Last news in Fakti

4 Юли, 2017 09:28 2 690 17

Валери Симеонов: Полиция във всяко циганско гето

  • валери симеонов-
  • асеновград-
  • роми-
  • цигани

Ако не успеем да решим тези три въпроса, нашият туризъм ще носи все по-малко приходи

Валери Симеонов: Полиция във всяко циганско гето - 1

Решението на проблема с циганите трябва да бъде национално. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. Трябва да се направи една мащабна дискусия с участието на всички институции, за да се стигне до реалното приобщаване на циганския етнос. Основният проблем в случая е решаването на проблема с гетото, с капсулирането на общество, което живее в изолирани квартали, заяви Симеонов.

Според него във всяко гето трябва да има полицейско управление. Трябва да има полицейско присъствие 24 часа в денонощието. Това респектира, това ще успокои обстановката, ще намали престъпността в самото гето, посочи вицепремиерът.

Трябва да има сериозен анализ, включително и психологически, за да се реши този проблем. Държавата трябва незабавно да подаде ръка на общинските власти, защото те функционират самостоятелно, каза Валери Симеонов. По думите му трябва да се насърчава отговорната раждаемост у нас и в същото време да се орежат социалните помощи на безотговорните родители. Вицепремиерът очерта три основни "ракови образувания" в туризма у нас – шумът, алкохолните турове и нерегламентираните превозни средства, които "хвърчат по алеите".

Ако не успеем да решим тези три въпроса, нашият туризъм ще носи все по-малко приходи, категоричен е Симеонов. Той даде пример със заведение в Слънчев бряг, като заяви, че на 400 метра от него е измерил 92 децибела шум посред нощ при норма след 22 часа 45 децибела. Това е недопустимо и съсипва всички хотели в околността, подчерта вицепремиерът.

Той каза, че по проблема с шума държавата ще предприеме действия, но засега отказа да разкрие какви точно ще са те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 2 Отговор
    Ма тоз не знае ко говори....проблема идва кога циганити излезнат от гетата и почнат да прават набези....
  • 2 Алекс_

    26 2 Отговор
    Какво стана с идеята за полицай във всяко село. Защо трябва да пазим сапуните вместо българските хорица? С какво са повече от нас?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    3 6 Отговор
    Ромите са бьдещето на нацията..с тая раждемост...ама кофтито е ако останат необразовани проблем,ако станат образовани ще искат участие в властта

    Коментиран от #8

  • 5 Хасан

    4 14 Отговор
    Сащ си избраха чернокож президент..а готова ли е Бьлгария ром областен,ром полицейски началник,ром министьр,ром президент

    Коментиран от #7, #14

  • 6 КУЧЕ

    2 1 Отговор
    ХА ХА ХА КАТО НЕ ЗНАЕШ КВО ДА ГОВОРИШ ПИТАЙ БЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ
  • 7 Петко

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Не избраха във фащ чернокож президент, а им го назначиха. Още Марк Твен е казал:
    - Ако изборите вършеха работа, то щяха да ни ги отнемат
  • 8 решавам проблеми

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ти също си проблем, но не голям. Добре е че глада не ти пречи много...
  • 9 Али Риза

    14 1 Отговор
    Според мен рецептата е ПОВЕЧЕ КЮТЕК ! Бай Тодър така правеше . Милиционерите ги биеха къде ги докопат и м....лите бяха послушни. Живееха си в маалата и не им се излизаше на вън! Сега гледам вече младите циганета плъзнаха на всякъде. Боязливо ,но щъкат. Предписанието е КЮТЕК в по големи количества и ще са мирни и тихи.
  • 10 Гост

    11 0 Отговор
    Всичко се вдига постоянно- ток, вода, храна, а тези храненици не работят нищо само пият като кърлежи и създават интриги за да не обръщаме внимание колко се краде. ДО КОГС ЩЕ СИ МЪЛЧИМ ЗА ТЯХНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ
  • 11 Няма такава държава

    9 0 Отговор
    И кои ще тези полицай които ще отидат да работят в гето. Стига плямпа глупости паллячо
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    4 0 Отговор
    Голям мечтател ще излезе от Валери Симеонов. Мога да се съглася с отговорната раждаемост, макар и да не се прави абсолютно нищо-нула -зеро. Къде ще намери толкова полицейски служители на 700лв. да обикалят гетата , и няма ли тези "високо-платени" полицаи да се корумпират и да станат част от проблема. Бай Тошо го беше измислил - Работа , образование и занаят , здравеопазване , кютек. Безработен и неграмотен ром прави или деца или престъпления. В гетото не просто трябва полиция. Там трябва да се намират здравите момчета с качулките, и бронетранспортьорите. Там като се влезе по сигнал за престъпление да има 33% убити, 33% пребити, 33% премрели от страх, и 50% от копторите, в кофата на челният товарач(Фадрома) , и без това там всички са незаконни.
  • 14 Няма проблем Хасане

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ние чезваме а ТЕ стават все повече и повече. Политиката е такава. Народа не им е нужен на маскарите в НС. Демокрацията работи перфектно - престъпления срещу държава и народ се забравят веднага след новите избори, защото " ГАГРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ". Днес краде и безчинства този който ние сме узаконили а утре друг, без последствия за нарушенията на предишните. Циганите са много лесни, ние сами ще се оправим, само за седмица ще са мирни, тихи, кротки, послушни, леко ще стъпват и прах няма дори да вдигат. РРИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА ! Демокрацията не работи за народа а НАРОДНАТА ВЛАСТ И НАРОДНАТА ДИКТАТУРА ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИЯТА КЪМ СТРОГИ ЗАКОНИ КЪМ ДИСЦИПЛИНА, СИГУРНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ В ДЪРЖАВАТА. ВЪН ОТ ЕС И КЪМ НАРОДНА ВЛАСТ. Нужна е отново НРБ и Партия вдъхновителка за НОВИ ПОБЕДИ В БЪЛГАРИЯ. Това що имаме за управници са аматьори, безотговорни личности и килипирджии за които НАРОД, ДЪРЖАВ, ИКОНОМИКА, СОЦИАЛЕН РЕД И СПОКОЙСТВИЕ - НЯМА! ВЪН ТАЗИ ДЕМОКРАЗИЯ ДЕТО СМАЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Колю

    0 1 Отговор
    Симеонов хабер си няма . Живее си в софето и папка. Някой дето взема пари за съветник и той го лъже. Истината е ,че хората в чиганските махали са по-добре от съседните . Те не крадът и не се избиват в махалата си. Наоколо хора и природа страда. Става въпрос за цигански тероризъм над всички останали. Не участък да им прави и да плащаме заплатите ,а спец отрядите за борба с тероризъм или поне спец охрана обществен ред-СПООР. Те отдавна са на заплата,тренират и не сме видели нищо от това. Да тренират често в махалата и на около. Помислете защо не смеят да отидат на такива места нито данъчни,нито защита на околна среда , нито магазин да се провери защо изобщо е магазин ,бар защо е бар и игрални зали. Имат и доставка интернети ТВ по домовете в цели села за които ни договори ,нито фактура издават. Сега да им пазим къщите с нашите данъци ,а той като излезе с каруцата или буса по работа -т.е. да краде ,патрулката след всеки един ли ще ходи. Патрула може да помогне само на частника да не слагат жици по електромерите му. Отново лоби и друг е на кяр.
  • 17 ЧичиСкручи

    1 0 Отговор
    От малък още лъжеше за трима
    и глупостта му беше несравнима,
    от мързел не научи занаят,
    та затова - избран бе депутат.

    1936 Змей Горянин (1905-1958) - с гражданско име Светозар Акендиев Димитров
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове