9 Юни, 2017 19:10 7 582 11

Вижте стенограмата за КТБ

  • ктб-
  • стенограма-
  • румен радев

Това са едни митични стенограми, в които се насажда убеждението, че ще лъсне истината за КТБ. Нищо подобно – няма там такава информация, каза президентът

Вижте стенограмата за КТБ - 1

В 19:10 ч. днес първата стенограма за КТБ ще е на сайта на президентство, заяви държавният глава Румен Радев пред bTV. От нея са премахнати са само имената на банки и финансови институции, различни от КТБ.

Вижте стенограмата ТУК.

Държавният взе решение да оповести съдържанието на Консултативната среща при президента на Република България Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-то Народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство, която се проведе на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г.

„Мотивите ми да публикувам тази стенограма бяха ясни от самото начало. Моите резерви и причината да има отказ в началото на мандата ми, също са ясни – нямаше как да публикувам тези стенограми в предизборния дебат или по време на консултациите за съставяне на нов кабинет“, заяви президентът Румен Радев по време на интервю за бТВ и предупреди, че съдържанието на публикувания документ не бива да се превръща в инструмент за предизвикване на напрежение в страната.

Държавният глава напомни, че истината за случилото се с КТБ и идентифицирането на отговорните за колапса на финансовата институция би следвало да бъде търсена в рамките на съдебен процес. „Истината трябва да се фокусира и да се търси в Съда. Там е мястото, където трябва да разберем какво се е случило с тази банка. Трябва да имаме доверие в българския съд, макар и да има много какво да желаем от българската съдебна система“, каза още Румен Радев.

Президентът напомни, че решението за публикуване на стенограмата е в правомощията на президентската институция, а всички участници в срещата са били навременно предупредени и консултирани за нейното оповестяване. Стенограмата е оповестена в нейната цялост, като единствено са премахнати имена на банки и финансови институции, различни от КТБ, уточни президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър

    20 0 Отговор
    или пийте по една студена вода.кой откраднал откраднал
  • 2 некойси

    29 4 Отговор
    То ако излезе истината, някои от сега управляващите трябва да минат от другата страна на решетките, а това ми се вижда малко вероятно.
  • 3 Искренов

    12 3 Отговор
    С две думи - я си.....м...та. Кви са тия черни дебели линии? То и другото ще е преправено. Впрочем не Искренов а Искров е правилно-стр.5. Въобще не вярвам на това което се мъчат да направят.
  • 4 Мисълта

    28 1 Отговор
    Прочетох стенограмата и съм шокиран. Всичките политици с изкл на най-неочакваният от етническа партия са взаимно свързани в престъплението с ктб и дори не го крият, говорейки "познато" за сценария, който явно е обсъждан "как да стане" предварително. Ужас! Говорим за всичките престъпници от Бойко до последният в тази стенограма. Изменници, предатели на България. Кукли на конци, заедно и общо в план за съсипване и открадване на парите на България. Звучи в стенограмата, как вече са го правили. Звучи в стенограмата, как зависят един от друг, как всеки пази себе си и гърба на другият. Те казват: ние всички сме в това, ние трябва да го изваяме за пред обществото. Жалко за Историята, за всички работещи хора, за всички честни бизнесмени, които са опитали да инвестират във България.

    България е вече ясна, предадена е и загубена за идните поколения, с дългове за поне 120 години напред.
  • 5 Чукча

    9 2 Отговор
    И къде са стенограмитЕ споменати от Румен Радев, само една е в интернет? Останалите? Няколко са значи, това ясно, но къде са?

    Не са удобни. И от сайта на президентството са свалени. Сети се, телефоните разговори днес.
  • 6 Гост читател

    15 2 Отговор
    Квото и да публикувате ,вие сте едни нещастни крадци- 3,5 милиарда- тва е най-голямата кражба в историята на Европа.Браво!
  • 7 ФИЛ

    18 3 Отговор
    ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. ИСКАМ ПРАВОВА ДЪРЖАВА,ИСКАМ МАФИЯТА В ЗАТВОРА
  • 8 Чен Ун 김정은

    9 4 Отговор
    Помните ли,че преди комунистическите безродници от Евроком да спрат предаването на Георги Ифандиев Диагноза,журналиста се обърна към зрителите-''Не си дръжте парите в комунистическите им банки.Всичко е в техните кървави ръце".
  • 9 Пламен

    10 1 Отговор
    Загубите от фалита на КТБ ще достигнат 12 милиарда. Загубите от затварянето на 4 реактора на Козлодуй са 4 милиарда . Общо 24 милиарда колкото е външния дълг на България
  • 10 Къртев

    1 0 Отговор
    Парите не изчезват, просто си сменят притежателя. Ясно е всичко, но със сега действащите закони няма да стане. А пък и със сега прилагащите и правещите закони, ефект няма да има. Така, че нещата се блъскат в стената и толкоз. Честито на печелившите, дето се казва. Вчера беше КТБ утре ще е някоя друга банка и така. Докато няма реална икономика, конкуренция и истински политици, все така ще бъде.
  • 11 Мартин

    2 0 Отговор
    И какво да й гледам на стенограмата? Разговор между политици, които явно са слаби и не могат да правят политика! Да не говорим, че въобще не споменават името на един от главните виновници за краха на пирамидата КТБ - Цветан Василев-Фараона!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове