Last news in Fakti

22 Юни, 2017 12:16 6 835 30

Полицаи: Изсечете дърветата край пътя за по-малко катастрофи

  • полиция-
  • полицаи-
  • дървета-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

От Пътната агенция пък твърдят, че дърветата играят роля на естествена защита през зимата

Полицаи: Изсечете дърветата край пътя за по-малко катастрофи - 1

Дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Това е предложението е на полицията в Пазарджик, предава bTV. Според служителите на реда това ще намали тежките катастрофи с жертви. На 81 км на автомагистрала „Тракия” преди по-малко от две седмици загинаха 10 души, след като бус се вряза в дърво.

Полицията е категорична – ако това дърво не се беше препречило на пътя, хората може би щяха да бъдат живи. Ето защо полицията излиза с кардиналното решение – дърветата да бъдат изсечени. 14 души са загинали в района на Пазарджик за последните три години, след като колите им се блъскат в дърво. Това сочи анализът на полицията след последната тежката катастрофа на магистрала „Тракия”.

От полицията предлагат на Пътната агенция да бъдат премахнати десетки дървета край аутобана. Шофьорите са скептични дали подобна мярка ще има ефект. От асоциацията на пострадалите при катастрофи имат друга идея. „Там, където има опасности, трябва да са обезопасени с мантинели, които отговарят на стандартите да задържат тирове и стандартни автомобили, а не както е в повечето случаи да се пести от такива съоръжения”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

От Пътната агенция заявиха, че дърветата играят роля на естествена защита през зимата от навявания в равнинни терени, какъвто е районът на Пазарджик. А по-малко катастрофи ще има, ако всеки кара с разумна скорост. Вариант за намаляване на катастрофите по пътищата е и слагане на обезопасителни съоръжения на мантинелите на магистрала,които да не позволяват преминаването на автомобили от едната лента в другата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИЦАИ

    40 5 Отговор
    махнете пътущата покрай дървета
  • 2 Не зави ващ

    39 4 Отговор
    По-малко завои трябва да има!
    Махнете завоите!
  • 3 Ценител

    56 8 Отговор
    По-глупаво предложение скоро не бях чувал. Къде ще се крият полицаите тогава?
  • 4 Ник

    22 34 Отговор
    - 85% от смъртните случаи по пътищата са защото какво?
    - Защото ударите са в дървета!
    Измряха хиляди хора за да им дойде на ум, че в разстояние 7-10 метра от шосето не трябва дима нито едно дърво.
  • 5 огого

    13 16 Отговор
    Факт, добро утро!
  • 6 Яшо

    10 6 Отговор
    Оставете поне канавките покрай пътя - дълбоки поне половин метър.
    Иначе къде ще се избиват хората в тази идиотска държава
  • 7 Вътрешен емигрант

    24 7 Отговор
    На крива ракета космоса й пречи.по голям идиотизъм не бях чувала.къде са мантинелите и знаците на опасните участъци.може да се пребиеш и на борисовката така наречена магистрала,по която се хваща паркинсон.какво да си говорим,родина.
  • 8 onlyhonda

    21 1 Отговор
    :))) интелект и шапка две несъвместими неща. дърветата пазят и вятър и навявания през зимата . ако някой хвърчи с 200 и не нацели дърво ще се блъсне в мантинелата , ако има такава ще отскочи пак на платното тези зад него ще се набият него и още по-голяма трагедия. карайте по-бавно и по-спокойно или бързай бавно както се казва в поговорката.
  • 9 по темата

    18 1 Отговор
    Какво са виновни дърветата, които са неподвижни, че идиоти се опитват да ги отсекат, но просто се оказват размазани като бръмбари на предното стъкло, в жалките си опити, което е закономерност при идиотите.
  • 10 РАЗУМ

    25 1 Отговор
    КАРАЙТЕ РАЗУМНО ,НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ДЪРВЕТАТА.
  • 11 Ghost1

    23 0 Отговор
    Това не е решение. Дърветата не са причина за по-голямата част от катастрофите, а неправилни и несъобразени изпреварвания. Като се прибавят и келявите пътища това е всичко!
  • 12 ДЪРВАРИТЕ

    9 0 Отговор
    Сега вече ще видите в истинската им светлина Полицаите исках да кажа ДЪРВАРИТЕ. :-)
  • 13 Будалата

    16 0 Отговор
    Не са виновни дърветата а зад кормилните устройства. Най вече умствения багаж на водачите на МПС.
  • 14 Uka

    9 3 Отговор
    В щатите независимо дали земята е твоя, ако не спазиш сервитута от пътното платно и посадиш дърво (може дори да е двора на къщата ти), докато е още малко дървото, те предупреждават да го махнеш или преместиш в определен срок, ако не го направиш идват и го премахват от службата и си плащаш глобата и за 'услугата' - факт. Дърветата край пътя са опасни, мани ги състезателите, ако някой съвсем примерен се хлъзне върху заледен участък или в шарената сянка не види 'кратер' и се убие в дърво - тогава какво.

    Това, че дърветата пазят пътя от навявания не е съвсем верно, прави се вал на точно определено разстояние от платното.

    Коментиран от #19, #22

  • 15 маина

    4 5 Отговор
    баща ми катастрофира в крайпътно дърво на пътя за село СТРЯМА през 1977,ако нямаше дърво нямаше да катастрофира тъй като той не караше колата с която катастрофира,следствие на което баба ми се разболя от притеснение от рак и почина през същата година
  • 16 Бък

    17 2 Отговор
    ЗДП и ППЗДП трябва да влязат в учебната програма в гимназиите и да се изучават поне 2 години. Кормуването в 12 клас по желание и изпит за кат. В. Само така и пешеходци и колоездачи и шофьори ще получат трайни знания и култура на поведение на пътя. Това с дърветата е пълна глупост.
  • 17 Антон

    9 4 Отговор
    Много добро предложение! Махнете дърветата от пътя защо те стърчат там с превишена скорост, а често са и пияни! Заради тях загиват хората, на които аутобана им е тесен!
  • 18 Точни

    3 1 Отговор
    Факт..... Без дървета е точното решение за спасение.

    Коментиран от #20

  • 19 кука

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Uka":

    В щатите гъмжи от идиотски разпоредби в законите и като гледам на тях изобщо не им пука за дърветата.
  • 20 от кого бе

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Точни":

    Не знам дали си наясно, че на пътя дървета не растат, ама по пътя карат дървета, които и без дърво край пътя ще имат претенции, че някой друг им е виновен за каквото не са могли да преодолеят. Един даже твърдеше, че не книжката кара колата, та в тоя ред на мисли, щато пък да караме шофьорски курсове и изпити, шом може да се научим да си караме колите и сами?
  • 21 Умен селянин

    4 0 Отговор
    Неса виновни дърветата,а пътя по който караме,не е път! Шофьорите винаги бързаме за някъде,което не е редно! Карайте по леко и внимателно и почти няма да имате проблеми! Казвам го от личен опит,аз мога да си извадя,златен талон,защото нямам никакво нарушение,но просто,не ми трябва!КАРАЙТЕ ПО СПОКОЙНО,НЕ БЪРЗАЙТЕ ЗА НИКАДЕ,живота е пред ваз! ТОВА НАЧИНА ЗА ПО МАЛКО КАТАСТРОФИ!!!
  • 22 ИЗПУСКАШ НАЙ ВАЖНОТО

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Uka":

    В ЩАТИТЕ ДА СИ ВИДЯЛ НЯКЪДЕ БИЛБОРДОВЕЕЕ НЯМА НИТО ЕДИН ААААА
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пазарен Либерализатор

    2 0 Отговор
    И скалите покрай пътя да се махнат, и стълбовете.
    има точен регламент за допустимите скорости за движение по пътищата. Е.аси простото е.
    Вярно, новите магистрали са гърбави, карайте със 140, не с 220.
  • 25 Morgoth

    1 0 Отговор
    Чисто и просто, що е то? Къпан полицай!
    Дай на КАТ да търсят решение на някакъв проблем и ще измислят най-голямата идиотщина, която не само няма да реши проблема, но ще създаде купища нови.
  • 26 Гого

    1 0 Отговор
    Ако ги изсечем дърветата какво ще ни отличава от неграмотните роми които правят същото ще се превърнем като тях. Проблема не в дърветата а във хората дето управляват превозните средства висока скорост хора без книжки или с купени пияни дрогирани. Поредното глупава заблуда която държавата се опитва да ни втълпи както за фаровете ефект нулев.
  • 27 Ощърбий

    1 0 Отговор
    След премахването на дърветата, моля да сложат дюшеци около пътищата за по меко приземяване на малумниците каращи без никакъв инстинкт за самосъхранение!

    Като сложите достатъчно дюшеци покрай пътищата който изфърчи от пътя ще си каца на меко и ще можете да му напишете акта.
    Щото на умрял акт не може да напишете и това видиш ли е бая голяма загуба за вашето съсловие.
  • 28 Руски тролак

    0 0 Отговор
    Другарите милиционери отново култови ,какво друго да очакваш от милиционеро-доносническо семе.
  • 29 Гость

    1 0 Отговор
    И с90 да караш , нямаш шанс при удар в дърво. Ускорението е20g, т.е. 80килограмов човек става 1600 кг. Няма орган дето би останал здрав
  • 30 Гость

    0 0 Отговор
    И с90 да караш , нямаш шанс при удар в дърво. Ускорението е20g, т.е. 80килограмов човек става 1600 кг. Няма орган дето би останал здрав
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове