Last news in Fakti

3 Юли, 2017 08:52 3 647 13

Баща преби акушерка в "Шейново", искал плацентата на бебето

  • акушерка-
  • шейново-
  • побой
Баща преби акушерка в "Шейново", искал плацентата на бебето - 1
Снимка: Архив

Акушерката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на работното си място в събота от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе, съобщи бТВ.

На обясненията, че това е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред, мъжът отговорил, че има нужните разрешителни.

При отговор, че има разпореждане от управителя на болницата плацентата да бъде съхранена правилно, но не и предадена в почивния ден, без нужната документация, бащата нападнал лекарката.

Д-р Гагова не помни какво е точно е станало, но след нападението е била в безсъзнание и е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

По първоначална информация нападателят е с минали криминални прояви, сред които кражба, грабеж и хулигански прояви.

Изпълнителният директор на САГБАЛ „Шейново“ д-р Румен Велев разказа, че д-р Гагова не е добре, била е в безсъзнание около 20 – 25 минути.

Била е намерена от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв, разказа д-р Румяна Мандаджиева, първият повикан на мястото лекар.

Първоначално д-р Гагова е имала амнезия, но впоследствие си е спомнила, че последно е контактувала с баща на бебе, малко след като е оперирала родилката. Мъжът упорито настоявал за плацентата, без да се интересува от състоянието на детето. Тогава Гагова се свързала с началника си – д-р Велев.

"Разговаряхме два пъти. Първо, за да провери дали наистина бащата е получил разрешение от мен, както е твърдял. Това е абсолютна лъжа. При втория разговор вече се чуваше гласът на мъжа, беше агресивен", разказа д-р Велев. Той поръчал на д-р Гагова да увери бащата, че плацентата ще бъде съхранена по установения ред и в понеделник, ако всички документи са изрядни, ще му бъде предадена. След това е последвал побоят.

„Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е абсолютно патологична“, коментира д-р Велев.

Той добави, че преди време е разговарял с агресивния баща, който му обяснил, че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 5 Отговор
    Удивителна е липсата на обща култура на журналистите от сайта. Все-пак има сериозна разлика между "акушерка" и "лекар акушер-гинеколог", каквато е д-р Гагова. А по отношение на гнусното деяние - пореден абсурден пример за липсата на каквото и да е уважение към професията лекар и към тези, които я практикуват. Единственото, което ме успокоява е, че съвсем скоро простаците, живеещи все-още в България, ще бъдат лекувани само от врачки, баячки и чакръкчии. Това всъщност и заслужават.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Red

    9 1 Отговор
    След като НЕ се пише за етноса на бащата.. сещайте се... Някой 16 годишен с трето дете... И после Катуница, Асеновград, Столипиново... така започват кашите.. от нещо дребно.. и както казва цачева - Това не е на дневен ред....
  • 4 Дедо Грую

    6 2 Отговор
    Запазете емоциите и малко помислете дали прост човек би предявил претенции за плацентата на детето си. И защо го е искал това. За да разберете малко иформация :
    Като се роди човек добре е да се изчака известно време преди да се отреже пъпната връв.Тогава детето получава кръв от майката, която е много ценна и полезна за имунитет, физика, интелект и т. н. т.
    Плацентата с пъпвата връв и кръвта в тях са пълни със стволови клетки, които в близко бъдеще ще могат да бъдат използвани в широк спектър или направо казано за създаване на резервни органи на човека от когото произхождат (в случай на нужда).
    В днешно време много родители съхраняват плацентата и пъпната връв на децата си именно с такава цел в специални хранилища - банки срещу заплащане. Но напоследък има информация за недобросъвестно съхранение или за объркване с тези на друг човек.
    И последно : За да са годни плацента и пърна връв, трябва да бъдат съхранени по подходящия начин ВЕДНАГА след раждането.

    Коментиран от #6

  • 5 Аллллоооооо

    4 7 Отговор
    ТАЯ ЖЕНА АКОШЕРКА ЩО НЕ МУ Е ДАЛА ТЪС ПЛАЦЕНТА!!!! ДАЛИ Е ПОЧИВЕН ПРАЗНИЧЕН ИЛИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН ВСЕ ТАЯ. ЧОВЕКА ИМАЛ РАЗРЕШИТЕЛИ БАЩАТА ВСИЧКО ТОЧНО. ТИЯ МЕДИЦИ НЕЩО ПРАВИ ВПЕЧЕТЛЕНИЕ ЧЕ НЕЩО КУЦА В УПРАВАТА ИМ. МНОГО ЧЕСТО ПОЧНАХА ДА ГИ ШАМАРОСВАТ. А МЕЖДО ДРУГОТО ПОВЕЧЕТО ПРОФЕСЙИ СА ЗА УВАЖЕНИЕ И ВАЖНИ.
  • 6 и още...

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Грую":

    Има и още един аспект изключително модерен и набиращ популярност на запад, а именно родилките да ядат плацентата! Да правилно четете родилки ядат плацентата, потърсете в интернет и ще разберете за какво иде реч!
    Звучи откачено, но е факт!

    Коментиран от #7

  • 7 Петко

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "и още...":

    Сигурно си прав. Може да има някакъв положителен ефект, защото при бозайниците дори и тревопасните животни изяждат плацентата след като родят
  • 8 Дали има нормално отразяване на новините

    5 3 Отговор
    Един удар, не е побой...но нека да преувеличим малко нещата иначе кой би прочел баща шамароса лекар след като му отказаха да получи застраховка живот на детето си. Поради финансови интереси от страна на банките за стволови клетки, Шейново винаги са били и винаги ще са на хранилка на тези интереси, само ми е интересно няма ли един читав журналист да направи едно просто разследване защо това се е случило? Не оправдавам постъпката на бащата глупаво е да постъпваш по този начин, но трябва да се изкарат причините за действията на болницата/акушерката...а повярвайте ако разкрият простотиите, който се правят за няколко сребърника повече - половината от вас ще искат да линчуват въпросната акушерка...

    Коментиран от #9, #12

  • 9 жщг

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дали има нормално отразяване на новините":

    Това за единя шамар го твърди и Марешки но както си го написал едва ли не тая жена трябва да се радва че някакъв и е бил един шамар?
  • 10 sep ditrih

    4 2 Отговор
    само кютек ве да разберат че не са богоизбрани тази плацента принадлежи на родителите и никой друг би требвало да молят за да я получат учил некой недоучил и после цел живот уважение айде шут в г.за и да заминава в кошарата какви са тия далавери с плаценти
  • 11 Охранителят-София

    4 2 Отговор
    Защо не допускат плацентата да предаде цялата кръв на бебето? Прочетете за това в Гугъл за плацентната кръв и може би ще си дадете сами одговор,защо се е стигнало до инцидента! Кой крив,кой прав сами преценете! :)
  • 12 Росица

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дали има нормално отразяване на новините":

    25 минути безсъзнание от един шамар и локва кръв! Извинете, Вие друга статия ли четете???
    Това ли ни е държавата - колко човека тук са се изказали тук без дори да им минава през акъла, че това НЕ Е нормално!!! Явно ядете шамари за всичко, щом Ви се струва нормално да се разправяш ръкопашно с неравностоен противни (човекът помогнал детето ти да дойде живо и здраео на бял свят!?!?!?!)...
    Мъчно ми е за Вас хора, с кого контактувате, как са се отнасяли с Вас?
  • 13 Антимасон

    0 0 Отговор
    На всички горещо препоръчвам да прочетат тази статия и да разберат, че има причина в целия свят дори по време на войни, събирането на всяка плацента да е приоритетно. Понеже се заговори за магии, може би, но МАСОНСКИ или лекарства за елита или кой знае какви сатанински работи, прочетете: https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/04/16/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%B8/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове