Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 23:59 8 551 18

11-годишно момиче почина след побой от съученик

  • побой-
  • момиче-
  • ритник-
  • корем-
  • починало дете

Първоначално детето нямало признаци за сериозна травма

11-годишно момиче е починало, след като съученик го е ритнал в корема. Детето е откарано в Пирогов, но вече е било късно. От болницата не разполагат с повече подробности. От пресцентъра на МВР съобщиха, че работят по изясняване на случая.

Инцидентът е станал днес следобед в 52-ро основно училище в столицата. Часове преди детето да издъхне, негов съученик го е ритнал в областта на корема. Първоначално момичето не е имало признаци за сериозно нараняване, но след няколко часа започнало да плюе кръв и било пред припадък.

Извикана е линейка, която пристига в двора на училището и откарва 11-годишното момиче в Пирогов. Въпреки опитите за реанимация, детето е починало. По предварителна информация момичето е било със спукан далак.

Полицаи от Шесто РУ и от СДВР изясняват обстоятелствата, свързани със случая. Директорът на училището отказва коментар преди да излезе съдебно-медицинската експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асАС

    14 0 Отговор
    убий още деца хубав човеко, и живей и се хвали още 90 години
  • 2 Михж

    32 2 Отговор
    Съд за родителите,едва тогава малките на големите говеда ще почнат да се държат нормално

    Коментиран от #7

  • 3 mediator37

    30 0 Отговор
    Горкото дете, отишло си е бадева. Не мога да повярвам, че такива работи продължават да се случват в нашите училища. Какъв ужас, каква мъка за родителите му.
  • 4 2838

    25 0 Отговор
    Къде се намираме.....горкото детенце.
    Няма вече хора. Няма учители, няма болници........мъка, безкрайна мъка.
  • 5 Отврат

    21 0 Отговор
    На 11 убиец? Хубав старт в живота....
  • 6 Зафироф

    15 1 Отговор
    В Бояна живеят всякакви мафиотски субекти, бивши барети и всякакви "пенсионирани" мутрички а техните деца сигурно ходят в това училище в Бояна и тормозят другите деца

    Коментиран от #17

  • 7 Зузу

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Михж":

    Не е редно родителите ако не са виновни да плащат греховете на децата си...Ето затова няма да се оправи тук тая държава, а и свят май, защото съдите несправедливо повечето хора... какво са виновни родителите, че сина им е ритнал момичето? Едва ли знаят дори? Вината трябва да е персонална! Ако момчето е ритнало момичето то да си носи вината! Това е нанасяне на травма с умисъл, не при самозащита, значи е нападение. А това означава, че без значение дали е средна или телесна повреда, заслужава по Законите на Болгарите - СМЪРТ! Всеки, който напада, бие, ограбва невинен човек, изнасилва, осакатява, без да е заплашен неговия живот и имущество, е с краткото название - РАЗБОЙНИК. А щом извършва такива разбойнически дела, той вече не е човек, заслужава да заплати с живота си травмите и загубите на невинен-ни! Просто казвам, че независимо на колко е години, той вече извършва терористичен разбойнически акт. А щом е така, света ще е по-добър без него. По-добре 1 млн., но ЧОВЕЦИ на Земята, отколкото 8 млрд., но бандити! Просто принципи. Не толкова количеството е важно, колкото качеството. Защото света е хубав без разбойници. А годините не са приуритет при наказанието - делата са определящи - щом краде бие и убива невинни дори и за кеф, той вече е разбойник. Света няма да е хубав, ако разбойниците се движат свободни сред човеците. Вижда се до какво води - умрели осакатени ограбени невинни хора по света. Не е приятно да убиваш, но ако не се убиват разбойниците те се самоз

    Коментиран от #9

  • 8 мъст

    9 1 Отговор
    мисля, че не съм лош човек, но в тази ситуация аз бих се превърнал в животно и бих отмъстил на цялото им семейство със смърт, защото няма закони в нашата страна и няма смъртта присъда и бих взел правосъдието в своите ръце

    Коментиран от #10

  • 9 гост 2

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Зузу":

    Семейството е основният и определящ фактор за целеполагането и налагането на нравствени норми у индивида. Не ми говори за индивидуална отговорност на деца! Такава няма! Затова в нормалните общества е забранено децата да се оставят без надзор. Надзора в случая в определящ, не детето. Той е този, който поставя рамките. Когато рамки няма, това не е отговорност на детето. Затова се казва малолетен и непълнолетен. Защото не може сам да носи отговорност за действията си!
    Училището е място, което е подпомагащо родителите. Не обратно. Ако нещо липсва или е грешно заложено, то отговорността за това е на първо място на семейството, след това на обществото в което съществуват зрелите индивиди, а училището се явява просто инструмент на това общество.
    Затова има приемственост в много от професиите, защото са правилно заложени основните и то от семейството.
    Доброто семе и добрите грижи, дават добро поколение. Лошото поколение не е такова от само себе си.
    Пример:
    Аз и ти, купуваме две кученца от едно котило. Аз го бия, не го храня, насъсквам го, държа го вързано и т.н. Ти точно обратното: глезиш го, макар и строго, грижиш се за него, караш му се и го наказваш, когато проявява недопустима агресия, поощряваш го, когато е добро и т.н. В парка сме, аз с моето, ти с твоето. Как мислиш, кое куче би нападнало бягащото пред нас дете? Моето или твоето? Кой ще бъде отговорен: аз, кучето или породата?
    Това е!

    Коментиран от #11

  • 10 Зузу

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "мъст":

    Съдейки, по минусите, които сте ми нацвъкали, ясно ми е защо това стадо и държава не е нито народ нито държава като хората, нито сте Българи, ами стадо разноинтереси считайки се за нещо велико, а нямащо нищо общо по морал с прабългарите - ония бяха справедливи почтенни люде. Ясно ми е и защо искаш да се превърнаш в животно - щото нямаш мозък да бъдеш справедлив човек. Защо би убил цялото семейство на момчето ритнало момичето? Ами ако родителите му, братята му са кротки добри хора, а то я някакъв нервен бабаит? Трябва ли да платят с живота си тъпотията на това момче? Вие не сте българи днес - само сен аричате така повечето. По паспорт, даже и морала ви не е български. Да, прабългарите пращаха на дръвника разбойниците, но след разследване доказване на вина, не невинни. да, бяха сурови, нос праведливи. Да, техните Закони, които днес оплювате са правилните. Китайците ги прилагат, затова Китай е много напред и върви напред, а вие станахте кочина и вървите към гроба. Да, българин съм, но сякаш не съм част от този народ ид ърржава - морала ви на повечето е някак си странно друг. доа, българин съм, но като те чета какви ги плещиш, а и стотици министри депутати и други досега на власт, сякаш съм от друга държава и свят? Да вие не сте като дедите си - ония вървяха през гората сред вълци, но не убиваха вълците, ако не бъдат нападнати. А сега трепете фазани и патки, а толерирате бандитите? Жестоки към невинните сте и толерантни към разбойниците. Ловувате за кеф, а тър
  • 11 Зузу

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    Ето ти отговора, "психолозе"... При соца, уж имаше "велико" нарвственно етично възпитание, а как лъжеха крадяха и ни мачкаха другарите, значи пак нито наглеждането нито възпитанието са си оказали въздействието, че и днес на постовете ни геноцидират също... А примера ти не е правилен. Човека има по-мислещ ум от животните - те не съзнават термините виновен невинен. Често са и ядосани от нещо и раздразнени... Човекоа обеаче е висшо животно и трябва да осъзнава послредиците от постъпките си! Това момче не е на самотек - ходи на училище, социално познава света. то не е дивак, то е мислещо човече. то знае, какво прави. То не е животно, макар да се е държало като куче животно. То е престъпник, защото е ритнало момичето. То буквално е искало да го улбие. Който удря шамар, рита, лбие обира невинен е УБИЕЦ - той осакатява духовно и физически и фатално невинен човек твар. Той иска неговите загуби и болки и смърт .Значи е осъзнат убиец, нищо че казва че не е искал. да е мислил! Невинен е оня, който не напада да осакатява граби и убива невинни! Който е нападнат и без да иска нарани и убие нападателите си вече е самозащита! Това е ИСТИНАТА, а не твоите примери. ти обучаваш щуче озлобено, за да хапе. Ти искаш да хапе. Ако те пази от нападател не е виновно! Но ако нападне невинен и го ухапе е виновно. И понеже е животно ти негов стопанин - ТИ СИ ВИНОВЕН! Ала момчето е мислеща самодвижеща се човещка твар - то си носи вината. Аз съм бил в гадни среди, където се насърчава в

    Коментиран от #12

  • 12 Зузу

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Зузу":

    Бил съм и в среди, където се насърчава и вандализма. Но не съм станал вандал - морала ми е друг. А и държавата България, че и други са също вандалски като геноцид над нас невинните българи, които тия на постоветес мятат за нещо свое да им снася данъци, а забравят че са там за да ни служат справедливо и ни мачкат. какво са виновни родителите на момчето е въпроса? Ами ако са продавачи на цветя и не знаят какви ги върши това момче? може да е изперкало и от дрога, от болка в зъб може да е вманиачено то стимуланти? защо си го изкарвате все над невинни? Ето, ти искаш да убиеш невиннни за деянието на момчето? Ти не си ли разбойник? Ами такъв си! Вината си е на момчето - да е мислило какво ще стори и какво ще стане! Дори една лека плесница може да убие човек - ако сес тресн, ако има инфаркт ако е погълнало нещо и стреса го активира смъртоносно. Всяка система в стрес е непредсказуема в последици... води често до смърт. та вие имате мисленето на разбойници, съдите това момче? че как разблойник ще съди разблойник? Нямате справедлив морал и законодателите и такива като теб - здатова нито сте и българи нието сте и ЧОВЕЦИ нито сте и народ и България. как да се оправи с хора като вас? НЕВЪЗМОЖНО Е! Ами духайте си я, за съжаление и такива като мен я духат от вас! А такива като момичето и други умират биват ограбени осакатени заради вас. Защото сте ЗВЕРОВЕ КЪМ НЕВИННИЯ и МИЛОСЪРДИЕ КЪМ ЗВЯРА. затова няма да се оправи с вас . нямате мерило за справедливост и съдите според к

    Коментиран от #13

  • 13 гост 2

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Зузу":

    Алооо, успокой се малко! Ти се разсърди и взе да ръсиш обиди наред само от някакви си минуси, в никакъв форум?! Представям си как би реагирал на нещо по-сериозно. Много си повърхностен, това ти е проблема. Правиш си изводите по това, което е на повърхността, а не можеш да прогледнеш до основата. Кой ти е заложил морала или с него си се родил? Къде отиде: какви прабългари, какви глупости? Кой ти говори да се убиват родителите? Ти нормален си? Става въпрос за отговорност. Казваш, че примера ми бил неподходящ, а ми пишеш "понеже е животно ти негов стопанин - ТИ СИ ВИНОВЕН!" Е? Маи стигна до правилното заключение все пак?
    Не правиш връзка между мислене и осъзнаване? Едно е да извършваш мисловна дейност, друго е да осъзнаваш последствията...ама всъщност какъв ли е смисъла да ти обяснявам, след като не можа да осмислиш и осъзнаеш написаното в първият ми пост.
    Брат, с тази агресия, ти си звяра! Прочети си постовете! Леко са притеснителни!

    ...аааа, и още нещо:
    В голяма грешка си, че животните не осъзнават термина "виновен". Явно не си имал допир с куче примерно. Вярвай ми, много добре осъзнават, когато са направили нещо нередно.

    Хайде стига спамихме темата. Казахме каквото мислим!

    Коментиран от #14

  • 14 Зузу

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Ами аз съм напълно спокоен. Даже се радвам на врабчетата пеят отвън на клроните. Да аз мразя вандалите и не го крия. БЛих нарязал с ножовка тякой изнасилвач без да ми трепне окото. Но ако настъпя котката или гущер ми е криво зял ден. те нямат вина. Но вандалите човеци имат. Защото от човеци са се превърнали в зверове долитък.... Това ецелта - ДА ВИ ПРИТЕСНЯ! Не от мен, а от вас самите, от начина ви на мислене - включвам цялата държава почмти 99%. Депутатите са виновни, че толерират вандалите. Военни и Правосъдие и МВР са виновни, че търпят вредни депутати министри и други. Ние електората сме виновни, че вотираме закрилници на вандали на постовете. Всичмки сме виновни! Аз също! но за разлика от вас повечето си го признавам и даже ви го пиша. Аз не се обиждам от нищо. Ако някой ми каже истината прав е! Ако не каже истинат значи не ме интересува не е за мен. Защо да се обиждам тогава? Това е целта - ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ! От Себе си, не от мен. От начина си на мислене бе, човек. Единия казва ме щялр да улбие цялото му семейство? Той е притеснителен...ще трепел невинни, дори и хипотетично. Аз съм огледалото на света - казвамв каквоо се отразява в мен. Не твърдя, че момчето е виновно, а законодателите - те толерират зверовете изнасилвачи и други, а невинните мрат и пищят. Товае истината. Може момичето да е започнало и ударило момчето? Ако е така тя е виновна! И мче е умряла е гадно, но факт. Казвам само, че мисленето ви е притеснително, не аз. Аз нямам манията да

    Коментиран от #18

  • 15 Тошбиян

    4 0 Отговор
    Бг е супер държава хахахах как да създаваш семейсто?иначе тук щяло да се оправи хахахаахах викат не емигрирайте това е нашата родина хахахах от нас зависело да се оправат нещата хахахаххахах който бягал бил предател и страхливец хахаххаахах
  • 16 Бай Мангау

    10 0 Отговор
    Трябва да се разреши на учителите да бият децата. Лигавенето се изражда в улигофрения. По мое време нямаше такива работи, а бяхме много повече деца. Училищата бяха препълнени. Обаче имаше дисциплина. Като влезеше даскала - Стани мирно! И учихме и ставахме хора. Сега стават изроди. На говедата - говедар! Няма как коте, говедо да ти пасе. Трябва тояга
  • 17 съдбоносец

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Зафироф":

    АЙДЕ да ми падне на мене такова детенце на "пенсионирана мутра" да ги разпределя по клиниките... "мутра"... каква мутра бе колега?! пред тръбата няма мутри няма бойци всичко пада на земята... сериозно ли символа "мутра" ви спира да живеете бе хора?... мерси
  • 18 кмета

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Зузу":

    Ако не си започнал работа в системата и продължаваш да мислиш и расъждаваш по този начин ще имаш големи нешриятности, а и малко помощ болен си от неизлечима болес няма да и казвам името на мога да ти дам начало ,ляво ,рамо ,белек.
    ОТ ВСЕКИ ЗАВИСИ ДАЛИ И КАК ДА ЖИВЕМ най- лесно е да си сложиш важето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове