7 Март, 2017 20:51 1 551 18

Борисов: Ние сме отличниците в Европа

  • бойко борисов-
  • герб-
  • избори
Борисов: Ние сме отличниците в Европа - 1
Снимка: ГЕРБ

България е изпълнила всички изисквания от Маастрихт – ние сме отличниците в Европа. Европейските ни партньори знаят, че страната ни трябва да бъде сред челните държави в ЕС. Това ще се случи, само ако след 26-ти март продължим да имаме прогнозируемо правителство и знаят, че могат да ни вярват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че доверието към България може да бъде сериозно разклатено, ако Корнелия Нинова продължава да има неоснователни претенции към ЕС. „В Брюксел нямат нужда от тропачи по масата, които обаче искат да им се плащат милиарди. Никой друг не е давал пари за България, освен ЕК. Всички други са ни взимали“, заяви Борисов. По думите му, България има най-ниския външен дълг – 27%. „Дългът ни е бил най-висок в управленията на БСП“, коментира Борисов. Той обясни, че България трябва да влезе в Еврозоната.

Според бившия премиер страната ни е заслужила доверието на Европа, защото е разрешила проблема с миграцията. „Направихме 140 км. възпиращо съоръжение и опазихме външната граница на ЕС. Получихме 320 милиона лева помощ от ЕК, благодарение на усилията ни“, обясни Бойко Борисов. По думите му, след управлението на ГЕРБ държавните параметри са в изключително добро състояние. „Заварихме 5,5% дефицит, а в момента държавният бюджет е на излишък. Успяхме да изплатим 6,2 млрд. живи пари за борчове, взети от стари управления, без да се усети от хората“, каза Борисов. Той обясни, че благодарение на факта, че в България има най-ниските данъци в Европа, са привлечени хиляди фирми от съседни на страната ни държави. „Затова икономическият ръст достигна 3,6%“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че има различие в позициите на Корнелия Нинова и президента Румен Радев. „Защо БСП казва, че ГЕРБ е разрушила държавата, а президентът Радев заяви пред целия немски бизнес, че България е изключително стабилна икономически? Днес разбрах защо от думите на Корнелия Нинова – защото Радев е президент на ГЕРБ. Служебното правителство също е на ГЕРБ“, каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че Нинова е казала кои от служебните министри са били на дадени постове по време на кабинета „Борисов“. „Президентът Радев също бе командир на най-голямата ни въздушна база в Граф Игнатиево и командир на военно-въздушните сили в България в правителството на Бойко Борисов. Нинова ми отвори очите - вече не можем да казваме, че президентът не е от ГЕРБ. Ужасна обида към Радев е това, което говори Нинова“, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ изтъкна, че Екатерина Захариева е била моторът в постигнатата от ГЕРБ реформа в съдебната система.

„Хората имат нужда от справедливост, което трябва да бъде обвързано със законодателни промени. Предвиждаме редица мерки в следващ управленски мандат, които да доведат до справедливо и бързо правосъдие“, каза Бойко Борисов. По думите му, програмата на ГЕРБ предвижда принуда, обвързана със социалните помощи, целяща всяко дете да ходи на училище. „България трябва да се бори да е заедно със силните икономики и високообразованите хора. Трябва да принуждаваме хората да учат, за да бъдем конкурентоспособни. В нашата програма единствената завишена цифра е за двойно увеличаване на заплатите на учителите. Осигурили сме необходимите средства - 880 милиона излишък в бюджета имаме само за януари“, подчерта Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов представи приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ, като акцентира върху инвестицията в образованието и премахването на бюрокрацията. „Заедно със социалния патронаж държавата ще финансира посещение на лекар и стоматолог в населените места, ще има възможност за доставка на лекарствени медикаменти директно до хората. Така ще осъществим едновременно здравна и социална програма“, заяви Николов.

Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева посочи, че ГЕРБ е доказала, че увеличава доходите на хората на база на постигнат висок икономически растеж, а не чрез задължаване на бъдещите поколения с дългове. Според Захариева бизнесът разчита на ГЕРБ, защото знае, че когато партията управлява има сигурност. Екатерина Захариева подчерта направеното от правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ в Пазарджик. „ГЕРБ направи много за всички общини в област Пазарджик. Основен приоритет в региона е създаването на нови работни места“, заяви тя. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че е родена и израснала в Пазарджик и ще защитава интересите на региона. Захариева бе категорична, че всички смислени проекти, които ще допринесат за развитието на Пазарджик, ще бъдат реализирани в следващ управленски мандат на ГЕРБ.

Според бившия министър на туризма Николина Ангелкова Бойко Борисов е единственият премиер, който се ангажирал с туризма. „Единствено в програмата за управление на ГЕРБ се говори за туризъм - в програма на БСП дори не се среща думата „туризъм“. Притеснявам се, че едно работещо министерство ще бъде заличено от БСП“, коментира тя. Ангелкова изтъкна високият ръст на туристи в България през миналата година. „Имаме 16 млрд. лева приходи от туризъм. Имаме 20% ръст на туристите в Пазарджик. 40% ръст в туристите от Русия, благодарение на личните усилия на Бойко Борисов. Ще продължим да развиваме туризма, защото имаме ясна визия“, категорична бе Николина Ангелкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп Грую

    32 1 Отговор
    Вярно, че сме отличници - на първо място сме по бедност, на първо място сме по смъртност, на първо място сме по брой на самоубийствата на глава от населението, на първо място сме по безработни висшисти...
    И всичко това го дължим на герп и лично на боко.
  • 2 Анти винетку

    17 0 Отговор
    Леле, леле, леле. Този верва ли си?
    ЩЕ ГЛАСУВАМ И ЗА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ПРИШЪЛЦИ, НО НИКОГА ЗА ГРОБ. НЯМА ПО ЗЛОВЕЩИ ОТ ТЯХ. На времето си мислех, че от комунистите по-лоши няма, а то какво се оказа, че тези ГРОБАДЖИИ ме изненадаха и то яко. Хай вървете си с мир и стига напъни вече за власт. Хората видяха колко струват. За толкова години тяхно управление доходите ни не мръднаха за разлика от цените. БАЙ БАЙ. СБОГОМ ЗАВИНАГИ ГРОБ.
  • 3 све

    12 1 Отговор
    Невероятно. Колкото и да прост и невеж , човек не може да не разбере, че е задължително да изметем тези престъпници - леви, десни, Деформатори и патриотари.
    Играят комедии за да са във властта
    И на саме си пият и ни се смеят ЗАЕДНО.
    ПП , ВЪЗРАЖДАНЕ,,
    ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА

    Коментиран от #15

  • 4 четвъртокласник

    16 0 Отговор
    Къф кеф!Отивам да кажа на мама,че съм отличник.
  • 5 Грую

    16 2 Отговор
    Стабилни сме - кон да ни го натика и не помръдваме!
  • 6 abv

    12 0 Отговор
    Вярно е Бойко отличници сме ама отзад напред. Твоя бивш некадърен министър Дянков вкара стажа в заплатите и прослуженото време отпадна като елемент формиращ заплатите. По този начин началниците в държавните администрации дават по-големи заплати на своите хора , а не както беше идеята на ГЕРБ на по заслужилите. Чистачките в общините вземат по големи заплати от специалистите. Експертите сме пълна трагедия.
    Бойко сигурно говориш за усвоените средства от еврофондовете.
    Да вярно е доста гербаджийски фирми се възползваха от тях, затова асфалта положен от тях пропада преди да измине една година. Незнам защо в Пловдив има толкова заблудени овце които все още гласуват за ГЕРБ. Защо не се запитат какво точно направи ГЕРБ за тях с което се подобри техния живот. Честно казано Бойко е супер заблуден, но лошото е че много заблудени хора му вярват.
  • 7 Не България

    13 0 Отговор
    Само Борисов е отличник. Той пие кафе с Местан, предава хора на Ердоган да ги вкарват в затвора, толерира неработещото МВР, спира парите за образование, наука и здраве (но не и хонорари от 10000 лева в МЗ, а сигурно и в другите министерства, бедните чиновници раздават химикалки и запалки по 20-30 лева парчето, направени с европейски пари). Това всичко го дължим на Борисов. Никаква идея за народа. Така че Бойко е отличник.
  • 8 кроко

    15 2 Отговор
    Тикво проста, като сме отличници, защо помвсички критерии се на последно място в ЕС?
  • 9 гост

    14 1 Отговор
    Простака си е простак ..........
  • 10 Иван

    10 2 Отговор
    То този че е позор за държавата във всяко едно отношение е ясно и на кучетата . Но по големия позор е че не малко мозъчни инвалиди ще гласуват за него . А че изборите ги нагласят е друга работа .
    Знам само че адекватните хора няма да гласуват , безсмислено е .
  • 11 Коко

    12 0 Отговор
    Щом като сме отличниците в Европа от една страна и най-бедните в Европа от друга, колко тъп трябва да си Борисов за да не разбереш какво точно иска Европа от нас???
  • 12 Баница с тиква

    8 0 Отговор
    Да отличници в краденето и просвояването.
  • 13 хелоу уиййййн

    4 0 Отговор
    Когато един човек е на.ран би трябвало да си мълчи, не да разправя наляво и надясно, че това, което мирише е френски парфюм, щото всеки знае, какво е.
  • 14 Оги

    2 0 Отговор
    Абе, Винету, май ти плащат за да ни изтрепете? какво ми пука за Маанстрийхт, след като нито ни питате нито ни казвате само подписвате от наше име и се правите на велики? Никой то вас не попита народа, а все говорите и решавате от наше име и ни мачкате с простотиите и кражбите си? Не сте ни нужни. Ние бяхме народ докато нямаше такива тикви като теб на власт, а от десетилетия начело с ТАТО сте ни повечето такива. преди хилядолетия името "българин" бе симворл на чест, почтенност, справедливост, неагрессивност, на трепане на врага когато ни нападнат, а сега станахме заради такива като теб символ на "смърнтност, глупост, продажност, демагогия, лъжовност, кражба, фалшиэфика-ции, ..." само негативи. какви отличници сме? че сме изпълнили нещо, което не сте ни питали а сте подписали от наше име? Това е кражба да самоличност по Закон. Криминализирано е в НПК. защо никой не ви наказва такива дето ни закопавате и все в наше име и все от наше име вършите своите дела? Ти излъга многократно нас Българският народ. Обещавахте ни много неща, не ги изпълнявате и до днес. какви очи имаш изобщо да стоиш на екран? Вие повечето нямате чест, достойнство, нямате и желание да ни помогнете. само да лапате наготово пари имане власт. нищо друго не искате.
  • 15 Киро Баданарката

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "све":

    Я ся съм безработен. терам си работа, мога да метем яко. на шефо му метох паркинга и без да се усуутя и Мерджана съм насмел щее да ме удуши. И партии мога да метам ако дават работа? бат Бойко бил отличник казва? Ама не даде пари да си купам нова Керхер прфейшънъл да праим частно фирмо за метене, както саках, а обеща по 20 000 за бизнес? нищщо не става от него само да ни лъготят. то с лъжа не се живее лебо требва пари! А лебо и пари недават. Само лъготят за изборите? нема живот тука, нема. Ке умрем но ще идем в Англия при Мей лично да и кажа, че съм англичанче и сакам да метем там за 2000 паунда на Монч. тук не дават и 600 лъва. А сме в ЕС? Албанците вземат повече от нас. А до вчера бяха по-ниско платени. Баце е част от ДС тиранията. не можем оцеля с такива ора на посто. Туризъм може да развива, но беге народо си отива....
  • 16 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    и тоя загуби хептен представа къде се намира.кви отличници сме бе боико ?ние сме отчаяните двоикари на европа далеч след предпоследните !!!!тва е благодарение до голяма степен и на теб ,но наи-вече на нас дето ви търпим тъпотиите толкова години и ви избираме отново и отново!
  • 17 1234

    1 0 Отговор
    Може да сте отличници,но заплатите които давате на народа говори,че сте двойкаджии или лакоми дупета и всичко прибирате вие.А сега кажете какви сте и защо сме най бедните в Европа.Нещо не се връзват нещата,уж отличници ама....само на приказки.
  • 18 1234

    1 0 Отговор
    Може да сте отличници,но заплатите които давате на народа говори,че сте двойкаджии или лакоми дупета и всичко прибирате вие.А сега кажете какви сте и защо сме най бедните в Европа.Нещо не се връзват нещата,уж отличници ама....само на приказки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове