Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 17:12 1 422 13

ГЕРБ: БСП влизат с червената метла в управлението

  • герб-
  • бсп-
  • червената метла-
  • управлението

Без да са спечелили избори

ГЕРБ: БСП влизат с червената метла в управлението - 1

Новоназначените 14 областни управители са активисти на БСП и НДСВ. Тройната коалиция влиза през задния вход в управлението. Това каза Тома Биков, съветник в Министерски съвет във второто правителство на Бойко Борисов, по време на пресконференция. По думите му, е неясно дали президентa Румен Радев знае за направените зад гърба му промени, защото по това време е бил в Германия.

Според Биков кадровата политика на служебния кабинет на Огнян Герджиков поражда редица въпроси, защото областните управители са сменени в един ден, без ясни мотиви. Той посочи, че при смяната им не е посочен нито един аргумент или съмнения за очаквани нарушения в подготовката за изборите, което бе предварително анонсирано като мотив от Герджиков. "Последните президентски избори бяха признати от всички партии, дори от опозицията, за демократично проведени и честни", подчерта Тома Биков. По думите му, БСП дължат обяснение за направените назначения, защото са заявили предварително, че няма да участват с кадри в служебното правителство. "Вероятно БСП не познават активистите си по места, станали областни управители. Не сме против служебния премиер Герджиков да назначава хората, които прецени, но е странно, че намери кадри единствено на БСП и НДСВ", обясни той.

Политическия анализатор Антон Тодоров подчерта, че Жельо Бойчев, който е колега на вицепремиера в служебния кабинет Деница Златева, е заявил, че не познава тази жена, въпреки че тя е член на ИБ на БСП. "Вероятно не познава и областните. Щом БСП не ги познава - или са назначени от други хора, или БСП лъжат. Г-жа Лъжа ефективно заблуждава българските граждани и собствената си организация, защото има 10 областни управители, пряко свързани с БСП. Кадруването от страна на невидими фигури в правителството, назначено от Румен Радев, е опасно за България. БСП се опитва отново да вкарва задкулисни практики", посочи Тодоров. Той обясни, че останалите назначени за областни управители са кадри на НДСВ от първата тройна коалиция. "Сега сме свидетели на възраждането на новата тройна коалиция. Ще ползват ли отново прокарването на съмнителни личности с цел разграбване на България? БСП превръща ли се в платформа, чрез която криминали биват назначавани на важни постове", коментира Антон Тодоров.

По време на брифинга бяха представени "визитките" на новите областни управители. "Започваме с Валери Сарандев - новият областен на Благоевград - лидер на БСП-Гоце Делчев, но явно непознат на Корнелия Нинова. Областният управител на Търговище Валери Симеонов се оказва, че е член на РИК-Търговище от квотата на БСП. Това е абсолютно случайно! Непознати, невидими сили кадруват. БСП е невидимият кадровик в това правителство, докато Радев е в Германия. София Торолова, областният управител на София област, е лидер на БСП-Челопеч. 60% от хората са партийна номенклатура. Областният на Ловеч-Пенка Николова е протеже на бившия кмет на Ловеч от БСП. Областният на Ямбол-два мандата общински съветник на БСП, но БСП продължават да твърдят, че не го познават. Кой прави кастинга за втория ешелон? Има ли задкулисие, БСП ли го прокарва? Тези въпроси чакат отговори. Дияна Тонова, новият областен управител на София-чиста случайност е, че е била кандидат за кмет на район "Триадица" от БСП, разбира се. Следват и хората от старата Тройна коалиция. Новите областни управители на Силистра и Кърджали са партийни фигури от НДСВ. Новият областен управител на Хасково е политически номад с "малка спретната къщурка", каза още Антон Тодоров.

Димитър Главчев, който е член на Контролната комисия на ГЕРБ, бе категоричен, че трябва да се провери откъде получава гориво и вдъхновение „червената метла“, която извършва чистка, държана от ръката на НДСВ. „Имаше основателни сравнения, че ще има "възраждане" на Тройната коалиция. Такъв беше потенциалът, който се видя от състава на служебното правителство. Освен сменените областни управители, има и едно много знаково назначение в АПИ. Там е назначен, човек който е част от емблематичната „Батко и братко афера“, коментира Главчев. Според него не е честно, когато не си спечелил избори, да започнеш да правиш политически назначения. Главчев подчерта, че основната задача на служебния кабинет е да организира изборите. „Нямаме нищо против – вече се е образувал "Кабинет на Съглашението", да извършват и назначения, но нека да застанат и честно да кажат, че стоят зад тези назначения“, допълни той. „Преди време казахме, че има назначения от типа "ЗКЧП", в армията хората знаят какво е това. Има едно такова назначение в президентството. Второ такова назначение има и в служебното правителство“, каза още Главчев.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев заяви, че въпросът е кой влияе на решенията, които взимат Огнян Герджиков и дали това се случва зад гърба на президента Румен Радев. "Кой назначи служебния кабинет в лицето на Герджиков - не ви ли напомня това на един период от преди няколко месеца, в което около кандидатурата на Радев се спрягаше името на Решетников, а г-жа Лъжа отрече да го познава - по-късно Путин показа уважително отношение към Решетников. След това професор Дуранкев благодари на г-жа Лъжа и Гечев за добрите им думи да влезе в служебния кабинет. Пак се оказа, че г-жа Лъжа не го познава Дуранкев“. БСП с червена метла влиза във властта, без да е спечелила изборите", категоричен бе Георгиев.

Димитър Главчев допълни, че назначаването на областни управители от БСП и НДСВ, които да организират изборите, създават сериозни притеснения, че може да се повтори аферата „Костинброд“. „Притеснени сме и от назначението за областен управител на Софийска област“, каза Главчев. По думите му, от 2013 до 2014 г. тя е била заместник-областен управител, когато областен управител е бил бившият кмет на Своге от ДПС Емил Иванов. „Известен повече като кмет на частната община Своге“, допълни Главчев. Той посочи, че не познава новите областни управители и че представителите на ГЕРБ са готови да минат на полиграф за всичките политики, които са представяли в своите приоритети. „Чакаме същото да направят и от БСП. Интересно ни е кой ще се подреди на такова изследване от тях“, допълни Главчев.

В заключение, Тома Биков заяви, че оттук нататък БСП носи пряка отговорност за провеждането на изборите. "Притеснени сме много, че те няма да бъдат проведени така, както трябва. Служебното правителство взима страна в изборите. Има опасност това да унищожи мандата на Радев - не оспорваме избора на българските граждани. Румен Радев е президент на всички български граждани - назначеното от него правителство има ролята на арбитър, не на страна. БСП да се запознаят с кадрите си по места и да отговорят кой предлага тези областни управители. Да излезе Нинова и да отговори. Поне Герджиков да го направи", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    6 4 Отговор
    Но защо мрънкате? нали писах и до великият ви Баце и до куп народ и куп цувни в медиите че трябва да се гласуват наказания дори за бивши комунделници за престъпления извършени на служебно положение и да не се дели на свои и чужди? Е, вие Гербавите направихте ли го? НЕ? Бесепарите и останалите ни врагове направиха ли го? Не? Ами какво мрънкате тогава? След като великият ви Баце се провикна - Било, каквото било! - стана ясно, че статукството на бившите ни кожодери ще си остане ненаказуемо. Е, вие не сте ли съучастници? Не? Май да? Ами мрънкайте си! И едните и другите сте... знаете, какво е казал знаменитият Алеко Константинов.... че вие не пожелахте да оправите правилно законите, както не веднъж моля, псувам, плюя само и само да ви ядосам и накарам ад се замислите, че ни довършвате, та кой ви е крив? Ами духайте я! С налапаното досега няма да мизерствувате. тия ще ни довършат...
  • 2 МММ

    10 4 Отговор
    Галавчев да каже откъде си купи дипломата и за колко пари, че и на други от колегите му ще им трябват? А Митко ще кажеш ли?
  • 3 кроко

    8 6 Отговор
    A по-добре ли е с ГРОБ-аджиската лопата в управлението?
  • 4 Ник

    11 6 Отговор
    Когато ГЕРБ чистеха места, беше нормално.
    Сега когато чистят техни кадри е лов на вещици и политическа честка
  • 5 Гост

    6 3 Отговор
    Защо мрънкате хората ви казват нещата с факти а срещу фактите и боговете мълчат
  • 6 Hahaha

    9 4 Отговор
    Само така! Всички мутри вън от управлението! Доказани некадърници и крадци!
  • 7 неутрален

    3 0 Отговор
    Абе много сте били притеснителни и чувствителни? О, нагли твари дето съсипахте държавата и обезличихте хората като не им дадохте и глътка въздух, а Вие се ненаядохте и ненагнетохте.Да се задавите! НИКОГА ВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!
  • 8 ХЕИ

    1 0 Отговор
    Последно гласувах за Герб , сега и с тях приключих ,както те приключиха с нас, следващите да видим какви са . Ама и аз съм един...Пак ще гласувам ,няма да позволя на неграмотници от "малцинства" и хора които не говорят български да ни определят как да живеем,макар че съвсем скоро тези орди ще ни колят и бесят...те го могат най добре...Вижте по селата ,там е вендета...
  • 9 пес

    1 0 Отговор
    и след 25 години ,който ще оживее ,пак ще пише ,но вече на арабски или латински , няма българи да има по тези земи ,ще гледаме новини на български език само веднъж дневно,ако те ще ни позволят..това е благодарение на сегашните политици...и приятели от Брюксел и други ...да не назовавам ,всеки знае ,кой иска да унищожи България.
  • 10 123

    1 0 Отговор
    бъдете милостиви към пришелци ,дори когато те ви колят и бесят , това е верую на днешните политици .те ще им осигурят достойно размножаване , а кой ще плаща сметката , познайте.Вижте в Германия, колкото по зле там ситуацията,толкова германци повече ги искат , то се казва зомбиране на цял един народ..това ни чака...
  • 11 ТТТ

    2 0 Отговор
    Бившата министърка на Герб упреква журналисти за зададените въпроси за имигранти и защо ще ги настаняват в БГ , а тя какво отговаря--- само се чуйте " а вашите предци откъде дойдоха" Един вид ислямски главорези добре дошли,те са нашите роднини..егати управници...колко ли струва да бъдеш така любезен..
  • 12 УМ 1

    1 0 Отговор
    Всички са от едно котило - по добре никой не е казал. За жалост събитията го потвърдиха. Най важното, след поредни провалени управления, те веднага намират работа или в Брюксел или още някъде с много добри финансови показатели..За нас остава мизерия ,но за "приятели " от Европа те са доказан капитал.
  • 13 Сретан

    2 0 Отговор
    Господа ГРОБаджии та вие трябва да целувате Герджиков че само 11обл. управители Уволни ..трябваше повече както направи проф. Близнашки - подлогата на Гроб и гн Герджиков да не забравите да уволните и шефове на МВР както направи проф. Близнашки - подлога на Герб....Герберските боклуци завиха като мастии въпреки че бе упражнена една ПРИЕМСТВЕНОСТ между колегите служебни премиери.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове