Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

Преди да се въведе изискването работодателят да плаща първите 3 дни от болничния, листовете били 7 млн. Затова бизнеса иска тази мярка да се отмени. Бумът на болничните се дължал на много фактори. Единият е, че все повече хора припечелват на 2 места. Имало работници, които "боледуват" цяло лято, а всъщност берет ягоди и домати в чужбина.

"24 часа": Поледици от сряда, минус 13 се връщат, този път за кратко

Застудяване започва постепенно в цялата страна още от днес, пише "24 часа". Във вторник ще бъде облачно и дъждовно, като преди обед ще превалява в западните части, а следобед - в източната половина на страната. По-съществено количество валежи ще има в Рило-Родопската област. По високите части на планините ще вали сняг.Максималните температури през деня ще бъдат от 5 до 10 градуса. В източните райони ще достигат 13-14 градуса.По-студен въздух ще нахлуе от североизток в сряда. В северните и източните части на страната ще има валежи. В Предбалкана и Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг. Поледици се очакват за кратко по поречието на Дунав.Без валежи, но и без слънце, а с разкъсана облачност ще премине денят в югозападните части. Ветровито и предимно облачно ще бъде в четвъртък и петък. Очакват се снеговалежи, но без образуване на съществена снежна покривка.Максималните температури ще спаднат още и ще бъдат от -1 до -3 в Добруджа, от 5 до 7 градуса по Струма.В събота и неделя ще има разкъсана облачност, която постепенно ще намалее. Сутринта ще бъда студено.Най-ниски температури през почивните дни се очакват в Северна България, където сутрин ще е между -13 и -8 градуса. И в останалите райони зимата се връща с температури между минус 5 и плюс 5 градуса. Само в района на Сандански ще е доста по-топло - до 8 над нулата.Затопляне се очаква в началото на следващата седмица, но след това отново ще застудее. След 20 февруари обаче се очаква съществено затопляне в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    47 2 Отговор
    Само Крумовите закони са сполучливото решение !
  • 2 смърт за мангалите

    55 2 Отговор
    Защо да са бабаити, не разбирате ли че на хората им е писнало от беззаконие и простотии! Вие журналистите, ако си имате овошна градина и разчитате да изкарвате пари от нея, полагали сте труд за да я направите и т.н. и разни дебили, като тези гнусни м....ли, дойдат да ви секат дръвчетата, няма ли да полудеете?!

    Само смърт ги оправя тия джангали, не крумови закони, щото после ще трябва инвалидни пенсии да им плащаме!
  • 3 гощо

    52 2 Отговор
    Бабаити ли наричаме вече хора които си опазват частната собственост?!?!?
  • 4 бббббб

    32 1 Отговор
    Пропусна ли са главата.
  • 5 Античерен

    41 2 Отговор
    Една година същите такива ми отрязаха 24 вишневи дръвчета !!! Сега градината ми пустее . Подържам момчетата от статията,само не ги разбирам, как могат да съблекат гнусна м....лка ?!
  • 6 Koko

    31 1 Отговор
    Къде е държавата да защити стопаните?
    Има прекрасен бизнес климат, само че не за обикновените хора. Е, м....ли - добре сте си го получили. Сега обаче м....лката ще си изкара зимат с вашите парички. Така е тук - манго има права. Нищо че никога не е платил 1лев данък в тази държава.....
  • 7 Koko

    11 1 Отговор
    М...лката е Клаудия о Шлифер и много се е гласила за сцената. Сега и малко подкрепа ще има от обществото и може да я изкарат герой. Тя се борила, борила ама най-накрая не могла. Айде, комшията да свидетелства....
  • 8 Местния шериф

    34 3 Отговор
    Като няма нормално правосъдие и елементарна справедливост нормално е хората да вземат нещата в свой ръце. Долу партийците-мафиози

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    32 3 Отговор
    Хайде сега да се види , манго книжка има ли , образование , преглед , застраховка, данъци или само помощи.... ?
  • 10 The real BMW

    36 2 Отговор
    Почуствах се горд,че съм българин от тази новина!
  • 11 The real BMW

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Местния шериф":

    Съгласен съм с теб Шерифе!
  • 12 На сапун

    36 2 Отговор
    Само човек които е работил на полето може да разбере момчетата. Прекалили са малко, изкарали са си нервите щото в българия /нарочно е с малка буква/ от "прекрасния" бизнес климат, на хората които сме малки им е мноооого лесно да вървят напред и оцеляват. Но да завариш мангала да ти пикае на труда, да ти се подиграва с работата, не виждам по-адекватно решение от тяхното. Подкрепям ги на 100%!
  • 13 681 БЪЛГАРИЯ

    14 2 Отговор
    Браво но малко е трябва много бой и ръката да му отрежат на дръвника на циганинът мършав !!!
  • 14 Карли

    21 1 Отговор
    МОМЧЕТА, тази градина, може да сте СИГУРНИ че това е тяхната НАДЕЖДА- посадил в Родопите няколко плодни дръвчета и с какво нетърпение чаках да дойде 1-вият плод. Какво да кажем за овощна градина. Колко много труд за засяване, окопаване, пръскане, техника, ОХРАНЯВАНЕ на ИМОТА. ЗА ТОВА НИКОЙ И ДУМА НЕ ОБЕЛВА , ОСОБЕННО ТЕЗИ ОТ ХАЙВАНССКИТЕ ПРАВА. МАЙКАТА МУ Е ТРЕПАНЕ НА МЯСТО,ЧЕ ДА НЕМОЦЕ ДА СИ СПОМНИ КОЙ Е .
    ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАКОН ЗА НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ЩЕ Е ТАКА. ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ В САЩ СЕ СТРЕЛЯ НА МЕСО.
  • 15 Рами Булгар Мангалов

    9 1 Отговор
    Липсата на законност и държавност кара хората да откачат и озверяват а извергите да се развихрат... минималната пенсия за България в момента не може да бъде под 340 евро а заплата под 750 евро е смешно и плачевно. Отива си нацията , загива най красивата държава в европа...
  • 16 декамерон

    3 2 Отговор
    Оти са се гаврили с женицата?

    Коментиран от #18

  • 17 abv

    17 1 Отговор
    OДа Ви кажа честно и аз имам градина с череши от 15 г. Хвърлил съм много труд и ако видя някой без значение от кой етнос е да реже дървета или клони вярвайте ми ще го почупя от бой, защото ако се оплача в полицията ефекта ще е нулев, нито ще ме обезщетят нито ще ми върнат дърветата. Само бой, друго решение няма поне за момента.
    Трябва сериозен закон за неприкосновеност на частната собственост и сурови наказания. Така ще спестят много работа и време на прокуратурата и адвокатите. При сега действащия закон делата отиват в задънена улица и всичко приключва.
  • 18 що да не

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "декамерон":

    Защото си е гавра с труда и живота на хората да режеш продни дръвчета за огрев! И да беше единичен случай, щеше да се размине, ама при циганите е беззаконие и рецидив!
  • 19 крум

    0 7 Отговор
    Я ако съм бил там ги фанем и ги утепам сите
    То лесно са фатили двама и жена ама ако ги фатиме я и братчедите че ги утепаме наместо
  • 20 КозминКонтра

    2 14 Отговор
    Тоя манго сега не може да се измие както трябва, да се обслужва редовно. Вместо да се ползва като роб известно време на собственика, или да изтърпи затвор където да работи или да се поработи по друг начин с него - давай рязане, колене, бесене, биене, линчуване. Ще си сърбате с тия Крумови закони още много дълго попарата! Те са архаични, ретроградни, ренегадни, античовешки, антиеволюционни. Затова сте на дъното в Европа и скоро от там няма да отлепите, чада на Хан Аспарух.
  • 21 Темида

    5 2 Отговор
    Каде ще е протеста за освобождаване на задържаните. Дайте да се организираме. София Пред Народното събрание 20:00 тази вечер.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Име като гост

    0 0 Отговор
    Г-жа Атанасова явно е от либерастите.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай Курти

    1 0 Отговор
    Хубаво са рязали пръсти собствениците на градината, ама защо са забравили главата?
    А да видим сега друг дрян дали ще ходи да сече бадеми!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове