11 Март, 2017 09:56 1 616 18

Орхан Исмаилов: Бъдещето е да сме заедно

  • орхан исмаилов-
  • дост-
  • лютви местан

Свободата не се дава даром, а за нея се воюва всеки ден

Орхан Исмаилов: Бъдещето е да сме заедно - 1

Бъдещето е да сме заедно, защото свободата не се дава даром, а за нея се воюва всеки ден! Ние трябва да защитаваме и отстояваме нашите права. Това каза Орхан Исмаилов по време на срещата си с жителите на село Нова Бяла река.

Стотици млади хора се събраха на площада в селото, за да подкрепят 12-те кандидати за народни представители от листата на Обединението за област Шумен. Хората подкрепиха Обединение ДОСТ, защото само коалицията може да се пребори за промяната в името на хората.

"Ние сме основен опонент на статуквото, което се страхува от нас и ни атакува от страх. Ние сме единствената алтернатива за бъдещето", каза Орхан Исмаилов. "Благоевград, Смолян, Кърджали, Търговище и Шумен вече се събудиха, вълната на промяната върви от град на град, от село на село, от човек на човек", каза още в емоционалното си слово съпредседателят на Обединение ДОСТ.

Председателят на ДОСТ Лютви Местан се присъедини към петъчната молитва на жителите на с. Бенковски. След приключването на молитвата лидерът на партията и придружаващият го екип - зам.-председателите Мехмед Ходжа и Шабанали Ахмед, областният координатор на Кърджали Бахри Юмер и кандидатът за народен представител г-жа Михриджан Изет, присъстваха на предизборен митинг, част от програмата на Централния лъч на Обединение ДОСТ.

По време на митинга вторият в листата на Кърджалийски избирателен район Шабанали Ахмед сподели с избирателите, че партията върви по верен път, въпреки че е критикувана и обвинявана, че разединява хората. ДОСТ ще спечели доверието на гражданите, защото се противопоставя на кандидатите за народни представители от ДПС Слави Бинев и Камен Петков – ексдепутати от Атака и Патриотичния фронт, които сквернят джамията в София и обявяват мюсюлманите за заплаха.

Михриджан Изет призова на 26 март хората да гласуват по съвест в името на по-доброто бъдеще на нашите деца.

Лидерът на партията Лютви Местан сподели с жителите на Бенковски, че днес България е единствената държава - член на ЕС, в която е забранено по време на предизборна кампания един политик да разговаря с избирателите на майчин език. Вероятно ще бъда глобен и днес, но аз съм готов да платя такава глоба, допълниМестан. Той представи политиката на ДОСТ за модерния граждански патриотизъм, който е стълб на съвременната демокрация и заедно с това гарантира евроатлантическия суверенитет на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Багатур

    15 2 Отговор
    Ай партакешите и при майчиния ви език. Тук местния език, който говорим не е майчиния ви.
  • 2 Гост на дост

    12 1 Отговор
    Направо ми се доповръща като ги гледах( и им слушах химна) тази сутрин по нова тв
  • 3 българин

    9 1 Отговор
    За каква свобода ще воюват и какви опоненти на статуквото? Нали до вчера Местан беше марионетката на Доган и преводача на Бойко.
  • 4 българин

    8 1 Отговор
    За каква свобода ще воюват и какви опоненти на статуквото? Нали до вчера Местан беше марионетката на Доган и преводача на Бойко.
  • 5 Варна

    11 2 Отговор
    Заради липсата на мерки от страна на властта, рано или късно ще се лее кръв и то много
  • 6 АЗ САМ

    4 6 Отговор
    ДОСТ 4%....ДПС 3.7%.....и Доган в КАУША !
  • 7 кроко

    8 2 Отговор
    Празни приказки от една неслучайна партия - всички партии са крадци, част от „статуквото”, обаче тая прокарва турското „статукво” в България. И естествено, нагъл гнусния местан, ще си плаща глобата и щял да си говори на турски. Нищо хубаво да не видят тези български съдии, които позволиха регистрацията на тази етническа протурска партия.
  • 8 Do varna

    0 6 Отговор
    Vqrno 4e mnogo kr1v 6te se lee.no nqma da E na ...

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 VMORO

    6 0 Отговор
    Драги турци!
    Имате право на говорите свободно на своя език на обществени места, имате право да строите своите религиозни храмове , имате право да изповядвате каквато ви душа сака вяра, имате право да се именувате както искате, имате право на движимо и недвижимо имущество, имате право да регистрирате фирми, имате достъп до образование, имате достъп до здравеопазване. Какво повече искате?

    Коментиран от #12, #14

  • 11 дядо Йоцо

    2 2 Отговор
    Бъдещето ти е бързо да си обираш крушите и към диарбекир там ще си говориш на майчиния език....
  • 12 ЕФЕНДИ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "VMORO":

    Вервам ти, ти вервашли си?
    На голи приказки не вярват хората, дори в бг конституцията нищо не пише за малцинства,а застъпваме за българите живеещи в други държави . Аршина мой човек , с едакъв АРШИН .
    Малцинства има във всяка държава .Ний не сме паразитиращо малцинство, градилисме я тази държава и сега почти от всяка втора къща има човек работещ по цяла европа и америка .Едвали ще се върнат да построят комунизма , на против сега се гласят за канада.
    Тук ще остат възрастни , роми и българи патриоти.

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЕФЕНДИ":

    Ефенди, на теб ли да вярваме, че искате да се затъпвате за българите в чужбина или на турския министър на социалната политика, който каза че ДОСТ ще се грижи за вас, турците?
    Айде, кажи ми, ефенди, кой лъже?

    Коментиран от #15

  • 14 ЮЖЕН ВЯТЪР

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "VMORO":

    Аз съм потърпевш от комунистическия режим .Не знам дали знаете ,ние турците и помаците бяхме само по строитеството ,тютюнопроиводители и животновъди.
    Сега съм в ОСЛО , тук е комунизмът , няма мизерия , ще видите проспериращ и щастлив народ. Рядко си идеам , но децата ми никога няма да се връщат. Не обичат балканския мантелитет .
    От както турихте бълг. ФЕТО , аз разбрах че тук всичко ще е менте,демек имитация. Не исках пак ДС да ме турмози и ограничи.

    Коментиран от #16

  • 15 ЕФЕНДИ

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Всяка държава трябва да се застъпи за своето малцинство не зависимо де живее. Това означава , че и ние трябва да уважаваме правата на малцинствата . За това казвам с еднакъв АРШИН , мерило мярка.
    А това със секциите в турция е , пълна излагация, къкъви свободни избори? Като ги ограничиш хорат? Цял свят вижда това нещо
    По добре забрани им , тури точка на демокрацията и край.
    Хората са заплашени сега от ДПС и незнам до къде ще сигнат нещата.
  • 16 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЮЖЕН ВЯТЪР":

    Шшш, алооо, двамата под мен? Вие от каква болест страдате, бе?! За какви ни мислите нас? Какво ДС ви гони от преди 30г. По тая логика можеш да кажеш че те е страх да не вземат да те изколят съседите ти българи, щото преди 130г. и това е можело да стане! Ами ако и ние кажем така за турците?

    И в крайна сметка, толкова години като гласувахте за доган и местан, как не ви беше страх от ДС, при положение че и двамата са от ДС, а чак сега ви хвана страх?

    гаДОСТ е турска етническа партия, защитаваща турските интереси, а те противоречат на българските! Отивайте си в анадола като са ви толкова мили турците и ердоган.
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Никаква свобода за турците в БЪЛГАРИЯ ! Като искат свобода да си ходят в Турция !
  • 18 Мехмед

    1 0 Отговор
    Вай, вай - ас за кой да гласувам?
    За бат Ахмед или чичо Лютви? Анаааа.
    Идват, тропат посред нощт, говорят, заплашват .
    Ше питам ходжата, да не ям после дарвото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове