25 Юни, 2017 14:15 17 006 42

Обърканата пенсионерка карала повече от километър в насрещното платно

  • катастрофи-
  • загинали-
  • бургас
Обърканата пенсионерка карала повече от километър в насрещното платно - 1

Експертиза ще докаже дали водачът на софийското Рено Сценик – 46-годишният В.А. е карал с превишена скорост при катастрофата край Джъмбо до Бургас вчера.

Жестокото ПТП отне пет човешки живота.

Все още няма официална информация, но ако се окаже, че водачът на Реното е превишил дори километър от максимално позволените за този участък 90 км/ч – го грози сериозно наказание.

Въпреки, че на пръв поглед няма вина за тежкия пътен инцидент, поне такова усещане се създава в обществото, пише "Флагман".

Припомняме, че бургаските пенсионери, които са се връщали от Тракийския събор край Минерални бани, са объркали отбивката и от Ветрен са влезли директно в насрещното. Очевидно до момента на удара те са смятали, че се движат в правилната посока, защото са държали крайна дясна лента – плътно до мантинелата.

В случая обаче това е бързата лента на отсрещното платно, което се е оказало фатално за петимата възрастни бургазлии. Те са засечени челно от софийското Рено. Дали водачът му е изпреварвал Опела с кърджалийска регистрация, третия участник в ПТП, и се е натресъл право в тях или се е движил изцяло в лявата лента – все още не е известно.

Ударът е бил челен, а спирачният път е твърде малък. Пенсионерите обаче са изминали повече от километър преди да бъдат пометени, а вчера движението бе изключително натоварено. Т.е. – те са избегнали поне няколко удара, защото срещу тях са карали по-внимателни шофьори с разумна скорост, която да им помогне да се изтеглят безопасно в другата лента.

Според ЗДвП водачът трябва да пази останалите участници в движението, дори и ако те са нарушители. Ако предприема маневра, то той трябва да е убеден, че няма да застраши останалите участници в движението.

Не е изключено Фиатът да се е движил в насрещното без фарове и водачът на автомобила със софийска регистрация да не го е видял.

Следите показват, че той в последния момент е набил спирачки, но вече е било твърде късно, защото директно блъска Фиата, който се обръща по таван, а от удара на място загиват четирима от петимата пътуващи. Петият издъхва час по-късно в болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 законен

    166 4 Отговор
    А КОЙ е умника направил тази организация на движението ???!!! Ако си чужденец или не минаваш там всеки ден , всеки може да се обърка ! Това трябва да направено и да искаш да не може да влезеш в насрещното , какви превишени скорости , какви глупости , само и само да не кажем , че поредния тъп, некадърен и мързелив чиновник не си е свършил работата за която реве , че му плащат малко , но за нищо на света не напуска !

    Коментиран от #8, #40

  • 2 Митко

    40 92 Отговор
    Трябва човек като навърши 60 да се явява на проверовачен за шофиране, а като навърши 70 да му се забрани да кара

    Коментиран от #9, #23

  • 3 Шофьор

    125 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според ЗДвП водачът трябва да пази останалите участници в движението, дори и ако те са нарушители. Ако предприема маневра, то той трябва да е убеден, че няма да застраши останалите участници в движението.

    Да си караш с ограничението, някой да кара в насрещното, едвам да оцеллеш и ти да си виновен. Евала КАТ
  • 4 дадас

    73 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Не е изключено Фиатът да се е движил в насрещното без фарове и водачът на автомобила със софийска регистрация да не го е видял. " Ей това е главната причина посред бял ден, когато слънцето така силно грее да караш с изключени фарове. Кой ще те забележи?!? Без включени светлини посред бял ден нищо не се вижда!
  • 5 кучето шаро

    3 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дали водачът му е изпреварвал му е изпреварвал Опела с кърджалийска регистрация,
  • 6 Закон

    20 62 Отговор
    Крайно време е да се приеме закон навършиш ли 70 г. книжката да ти я отнемат...нищо против пенсионерите но навсякъде където съм бил създават опасни ситуации , не спират не пешеходни и какво ли още не.Знам че всеки от Вас и бил свидетел
  • 7 Шофьор

    55 9 Отговор
    Много отдавна е ясно, че в БГ най-често и най-лесно е да бъде обявен онзи, който не може да се защити. Например загиналия. А за пътищата ни се мълчи, и никога не се казва че И В ТЯХ е причината. Некадърно проектирани, калпаво построени, безотговорно (не)поддържани в годините... И за какво е тоя КАТ? Само за да брои катастрофите и жертвите ли? Това пък че ако посред бял ден си без фарове, то ти си много, ама много виновен... а тоя дето е блял го оправдаят че няма как да те види като си без фарове...Ега ти закона!
  • 8 мъка

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "законен":

    http://streetviewbg.com/download/#42.59676;27.39143;74.4;150.28;-7.75

    бабата забила наляво кой знае защо ,може да се е объркала заради стрелките на асвалта обаче е пресякла двойна непрекъсната линия и те така
  • 9 гларус

    52 9 Отговор

    До коментар #2 от "Митко":

    До Митко- Разликата е че тези дето са на 60 - 70 години са с истински книжки ,а такива Митковци са с купени и мислят, че са супер водачи Отидете и вижте на един голям паркинг колко могат да паркират на заден Младите са неопитни и паркират ,,женската ,, Та Митко виж как си спираш колата , че си смешен с предложението си

    Коментиран от #31

  • 10 Шашнат

    26 10 Отговор
    Нещо не мога да разбера - Движела се е в крайна дясна лента, до мантинелата. Е как разделителната мантинела ще ти се падне ще ти се падне от дясно?! Да не сме в Англия!

    Коментиран от #13

  • 11 onq s konq

    44 3 Отговор
    Как пък поне на един от колата на пенсионерката не му направи впечатление за цял километър,че там за където са тръгнали купонът е свършил и всички се връщат?
  • 12 гларус

    9 20 Отговор
    Да приемем ,че на мястото на погрешно влезлата в насрещното кола е имало пропаднал път /яма/ Как е карал този за да не се опита да намали Там е прав участък и се гледа на километри насреща. За какви фарове говорим ????? Освен да е гледъл от зад дали му гърми добре аспуха...
  • 13 Гост

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шашнат":

    Ами в случая тя е карала в насрещното, и мантинелата и се е падала от дясно.
  • 14 Anton

    85 8 Отговор
    Шофьора на реното и близките му да съдерат от дела и обезщетения близките на влезлите в насрещното. За причининени жестоки психически травми. Какво превишение на скоростта какви 5 лева, каква експертиза. Там ограничението е 90 мисля, дори със 110 да е карал пак няка вина че онези решили да се трепат.
    Карат един км в насрещното. На тяхно лявоняма друг път, разделителната мантинела на платната им се пада на тяхно дясно, всички коли от другата им страна на пътя се движат в тяхна посока....прекалено много неща които да ти подскажат че нещо не е наред.
    На такива влизащи в насрещното на магистрала трябва да им се взима книжката доживот. Те са стотици пъти по-опасни от някойдвижещ се с 10-20 км на над играничението.

    Коментиран от #16

  • 15 Гоуст

    53 6 Отговор
    Чета коментари и акъла не ми го побора. Единия вика чиновниците били виновни, другия проектантите на пътя. Ти проектант ли си, за да се изказваш компетентно? Карали са 1 км и са се разминавали с други коли, дори не са видяли, че има други платна за движение. Какъв трябва да си, за са го направиш? Или луд или в случая пенсионер. Кой нормален няма да се усети, че кара в насрещното толкова дълго време?????
  • 16 Гоуст

    21 4 Отговор

    До коментар #14 от "Anton":

    А, един адекватен коментар
  • 17 скоцхев

    24 11 Отговор
    К.о.м.п.л.е.к.с.а.р.и.т.е от бургас са си поставили табелата за град още на магистрала Тракия. Движението при Ветрен е объркано. От там караш в градски условия, а си е 10 км поле
  • 18 Красо Зелето

    49 3 Отговор
    Искам някой да ме спонсорира с един багажник тротил ''Ц4'' и да се объркам и да се забия в парламента, точно тогава когато имат сесия/събиране. После ще изкарат тях виновни, че не са ме предпазили.

    Коментиран от #36

  • 19 Шофьор

    45 3 Отговор
    съм от повече от 30 год.Не съм пенсионер.Преди месец отбих от Бургас за Ветрен да видя една кола в тамошните автокъщи.На излизане от селото-квартал никъде няма знак къде е магистралата,продължих по стария път и такъв знак имаше чак в Карнобат-почти се бях примирил,че ще стигна до петолъчката- и пак включването в магистралата е доста неясно и там.Просто нямаме добра пътна маркировка.
  • 20 Шаран БГ

    33 5 Отговор
    Изключително точен е коментарът на "законен". Каква е тази магистрала /високоскоростен път / , който така да е направен, маркирован, означен и т.н. че ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В НАСРЕЩНОТО ДВИЖЕНИЕ?? И що за идиощина - сега ще търсим с каква скорост се е движила насрещната / в правилната посока / машина !? И още един точен коментар на "шашнат" !! Кое е "дясно" и на кого, като се набучи някой в насрещното ?? Да, демокрацията, българската е "велико" нещо. В нея виновен бюрократ няма !! Вярно е, че съм тъп Шаран, но с всеки изминат ден ми става все по-мъчно за Вълко Червенков и Антон Югов!!! Дано не си умра със тази мъка .........
  • 21 PlimP

    43 2 Отговор
    ситуацията е крайно елементарна, олигофренията няма ЕГН, виновни са единствено и само тези които са се движели в насрещното, съд за скапаната държа и скапаните й чиновници, не цитирайте отделни точки от ЗДвП, карането в насрещното е забранено и точка по въпроса, ама той бил карал з 1км/ч. по-бързо, кво, ако беше карал с 1км/ч по-бавно да не би да бях останали жиди тиквите във Фиата, аз честно казано се радвам, че този който се е движел в правилната посока е оцелял, колелото се върти
  • 22 Един българин

    24 8 Отговор
    Това малко ми звучи като онова тълкувание на върховния съд, че блъснатият на пешеходна пътека пешеходец е съпричинител на ПТП-то, защото не е преценил дистанцията и скоростта на приближаващото МПС.........
  • 23 ник

    26 8 Отговор

    До коментар #2 от "Митко":

    пак ще ти напиша в Германия 70 % от шофЕрите са над 70 г
  • 24 gost

    6 42 Отговор
    Категорично хората след 55г възраст трябва да преминават проверовачен и психо тест ВСЯКА година. А хората след 70 да им бъде забранено да шофират.

    Коментиран от #26

  • 25 KuKu

    7 15 Отговор
    НССИ да го черпи човека, че е резнал 5 пенсии от раз.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Bat Sande

    12 2 Отговор
    Аз от кога надавам глас за това, че освен всичко останало и маркировките не са ни както хората. https://www.facebook.com/pg/БС-Транспорт-149701245401673/photos/?tab=album&album_id=210438769327920
    За това, че и държавата трябва да поеме своя дял от вината. В Европейските държави маркировката е такава, че ако нещо се ушашкаш-пускаш волана и колата сама ще се ориентира и ще хване правия път. Тук при нас е обратното-знаците ги слагат и поддържат неграмотници и то само за да се нацелиш в тях, не за друго. А акто се съберат и с други рискови фактори като "възрастни хора", "намалена видимост", лоша пътна настилка, келемета с БеЕнВе-та и т.н. и жертвите са налице.
  • 28 водач

    16 0 Отговор
    Статистиката показва,че голяма част от катастрофите в България се извършват от жени.Когато изпаднат в екстремни ситуации те не могат да вземат правилни решения - панират се.Случаят е точно такъв.Баба на 68 години,която няма навици за шофиране,влиза в насрещното движение и когато разбира това губи ума и дума.
  • 29 въпрос

    7 2 Отговор
    ааа само да кажа: туй отбивката от житарово накъм магистралата ли е? - ако е тей и аз малко се пообърках веднъж минавайки от там , ае въобще пътните възли към Бойковата магистрала не са най-кадърно направеното нещо което човечеството е виждало тей че вместо съдилища и прокуратури и глупотевини да съдят до дупка хората за превишена скорост да вземат да помислят как нещата да станат по ясно обозначени и ясно изпълнени подобно на чуждите страни - със хубави табели и достатъчно добре указано и време за реакция умът на хората да привикне към коя лента да се престроят и къде понеже пак е сезон и когато недай боже има следващи жертви понякога и чужденци прокуратурата пак ще търси наичн да ги съди до дупка и всичко на тях да припише и вмени като вина ама някрая някой пътуващ щужденец ще осъди българия за адски зле указани пътища и
  • 30 Nenormalna rabota

    17 3 Отговор
    Абе, вие луди ли сте? Вместо да плащат обезщетения на шофьора, те щели да го наказват???
  • 31 Митко

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "гларус":

    Митко е на 43г и не си е купил книжката, кара и паркира всекидневно в София вече 25 години. Баща ми когато стана на 60 каза, вече не се чувствам сигурен когато карам и ставам опасен на пътя.
  • 32 taka e brat

    13 0 Отговор
    начи белята на пътя става много бързо. без никво време за адекватна реакция. много е просто карайте бавно и всичко ше е нормално . НИКВА КУЛТУРА НА ШОФИРАНЕ НЯМА В БЪЛГАРИНА .
    не визирам случая със насрещното. случая е особен. изказвам се попринцип .
  • 33 Глупаци

    4 4 Отговор
    Бай ГанЮ,разбира най-много от КАТ и после от ВСИЧКО ОСТАНАЛО!!!!СЪЩИТЕ СТЕ КАТО ПЕНСИОНЕРИТЕ ДЕТО СА КАТАСТРОФИРАЛИ!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мислещ

    7 1 Отговор
    Абе само едно ще кажа. Само в България можеш да навлезнеш в насрещното на магистрала. Гледах пътя, че то си е чудесия. 4 платна едното надясно, другото наляво и средното се цепи на две - едното в правилното другото в насрещното. Само един мижав знак, който е сложен неправилно указва правилната посока. Ни маркировка на пътя, ни нищо. В друга държава щеше да пише wrong way на платното, на мястото където може да сбъркаш. Друг е въпросът, че разделителната мантинела се пада в дясно само в Англия. Няма как половината магистрала да ти се падне в дясно. А това че са минали км е нищо при тази скорост.
  • 36 Vulpes

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Красо Зелето":

    Идеята ти е много добра,аз отдавна си го мисля,но проблема е,че този парламент никога няма да го видиш пишем! Все ще липсва някой
  • 37 Иван

    8 5 Отговор
    След 60 годишна възраст водачите трябва да минават медицински прегледи всяка година!
  • 38 пътен инженер

    7 2 Отговор
    Като гледам постовете под тази трагична новина ми стана ясно, че на повече от половината пишещи другари трябва да им се вземат книжките до живот. Че бабата се е заблудила, това е на 100% вярно, но че сигнализацията е грешна, това е 100 % лъжа. Ако тъпанарите, които са писали, че не могат да намерят пъта от и за Ветрен, от Бургас и на връщане, няма какво да говорим, те са си купили книжките. Отворете си Гугъл мапс и сложете човечето на пътния възел, всички посоки са ясно обозначени! Пак казвам, проблема не в правилника за движение, нито в сигнализацията, нито в ББ, нито в международното положение, проблема е в тъпите селски кратуни, които си купуват книжките и после реват, оооо майко, какво стана!
  • 39 когато фактите говорят и боговете мълчат

    4 3 Отговор
    Логично е да НЯМА как да се навлезе в насрещното в магистралата, а истината е, че ТАБЕЛИ липсват на много места и изключително лесно да се обърка човек, дори и аз с 20 години стаж зад волана съм се обърквал, пък какво остава за една жена на преклонна възраст. В България всяко чудо е за 3 дни и се разчита всичко да се потули и забрави и най-вероятно НИЩО няма да се направи за да се УЛЕСНИ правилното ориентиране в района, както биха направили в една НОРМАЛНА държава. Който не се е обърквал нито един път в живота си да вдигне ръка!?
  • 40 Morgoth

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "законен":

    Няма как да изолираш насрещното при преход между пътища със и без разделител между платната. Затова е маркировката, затова са знаците, затова се изкарва книжка и затова водачите минават медицински преглед. Виждат, знаят, разбират и след това карат. На дърти години трябва да ги преглеждат редовно и да им отнемат книжката когато вече не изпълняват условията за водач на МПС.
  • 41 Корковата тапа

    8 2 Отговор
    Слънчасала бабичка. Някак си ми се види нормално да тръгне в насрешното, че и да се кара със пътуващите в правилната посока да и направят път.
    Абе намаля още малко електората на курнелия, тва е единственото смислено нещо от тая катастрофа.
  • 42 Галин

    4 0 Отговор
    Дъртите са били наквасени , щом са от бУРГАС КАК ТАКА СА ОБЪРКАЛЛИ ..... А ГОРКИЯ ЧОВЕК ДЕТО АКО Е ПРЕВИШИЛ СКОРОСТТА ЗНАЧИ ТОЙ ЩЕ ЯДЕ .... ТАКА ЛИ , ДА ВИ РАЗСЪЖДЕНИЯТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове