Last news in Fakti

11 Юли, 2017 18:28 2 933 14

Асеновградските цигани превъзхождали по наглост всички други

  • асеновград-
  • цигани-
  • протести
Асеновградските цигани превъзхождали по наглост всички други - 1
Снимка: Архив

"Ако се налага, ще слагаме полицейски управления и в другите цигански махали. Полицията е за това да осигури спокойствието и сигурността на гражданите", каза пред бТВ вицепремиерът Валери Симеонов.

"Хората в Асеновград са нормални, разумни и зрели, които въпреки че са жертви, са българи и патриоти, и влязоха в положение. Успяхме да ги убедим да спрат с протестите с това, което обещахме на срещата и това, което е направено за 10 дни. Те се убедиха, че поетите ангажименти се изпълняват", допълни Симеонов.

По думите му това е дало възможност за нова фаза на доверие и той благодаря на хората.

"Поздравявам и полицията за това, защото много пари отиваха за охрана на циганската махала всяка вечер. След две седмици ще имаме нова среща, за да докладваме какво сме свършили като държава и като община и искрено вярвам, че резултатите ще ги убедят да не продължават с протестите", уточни Симеонов.

Вицепремиерът обясни, че са поели ангажимент с кмета и с главния секретар да има засилено, денонощно полицейско присъствие в циганския квартал, докато е нужно.

"Второ – да бъде извършена пълна проверка на лицата, които живеят там – 843-ма човека са без адресна регистрация и нямат работа там", каза Симеонов.

Той припомни, че е извършено бързо разследване и са установени 11 лица, които са участвали в сблъсъците, като вероятно ще излязат още.

"Общината започна да описва незаконните постройки и в момента има документация за 17 такива, като са разлепени съобщения за доброволното им премахване и продължава описването на следващите постройки. Тези неща са факт и това убеди протестиращите, че насреща имат хора, които са отговорни към своите ангажименти.

Стремим се да си вършим работата, сега ще последва събарянето на незаконните постройки, които са установени, след това ще се предприемат мерки по новите заплахи, които е имало след побоя. Там вече ще се намеси ГДБОП, така че няма да бъде пропуснат никой, който си е позволил да заплашва със саморазправа", каза още Симеонов.

По думите му тези случаи не са много, но има такива и тук е мястото държавата да покаже, че няма да допусне нарушение на закона.

"Навсякъде ще се вземат съответните законови действия, никой няма да бъде пропуснат, никой да не си въобразява, че може да отправя заплахи. Ще прилагаме закона с цялата му тежест", категоричен беше вицепремиерът.

"Тази категория цигани в Асеновград преминава по наглост всички други", коментира още Симеонов.

От днес полицията вече охранява децата, които ходят да тренират от гребния клуб – винаги с тях ще има униформени лица. Паралелно с това, благодарение на шефката на напоителни системи са поставени допълнителни табели на язовира, че е забранено къпането.

"Първите табели са на края на изхода към гетото – така че приключи там плажният сезон, честито", каза Валери Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 21 Отговор
    Валерка, отивай да набиеш бабите на циганите от Асеновград. То ти и без тва за друго не ставаш.

    Коментиран от #12

  • 2 тони

    7 14 Отговор
    Защо излъга хората?!
  • 3 Гостенин

    7 8 Отговор
    А ти Варели за какво си?
  • 4 патриоти друг път

    18 7 Отговор
    Слушах го при любимата му Цветанка, една камара популизми издрънка и накрая резултата, ще е както обикновено бития, бит е.... ан !!
    Щял да слага полицейски участъци в махалите хахаха ония ден гледам един тир катастрофирал и циганите го раграбват, като хиени, а полицаите гледат безпомощно между тях!!! Пълен смях, ще им играят кючек пред полицейското и ще си правят, каквото си искат!
    Нещата отиват на зле!
  • 5 Адолф

    35 0 Отговор
    Няма по-големи вредители и паразити от циганите. Вековната история категорично доказва, че от тях нищо не става и не само това ами превръщат в тотална и необратима разруха всичко до което се докопат. Самото им съществуване сред нормалните общества е проблем и върховно унижение за човешката цивилизация като цяло. Популацията им трябва да се ограничи до минимум, за да вършат само нискоквалифицирана и мръсна работа.

    Коментиран от #11

  • 6 Държавата и рибата миришат от ГЛАВИТЕ

    6 13 Отговор
    Импутентен политик! Самонадеец. Словоблудник. Магаре пълно с п.ъдня! Топографски знак а не политик.
  • 7 редови

    12 12 Отговор
    Вярвам му! Един от малкото на когото имам вяра.
  • 8 Шпек Салам Народен

    17 2 Отговор
    На циганките ,ако не ги кастрират, поне спирали трябва да им слагат.
  • 9 Циганите са царе

    12 0 Отговор
    Какъв е смисъла да слагат полицейски управления в циганските гета, щом и сега, когато циганин извърши престъпление, полицията се прави, че не го е видяла?
    Полицаите се страхуват от циганите, защото БХК и ДПС им скачат моментално!
    Кого се опитват да заблудят - нас ли, дето ги виждаме как люпят семки по цял ден и си бъркат в носа за 1000лв. на месец?
    Питайте и циганите тогава, да видим, какво ще ви кажат - така ли е или си измислям?!..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МАК

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Адолф":

    Точно така проблема има само едно решение Ликвидиране на циганските гета и самата им популация!! Напаст която вреди на България!!!
  • 12 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Господине Вие за толкова дълго време в този сайт не можахте да се идентефицирате що за индивид сте ! Явно нямате БАБА, нямате МАЙКА сигурно и не знаете какъв пол сте !!! Извинявам се, за това което съм написъл, но това съм разбрал от вашите изказвания !

    Коментиран от #13

  • 13 Интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    И отговор също няма...Защотои на мен ми е итересно кой стои до коня ...
    Дано да отговори, че да се успокоя...
  • 14 Случаен

    0 0 Отговор
    ГОСПОДИН СИМЕОНОВ докато управляващите постоянно всявате паника сред народа между цигани и Българи ,все така ще е.Вземете се у ръце,не слагайте под общ знаменател всички цигани.Вие сте простаците които трябва да обединявате нацията а не да я разделяте.Но явно така пренасяте вниманието на истрадалия Български народ,върху циганите,за да се забелязва по малко кражбите,безаконията,извършвани от по голямата част от властимащите.Всички управляващи сте на принципа РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕИ.Много пъти съм казвал че престъпноста няма етнос,и всеки извършил престъпление трябва с цялата сила да бъде разследван и осъден за престъпленията си, ама начело и с държавната вихрушка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове