21 Март, 2017 07:10, обновена 21 Март, 2017 16:09 6 199 22

Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха границата с Турция

  • политици-
  • протест-
  • граница-
  • турция

Протестиращи успяха да блокират изцяло или частично граничните пунктове към Турция днес.

Стотина протестиращи блокираха пътя за граничен пункт „Малко Търново” малко преди 11 ч. днес. Те бяха облечени в народни носии и с кукерски хлопки, съобщи БТВ.

Полицията спря автобусите километри преди пункта и написа предупредителни протоколи на водачите, след което ги пусна на пътя.

За момента няма автобуси с пътуващи от Турция през ГКПП „Малко Търново”.

От 10 ч. е блокиран и граничен пункт „Капитан Андреево”. Протестиращите излязоха на пътя с вериги и автомобилни гуми. Те твърдят, че пунктът ще остане затворен до вечерта. Протестът е в едното платно, но в другото платно в посока Турция отпътуваха празни автобуси. Очаква се днес към секциите в южната ни съседка да тръгнат и бюлетините.

На граничен пункт „Лесово” блокадата е частична, протестиращите пропускат тирове и леки коли. 200 полицаи охраняват стотина протестиращи. През пункта днес автобуси не преминаваха, а протестиращите видяха в това провокация.

Политическа формация организира днес протест на границата с Турция, а целта на инициативата е да не се допуска т. нар. изборен туризъм – автобусите от южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Анкета

Да затворим ли границата с Турция за изборите?



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 момчилов

    14 27 Отговор
    комунистическо ченгесарска истерия да не би доган да загуби. готвят се да управляват комунисти фашисти и доган и пак да фалират държавата.това с банка ктб им беше репетиция

    Коментиран от #4, #20

  • 2 Кюрд

    29 9 Отговор
    Да живеят кюрдите. Дано да изринат турската сган!
  • 3 8888

    19 1 Отговор
    Момчилов, всички са комунета, само че пребоядисвани.А ктб-то е поредния залък.
  • 4 кроко

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "момчилов":

    Десо-стояне, знаем те! Обаче за разлика от теб, все още има българи, които не искат турски партии да се месят в България, още по-малко пък да ислямизират турците и турчеещите се. гаДОСТ я разреши твоя любимец боко тиквата, той успя да слее и трите власти, така както е през тоталитарна система, и упражни натиск вътху съда да регистрира гаДОСТ, а с ердоган се е разбрал че партията ще го подкрепя в новия парламент, както го подкрепи за леля Цецка, ердоган ще осигури гласовете, а в замяна на това, тиквата ще продължи да предва интересите ни на турция и ще продължинредовно да тичкандоманка а за данпита ердоган какво може и какво не.

    Айде отивайнв турция да живееш, щом толкова.много ти харесват исляма и турците.
  • 5 све

    12 6 Отговор
    Ще те управляват, бай Ганьо, тези
    Които си избереш- досегашните престъпници
    Или нови честни хора
    ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ,,
    прочетете програмата им
  • 6 БУРГАС ПОЗДРАВЯВА ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ

    25 1 Отговор
    БРАВО, БРАВО, БРАВО БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ!!!

    ПЪЛНА БЛОКАДА НА ТУРЦИЯ И ВМЕШАТЕЛСТВОТО И В ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ!!!!!!!!!!!

    БРАВО ЮНАЦИ!!!

    А, БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ, ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ БИВА ДА СЕ ПОТДАВАТ НА НАТИСКА НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ И ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ БЛОКАДАТА НА НАШАТА СИ ГРАНИЦА, ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ И ВОЙНИЦИ СЪЩО ТРЯБВА ДА ДЕМОНСТРИРАТ РОДОЛЮБИЕ И ПАТРИОТИЗЪМ СЪПРИЧАСТЕН С СЪГРАЖДАНИТЕ СИ, БЪЛГАРИ НА ГРАНЦИЦАТА!!!!!
    ДОРИ ДА ИМ СЪДЕЙСТВАТ С ХРАНА И ВОДА ЗА ДА ОДЪРЖАТ ДО КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 ЦЕЛТА

    20 2 Отговор
    на Турция е турският език да стане 2 официален език у нас.В момента мюсюлманите са 13% ако станат 20% от българското население ще имат законно право да агитират на турски език и не само.Всики заигравания със двете партий ДПС и ДОСТ са за отвличане на вниманието.Трябва да се променят законите за да не ни се случи най лошото но едва ли това ще стане при управление от Борисов!
  • 8 Пеньо

    6 3 Отговор
    Ако бялата Златка отиде на границата, ще отида и аз!
  • 9 ЪРП

    25 5 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ, Е ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ В КОЯТО ИМА САМО И ЕВИНСТВЕНО БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ, ТУРСКАТА ДЪРЖАВА ОТ ГОДИНИ ИМ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ,ЧЕ БИЛИ ТУРЦИ!!!

    ТОВА Е ЧУТОВЕН ПРОБЛЕМ!!!

    ТУК В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ, НАСЛЕДНИЦИ НА СТАРИТЕ БЪЛГАРИ,КОИТО СА ПРИЕЛИ ИСЛЯМСКАТА ВЯРА ПО ВРЕМЕ НА МРАКОБЕСНОТО ТУРСКО РОБСТВО!!!

    РЕАЛНО БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИТЕ СА СИ ЧИСТИ БЪЛГАРИ И НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТУРЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    НО ПОРАДИ НИСКАТА ИМ ОБРАЗОВАНОСТ ,ТУРСКАТА ДЪРЖАВА УСПЕШНО ИМ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ,ЧЕ БИЛИ ТУРЦИ САМО ,ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА НАВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ СОБСТВЕНИТЕ НИ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ДАНО БРАТЯТА БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ В БЪЛГАРИ СЕ ОСЪЗНАЯТ ,ЧЕ СА БЪЛГАРИ, А НЕ СА НИКАКВИ ТУРЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 KELEPIR

    12 5 Отговор
    Прах в очите! Каква блокада какви 5 лева,като блокадата на Лесово ще е до вечерта! Ми нали след като се разотидат "блокерите" автобусите ще минат съвсем спокойно. Много елементарно! Или блокирате до дупка като Гърците или не правите нищо.Което всъщност сега това и правите със сегашните си кукерси изпълнения.
  • 11 михаил

    5 16 Отговор
    циркаджии изпратени и платени от доган и пеевски.
  • 12 Варна

    12 1 Отговор
    Така трябва! - След като държавата за пореден път показва, че не става за нищо и не е ясно за какво вземат заплати!
    Трябва да се напомни на чиновника, че работното му място не е от службата по социално подпомагане! - Той е сложен там да работи не е за да бъде отгледан в кувиоз. Ако не може да си върши работата ... - Има други! И без това заплатите им са по- високи от тези в частния сектор

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро

    3 7 Отговор
    Тя се замислила за имотите на хората .Нейната партия окраде хиляди имоти. Да земем от богатите да дадем на мързеливите и пианиците . Какъв абсурд ,кой ще повярва ?
  • 15 Антон

    20 0 Отговор
    Няма смисъл от блокади! Решението е съвсем просто и цивилизовано: на избори масово гласуване от страна на всички българи, ако се достогне избирателна активност от 85-90% би било супер.
    За тези които не го разбраха. В момента дпс и дост имат максимума гласове. Като гласуваме масово, техния дял ще намалее значително. Сега при избирателна актовност от около 50 и по-малко проценти те взимат мисля към 7-8% винаги. Представеъе си при активност 90% те ще имат около 4-5% и въобще няма да са фактор в НС. Е ще имат някакво депутати , но никой няма да ги зачита.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 некойси

    6 0 Отговор
    Сърдечно благодаря на хората застъпили се за нас и българския интерес!
  • 18 Пеньо

    2 1 Отговор
    Не видях там бялата Златка. И да беше, щеше да е с погача, сол и ибрик.
  • 19 мъка

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    Публикувано във факти.бг: Представеъе си при активност 90% те ще имат около 4-5% и въобще няма да са фактор в НС. Е ще имат някакво депутати , но никой няма да ги зачита.

    Ти тия 4-5% ги раздели на двете партии и няма да имат и депутати ;)
  • 20 МОМКОВО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "момчилов":

    ОЩЕ ТЪРКАТЕ ГАЛОШИТЕ ПО АСФАЛТА НА БАЙ ТОШО И НОВИТЕ ВИ МАГИСТРАЛИ СЕ ПРОДЪНИХА НИИИЩО НЕ СТЕ НАПРАЙЛИ С ВАШТА ДЕМОКРАЦИЙКА ААА УЗАКОНИХТЕ КИЧЕЦИТЕ ПОРНОТО КРАЖБИТЕ ДРОГАТА И КОРУПЦИИЯТА.
  • 21 колю

    2 0 Отговор
    То и аз не знам много за блокадите ,ама Гърците знаят и поне това да бяхме научили от тях. Освен да изливат мляко ,защото не е сезона на доматите и дините в София , нямат ли право с комбайни и трактори да покажем недоволство от това ,че нещо не е платено от миналата година. Протести и недоволство може да се показва в цялата Българска територия,нали? Сега като ги спрат там и хайде да си палят скарата някъде до към 27 ми или до 26 ти към 21 часа. С танкове ли ще им ги махнат или местните ще ги запалят. Е ми за това е полицията да ги пази да не се одраскат.
  • 22 Мършата

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Пак лъжеш! Нямаш ли умора, не че да лъжеш е трудно, а при тебе явно има и патологично лъжене! Не можели да вършат работа! Имало други! КЪДЕ ГИ ВИДЯ ТИЯ ДРУГИТЕ??? НЯМА ДРУГИ! Аз имам беемве! Знаеш ли в Германия за колко време можеш да натрупаш мангизи за беемве? За нула време, щото има кой! КЪДЕ ГИ ВИДЯ ТИЯ ДРУГИТЕ???? АЗ КАРАМ беемве! Аз имам три дъщери, две вече омъжих в Германия за шефа ми и за братчет му! Другата ми дъщеря е още малко ама и нея ще я набутам там някъде щото има за кой! Тук ше ми направят ли беемве!? Да на 35 февруари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове