Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 14:45 2 753 20

ГЕРБ - нещо старо, нещо ново и на заем

  • бойко борисов-
  • герб-
  • листа
ГЕРБ - нещо старо, нещо ново и на заем - 1

От ГЕРБ се похвалиха, че са дали предимство на гражданската квота. 40% от хората в листите идват от нея. 9 бивши министри водят листи. Единствено Румяна Бъчварова е поставена на неизбираемо 8 място в София.

В Благоевград и Велико Търново листата води Цветан Цветанов, в Бургас - бившите министри Ивелина Василева, а във Варна - Лиляна Павлова.

Във Видин - Владимир Тошев, Враца - Петя Аврамова.

В Габрово и 23 МИР в София води Томислав Дончев, а в Добрич - кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев.

В Кърджали по традиция първото място се заема Цвета Караянчева, но в Кюстендил е Кирил Калфин, а в Ловеч - Николай Нанков и в Монтана - Дилян Димитров,

В Пазарджик е Екатерина Захариева. Дясната ръка на Бойко Борисов в парламента Красимир Велчев ще води мъжка битка в Перник. Градът на миньора е костелив орех за ГЕРБ, а самият Красимир Велчев не се бои от предизвикателствата. Ивайло Московски „прави двойка“ с Цецка Цачева в кампанията за Плевен. За Пловдив и областта Бойко Борисов залага на своята кампания и на ген. Константин Попов - до неотдавна началник на отбраната.

"Казвам го с хумор, защото нека да има и малко свежест в една кампания. Когато г-жа Цачева се гърчеше, че не се е качвала на изтребител, беше лесно. Сега ние слагаме от другата страна ракетен дивизион, в Пловдив слагаме шеф на изтребителната авиация, сиреч и ние малко сега, нали народа иска военни, иска малко повече шлемове, генерали”, коментира лидерът на ГЕРБ издигането на ген. Попов за водач на листата за Пловдив – област.

Десислава Танева ще щурмува парламента от Сливен, а Владислав Горанов от Силистра и 24 МИР в София.

Листата в Разград се води от Десислава Атанасова, в Русе - от Пламен Нунев.

Даниела Дариткова ще се бори от Смолян. По традиция бившият премиер ще се състезава от 25 МИР в София. Томислав Дончев ще води кампания в 23 МИР, а в София област министърът на туризма Николина Ангелкова. Енергийният министър Теменужка Петрова е командирована в Търговище, а Емил Христов - Стара Загора. В родния град и стените помагат. На тази стара максима се опират в Хасково - Делян Добрев, в Шумен - д-р Румен Генов и в Ямбол – д-р Юлиян Папашимов.

Както казват зевзеците, ако ГЕРБ не успее да спечели изборите, то парламентарната им група може да излъчи без проблем правителство в сянка. И няма да има нужда от коалиционни партньори.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колев

    8 19 Отговор
    Дано хората се осъзнаят ,че БКП=БСП нищо хубаво няма да направят за България.Показали са го прес 100 годишната си история.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 МФМФМФМФМФ

    6 8 Отговор
    Парчето си е тъпо, какво да го правиш сега.. това си му е капажитета!
  • 3 Ха ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Колев":

    Показали са го преС ли казваш ?
  • 4 666

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Колев":

    Да сравняваш БКП и БСП е малко смешно. БКП дадоха образование, медицински грижи, жилище и работа за всеки, БКП построиха всички мащабни проекти, които после бяха разграбени, продадени, подарени и тн.... Всъщност по времето на БКП първите 2 неща щяха да са ти от най-голяма полза.

    БСП създадоха олигарсите, крадяха на поразия, нагласените поръчки си ги знаеше всеки, но не позволиха парите да напуснат страната. Създадоха се нови работни места, заплатите в частния сектор неквалифициран труд минаха 1000 лв. магазините за дрехи втора употреба бяха започнали един по един да фалират. Просто имаше пари и всеки си купуваше нови.

    ГЕРБ какво направиха? Ами същото като БСП но с разликата, че целия паричен поток напуска страната в посока запад. Над 500 000 фирми фалираха, милиони останаха без работа. Магазините за дрехи втора употреба процъфтяват и са пълни. Хората едвам си плащат тока, които се вдига на няколко месеца с няколко процента. Малко по малко, капка по капка, къде с нови цени на винетчиците, къде с ново данъче...... Ама най-хубавото им е, че все другите са им виновни за нещо. Лаят по телевизията колко добре са станали нещата, ама не уточняват за кой са станали по-добре. Щот не е за мен, теб, или комшията.

    Нит едните нит другите стават, ама хайде да сравним какви бяха заплатите при едните и какви при другите.

    Коментиран от #5

  • 5 утрален

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Курнелия , спри да лъжеш ! БКП е БСП , едни и същи хора или потомци . За жилище се чакаше повече отколкото за вигула и телевизор . При средна заплата от 200лв , един двустаен апартамент струваше около 30000лв , една жигула 12000лв , телевизор 800лв ит.н.
    Най-голямото предприятие беше Кремиковци , което работеше с руда от СССР , защото ние нямаме толкова , за да запълним капацитета му . Демек-пълна глупост . Работа имаше за всеки , но за без пари , ако не си комсомолец или партиец ! Образование и медицински услуги никога не е имали , безплатен обяд няма !
    Когато икономиката стана пазарна , никой не искаше нашата продукция или я купуваха на безценица . За това и комунистите от БСП почнаха да разпродават предприятията за "жълти стотинки"
    Примерно Балканкар , които произвеждаха мотокари и електрокари-пълни боклуци . Купуваха ги за да ги претопят , защото бяха ефтини за да се продават !
    Парите от предприятията комунистите от БСП си ги разпределиха и изнесоха от България . Малка част оставиха тук и от тях създадоха групировките и пирамидите , който фалираха 1997г. държавата , по времето на Виденов . По времето на Костов започнаха да връщат част от капитала в България и създадоха кръговете от фирми , които днес изпълняват държавните обществени поръчки . 99% от тези фирми обслужват пак комунистите от БСП , ДС и ДПС .
    ТОВА Е ИСТИНАТА !!!

    Коментиран от #6

  • 6 утрален

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "утрален":

    Безплатни образование и медицински услуги никога не е имало , безплатен обяд няма !

    Коментиран от #8

  • 7 666

    11 4 Отговор
    "Утрален" (каквото и да значи това) Вие на колко години сте?

    Аз не съм бил комсомолец, или партиец, нито родителите ми, но не помня родителите ми да са платили и стотинка за образованието ми. Нито за зъблекар. Нито за каквото и да е медицински грижи. Нито аз, нито някой от съучениците ми. Май нито сме живели по едно и също време, нито в една и съща държава. В този случай останалите брътвежи дори не смятам да ги коментирам. Фактите говорят сами за себе си. След години наред оплюване на този строй, никой не се сеща да спомене и добрите му страни.

    Между другото допреди няколко години в Бургас лъчетерапията на ракови образования се провеждаше с техника точно от времето на дядо ти Живков. Голяма част от токът който консумираш на ПъСъ-то си идва от един АЕЦ....малко старичък..... Абе примери много.

    Оплювайте на воля, но с факти. По възможност да не са измислени. Можем да споменем и по-спокойния живот, при който по селата дори не се заключваха вратите. Какво става сега по селата? Да, тогава имаше "Белене". Имаше и политически там. Но в един момент всички крадци, изнасилвачи и убийци, които са лежали там, станаха политичеси. Айде сега...

    Перфектен строй няма. Не ме интересуват нито едните, нито другите. Просто се дразня, когато фактите се изопачават.

    Коментиран от #11, #15

  • 8 жигулито ми

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "утрален":

    Моля моля, Жигулите не бяха по 12 бона приятелю, а два пъти по-евтини. За другите неща пък да не говорим.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Българин

    7 7 Отговор
    Интересно ми е какво толкова са построили комунистите (БСП) според "666" заводи в който всички работеха и нищо не се произвежда или това което се провежда за нищо не става какви заплати имаше 150-200 лв средно и какво жилищата ли бяха по евтини или руските бараки кадето ни задължаваха да купуваме .
  • 10 утрален

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "жигулито ми":

    Един долар беше равен на три лева , а жигулите бяха по 4100$
    Да ти го сметна ли , или сам ще се справиш ?
  • 11 утрален

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Това , че майка ти и баща ти не са платили директно образованието ти и медицинските услуги , не означава че те са били безплатни ! Замисли се малко , все някой трябва да ги плати . Това , че заплатите бяха по около 200лв за специалисти и чистачи беше политика , всички да са равни , без значение за принуса им . Заради това равенство уж беше безплатно , но реално парите бяха отдържани от заплатата и то с много . За това е и израза , че безплатен обяд няма . МИСЛИ !!!
  • 12 утрален

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "жигулито ми":

    Лада 2105 струваше точно 6500$ през 1982г
  • 13 Гост

    4 4 Отговор
    666 опомни се малко като не знаеш какво да кажеш по добре замълчи не че нещо ще изглеждаш по интелигентно . Точно защото онзи строй всички беше безплатно държавата беше един голям балон и въпроса беше не дали ще се спука ,а кога???? Само за пример ще ти дам че няма една държава в този и вид комунизма да съществува освен Северна Корея ти на нея ли искаш да приличаме ?? Сега било лошо ,ами такъв народ такива управници . Нямали хората пари - я отиди на паркинга на някои хипермаркет и ми кажи тези хора там за без пари ли вземат .Едно време за което ревете защо не си вземеш тогавашния автомобил който е карал баща ти а си вземаш съвременни ама то не е само автомобил ами телевизор хладилник печка ами това че пускаха банани само на нова година и то по 1кг на човек това нормално ли е ????
  • 14 спомен

    4 5 Отговор
    А някой от вас помни ли че по времето на БКП който не работи отиваше в затвора.... а защо имаше работа е гениалния въпрос на който повечето хора нямат отговор.
  • 15 утрален

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Само да ти спомена , че аз тогава работех в автосервиза на централна поща и взимах първоначално по 180лв . Бяхме 8 човека в нашата бригада , от които 4 работеха ,а другите не , защото хабер си нямаха от тези неща , но бяха поставени там , за да не са на улицата . Демек полувината работят и изкарват парите на всички . Така беше навсякъде .
    Връзкари !!! Ти така ли искаш да бъде ?
    Да , имаше и добри неща , но на фона на останалото бледнееха !
  • 16 Колев

    5 5 Отговор
    До Ха-хо допуснал съм провописна грешка но това е от годините и едва ли е толкова важно,аз съм живял и при вашия социлизъм и съм видял преживял и опитал от всички блага.Всичко беше безплатно но не напълно,един работник вземаше 150-200лв.толкова ли струваше труда.Една Лада на старо струваше 15000лв.нова 7600лв.но се чакаше 15г.за апартамент съшо.Бира караха само във вторник и четвъртък исе чакаше на опашка по два часа.За потокали банани да не говорим.Къто студент получавах 40лв.стипендия и бях принуден да ходя ида работя допълнително.Родителите ми цял живот работиха по селата къто учители защото дядовците ми са обявени за кулаци.По време на управлението на Луканов аз останах без работа но не се записах на борсата а преминах в частния сектор.За мене по добро от дясно управление няма.Когато има за собственика има и за работниците когато няма няма за никого.
  • 17 Николай

    7 3 Отговор
    Така,всички дето хвалят днешното време,явно са добре и с пълни кореми,ама ако вземе и се завърти колелото,останат без работа,или се разболеят или им вземат къщата с измама изведнъж почват да търсят времето при бай Тошо и да викат вай какво стана и къде е държавата,и да търсят на кого да се оплачат,,,,,,,ама да си знаят отсега,че мандалото хлопна и връщане няма....а за оплакванията при арменския поп,и то ако ги приеме......
  • 18 Краставици

    1 2 Отговор
    Да се хвалиш с листи е смешно при положение, че има хора, които участват в две такива. Също така тези от първите места като нищо няма да влязат в НС, т.к. след изборите ще се откажат. Самият Борисов го направи това по времето на Симиончо. Т.е. сега Бъчварова е на неизбираемо място, но ще цъфне в НС (като ГЕРБ)
  • 19 Kim Bu

    2 1 Отговор
    Ако можеше бай ви Тодора да се появи с негова партия, всички останали партии щяха да издухат пар**ка ...

    Коментиран от #20

  • 20 ай ся

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Kim Bu":

    Че бай ти Тодора и подобните му Кохари-подлоги не са си отивали? Ето и Винету - такиве ги назвъка само в тази реч, че ве една нормална държава щеше да е тотално изтрит от политиката и даже в пандиза, но тоя булачмач тук не струва. Чети, какво е изцвъкал, тоя същият, който едва не се разплаква, когато му казват да си хвърли БКП книжкта, за да го превърнат в куклата, която е сега: Публикувано във факти.бг: Както казват зевзеците, ако ГЕРБ не успее да спечели изборите, то парламентарната им група може да излъчи без проблем правителство в сянка.---- Ето може ли такива хорад а ги ласкаете дори? БСП ГЕРБ ДОСТ СДС НДСВ ДПС.-...всичките са един дол дренки, от тия. Дори и някои патриоти - вместо да оправят най-важното ЗАКОНИТЕ, те хукнаха да реставрират ДС казармите? Че как ще ни спасят Трудови войски от злото, сеяно от такива като Винету и подобните им хиляди в политиката? Ако ще всичките в казарма да сме няма да се защитим докато ги има подобни на власт. А то май няма да пууснат други. И генералите се продадоха за парици може ли един военен да толерира такива доказани като досегашните ни врагове и Винету ид ругите тук? Значи и генералите ни не стават. Тогава няма оправия, какво очакваш от тия стари доказани врагове? Пак да седнат пак ще са същите - вълка козината си мени, но нрава не!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове