Last news in Fakti

1 Август, 2017 09:55 1 446 2

Корнелия Нинова: Борисов сам си нанесе тежко поражение

  • бсп-
  • герб-
  • корнелия нинова

Когато един лидер каже нещо такова на партията си – спира да е лидер. Аз съм председател и за нищо на света не бих направила нещо такова с партията си

Корнелия Нинова: Борисов сам си нанесе тежко поражение - 1

„Казаното от Борисов, че нарочно е загубил президентските избори, не е вярно. Това му беше първата голяма загуба и си търси оправдание, защото не може да приеме, че е загубил”. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й с това си твърдение той нанася поражение в партията си и сред хората, каквото не може да му нанесе никой друг. Според нея по този начин Борисов казва няколко неща: на партията си –

„Аз ви употребих и работихте напразно и задкулисно бях решил да загубим”; на хората, които симпатизират на ГЕРБ – „Употребихме ви гласа, но задкулисно си направихме сметките да не спечелим”, а на народа си - „Загубих умишлено избори, за да вкарам страната в предсрочни избори и криза, за да си погъделичкам егото”.

„Когато един лидер каже нещо такова на партията си – спира да е лидер. Аз съм председател и за нищо на света не бих направила нещо такова с партията си”, категорична бе тя. Председателят на БСП заяви, че Борисов е употребил народа и са дадени милиони за избори, вместо да се дадат на учителите например. Според нея той е издигнал Цачева с унижение – Томислав Дончев му трябвал, Фандъкова му трябвала, но Цачева не – ето ви я. По думите й по време на кампанията Цачева е издържала на много грозни нападки и сега е може би най-важният министър - на правосъдието, на прага на съдебна реформа отново. „С това Борисов казва на цялата система: „Начело на вас стои един човек, който аз си местя където си искам, той е поръчков, не знае, че ще загуби. Аз ви управлявам”. Така той обижда една цяла система”, заяви тя. Лидерът на БСП заяви, че на мястото на Цачева би хвърлила оставката, заради всички, които са зад нея в правосъдната система. „Цветанов знае ли, че е планирана загуба, Изпълнителната им комисия има ли такова решение или сам си го е взел?”, попита тя.

Помолена да коментира отношенията на БСП с Румен Радев, Нинова заяви, че още от самото начало е поощрявала еманципацията му, като е заявила, че партията няма да реди служебния кабинет и това е последователна политика. Тя подчерта, че е нормално между премиер и президент да има такива срещи, които и да са те.

Тя обаче подчерта, че има раздвоение в позицията на Борисов – заявява, че демокрацията изисква разделение на властите, а след това, „Абе остави ги там в парламента да се карат, ние тук сме различни”. „В парламентарна република парламентът е най-важната институция и нито мин.-председателят, нито президентът има по-голяма сила от Народното събрание. Хем е за демокрация, хем руши демократични принципи – за разделение на властите и взаимно уважение между властите”, коментира тя.

Нинова заяви, че на Бузлуджа е благодарила на членовете на БСП, че не са позволили партията да стане част от управлението на „суджука” - управление точно с ГЕРБ и управление като цяло по модела на ГЕРБ - да се рекетира бизнеса, да се използват държавните служби срещу неудобни хора. По думите й това е било послание и към хора вътре в БСП, които са искали общо управление с ГЕРБ. „Националният съвет и Изпълнителното бюро взеха решение да не се участва в такова управление и това е легитимното решение на БСП”, подчерта председателят на левицата. Тя заяви, че след като е била повдигната темата, тя е поискала среща с Борисов в НС, която да е публична и всичко да е ясно. „Управление между нас не е възможно по принципни различния”, каза тя.

По темата за ОП Нинова заяви, че преди изборите в програмата им е имало преизчисляване на всички пенсии, както и в програмата на БСП, както и за полицай във всяко село и много други допирни точки. По думите й това е била причината да се мисли, че има вариант за сближаване след изборите. ”Дойдоха изборите, патриотите се отказаха от всичко и прегърнаха министерските постове и за това сега ги критикуваме”, обясни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че за единно звено за борба с корупцията по високите етажи на властта, управляващите предлагат досегашните - обединение на БОРКОР, Комисията за установяване и прекратяване на конфликт на интереси, Комисията за отнемане на незаконно имущество - все органи, които очевидно не са си свършили работата. Тя допълни, че същите хора, които работят в тези звена, остават и не е ясно кой ще назначава ръководството. По думите й това ще е министър-председателят, а в изпълнителната власт се генерира най-много корупция. „Има принцип за разделение на властите, а те съсредоточават и контролът точно във властта, в която са и кражбите”, заяви тя. Нинова обясни, че БСП предлага от ДАНС да се изведе дирекцията за борба с корупцията по високите етажи на властта, председателят да се избира от президента, а членовете да се избират с 2/3 мнозинство от парламента. „Така ще има три власти, които да могат да се контролират взаимно”, обясни лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    8 5 Отговор
    Па тя корнелка чиста като сълза...
  • 2 Борисов и тъпнята

    9 0 Отговор
    Изказването на Борисов може да се определи по два начина: 1. Борисов лъже. 2. Борисов не лъже. В първият вариант възниква въпросът защо Борисов лъже? Кой го кара? Отговор: безизходицата на сегашното управление. Няма идеи какво да се прави. Там където трябва да се реже (МВР, например) се гали с перце, а там където трябва подкрепа - учители (двойно по-високи заплати), наука и здраве, се реже. Суджуци, НДК-ата, патриоти-идиоти и мижитурки го ядат бавно но славно. Т.е. Борисов го е страх и иска да блесне какъв велик стратег е. Второ, Борисов не лъже и всичко от миналата година е истина. Цецка как ли се чувства, след като Борисов я разглежда като идиот. Борисов с лека ръка е предал тези, които го подкрепят, но е и крадец, т.к. предизвика предсрочни избори, без да има нужда, което означава едни 30-40 милиона откраднати от народа за кефа на Борисов. Защо бе Борисов? Ами защото пак те е било страх, т.к. нищо не вървеше и с Борисов 2, както и сега с Борисов 3. Време пак да подадеш оставка. Единственото лошо, че и БСП не става, а да не говорим за другите партии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове