Факти.БГ

Сидеров: Бъдещето на Европа е в „евразийски проект“

Светослава Ингилизова

Лидерът на „Атака“, част от формацията на Обединените патриоти в коалиционно управление с ГЕРБ, потвърди възгледите си, че според него бъдещето Европа е в „евразийски проект“, а членството в ЕС и НАТО е редно да се подложи на анализ. Това каза той пред БНТ като добави, че не е проблем да е в идейни различия с управляващата партия.

Според Сидеров външната политика на САЩ е опасна, особено в Близкия изток, а отношенията на България с Турция трябва да са прагматични, защото тя е геополитическа сила.

Във връзка с етническото напрежение в Асеновград, Волен Сидеров заяви, че от години е призовавал за конкретни мерки за справянето с ромската престъпност, но никой не го е чул. Той посъветва протестиращите да насочат недоволството си към истинските според него виновници - чуждите сили и фондации, които по думите му са „създали тази анархия“.

"Аз съм против сблъсъците и кръвопролитията. Решението е в държавна политика, която не беше допускана от вън, затова призовавам хората да протестират срещу тези външни сили, заради които обществото е разделено", каза Сидеров.

Той обяви, че ОП са категорично против вдигането на цената на тока.

"Няма никакво извъртане на идеи. Влизаме в управлението, защото такъв е вотът на избирателите и заради това ГЕРБ е най-голямата политическа сила. Когато трябва да се свърши някаква работа, неконструктивната политика не помага. В коалиция с ГЕРБ сме, защото така каза суверенът", допълни Сидеров.

България