8 Март, 2017 20:57 1 296 18

С управление на БСП България ще включи на задна скорост

  • бойко борисов-
  • управление-
  • казанлак-
  • бсп-
  • герб
С управление на БСП България ще включи на задна скорост - 1

Да не си губим времето с БСП. Те са доказали, че могат да фалират банки – и през 1996 година, и преди две години. И безлихвените кредити, които предлагат сега, водят до същото. БСП са доказали, че не могат да управляват държавата. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Казанлък.

Относно темата за „Европа на две скорости“ Борисов коментира, че ако българите се подведат и гласуват доверие на БСП, България ще включи на задна скорост. „Ако БСП поеме управлението на страната и Нинова наложи вето на санкциите срещу Русия, ЕС веднага ще спре европейското финансиране на България“, коментира лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че Корнелия Нинова демонстрира некомпетентност по темата, защото санкциите, наложени от ЕС, не са срещу държавата Русия, а са обвързани с Крим. По думите на Борисов страната ни е изнесла над 120-30 000 буркани с кисели краставички за Русия и критиките са неоснователни.

Бившият премиер подчерта, че България трябва да е сред държавите на първа скорост. По думите му, за да се случи това е нужно да се състави стабилно правителство след 26-ти март. „Като министър на енергетиката на БСП Драго Стойнев спря „Южен поток“, затова го наричаха „пощальона“. Той подписа и договор с „Уестингхаус“ за 10 милиарда лева. При управлението на БСП фалира КТБ. 3, 7 млрд. живи пари изплатихме на вложителите в банката. 1,3 млрд. лева за американските централи. 1,2 млрд. за арбитражното дело за „Белене“. 90 млн. лихви спестихме, благодарение на личните ми разговори с руския президент Владимир Путин. Само за две години управление платихме стари борчове за 6, 2 млрд. Какъв договор е сключил ГЕРБ, с който да зароби България, че трябва да се съревноваваме сега точно с БСП? Постигнахме нулева инфлация, под 7 % безработица, икономически растеж“, обясни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще надгражда постигнатото в следващ управленски мандат с реални решения за България.

Бойко Борисов бе категоричен, че не го е страх от политически дебат. Той даде пример с множество проведени дебати през годините – със Сергей Станишев, Татяна Дончева, Бриго Аспарухов, Мартин Захариев…„Никога не съм дал някой да влезе преди мен в огъня, когато бях пожарникар. При полицейски акции, когато бях начело на МВР, винаги съм си залагал живота, наравно с другите. Там се проявява смелост – не да се надвикваш с някой. По време на трагедията в Хитрино, освободих служителите на НСО и сам с комисар Николов отидох при взривената цистерна. Това е смелост. Не ме е страх от дебат, а от свадливи жени“, коментира председателят на ГЕРБ.

По думите на Борисов БСП не само крият кандидатите си за министри, но и отказват да отговорят с кого биха се коалирали, ако спечелят изборите. По думите му, това е изключително притеснително. „Помните, че БСП взеха мандата, а дойде Орешарски премиер. След това стана кандидат за президент от ДПС. Финансов министър им беше Петър Чобанов. Сега е от ДПС“, изтъкна той.

Според лидера на ГЕРБ наглостта на представителите на левицата е безгранична. Относно твърденията, че служебното правителство е на ГЕРБ, Бойко Борисов каза: „Ако имахме намеса в състава на сегашния кабинет щях ли да освободя главния секретар на МВР, щях ли да отстраня областните управители от ГЕРБ, щях ли да стоя зад безобразията, които се извършват в момента?“

Борисов бе категоричен, че Националната програма за енергийна ефективност е работеща и ще бъде продължена. „В един саниран блок живеят стотици хора – намаляват им се сметките с 30-40%, удължава се живота на сградата с 40-50 години. Осигуряват се работни места и доходи за малкия и средния бизнес. Това предлагаме ние. БСП предлагат по 50 лева на дете. А колко получава това дете, когато държавата е санирала блока, в който живее – това е наследство, дългосрочна инвестиция“, обясни още председателят на ГЕРБ.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов изборите са изключително важни, защото те ще определят дали държавата ни ще продължи развитието си и своята евроатлантическа ориентация. „Лъжепатриоти поставят под въпрос ценностната система на обществото ни и геополитическата ориентация на България. Левицата предлага промяна, която разчита на късата памет и илюзията, че можем да харчим повече отколкото изкарваме. Едва ли някой е забравил сривовете на държавата, които се случиха заради БСП. По време на управлението на ГЕРБ България постигна такова развитие, на каквото могат да ни завиждат други страни от ЕС. Икономиката и доходите ни тръгнаха нагоре“, подчерта Горанов.

Водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов заяви, че България има бъдеще само с управление на ГЕРБ. „Трябва да спрем внушенията и манипулациите на БСП и ще ги спрем с категоричната победа на ГЕРБ на 26-ти март“, каза той.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че по време на правителството на Бойко Борисов община Казанлък е заела своето подобаващо място сред развитите населени места. „ГЕРБ направи много за развитието на региона. Трябва да продължим напред с тези, които доказаха, че могат да градят. Без да се притеснявам от хулите на хората, които не са съградили нищо, ще кажа благодаря на г-н Борисов“, каза тя. Стоянова напомни управлението на кабинета „Орешарски“ през 2013 година. „Казанлък не получи нищо, въпреки обещаните средства. Когато правим своя избор, трябва да припомняме фактите и да казваме истината“, подчерта кметът на Казанлък.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот.

Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 североизток

    19 5 Отговор
    а при тебе всичко беше както трябва крадеца вика дръжте крадеца
  • 2 да ви е ясно

    19 4 Отговор
    С боко тиквата на власт ни чака съдбата на Гърция: необосновани харчове за нереформирани системи; прогресивно обедняване заради липсата на инвестиции, корупцията и монополите, спъващи развитието на бизнеса; ще се напълним с джихадисти; безогледни кражби с помощта на закони като този за концесията (добре че го спряха) и инвестиции в строитество, където се краде в пъти; още по-голямо обезлюдяване; и заробващи заеми за да се потдържа всичката тази вакхналия, разбира се, с любезното съдействие на купените соросоиди от ЕС и САЩ.

    И запомнете - Марешки е негов агент, който гласува за него, ще получи коалиция тиквата+магарешки.
  • 3 suКИИ

    12 2 Отговор
    Бойко да внимава със задните скорости, че ДПС чака.....
  • 4 све

    5 3 Отговор
    Нека всеки да прецени сам, но
    ВЕЧЕ 15Г НИ УПРАВЛЯВАТ БСП, ГЕРБ И ПАТРИОТИ. Лъжат ни едни и същи.
    Време е да изберем нови честни хора !
    Ако не променим нещо изчезваме .
    ППКой" , Българска пролет,
    ПП"ВЪЗРАЖДАНЕ", който и да е нов
  • 5 НАТО ВЕЦ

    7 1 Отговор
    Щот сега сме на R-акетна?
  • 6 Бойко не си взимаш поука

    8 4 Отговор
    Бойко, не си взима поука. С плашене няма да привлечеш никого. Ние БСП много добре си го познаваме. Но в интерес на истината, вече те познаваме. Ти си като Мирча Кришан. Хората те питат за картофите, а ти все краставицата, та краставицата. Но хората не щат краставици. Те искат справедливост, работещо МВР, образование, чистота, а ти някакви си краставици. Така че нито БСП, нито ти (то без теб ГЕРБ няма). Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 7 Глупак

    8 2 Отговор
    Глупав съм, но май
    БСП И ГЕРБ, с Патриоти, ДПС, РБ, а вече у Марешки ни играят театър…
    После пият, пеят и НИ СЕ СМЕЯТ.
    Данъчната политика е същата…
    Делят си огради, пътища, КТБ, БТК, Булгартабак, субсидии, КОНЦЕСИИ
    ГОРКИТЕ
    КАКВО ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ КАТО ИЗМРЕМ. ?????
    Гласувайте за коалиция БСП-ГЕРБ
  • 8 гост

    12 4 Отговор
    Тиква , при положение че БСП и ГЕРБ са фракции на БКП , на кого ги разправяш тези ? Или се надяваш да има по тъпи и от теб .
  • 9 неутрален

    13 3 Отговор
    Престани бе нагъл човече.! От твоята простотия и самохвалство и вечните упреци и грозни нападки много ни додея. Твоето хулиганско и просташко поведение ни е в повече. Никога Тиквата и неговите некомпетентни министри на власт. Нека незабравяме никога, ама никога какъв министър ни натресе на МВР-социолог, счетоводител за министър на енергетиката, педагог за министър на околната среда и водите, юрист- за министър на икономиката и с дрането от данъците, говорят за ръст на икономиката. ПОЗОР И НАГЛОСТ!! НИКОГА ВЕЧЕ ТИКВИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ!!!
  • 10 тръмп

    4 4 Отговор
    Само ще ви кажа - не гласувайте за БСП и ГЕРБ
  • 11 Е. Пелин

    8 0 Отговор
    "Господин управителят, като подписа книжата, отряза едно парченце от тиквата и любезно го предложи на своя архивар:
    — Заповядайте, господин Душко, да видите каква чудесна тиква! Само малко е прегоряла, но няма нищо. Ще извинявате.
    — А, благодаря, благодаря, господин управителю! — отговори сконфузено архиварят, — аз таквоз… тикви не обичам.
    — Как тъй? Вие сте от село, моля ви се, а да не обичате тиква!"
  • 12 Gost

    2 7 Отговор
    Lele male tuka pulno komunisty.da ne yadem putista ama ni e gotino da karame po tiah.ne kazvam ce ne krade no pone pravi nesto i za nas.mnogo e lesno samo da gledame germania ama da podcertaya ne gledame iztocna germaniya nali

    Коментиран от #13

  • 13 ghost

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Gost":

    Пич, ти ако нямаш изисквания към този, който „прави нещо и за нас”, ние имаме и не сме доволни нито от качеството на направеното, нито от цената, която плащаме ние, щото става въпрос за нашите пари. Да не говорим че можеше да направи още много, а умишлено не направи нищо, в което няма далавера. Да не говорим че тиквата е комунист и превърна управлението на държавата в комунистическа диктатура, но на власт с него са само най-тъпите и некадърни комунисти.
  • 14 Глупак

    11 1 Отговор
    Интересно е , че има тъпаци, които още говорят за комунисти и анти….
    Имаме честни хора и измамници
    Всичко друго е илюзия

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Глупак":

    По интересното е че има като теб ,които не могат да осъзнаят че тези които ни управляваха преди 89-а , ни управляват и сега . Къде пряко ,къде с подставени лица .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тябва ни дясна политическа партия,а не като тези смешници .влизал първи в огъня и си рискувал живота в мвр...глупости на търкалета.лошото е че са за предпочитане пред онези с червените знамена ,но и тези са далече от европа и стандартите и.та казано накратко ще ни управляват пак зле,независимо дали са тия или ония!
  • 18 Оги

    0 0 Отговор
    Само така, Баце! А ние помислихме,ч е си се уплашил от Нинова и си се скрил нейдев джакузи и гледаш изплашено как Нинова язди кон и маха с обещания пред електората? само така, бой по конкуренцията партийно! ся разбийш нема да те вотна за 4-ти път, щот ни позаметна яко за някои неща, но пък нема да вотна и кака Корнелия. щото и на тях не вярвам вече. Искаше ми се да се появи някоя стрийптизьорка кандидатка, само такива досега не сме имали, то художници, артисти, музиканти, какви ли не бяха и са, но няма. Дръж се, изборите ще покажат кой какво?! Лошото е, че вече е късно за да вярвам на когото и да е било. Вие сторихте непоправим геноцид над нас българите. Успяхте да ни накарате да си намразим държавата, заради вас политиците... Аспарух не би ви простил. Лошото е, че тоя народ не поумня за 8 века. Само клишетата му са велики. И велико слугува и продава и предава на другите, мачкайки своите. А това води до апатия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове