7 Юни, 2017 09:15 13 324 3

КАТ започна акция "Ваканция"

  • ваканция-
  • кат-
  • полиция-
  • пътна-
  • акция-
  • катастрофи

От "Пътна полиция" искат да ограничат катастрофите с подрастващи по време на летните месеци

КАТ започна акция "Ваканция" - 1

За поредна година на територията на цялата страна започна традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя се провежда в продължение на повече от 20 години и целта ѝ е ограничаване на причините и условията за настъпване на пътно-транспортни произшествия с подрастващи по време на летните месеци.

Във връзка с кампанията в края на месец май и в началото на месец юни служители на „Пътна полиция” взеха участие в два големи детски празника – по случай завършването на програмата „Детско полицейско управление” на територията на област Варна и по случай 1 юни – Международен ден на детето. Там те припомниха на децата основните правила за безопасност на пътя по време на най-хубавото за тях време в годината – лятната ваканция. Малчуганите имаха възможност да участват в забавни игри, да редят пъзели от пътни знаци и да отговарят на въпроси във викторината, подготвена от полицаите на тази тема.

В рамките на акция „Ваканция” се организират още беседи по безопасност на движението по пътищата с учениците, провеждат се редица специализирани полицейски операции и се създава организация за засилено полицейско присъствие и контрол на движението по пътищата в районите на учебните заведения в дните на официално закриване на учебната година. В оставащите дни до края на месец юни са предвидени редица мерки за обезпечаване на училищата, както и всички питейни и увеселителни заведения, в които деца ще се събират да отпразнуват приключването на учебните часове.

Традиционно е създадена организация, съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” към МТИТС и с Регионалните управления по образование, за обмен на информация за подготвяните през лятната ваканция организирани екскурзии с деца. Ще бъдат извършвани проверки за техническа изправност на автобусите, с които те ще бъдат превозвани. С водачите на превозните средства ще бъдат провеждани инструктажи и проверки за недопускане управлението на автобуси под въздействие на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.

Във всеки един от ваканционните месеци е заложено провеждането на специализирани полицейски операции с различна тематика. Те ще бъдат съобразени и с графика на специализираните акции, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL, за засилени проверки за спазване на скоростните режими. Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено за подпомагане на трафика към курортните комплекси. Ще бъдат изготвени писмени предупреждения към собствениците/управителите на фирми, осигуряващи атракции с търговска цел в курортните комплекси, за непредоставяне на моторни превозни средства на неправоспособни, включително на малолетни и непълнолетни.

При проверки по пътищата на страната пътните полицаи стриктно ще следят за използването на обезопасителни колани/каски от водачи и пътници на всички места в МПС, както и за обезопасителни/специални системи (столчета, седалки) при превозване на деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    42 0 Отговор
    Да се чете : събиране на пари за лятната отпуска.
  • 2 Гост

    21 1 Отговор
    " мижи кьорчо да те лажем" Е 3662 ** кара като откачен, минава покрай полицията най демонстративно с над 100, по каварталите кара все едно на Нюрбургринг. Говоря за Благоевград а полицайте даже му се радват. ТОВА Е САМО ЕДИН ПРИМЕР !!!!! СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ИМА МНОГО ТАКИВА !!!
  • 3 Някой

    7 0 Отговор
    Тия ченгета вече с камуфлажи трябва да са и добре скрити в храстите. И цял ден чакалък да се събира лев от шофьорите че иначе защо са станали полицаи.
    И на всяка фуражка по една фланелка с надпис ''Какво ще правим сега?“
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове