30 Юли, 2017 12:55 10 585 28

Версия: Божилов се самоубил, защото дължал 40 000 лв. на брат си

  • данаил божилов-
  • бизнесмен-
  • смърт
Версия: Божилов се самоубил, защото дължал 40 000 лв. на брат си - 1
Данаил Божилов

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк "Лаута" в сряда, е трябвало да върне 40 хиляди лева на брат си същия ден.

Преди няколко месеца Тони Божилов му оставил сумата на съхранение, като Данаил трябвало да ги обърне в евро и да му ги даде преди да отпътува за Германия, съобщи trafficnews.bg.

Това е трябвало да стане в сряда по обед. Вместо да тръгне за София обаче, Данаил е отишъл в парк "Лаута", където около 8,30 часа бе открит трупа му.

Първоначално полицията работеше по няколко версии, като с приоритет бе тази за убийството. Разследваха се връзките на бизнесмена, семейните му отношения, проверяваха се телефонни разговори, дългове и прочее.

Намерено със закъснение предсмъртно писмо обаче промени посоката на разследване. В бележката Данаил Божилов е написал, че не разполага със сумата, оставена от брат му, и не може да я върне. В същото време не може да живее със срама, който го очаква.

На този етап няма информация къде са парите от сейфа му. Той не е купувал никакви скъпи стоки или техника, не е пътувал в чужбина, не е инвестирал в друг бизнес. Близките му не знаят да е имал големи дългове, които да е изплатил с оставената сума.

„Беше мъж на честта и вероятно е решил, че няма да преживее разочарованието, което ще причини на брат си. Двамата бяха много близки и той го уважаваше неимоверно“, разказват приятели на Божилов.

Близките на бизнесмена първоначално категорично отрекоха възможността той да се е самоубил, уповавайки се най-вероятно на твърдият му характер.

Впоследствие обаче в полицията са били запознати с детайли около разследването и са приели истината. Вчера следобед братът на Данаил - Тони, лично е благодарил на главния секретар-Младен Маринов за положените усилия. След което публично обяви, че брат му се е самоубил.

Днес е погребението на Данаил в Дупница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    31 9 Отговор
    Малко странно ми звучи. Може и брат му да го е самоубил. В днешно време хората не са вече човеци, така , че всичко е възможно.

    Коментиран от #16

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 1 Отговор
    Е нали някои го бил застрелял дорде расождал кочито
  • 3 хохо

    21 1 Отговор
    Дрънканици на килограм
  • 4 Извън закона

    27 2 Отговор
    Целта е бързо решаване на случая.Хорейшио работи в МВР )))
  • 5 Къртев

    51 0 Отговор
    Не вярвам. Много скалъпена версия. Но в крайна сметка МВР доказва, че е слаба организация. Жалко!
  • 6 редник

    30 1 Отговор
    МВР мислят за заплати и дрехи
  • 7 me be re

    41 0 Отговор
    "Намерено със закъснение предсмъртно писмо обаче промени посоката на разследване. " къде го е бил скрил това писмо че са го намерили късно и пищова дето се е самоубил где ли го е скрил ?
  • 8 четири лапи

    35 1 Отговор
    Разпитайте кучето.

    Коментиран от #9

  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "четири лапи":

    Бал бал бааллллл квак
  • 10 Чичо

    33 0 Отговор
    Е наистина тъпанарските ченгета прекаляват с дрогата! Сега остава да намерят и пищов в задния му джоб!
  • 11 гостнагоста

    17 0 Отговор
    Къде да са парите,в машинките
  • 12 гост

    20 0 Отговор
    Къде му е оръжието щом се е самоубил !!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ГОСПОДА НАЧАЛНИЦИ !!! ИЗЛАГАТЕ СЕ КАТО КИФЛАДЖИИ С ТЪПИТЕ ВИ ВЕРСИИ...
  • 13 Гост

    19 0 Отговор
    Толкова могат хората. Добър е театъра с неочакван край. Евала.
  • 14 м-р Костов

    16 0 Отговор
    Да не са отишли за суджук, пустите пари?
  • 15 стефо

    26 0 Отговор
    бай Хорейшо от Мвр Пловдив,не може да открие 3 дни писмо в джоба на мъртвия ,но се сети че се е самоубил в сърцето без пистолет...Евала Мвр ...евала бе пичове ,вие надскочихте и колегите си в Сомалия
  • 16 БАТЕ ЖОРО

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    щом има издадена експертиза, че сам го е направил и да беше с калашник откъм гърба, никой повече не го интересува
  • 17 Палко

    32 0 Отговор
    Голяма са работа в това МВР бре!
    1. Къде са парите, не знаят!?
    2. Къде е оръжието, не знаят!?
    3. Самоубил ли се е, разбират след 2 дни по случайно намерено писмо в жертвата???
    4. Кой върза кучето, не знаят!?
    Абе какви "хора" работят в криминална полиция бре, или разследването се води от следовото куче???
  • 18 123.300д

    19 0 Отговор
    По голяма простотия не бях чел...това го има само в България...да се гръмнеш с пръста и след два дни да си напишеш предсмъртно писмо....
  • 19 частно мнение

    9 1 Отговор
    това което чета ме изумява. Защо ли МВР си плюе в лицето? Тия хора не са прости! Това е комбинация. Ще има последствия!
  • 20 Vasik Atanasova

    9 0 Отговор
    нали ви казах
    работата е ясна вече
    това не е брат
    и моя ми дължеше ама му ги простих
    той за това брат му вика а то се е самоубил
    точка
    аз писах че имат спор за имоти

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    16 1 Отговор
    извинявам се много ,бог да го прости,лека му пръс на човека ,но да занимават цялата българия с някой с татуировки ,че са го гръмнали айде стига вече,има толкова деца който имат нужда от лечение за най различни болести и така си отиват за тях никой нищо не казва,хората с татуси са по важни ,то за това сме на това дередже понеже цялото общество се интересува отхора с татуси и от на лозанова клитора,ако българите знаеха колко са прости сами щяха да се самоубият.
  • 22 Крадец

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Vasik Atanasova":

    Ако брат ти умре,поне ще знаем кой е убиецът!
  • 23 Даскала

    9 0 Отговор
    Блажени тези , които повярват !
  • 24 Баба Вуна

    10 0 Отговор
    И той май е купувал суджук за Боко
  • 25 ОПА

    3 0 Отговор
    Май немогат да си заслужат новите дрехи
  • 26 Гост

    6 0 Отговор
    Много забавна история, а кво стана с пистолета?
    Някой си е минавал покрай човек къде си е пръснал тиквата и вместо да се шокира и да се обади на полицията си е казал " ей я гледай, незаконен патлак, чакай да го измъкна от оплескана му ръка и да си го прибера - нищо че е незаконен и няма да мога да го ползвам законно !"
  • 27 гост

    3 0 Отговор
    не знам колко си разбират от работата, но когато има съмнения в пълнотата и правилността на експертизата се прави повторна от повече от едно вещо лице, страшно много са признаците за установяване на убийство или самоубийство, а предсмъртното писмо е улика, но както всички знаем всеки може да бъде принуден да напише нещо. А по отношение на парите мен лично ме съмнява, че му е помогнал в самоубийството този, който му ги е взел. Все пак сигурно щеше да напише и къде са отишли тези пари ако нямаше нищо мътно в тази работа.
  • 28 Има нещо гнило в Лаута

    1 0 Отговор
    И един мармот завива шоколади...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове