3 Март, 2017 11:22 1 936 14

И Путин поздрави Румен Радев за 3-ти март

  • 3 март-
  • путин-
  • тръмп-
  • румен радев
И Путин поздрави Румен Радев за 3-ти март - 1

По повод Националния празник на България - 3 март, държавни глави, сред които президентите на САЩ, Руската Федерация, Държавата Палестина, Пакистан и кралят на белгийците Филип, изпратиха поздравителни писма до президента Румен Радев. Това съобщиха от пресофиса на държавния глава.

„Заедно с американския народ, отправям най-искрени пожелания към България и българския народ по повод отбелязването на годишнината от Освобождението на страната - Трети март“. Това се казва в писмото на президента на САЩ Доналд Тръмп до държавния глава Румен Радев по повод 139-годишнината от Освобождението на България.

„Съединените американски щати и България споделят общи ценности на сигурност, демокрация и мир. Чрез съвместния ни диалог, ние засилваме връзките помежду си и взаимно си напомняме за общите ни ценности, които са в основата на нашето партньорство. Днес ние отбелязваме националния празник на съюзник в НАТО, активен член на трансатлантическото семейство, и близък приятел“, заявява още президентът на САЩ.

В писмото си до президента Радев президентът Тръмп подчертава, че с всяка изминала година връзките между българския и американския народ укрепват и с нетърпение очаква да работят заедно, за да изградят по-светло бъдеще за своите страни и за света.

„Приемете сърдечните ми поздравления по случай Националния празник на Република България - Деня на Освобождението от османското иго. Този празник напомня за славните подвизи на руските воини и българските опълченци, които без да щадят живота си, са се сражавали рамо до рамо за независимостта на България“. Това пише в поздравителното си писмо до президента Радев президентът на Руската Федерация Владимир Путин.

„Сигурен съм, че вековното приятелство на народите на нашите страни, закалено в години на тежки изпитания, ще остане надеждна основа за конструктивно развитие на руско-българските отношения. От цялата си душа Ви желая крепко здраве и успех, а на всички Ваши сънародници - благополучие и процъфтяване“, се казва още в поздравлението от президента Путин.

„Отправям топли поздрави до Ваше Превъзходителство, както и до Вашите сънародници по този щастлив повод - Националния празник на България. За всички българи аз сърдечно изпращам благословията на Всемогъщия Бог“, се казва в посланието на Светия отец папа Франциск.

Президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас отправя към целия български народ топли и сърдечни благопожелания за стабилност и благоденствие по случай Националния празник на страната ни. Президентът Аббас изразява увереността си, че приятелските отношения, които свързват двете страни и народи ще продължат да се развиват и процъфтяват.

„По повод Националния празник на Република България поднасям своите най-сърдечни пожелания за прогрес и просперитет на Вас и целия български народ. Убеден съм, че отношенията между нашите две държави ще продължат да се развиват в положителна насока и занапред. Очаквам заедно да работим за по-нататъшното насърчаване и развитие на двустранните взаимноизгодни отношения“, пише в поздравителното си писмо президентът на Пакистан Мамнун Хюсеин.

Кралят на белгийците Филип предава на българския държавен глава Румен Радев своите поздрави за щастие и здраве и изразява надеждата си съществуващите отношения на приятелство и сътрудничество между двете държави да бъдат задълбочени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Великова

    34 1 Отговор
    СПИ, ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! СПИ, ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! ОСТАНИ В НЕЗНАЙНИЯ СИ ГРОБ! ДОБРЕ СИ ТИ... ОТ ТАМ НЕ ВИЖДАШ СЪДБАТА НА ДОСТОЙНИЯ НИ РОД. НЕ ВИЖДАШ МАЙКИТЕ, КОИТО ДНЕС НЕ РАЖДАТ. СТАРЦИТЕ КРАЙ КОФИТЕ ЗА СМЕТ. БАЩИТЕ СЪС ДЖОБОВЕ ПРАЗНИ, В РЪЦЕТЕ С КУФАРИ И ЗДРАВЕЦ ЗА КЪСМЕТ. ДЕЦАТА НИ СА ВЕЧЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ. СЕЛАТА МЪРТВИ. ПУСТИ ГРАДОВЕ. СТРОИМ ХОТЕЛИ, ПАРКИНГИ, ГАРАЖИ... КРАЙ ПРОСЯКА МИНАВА БЕЕМВЕ. НА „ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА" СЕ ПРОДАВАТ В РЪЦЕТЕ С КУКЛИ МАЛКИТЕ МОМИ. ТЕ ДЕТСТВОТО СИ В СЪНИЩА СЪНУВАТ. СТАЕНА СКРЪБ В ОЧИТЕ ИМ ГОРИ. СПИ, ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ. ЗАВИЖДАМ ТИ ЗАТУЙ, ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ, РАЗПЪНАТИ НА КРЪСТ. Златина Великова
  • 2 КОГА

    5 8 Отговор
    РАДЕВ ЧАКАМ МОНИКА
  • 3 Трол

    14 0 Отговор
    Вчера козяшките колеги разлаяха орталъка видиш ли как Тръмп ни поздравил а рашките не. И на никой не му направи впечатление,че вчера беше 02.03 и Тръмп нещо беше подранил.

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Шляхтиц

    8 7 Отговор
    Госпожо Златина Великова, много Ви моля да приемете моите най-дълбоки почитания към Вас. Електроинженер съм по професия и не мога, още по-малко пък искам да дам някаква оценка на коментара Ви. Мога само да се преклоня пред Вашите пожелания към един от идолите на българския народ. Споделям напълно Вашите възгледи за това, което става с тази нещастна държава и с този нещастен народ. Не искам да философСТВУВАМ и да пиша глупости, които едва ли някой някога ще прочете. Но ако все пак някой прочете този коментар, моето мнение е: Страната, като географско разположение си е била винаги много хубава, единственият и проблем е, че е била населена с българи. А ако мен питат, по-продажно, по-лицемерно, по-азиатскоковарно, по-коварно племе от българите, за сега не съм познал. Живял съм и работил в три славянски държави и тези държави аз обичам и ценя повече от България, въпреки, че съм българин. Така, както Соломон Паси се просълзява от присъединяването на Б-я към ЕС, така българите ще плащат цената, която българите плащаха за освобождаването си след ВСВ, защото бяха съюзник на Хитлер. Продажните български политици РАЗПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. НАРОДЪТ, ако е останал още такъв, винаги гласува за НЕПОДХОДЯЩИТЕ УПРАВНИЦИ. И след Руско-Турската война, и след ВСВ България губи територии, население и плаща репарации. Материалът в България е НЕКАЧЕСТВЕН. БЪЛГАРИЯ е населена с българчета.
  • 5 ссс

    0 28 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    че кво да се кефим на поздрав от руските поробители?

    Коментиран от #7

  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    27 1 Отговор
    БРАВО НА ПУТИН ,ЧЕ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИЯ ЗА 3 МАРТ !!!
  • 7 Патето Яки

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "ссс":

    Публикувано във факти.бг: че кво да се кефим на поздрав от руските поробители?

    СС-овец нещо си се объркал днес е трети март.
  • 8 Гост

    18 0 Отговор
    Проблемът ми е в късата памет, бързо забравяме и само за няколко поколения вчерашният поробители днес ни е съюзник в НАТО и първа дружка, макар че всички (без управниците ) виждаме как подкопава устоите на страната ни, а освободителите те сега ни застрашават(с какво не е известно) и ние ги възпираме с чужди войски, че нашите ги разбирахме, но пък сме в съюз с онези, които пращаха техни офицери да помагат на турската армия и после на берлинския конгрес разпокъсаха страната, къса ми е паметта и когато трябва да гласуваме то и затова гладуваме
  • 9 нено сенегалеца

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Друго си е 9 сетември?
  • 10 све

    16 1 Отговор
    Колко е трудно за простака да проумее, че
    Хървати, сърби, босненци, македонци, българи, руснаци, белоруси , украинци… сме ЕДИН НАРОД. !!!!!!!!!!!
    Велика България и Киевска Рус възникват на едно и също място !!!!!!!!!!!!!
    Ако обиждаме един от тези народи, ОБИЖДАМЕ СЕБЕ СИ !!!!!!!!!
  • 11 незнайко

    5 1 Отговор
    Сащ, Палестина, Пакистан, Белгия, Русия, нито една голяма европейска страна.
  • 12 РАДОВ

    6 1 Отговор
    СТВАЙ БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ ОТ ТАЗ ДЪЛБОКА ДРЯМКА ТИ
    НАРАМВАЙ СОПАТА - БОРИ СЕ ИЗГРАЖДАЙКИ МЕЧТИТЕ СИ ДОБРИ

    РАДО РАДОВ - ПАРИЖ 2010Г.
  • 13 1234

    8 2 Отговор
    към№12 Радов.Вие господин Радов също като Пишурката,сте голям патриот,но ....сте напуснали България за да си живеете в охолство и от там ни давате кураж,но ако все пак България започне да се оправя сигурен съм,че пръв ще скокнете и ще се биете в гърдите,че колко лошо е било в чужбина,как вие сега трябва да заемете висок пост защото сте страдали в изгнание...А защо не останахте в България и да се борим срещу мафията която ни тъпче на всички избори и подменя гласовете на хората,която КУПУВА циганските гласове и никой не влиза в затвора.Не искаме празни приказки от странство,а искаме да бъдете до нас в борбата срещу статуквото,защото от ден на ден броят ни намалява,а този на мафиотите се увеличава ,и Родината ни постепенно си отива,ЕЛАТЕ СИ И ПОМОГНЕТЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ,ЗАЩОТО АКО ЗАКЪСНЕЕТЕ МОЖЕ ДОКАТО СЕ ВЪРНЕТЕ ДА Я НЯМА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #14

  • 14 Ютутун

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "1234":

    НЕ ти дочетох коментара, но схванах идеята.
    В България мафия, корупция, предателство, завист и цигания са доминиращи.
    Аз не мога да го променя- заминах в чужбина!
    Ботев и Левски също са заминали в чужбина и повечето въстаници идват ОТВЪН!!!
    Ако беше толкова лесно с един гол патриотизъм и саможертва да се освобождават държави под робство, такива като тебе трябваше да ги вземат за министри!
    Много знаете, много можете, а са ви виновни онези КОИТО СИ ЗАМИНАХМЕ, ЗАЩОТО И БЕЗ НАС МОЖЕТЕ!
    Моля ВИ най-учтиво да направите БЪЛГАРИЯ - силна, горда, свята и чиста!
    Аз обещавам да не стъпвам в нея ако успеете сам!
    Всъщност такива гнили като вас са пяната над разлагащото се общество, което търси виновни за гибелта си!
    Ще ви разочаровам - не съм чалгар, не карам БМВ и не харесвам , Азис, Слави Трифонов, шкембе чорба и ракия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове