Last news in Fakti

4 Март, 2017 15:00 1 350 17

Нинова към Борисов: Искаме българско производство и българска храна

  • бсп-
  • корнелия нинова

Отново ли ще унижите родината ни за потупване по рамото?

Нинова към Борисов: Искаме българско производство и българска храна - 1

„Честит Тодоровден, честит празник на именниците. С пожелание за здрава и плодородна година”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към жителите на с. Мрамор, където взе участие в кушията по случай Тодоровден. „Намираме се в земеделски район и поемам към вас ангажимент след спечелването на изборите да променим отношението на държавата към малкия и средния фермер”, заяви председателят на левицата. Тя обясни, че до сега 10 големи земеделски производители получават 80% от субсидията, а малките изнемогват. „БСП ще сложи таван на парите, които получава един земеделец и с разликата ще финансираме малкия и средния земеделски производител на плодове зеленчуци, месо и мляко. Искаме българско производство и българска храна”, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че БСП ще внесе закон за храните, с който се задължават хранителните вериги на продават 50% български стоки. „Вижте какво става в Словакия. Проучване установи, че европейските вериги продават на страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото на тези в Западна. Не само се отнасят към нас като към второ качество, но сега Юнкер - от политическото семейство на ГЕРБ, поиска официално да сложи България в задния двор на Европа”, обясни тя.

Корнелия Нинова отправи и въпрос към Бойко Борисов, както обеща да прави всеки ден след несъстоялия се дебат между двамата: „Каква му е позицията по този въпрос? Отново ли за едно потупване по рамото ще се съгласи родината му да бъде унижавана и послушно ще изпълнява заповедите на началниците? Ние не. От сега заявяваме, че сме влезли в ЕС с достойнство и искаме да се отнасят към нас като равноправни с другите европейски народи”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    15 8 Отговор
    Това е хубаво, да се стимулира и дребният земеделски производител! При великия Винету и досега определено субсидиите отиваха 90% в няколко едри окрупнили се производителя. Но останалите, дребните загиват и едва кретат.

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Ганьо

    16 15 Отговор
    Ей тази как няма да млъкне с нейните глупости. Българския народ не е толкова прост да гласуват основно за комунистите а било то и водени от жена която уж не е като предишните ,не е ама е пак комунистка!!!!
  • 3 курней

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Оня":

    Ти вярваш ли?
  • 4 onq s konq

    17 12 Отговор
    КОЛКО ПЪТИ червената сган ще се пробва да управлява и ВИНАГИ РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е КРАХ ЗА ИКОНОМИКАТА НИ?Как е възможно с идеи от отхвърления исторически като абсолютно непригоден социализъм И ПРИЛЕЖАЩИТЕ МУ БЕЗПРИМЕРНИ ИЗМАМИ да се властва "на инат"?А ако наистина вземат властта и осъществят тая си налудничава закана да отделят част от Европарите за субсидия "на декар площ" и да я раздадат ПО ТЕХНИ СИ КРИТЕРИИ на други браншове от с.стопанство,които се захранват пак от Европа ПО ДРУГИ ПРОГРАМИ,...това ще ни бъде за последно,защото ПЛАЩАНЕТО ЩЕ БЪДЕ СПРЯНО.ЗАЩОТО ТОВА СА ЕВРОПАРИ СЪС СТРОГА ЦЕЛЕНАСОЧЕНОСТ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И АКО НИЕ МОЖЕХМЕ ДА ГИ ПРЕНАСОЧВАМЕ,ЗНАЧИ браншът "зърнопроизводство" няма нужда от тях!!!тОВА Е ВСЕ ЕДНО бб ДА ВЗЕМА ОТ ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИ И ДА ГИ ВКАРВА ВЪВ КОЙТО СИ ОТРАСЪЛ ОТ ИКОНОМИКАТА СИ РЕШИ!А кой ще плати подобна авантюра?Ами естествено ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ,защото намалението на субсидията на арендаторите АВТОМАТИЧНО ЩЕ СМЪКНЕ ГОДИШНАТА РЕНТА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ защото липсата ще бъде калкулирана в крайната сума за получаване.
  • 5 нищо хубаво не видяхме от тиквата

    12 10 Отговор
    С боко тиквата на власт ни чака съдбата на Гърция: необосновани харчове за нереформирани системи; прогресивно обедняване заради липсата на инвестиции, корупцията и монополите, спъващи развитието на бизнеса; ще се напълним с джихадисти; безогледни кражби с помощта на закони като този за концесията (добре че го спряха) и инвестиции в строитество, където се краде в пъти; още по-голямо обезлюдяване; и заробващи заеми за да се потдържа всичката тази вакхналия!
  • 6 Реалист

    13 10 Отговор
    Ще раздава пари на кой може и кой не може да гледа животни, чува ли се какво говори, след това ЕС, като разберат, че се злоупотребява ще и спрат фонда и познайте кой ще плаща на пишман земеделците изхарчените пари. А до това как ще се държи с Европа ги видяхме как се държаха преди 2 г. При първото показване на зъбите ще и спрат парите и я пращат при Путин да я субсидира.
  • 7 onq s konq

    14 13 Отговор
    Ще продължа и с другата "червена изцепка"-ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ВЕРИГИТЕ ДА ПРОДАВАТ БЪЛГАРСКО.Ами пак прийоми от соца-задължаваха "Мототехника" да продават само соц.автомобили!Е да,ама сега сме в ЕС и НЕ МОЖЕШ ТИ ДА ДИКТУВАШ СИЛОВО ПАЗАРА!!!Ще ми сложат примерно едни до други български,турски и македонски домати,ще погледна цените и ще забележа "случайно",че нашите за НАЙ-СКЪПИ!И от кои ще си купя?А като останат непродадени скъпите и се скапят,магазина ли ще плаща масрафа?...или БСП-то!Не става така.В случая със плодовете и зеленчуците например както Македония,така и Турция не са членки на ЕС и спокойно може да им се сложи подходящо мито,което да им изравни цените с нашите.Но и така успехът е съмнителен,защото ще минават през Гърция която е членка и вносът от там е безмитен и пак ще влизат на ниски цени,но с етикет "гръцко пр-во"!Изходът е в ПО-ГОЛЯМО ДЪРЖАВНО СУБСИДИРАНЕ НА СЕКТОРА като допълнение на европейското,но не и пренасочване пари от сектор "зърнопроизводство",защото ТОЙ Е ГРЪБНАКЪТ НА СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО И Е НАЙ-ГОЛЯМОТО И СЕРИОЗНО ПЕРО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ИЗНОС ИЗОБЩО!А оскъпим ли го от глупост и желание за евтин популизъм в борбата за гласове,РУСИЯ,УКРАЙНА,АМЕРИКА моментално ще заемат с евтината си продукция бълг. ниша на междун.пазар,извоювана с толкова труд.Е тва предлага БСП,ама човек тр малко да си позамисли!

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Поп Грую

    7 9 Отговор
    Искам да видя Боко на кон! Ама без някой друг да му държи юздата!
    А за тия, дето плачкат за еврофондовете за земеделие - при Боко два пъти са ги спирали, заради фалшиви отчетни документи. И двата пъти парите бяха покрити със заеми. Порожанов е такава китка за мирисане, че да пази Господ!

    Коментиран от #16

  • 9 Гост

    9 7 Отговор
    Години наред бяхме европейска сила в производството на плодове, зеленчуци, фуражна царевица, месо и много други екологични и здравословни продукти, после всички знаем какво стана и за капак първият кабинет на герб съсипа дребните производители защото ако трябва субсидиите да се разделят между много дребни производители няма как да се краде (все някой ще изпищи), а ако се разделят между няколко едри земевладелци далаверата ще се прави лесно и безпроблемно.
  • 10 Готвача

    6 10 Отговор
    Много мъжка ЖЕНА браво.
  • 11 jambazina

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Абе, тва на снимката ти ли си?
  • 12 Хахаха

    5 6 Отговор
    БОКО НА КОН ЩЕ ВИДИШ , АКО КОНЯ ГО ВЗЕМЕ ПРИ ОНЯ.
    И ДУЕТЧЕ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ….. А МОЖЕ И ЕВРОЛИБЕРАЛНИ ИГРИЧКИ…..
    Оня с коня ще умре от щастие
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    2 2 Отговор
    Ама те БСП-то нови хора бе!!
    Не са онези същите политици, при които земята беше само с тръни и еврофондовете си стояха с 10% усвояване. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че ГЕРБ си вършат работата добре, но определено БСП не им бяха вдигнали особено летвата не само в земеделието.
  • 15 Другар

    1 1 Отговор
    Ужасяващ PR,тази жена е кошмар,дойде от СДС и стана лидер на БСП,ще се гръмна и сега има претенциите да става премиер,това ако не е комунистическа наглотия,здраве му кажи!Айде,тези които имат далавера от БСП ги разбирам,ама другите прости хора...???И това не е някаква лакомия или безпринципност да каже човек...това си е в реда на нещата в БГ с тъпия електорат,дето глсува за БСП за пореден път!
  • 16 Другар

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Поп Грую":

    Смотани ми другарю,това ли е работата на настоящ или бъдещ премиер,да язди коне?Явно така се придвижвате по вашия край и Ви е приоритетно!А боко можеш да викаш на Жена си! комунистическо електоратче!
  • 17 Бай Този

    0 1 Отговор
    Тази става за впрягане бе.Аз бих се впрегнал между лубите и.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове