Last news in Fakti

14 Март, 2017 15:16 1 359 7

Патриотите срещу намесата на Турция в изборите ни

  • турция-
  • патриоти-
  • избори

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, се обръщаме към президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Огнян Герджиков с категоричното настояване да предприемат спешни мерки за прекратяване на недопустимата намеса на Турция във вътрешната политика на България.

Поздравяваме коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ за изразената позиция по темата и призива европейските сили за сигурност да бъдат разположени на турската граница. Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, припомняме, че това е наша борба от години. В рамките на няколко месеца проведохме две срещи с Министерство на външните работи с категоричното настояване за активност на дипломатическо ниво спрямо Турция.

В тези разговори ние нееднократно поискахме турският посланик в България Сюлейман Гьокче да бъде изгонен заради неспирната намеса и агитация за протурската партия ДОСТ. Тези негови действия започнаха преди повече от година, когато заедно с Лютви Местан той направи обиколка по местните структури на партията, с което наруши дипломатическия протокол. Неговите изказвания, както и появата му в предизборен клип на въпросната партия, нееднозначно насаждат неоосманската идея и прокарват открито антибългарска политика в страната ни.

Преди няколко дни турският министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу призова българските граждани в южната ни съседка да гласуват масово на изборите на 26 март, като специално подчерта подкрепата на Турция за обединението ДОСТ.

В медиите бяха разпространени красноречиви цитати, като например следния: „Всеки, който има право на вот, трябва непременно да се яви да гласува. Всеки един глас е важен, не смятайте, че вашият глас няма да има значение. Ние, гражданите на Република Турция, трябва да осигурим излизането на коалицията ДОСТ на предни позиции в изборите в името на по-доброто бъдеще на сънародниците в България“.

Мюеззиноглу обеща също, че правителството в Анкара ще улесни престоя на българските граждани от турски произход в страната. По-късно в изказвания на официални турски представители страната ни беше напомнено османското минало и прозвуча „препоръка“ да пазим правата на малцинствата.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, за пореден път подчертаваме, че това е антибългарско и неприемливо от дипломатическа гледна точка поведение. Отново питаме кога ще бъде отзован посланикът на България в Турция г-жа Надежда Нейнски, която с бездействието си и некомпетентната си намеса, колкото и малка да е тя, работи против интересите на страната ни.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, настояваме гласуването да се извършва само в българските посолства и консулства извън страната. Това е наше настояване от първия момент, в който се обсъждаха промените в Изборния кодекс.

С оглед на ескалацията на намесата на Турция в България и ЕС, ние от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ настояваме президентът Румен Радев и служебният министър-председател Огнян Герджиков чрез външно министерство да изискат отмяна на решението на ЦИК за разкриване на секции в Турция извън посолствата и консулствата.

Затова:

1. Категорично сме против отварянето на допълнителни секции в Турция. Настояваме президентът и служебният министър-председател да инициират нормативна промяна, свързана с това изискване, включително и на методическите указания от 10 март т.г. за провеждане на избори извън България.

2. Настояваме отново гласуването в Турция да бъде ограничено само в дипломатическите ни представителства. Така ще се осигури контрол. Това не е репресивна мярка, а е мярка в името на демокрацията и човешките права, които в момента се погазват в Турция.

3. Настояваме също да не бъде допускано дописването на избиратели, които не са подали заявления в сроковете, определени от Изборния кодекс.

4. Настояваме българската полиция и силите за сигурност да не допускат т.нар. изборен туризъм, който е запазена марка на протурските партии в България. Така ще се избегнат тежки провокации.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, отново открито заявяваме, че ако не бъдат разрешени тези проблеми и държавата не предприеме съответните мерки за прекратяване на турската намеса в българската външна политика, ще блокираме границата, за да спрем автобусите с „доброволни гласоподаватели“, които вече започват да прииждат от южната граница.

Демонстрацията на безпардонност от страна на Турция е не само към България, но и към целия Европейски съюз. Заплахите на Ердоган за едностранно денонсиране на Споразумението за бежанците и умишлено пускане на хиляди нелегални мигранти в Европа е стъпка към желаното от Анкара панислямско възраждане и транснационален ислямизъм. Изброените факти са достатъчна причина за предприемане на дипломатически разговори на най-високо държавно ниво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    8 0 Отговор
    Махайте им на фесовете двойното гражданство и готово.
  • 3 8888

    5 0 Отговор
    Кой им върна на изселниците българското гражданство? Трябва промени в закона за гласуване, а виновните в панделата до живот.
  • 4 Доносников агент

    3 3 Отговор
    Ние сме против : американско,руско , турско, румънско ,кетайско,африканско ,и марсианско влиание и вмешатество в нашите вътреши и външни дела. Ние сме за доностници и ментерджии,и няма място за честни хора между нас.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Няма ли да има организирано блокиране на границата да не влизат турците?
  • 6 колю

    1 0 Отговор
    Крайно време е това да се случи----"Публикувано във факти.бг: европейските сили за сигурност да бъдат разположени на турската граница" ---Да разберем най-после кой кой е. Махане на двойното гражданство в цяла Европа. И в Канада , и в САЩ.
  • 7 Бай Ганю

    1 0 Отговор
    Кои от българските политици са патриоти че не се сещам
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове