Last news in Fakti

28 Юни, 2017 17:24 7 137 25

Асеновград се вдига на бунт срещу ромите биячи

  • гребци-
  • роми-
  • бой-
  • асеновград
Асеновград се вдига на бунт срещу ромите биячи - 1
Снимка: Трафикнюз

Асеновград се готви за протест срещу ромите, които пребиха с колове и камъни гребците и техните родители. В момента протестът се организира в социалните мрежи, като идеята е да се затвори пътя към махалата тази неделя, съобщава TrafficNews.bg.

Подчертава се, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба.

Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

„Искам да призова всички, които искат да бъдат съпричастни с родителите, близките, приятелите и познатите на битите деца, да дойдат на "старата пловдивска" автогара в Асеновград днес 28.06.2017 година от 20:00 часа, за да се подпишат на подписката и така да покажем на ромското население в страната, че и ние БЪЛГАРИТЕ можем да бъдем единни и да потърсим сметка на тези варвари, които нападнаха български деца по време на тренировката им и ги биха жестоко с лопати и прътове. Нека не сме безразлични, елате и дайте подписа си.”

Не е изключено още днес да започне импровизиран протест срещу жителите на гетото. Не липсват и остри коментари. Част от потребителите призовават за разправа с биячите и искат футболните агитки и рокерите да се включат в протестите.Заговори се за протест още днес, който да тръгне от паметника на "Цар Иван Асен" в центъра на града.

Роми, които не са участвали в разправата, пък смятат, че протестът не трябва да е срещу цялата махала.

„Всяко стадо си има мърша. Недейте да слагате всички под този знаменател. Повечето хора тук също осъждат тези неща, които се случиха. Дано нещата не ескалират повече”, пише един от ромите във фейсбук групата на Асеновград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нафарфорий

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "Цигънинът":

    ПалмОлийв, Даф или Пур???????????????
  • 3 Цар Вул

    55 0 Отговор
    Съпричастен съм към жителите на Асеновград!Но това което правим с писане в интернет ми се струва МАЛКО!Трябва да се организираме и да искаме всички тия ГЕТА да се изтрият от лицето на България!Мангалите не разбират от нищо друго освен от бой и изселване-в Сахара или Сибир,ако Путин е толкова глупав да ги приеме!!Видяхте ли онези/т.н.жена и дъщери на зам.главния мюфтия/?!Мислите,че са се забрадили ей така от приумица!!Правят го нарочно,за да ни пробват "колко ни е акъла".Има ли забрана за носене на бурки-мурки и други цигански тъпотии на обществени места?!Има!Защо не ги щрафосаха така,че и да не помислят да носят тези парцали!А ЗА повторно нарушение на ЗАКОНА-В ПАНДЕЛАТА!ЗНАЕ ЛИ СЕ КОЙ Е БИЛ В ТЕЗИ "ПАРЦАЛИ"?Не!Е тия от Западна Европа си го получиха и ще продължават да си го получават от т.н.ПРИОБЩАВАНЕ!В България НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА!Полицаите гледат да си пълнят джобовете под прикритието на Прокуратурата!Прокурорите са адвокати на престъпници,цигани и ред други типове!Вместо да си гледат работата те действат с цинизъм по отношение на нас обикнове
    ните българи!!!За това давайте да се обединим срещу тази мафия-цигани,полиция,прокуратура и да ги поставим на местата им!
  • 4 Пророк

    38 3 Отговор
    Иха-аха и след пет дни м...лите пак ще ни трепат и избиват. Не разбрахте ли, че вече няма българи - всичко са старци с шкембета, к..ви и юпита п...ли... И майцепродавци от чужбина, които пишат и тровят по интернет. Няма вече хора, няма воля, няма субектност на народа. Иде м...лският век и резняшкото време. България е свършила отдавна... Последните българи да си извадят мечовете и да опрат гръб в стената - поне да си отидем с достойнство...

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 батъл

    48 1 Отговор
    Стига с това роми, цигани са си и от протести особено мирни те не разбират! Винаги са разбирали само от едно единствено нещо и само то има ефект !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Охранителят- София

    11 2 Отговор
    И този агресивен рокер с жълтата пистарка с рег. номер С..... айде за сега ще си го спестя ,който вчера искаше да "литне" в София жк."Надежда" бул."Ломско Шосе" ,а днес го мернах на "Бакърената" :) и нарочно ми удари с ръка дясното огледало ,клати глава ,че се заканва даже-Той да отиде да изпусне пара ,че не е здравословно това което прави :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Татко

    14 0 Отговор
    Може би е добра идея да се започне от раз,с малка крачка на дълъг път се тръгва...да се запишат в училища по танци където първият им танц ще е казачок и т.н. ...за момчетата и мъжете им говоря на ромите ...а разбира се като качественни преподаватели на първо време ще се заемем с колегите от СБББ! п.с. Съюз на Бивши барети България
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Насо

    21 0 Отговор
    Къде са агитките на Локо и Ботев, а ако са малко и рокерите да помогнат? А ако и те са малко ще дойдем и ние от ЦСКА и Левски.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Plovdiv

    18 0 Отговор
    Тези неща сега изглеждаха немислими преди по-малко от 30 години. Така че не е изключено в бъдеще да се случи друго немислимо сега нещо - отново да бъдат отворени газови камери и заводи за абажури и сапун!...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мъжкар

    6 4 Отговор
    Уважаеми Асеновградчани.Вашият подход е напълно погрешен.Не трябва да се вдигате срещу м...лите защото вината не е в тях.Трябва да се вдигнете срещу политическата олигархична върхушка която ни управлява вече цели 27г защото тя е виновна за ситуацията с м...лите които са нападнали вашите деца.Циганите са едно стадо което върви накъдето го насочиш.В случая властта не упражнява никакъв контрол върху тях и те за това си правят каквото си искат и се възползват от този така наречен бонус който властта им предоставя.Но не че искам да защитавам циганите но не всички цигани са такива има такива които работят и изкарват по честен начин парите си и не крадат не бият и т.н.Просто ВЛАСТТА ИМА ИНТЕРЕ от разделението по етническа принадлежност на цегани и турци на българи и така нататък защото така се създават вътрешни конфликти с коитосе цели да се отклони вниманието на обикновения българин от реалните процеси на разграбване и ликвидация на държавата.Така че недейте да поставате всички цигани под един и същ знаменател не са виновни само те за станалото.
  • 20 Samoznai

    11 0 Отговор
    КОД червено-военно положение в махалата с вечерен час, събаряне на незаконни сгради, проверки за всяко дръвце или дъска за документ от горското, НОЙ, Здравна каса, Енерго, ВиК, и всички възмони репресии коио може да наложи държавата върху цялата махала. Доато сами не изхвърлят всички боклуци и да се миряса. Ако бъде приложени и в други населени места, може би ... Уф утопия...
  • 21 един

    13 0 Отговор
    След всяка статия във връзка с братята следват по 100 коментара с по 100 плюсчета с еин и същ смисъл, който всички ние знаем, и още 100 изтрити от модератор- пак всички знаем защо. И НИЩО НИКОЙ НЕ ПРАВИ ПО ВЪПРОСА. Само си мечтая да дойде време, когато няма да има еврогейски съюз, а тук ще стъпи един човек, който каза РУСИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ МАЛЦИНСТВАТА, ТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ НЕЯ, и тогава толкова сапун ще се произведе, че ще има до 23 век. Ама дотогава явно ще се мре- иначе трябва гражданска война.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Стамболииски

    2 0 Отговор
    За м...лите трябва само шшамари . Сабиране на колкото се може повече хора влизаме в махалата.. и започваме бои .чупене на коли къщи каквото мине през улицата няма полицаи и л..нари . И да еидиш как ще треперят като видят българин .. в моя град преди да го напусна нямаше и м...л на улиците стояха ди в махалата защото шамарите са големи :) а ако напправи някои нещо сабираме се агитката итръгваме по улиците
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Ислямът ще покори Европа, само до няколко години. https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
    А на нас предстои тотална циганизация заради безхаберието и тъпотията... Тичайте на католишкия "Джулай морнинг" а циганите ще правят деца и заради вас наркоматчета и чалгарчета!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове