16 Юни, 2017 10:59 1 201 2

ГЕРБ искат оставката на Пламен Узунов

  • пламен узунов-
  • хитлер-
  • снимка
ГЕРБ искат оставката на Пламен Узунов - 1

Депутатите от ГЕРБ поискаха оставка и извинение от президентския съветник Пламен Узунов. Причината е негова снимка от 2003 г., на която се вижда, че той е преоблечен като Хитлер.

В четвъртък самият президент Румен Радев защити съветника си и обясни, че е абсурдно окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма.

Самият Узунов се извини на българските граждани, засегнати от тези снимки, но поясни, че те са били от парти с маски и това е бил единственият костюм, който му ставал.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков от парламентарната трибуна поиска оставката на Пламен Узунов.

Припомням казуса с Павел Тенев, защото той създаде стандарт. Този стандарт изисква хора, които са се шегували с нацистки поздрави, да не заемат политически позиции или в най-кратък срок да се оттеглят от тях, заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. Той прочете декларация от името на парламентарната група, във връзка със снимките на съветника на президента Пламен Узунов с нацистка униформа и нацистки поздрав.

Пламен Узунов е потвърдил автентичността на снимките и обяснил, че те са правени през 2003 година по време на новогодишно тържество”, обясни Биков. Той напомни, че три седмици по-рано в медиите се появиха снимки на новоназначения заместник - министър на регионалното развитие Павел Тенев, на които е сниман до восъчни фигури на нацистки войници, на които подава нацистки поздрав.

„След обнародването на снимките, той се извини и обясни, че те са правени през 2008 година в музей в Париж, докато е бил на екскурзия в европейската столица. След публикуването на снимките на Тенев, ПГ на „БСП за България” поиска неговата оставка като аргументът беше, че с теми като национал-социализма и фашизма не може да се правят шеги”, подчерта Биков.

Той коментира, че тогава по повод скандала е реагирал и президентът, който също е обявил, че шегите с нацизма са недопустими.

Тома Биков припомни, че на третия ден след публичното оповестяване на снимките, Павел Тенев е подал оставка и се извинил за неуместната шега и призова това да направи и Пламен Узунов.

Биков настоя и членовете на Либералния алианс също да реагират. От партия "Воля" Пламен Христов се обърна към депутатите с призива: "Който каквито снимки има вкъщи, да ги покаже, да ги разгледат и да се приключи с подобни истории".

Това накара шефа на парламента Димитър Главчев да отвърне на шега, че след час ще даде почивка, за да даде възможност на депутатите да разгледат снимките си.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък обяви, че не приема подобни шеги, но право президента е да взима решенията за своя екип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    3 4 Отговор
    Окарикатуряването е едно , както ни го представя президента а ПОДРАЖАНИЕТО и носенето на нацистки символи е нещо НЕ ДОПУСТИМО от държавните мъже !!!

    Утре президента на България може да се появи с фланелка на ИДИЛ и да каже че я носи с цел окарикатуряването на тая организация ! Или всеки който е правил някакви такива глупости да твърди същото !

    -ГЕРБ постави стандарт на поведение - всеки който си е правил такива шеги ,няма място във властта!!!
  • 2 Aziz

    0 0 Отговор
    Да се маха!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове