22 Юни, 2017 19:33 1 872 9

Нинова: Оказват натиск на кабинета да не ни даде Бузлуджа

  • корнелия нинова-
  • бузлуджа-
  • натиск
Нинова: Оказват натиск на кабинета да не ни даде Бузлуджа - 1

Оказва се натиск върху правителството да не се даде паметника „Бузлуджа“ на БСП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"През 2011 година онова правителство на Бойко Борисов е поканило ръководството на БСП да му възстанови право на собственост върху паметника. По различни причини не е взето решение за това до сега. Не знам защо колегите не са го направили преди мен. Но ние сега решихме, че можем да отговорим на това писмо на г-н Борисов и искаме да получим собствеността върху паметника“, посочи Нинова.

„Много интересно се развиха събитията от тогава. Реагираха архитекти, завършили в Европа, които пожелаха да се включат в един международен екип и да участват, ако се справим да вземе паметника, с възстановяването, защото според тях това е архитектурен шедьовър, което означава, че това е стойностно и за България, не само за БСП. На второ място това е изключително стойностно и за БСП и бихме искали, ако ни се даде тази възможност да спрем разрухата и да направим реставрация“, каза още тя.

„Искаме да му се направи оценка и да си го платим“, категорична бе Нинова, но отбеляза, че за участие в евентуален търг за паметника вече желание са изразили три неправителствени организации, Община Казанлък, областната управа на Стара Загора, една част от СДС и Валери Симеонов, въпреки че десетки години никой не се е интересувал от паметника.

„Няма как да се съгласим с такова нещо“, заяви тя и допълни, че се оказва натиск върху правителството да не се даде паметника на БСП.

„Вярвам, че ще намерим в рамките на закона, разумната възможност, да получим собствеността или право на ползване на паметника, да го уредим юридически, което да даде възможност да се възстанови едно място, ценно за България и ценно за БСП“, каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герб трйдинг

    4 2 Отговор
    Аааа той Боко е благ, че ви го даде обаче, какво вие, ще му ПРЕдадете за тая летяща чиния ????
  • 2 honda

    14 8 Отговор
    Няма да е лошо при ремонта на паметника да сложите и един реактивен двигател и всички комунисти да излетите за някоя далечна галактика без да се връщате. А най-добре ще е, ако посетите някоя черна дупка.
  • 3 Спас

    12 2 Отговор
    Няма да е проблем за БСП да ремонтират паметника. Достатъчно е всеки от червените олигарси, членове на партията, да отпусне по няколко процента от заграбеното си имане!
  • 4 Пазарен Либерализатор

    11 5 Отговор
    Комунизма е обявен със закон за престъпен режим. Всички недомислени паметници, свързани с тоталитарния режим, довел Велика България до разруха след три фалита следва да бъдат разрушени. Въпросните руини подклаждат култ към партия, избила интелектуалната сила на държавата и довела народа до робия и насилствена трудова повинност. Чинията трябва да бъде разрушена, а района разчистен от строителните отпадъци, както и да бъдат забранени ежегодните събори на носталгичните привърженици на комунистическия тероризъм, защото това причинява необратими въ
  • 5 Гост

    7 2 Отговор
    Тези комуняги нямат ли по-важни неща да вършат ами се занимават с някаква безполезна съборетина
  • 6 нагли

    9 1 Отговор
    Този паметник е плащан от българските данъци. Това не е собственост на Бсп, че да ви се дарява, много сте нагли.. И с какви пари ще го платите ми е много интересно, забележете парадокса, за всеки гласувал за вас получавате 11 лева. Та вие сте получили 11 милиона от парите на хората, и с тези пари си правите каквото си искате. Как не ви е срам
  • 7 шизофреници

    10 1 Отговор
    До каквото състояние докарахте този паметник, до същото докарахте и България. На вас и мотика не трябва да ви дават.
  • 8 Random

    7 1 Отговор
    Не комунизмът е проблема, а комунистите(по-точно псевдо комунистите от края на 70-те, началото на 80-те)
  • 9 БайМанаф

    6 0 Отговор
    Отишъл един шопен в магазина и рекъл на продавача:
    - Сакам да си купа 5 яйца, ма язе аз да си ги избера.
    - Е как така ти ще си ги избираш? - учудил се продавача.
    - Ами те така. Сакам да си ги избера, като на избори за народни представители - отговорил шопа.
    - Аааа.... Така кажи де... Е ти 5 запратъка и си ги избирай колкото щеш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове