Last news in Fakti

7 Юли, 2017 08:45 1 580 20

Цветанов: Президентът обижда персонално, значи няма аргументи за дебат

  • авиация-
  • грипен-
  • цветан цветанов-
  • румен радев
Цветанов: Президентът обижда персонално, значи няма аргументи за дебат - 1
Снимка: Архив

Недопустимо е един президент да говори по този начин. Не очаквайте от мен да говоря по същия начин. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред Нова телевизия по повод думи на Румен Радев.

„Оставих с пренебрежение всичко това, което беше изречено по мой адрес. Един президент да обижда персонално един политик, това означава, че няма достатъчно смислени аргументи за дебата, който искаме да проведем в българския парламент относно начина за избор на превъоръжаване на Българската армия и по-специално за българската авиация“, коментира Цветанов.

Попитан дали репликата за апартаментите го е обидила, Цветанов отговори отрицателно. „Аз съм един от малкото политици, които минаха през много труден период, когато бях подложен на всякакви проверки. Знаех, че трябва да понеса това нещо. Понесох го с достойнство. Не влязох в това да продължавам да говоря по начин, по който днес президентът говори пред българската нация. Смятам, че един президент трябва да бъде обединител на нацията. Смятам, че по Конституция един президент трябва да знае неговите функции и правомощия и не е нормално един президент да обижда българския парламент, че би могъл да се превърне в трибунал“, допълни Цветанов.

По думите му България е парламентарна република и има своята практика, която ще продължава и за в бъдеще. Според него от тази гледна точка трябва да се спазва само Конституцията.

„Силата на демокрацията е разделението на властите. Силата на демокрацията е да можеш да чуваш различните мнения. Силата на демокрацията е, когато парламентът се възползва от парламентарната практика и може да създаде една анкетна комисия, за да може да гарантираме, че предстоящото харчене на 1,5 млрд. лв. пари на българския данъкоплатец ще бъдат изхарчени прозрачно, ще има необходимия дебат и парламентът ще вземе необходимото правилно решение. Ако приемем, че имаме трима състезатели в едно мероприятие, не смятате ли, че това е по-добре, защото страната ни ще може да избере най-добрите условия“, каза още Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака Пена

    9 30 Отговор
    Президента е поредното комунистическо недоразумение ...
  • 2 Ник

    33 5 Отговор
    Не ми се гледат и слушат физкултурници, които оправдават кражбите си с лели, баби, майки и т.н. - Този има чест точно толкова ,колкото има и Борисов. - Той е мъж само когато наоколо няма мъже
  • 3 Чичо Гошо

    29 6 Отговор
    Президентът е единствения свестен политик за новата ни демокрация!
  • 4 georgi

    27 4 Отговор
    Физческото и политиката са несъвместими Цецко.
  • 5 Иванов

    6 28 Отговор
    Този президент не е в час.Основната причина е, че е бивша фуражка и под контрола на БСП.Предстои 1,5 милиарда да се хвърлят на вятъра.Вместо да се купуват скъпи и ненужни изтребители за една държава с малка територия, трябваше да се разработи и реализира система за ракетна противовъздушна отбрана, която е много по-евтина и ефективна.Моето мнение, че този "президент" ще е първият, който няма да изкара пълният си мандат.
  • 6 Грую

    22 1 Отговор
    До някъде г-н Цветанов има право. Президентът е на много високо ниво за да прави изказвания, които са достойни за махленски свади, но пък от друга страна не е казал нещо, което да не е вярно защото г-н Цветанов като бивш служител на МВР едва ли разбира от самолети, колкото президента, а за компетентността му по отношение на апартаментите какво лошо има човек да бъде обвинен, че разбира от апартаменти. Ако и това се окаже, че не е вярно и г-н Цветанов не разбира и от апартаменти то ще рече ,ч е той е направил лоша инвестиция и как кажете ми тогава можем ние да допуснем в управлението на държавата един човек, който не разбира нито от самолети , нито от апартаменти и прави лоши инвестиции. Аз поне не искам такъв човек да има възможност да управлява.

    Коментиран от #9

  • 7 Све

    22 3 Отговор
    Единственият български политик е президентът Радев.
    Ц. Ц. , както всички знаем е кукла на конци, работещ за чужди интереси.
    Чува се, че ще жертват Боко, за да може послушният и безогледен Ц. Ц да стане единственият лидер.
    Българите понамаляха , както се вижда и във форума…
    Горката ни държава
  • 8 КЮНЕЦ

    7 2 Отговор
    Образован...но от политика няма и не може да разбира...прай там квото му диктуват от партията и тва е...беше ясно, но ние сме толкова гладни и заблудени...
  • 9 КОН

    2 13 Отговор

    До коментар #6 от "Грую":

    НАЗДРАВЕ ! И сваляй ватенката, че миришеш - на доста високо ниво съм спрямо теб, но все пак не съм казал нещо, което не отговаря на портрета ти ...

    Коментиран от #11

  • 10 Терца

    14 0 Отговор
    Нема начин да се говори за цвъцвъ и да не бъде обиден.
  • 11 анти простак

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "КОН":

    И колко високо ти е нивото? До първия рафт на долапа под мивката, където жена ти крие от теб шльокавицата.
    Коментарът е абсолютно обективен и не е резултат от промит мозък.
    Аз също смятам, че Цветанов има право, че личните нападки не са допустими, но пък за самия Цветанов споделям мнението на Грую и още стотици хиляди българи. САМО ЧЕ:
    1. Това, че не харесваме ББ, ЦЦ и ГЕРБ не значи, че сме влюбени в Путин и руските управляващи. Аз харесвам руския народ, така както и много други народи, но и сред тях естествено има лоши хора.
    2. Това, че Вие и стотици хиляди други българи харесвате ББ, ЦЦ и ГЕРБ не значи, че сте сте влюбени в Доналд Тръмп и американските управляващи и аз го разбирам, но такива като теб полагат неимоверни усилия да ни убедят в обратното.
    Така че, бягай да си получиш мизерните центове, но преди това си пусни дънките в пералнята, че прекалено миришеш на обор.

    Коментиран от #16

  • 12 dynamo

    20 4 Отговор
    Гаден физкултурник, със събрани очички, плешива главичка и мутреещо поведение. Какво лошо му е казал Радев? АРМИЯТА ВИНАГИ Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ НАД МИШОЦИТЕ ОТ МВР.
  • 13 Тиквата

    20 5 Отговор
    Е Цветанов това за ,,разбирач само на Апартаменти сам си го изпроси .И си много незначителен спрямо Радев и по добре си мълчи защото ставаш за смях... И кога ще докажеш с какви пари си купи апартаментите защото няма вечно да бъдете на власт с измама..и този път няма да ти се размине пред Темида
  • 14 Жоро

    10 3 Отговор
    Колкото и да не харесвам Цецо физкултурника трябва да призная, че в случая е прав - такъв махленски език не отива на един президент! Не бива президента да слиза до нивото на Боко Тиквата само, за да се хареса на народа! Силата на Радев явно не е в словесните битки и сдържаността - за пореден път го доказа... Набутаха го тоз човек на този пост, защото бе силна карта... Може би му трябва време и ще свикне с поста. Все пак мисля, че е по-добре от Плювненлиев, но то ако сравняваме с Плювлененлиев всеки би изглеждал добре...

    Коментиран от #15

  • 15 ердоган

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Жоро":

    Е па още колко време???Той направи вече цяла бременност и освен че не свиква,ами още повече се о.ира.
  • 16 КОН

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "анти простак":

    НАЗДРАВЕ, КОЛКОТО И ДА СЕ ПРАВИШ СИ ОСТАВАШ ВАТИРАН И ОТВЪТРЕ. Комуниста няма стил, точно като теб. Връзвам се на бас, че точно ти си такъв ! В коментара ти няма никаква доза самоконтрол (точно като Радев), а точно Радев освен портрет и пилот, от друго въобще не разбира. В една сделка има договор с хиляди точки...ако това не ти говори нищо, значи си доста ПОД нивото на първият рафт...

    Коментиран от #19

  • 17 filo

    3 5 Отговор
    Не мога да разбера защо повечето хора ми обясняват, че този Румен Радев е някакъв велик политик и голям ерудит. Нито е направил нещо особено досега, нито дори може да говори, като ми прави впечатление, че речникът му е изключително беден. Вярно, военен е, а всички знаят, че в армията се затъпява доста бързо, което не твърдя за Радев, но твърдя, че е на тази позиция само поради изключително посредствената си конкуренция.

    Коментиран от #18

  • 18 КОН

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "filo":

    Абсолютно точно, но за някои е месия във ватени одежди...супермен !
  • 19 анти простак

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "КОН":

    Ами спечели баса, само дето не си разбрал, какво значи написаното от мен. Аз не съм кон с капаци и спокойно мога да призная, че сегашният ни президент е далеч от добре школуван политик. Надявам се да се понаучи, как би следвало да се държи и говори човек от позицията на президент и ако не го направи просто ще прави компания на предишния президент, който съм сложил (за себе си) в графата "неуспешен".
    А колкото до останалото, което не си разбрал, то се нарича "обективизъм", стига да знаете какво значи тази думичка. Цялата тази полемика става, понеже не желая някой да ме поставя в някакви категории като "ватенки", "кравари" или просто "-фоби" или "-фили", още повече когато този някой отдалече му личи, че е част от стадото на някоя от тези категории. Всеки има право на собствено мнение и да слагаш някой в някаква категория, само защото мисли различно от теб си е простащина и тесногръдие.
    Край на урока.
  • 20 Гост

    7 3 Отговор
    Противно и нагло създание . Само тук и в бананова република един кретеноиден физкултурник може да решава съдбата на една държава .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове