Last news in Fakti

17 Август, 2017 17:10 1 491 52

ВМРО е против градежа на нова джамия в София

  • вмро-
  • софия-
  • изграждане-
  • джамия

Патриотите от ВМРО искат проверки и категорично се противопоставят на идеята

ВМРО се противопостави на всякакви опити за изграждане на нова джамия в центъра на София.

Това се заяви в бърза декларация на партията, разпространена до медии.

Патриотите от ВМРО искат проверки и категорично се противопоставят на идеята.

"Уважаваме всяка религия, но смятаме, че идеята за нова джамия в центъра на София е неуважение дори пред самите мюсюлмани", пише още в декларацията.

От партията са категорични, че няма да допуснат някой да променя облика на София като демократична, свободна, европейска столица, която държи на своята християнска история и ценности.

Само преди седмици в „Орландовци“ местни жители протестираха срещу подобни планове. Наскоро се разшумя и около планове на мюфтийството за градеж на ислямски дом и в Стара Загора.

Пълният текст на декларацията:

Спрете безразсъдните провокации с нови джамии!

Фондация, наречена „Мериам“, искала да построи гигантска джамия в центъра на София. Мястото са прословутите Царски конюшни. Това не е поредната лятна фалшива новина, а съобщение на няколко големи медии.

Зад провокацията стои скандалният Кемил Рамадан, който внася документите, твърдейки че има връзка с разни шейхове и прочее екзотики. Щели да инвестират около 30 милиона евро.

Истината обаче е различна. Официални представители на мюсюлманското изповедание се дистанцираха от „проекта“.

Това означава, че спекулацията на Рамадан явно не е съгласувана дори и с иначе твърде противоречивото в дейността си Главно мюфтийство.

Това означава, че вероятно отново се прави опит за прокарване на нетрадиционни и радикални течения в исляма, които остават далеч от изповеданието на нашите братя български граждани с мюсюлманска вяра.

Джамия на това място е очевидна провокация, несъвместима с облика на града. Особено щом става дума да бъде изградена близо до мястото на обесването на Васил Левски.

Тук въпросът не е кой е крив и кой – прав, кой какви религиозни права има и т.н.

Въпросът е, че със сигурност ще се настроят хора срещу хора, при това на религиозен принцип. А това е недопустимо.

Построяване на огромна джамия на знаково, централно място в европейска столица прилича на чертаене на политическа територия. Това няма общо със съкровеното и лично изповядване на вярата.

Налагането на подобна чужда религия не може да постигне нищо друго освен разединение на обществото.

В Конституцията ясно е записано коя е официалната религия в Република България.

Това предполага, че каквито и да било опити за строеж на мюсюлмански религиозни сгради в самия държавен център следва да преминат през много внимателно обсъждане и проверка и в никакъв случай да не се допускат, ако е налице и най-беглото съмнение, че ще предизвикат обществено напрежение.

Защото етническата и религиозна толерантност има граници. Когато представителите на едно малцинство се опитват да се налагат, този процес ще доведе не до толерантност, а до обратното.

Затова ВМРО иска подробна проверка на проекта, финансирането му, както и на прословутата сделка, която преди време въобще позволи за т.нар. царски конюшни да се говори за проекти за джамии.

ВМРО ще се противопостави на подобни опити и няма да допусне някой да променя облика на София. Облик на демократична, свободна, европейска столица, която държи на своята християнска история и ценности.

Уважаваме всяка религия, но смятаме, че идеята за нова джамия в центъра на София е неуважение дори пред самите мюсюлмани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    18 4 Отговор
    Къде сте бе продажници?
    Пустиняци ниедни, гонещи чужди интереси.
    Ето кажете си и тук мнението или тука няма пари!
    Няма Русия, няма Сащ и вас ви няма.
  • 2 Сандо

    24 2 Отговор
    А допусне ли се нещо подобно, направо да обличаме и потурите и да се предаваме.
    Какви проверки, какви глупости, никаква джамия не трябва да има.
    Е Турция е близо, когото ме у драго и милно, обува си чехлите, пали ги и заминава...
  • 3 помацу

    3 30 Отговор
    Аз пък съм против,този продажник и всички псевдопатриоти като него...

    Коментиран от #33

  • 4 Сандо

    28 2 Отговор
    Това не е патриотизъм бе.
    Това е християнска държава, исляма си го дръжте вкъщи. Като не ти изнася, джапанките и айде...

    Коментиран от #9

  • 5 юрист

    22 3 Отговор
    Като данъкоплатец към Столична община, съм категорично НЕСЪГЛАСНА да се строи джамия в центъра на София. Да не говорим, че т. нар. Царски конюшни са си хиляда пъти по-добре в сегашното си състояние, отколкото те да бъдат разрушени и на тяхно място да бъде построена джамия. Атеистка съм и не желая да чувам вой на мюезин от усилвателна уредба в тази част на София- воят от Баня Башъ ми стига! Имах случай преди години- за малко да закъснея за съдебно заседание в СГС именно заради хората, които си бяха разположили молитвените килимчета ИЗВЪН джамията и предизвикваха създаването на тълпи и необосновано забавяне на преминаващия автомобилен поток по „Мария Луиза“. 20 минути се мотахме с таксито за разстояние от 200-300 метра! Не, мерси- втори път НЕ ИСКАМ да ми се случва това! Категорично съм ПРОТИВ строеж на нова джамия в центъра на София! България е секуларна държава, така, че- да се оправят- не мога да ги мисля!

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сандо

    8 2 Отговор
    Браво, първата дойде!
    Приеми извиненията ми.
  • 8 юрист

    12 5 Отговор
    Също така, искам да допълня, че за 18 години адвокатска практика, НИКОГА не ми се е случвало участници в източноправославни, католически, протестантски или еврейски празници да създават тапи по “Мария Луиза“ заради честването на храмовите си празници, в официалните работни дни, да създават затруднения в движението по булеварда или да предизвикват стъплотворения по “Мария Луиза“. Щом те могат да си изповядват религията по този начин, и на мюсюлманите ще им се наложи да реагират по същия начин! Не искам да чувам никакъв вой от високоговорители от джамиите и не желая да се създават пречки за придвижването ми до съдебните инстанции!
  • 9 помацу

    2 21 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    аз съм си в държавата ама ти май не си...
  • 10 помацу

    3 25 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    до псевдо юриста:ами за това е нужна втора джамия да няма хора извън молитвения храм,а не както сега хората да се молят извън него...а вие да махате мендилите по край тях.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 юрист

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "помацу":

    Да си строят джамията извън София или в крайните квартали- напр. в Обеля 2 или след Обеля 2! В ЦЕНТЪРА на София са съсредоточени всички държавни институции, агенции, министерства, съдилища, ЧСИ, ДСИ и т.н.! Никой няма право да пречи на останалите участници в движението по булеварда, само защото иска да ДЕМОНСТРИРА нуждата си от нов молитвен дом и за това УМИШЛЕНО си слага молитвеното килимче извън джамията- за да могат “умници“ като теб да реват по бф. форуми- джамията Баня Башъ е недостатъчна за всички вярващи, за това искаме да надупчим София само с джамии! Освен това- в София се ремонтират едновременно възлови столични булеварди.Такива демонстрации да си ги правят в турция! Не стига, че и без това трафика е голям и то дори сега- в месеца на отпуските, а не ми се мисли какво ще стане, когато всички се върнат в София от отпуските си...По отношение на това дали съм псевдоюрист- много лесно може да се провери- моите имена са вписани в ДВ като действащ адвокат, вписан в САК. Достатъчно е да се знаят имената ми и веднага може да се провери верността на твърдението ми.

    Коментиран от #13

  • 12 Наско

    25 4 Отговор

    До коментар #10 от "помацу":

    В България София една джамия стига.Като нямаш място стой си у вас и се моли.
    Достаъчно дразните с простотиите си цял свят та сега да ви гледаме и на центъра на София.

    А между другото ако твърдиш че твоя е твоята родина в нея мюсюлмани не е имало когато е създавана.
    Ако искаш да си предател като твоите предци навели се пред турците знаеш къде да ходиш.

    Коментиран от #14

  • 13 помацу

    3 23 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    "юрист"сега вече ще знам ,че престъпниците си имат защита във ваше лице ,демонстрация на религия няма.Действително място в джамията има ,НО само да не е петък,защото тогава има най-много хора...вие също може да проверите как стоят нещата,молитвените храмова са за хора с "души"вие явно се мислите за по различни...

    Коментиран от #15, #17

  • 14 помацу

    4 22 Отговор

    До коментар #12 от "Наско":

    Насе...ама и ти си промит мозък бе чадо... четеш история ,която се оборва даже от ваши историци ама то нормално,нали трябва се съхрани"българския дух"..

    Коментиран от #16, #31

  • 15 юрист

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "помацу":

    “...Публикувано във факти.бг: НО само да не е петък,...“ Да, де- съдебните състави в СГС сега ще вземат да се СЪОБРАЗЯВАТ с това дали да насрочат съдебното заседание в петъчен ден или не, за да може , видите ли, да се ИЗБЕГНЕ трафика заради петъчната мюсюлманска молитва! Алооо- става въпрос за СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ, НЕ ЗА ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ! Конституция на Р. България Чл. 58.
    (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.
    (2) Религиозните и другите убеждения НЕ СА ОСНОВАНИЕ ЗА ОТКАЗ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

    Коментиран от #36

  • 16 Наско

    24 2 Отговор

    До коментар #14 от "помацу":

    Аз поне съм чел история.Ти и това не си направил.Мюсюлмани в България не е имало,когато е създадена.Ако това е твоята родина ти кажи коя история твърди обратното.
    Ако искаш да си безродник с чалма мястото е друго.

    Коментиран от #20

  • 17 юрист

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "помацу":

    В Р. България петък е ПОСЛЕДНИЯТ РАБОТЕН ДЕН ОТ РАБОТНАТА СЕДМИЦА! България е светска държава и се управлява не въз основа на принципите на някоя религия, а чрез конституцията и законите ни. Не е редно да се създава суматоха и пречки за движението по булеварда в петък- работен ден за България, само защото за някоя от религиите петък е неработен /почивен ден, в който последователите й посещават религиозният си храм. В крайна сметка- толерантността изисква ДВУПОСОЧНО отношение, а не само едната страна да отстъпва, а другата умишлено да си присвоява повече права, отколкото й се полагат по закон! Има си ЗДВ/ Закон за движение по пътищата/, има си правилник към него, има си поне 10 наредби на Столична община- ами нека ВСИЧКИ да ги спазваме, а не само някои да ги спазваме!

    Коментиран от #18

  • 18 помацу

    2 14 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Що наредби,що закони...нали си"юрист"...ти спазваш ли всички,едва ли..мусюлманите имат религиозни задължения и го спазват,както и законите на държавата,но след като държавата не се грижи за своите граждани,тогава къде е вината?Работодателите пускат част от работниците да си изпълнят и религиозните задължения,нима ще ги санкционирате?!

    Коментиран от #21

  • 19 кроко

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Тук съм Санде, не се вълнувай, ако ти е интересно моето мнение за градежа на джамията, знай, че аз съм категорически против нейното строителство и не само в София, но и във всяко едно населено място в България !
  • 20 помацу

    3 17 Отговор

    До коментар #16 от "Наско":

    Насе...мноого си чел,но малко си разбрал,което е очевадно.

    Коментиран от #25, #30

  • 21 юрист

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "помацу":

    “...Публикувано във факти.бг: Що наредби,що закони...нали си"юрист"...ти спазваш ли всички..“ Да- спазвам ВСИЧКИ закони на Р. България и за това имам право да изисквам същото от всички други хора! Кодекс на труда Ред за ползване Чл. 173. (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) (1) Платеният годишен отпуск се ползва от работника или служителя с писмено разрешение от работодателя.
    (2) На работниците и служителите, които изповядват вероизповедание, различно от източноправославното, работодателят е длъжен да разрешава по техен избор ползване на част от годишния платен отпуск или неплатен отпуск по чл. 160, ал. 1 за дните на съответните религиозни празници, но не повече от броя на дните за източноправославните религиозни празници по чл. 154.
    (3) Дните за религиозните празници на вероизповеданията, различни от източноправославното, се определят от Министерския съвет по предложение на официалното ръководство на съответното вероизповедание.
  • 22 кроко

    4 6 Отговор
    Защо питаш само за, диди, коня, адвоката и т.н. , А не ти ли е интересно, къде са путиноидо-рублоидите ??? Няма ги тук, понеже тези псевдо-българи, не ги вълнуват такива проблеми, още по вече, че те ся в момента с турчулята са нещо кът братушки и сегашните опорни точки не им позволяват да пишат против тях.. Иначе в съседния раздел е пълно с ушанки с разголени гърди пред амбразурата, защитават паметника на дедушка Ленин, този проблем за тях е къде, къде, по важен.
  • 23 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Сандо, 22 коментар е до теб !
  • 24 АЛИ БАБА

    2 17 Отговор
    Някой иска да нарушава правата ми , май? Нямам нужда от чуждо мнение. Има закони, международни договори, конвенция за правата на човека, и който плаща той поръчва музиката.
    Другото е словоизлиания, без съдържания.

    Коментиран от #26

  • 25 Стига права и свободи,има и задължения!!

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "помацу":

    Ние българите християни,сме ви простили още преди векове за наложената със сила чужда вяра,сега е време и вие българските мюсюлмани да си простите сами,а не да разбутвате жаравата на болката от тези мрачни събития.Имате си джамия във всяко село,не се напъвайте за повече,че то вече е срамно.!! И НАГЛО
  • 26 Spider

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "АЛИ БАБА":

    Абе резняк, кой плаща за какво ли не на твоите братя с потури? Ти ли им плащаш субсидиите, помощите,социалните и т.н.? А коя международна разпоредба се нарушава с отказ на строеж? Ходи си в Анадола да се оплакваш и да се молиш!!!

    Коментиран от #32

  • 27 Сандо

    3 1 Отговор
    Написах и други имена, но тези плюят по цял ден за едно и също.
    Неги помня всичките за това си прав, ето признавам си!
    Но стига с тия лозунги за тоя и за оня, гледайте си нашата мизерия, ето затова ме е яд.
    А ти помак ли си, турчин ли си, не си казал и не сме се висели и ще видиш от къде пиша...
  • 28 VMORO

    8 2 Отговор
    "Към момента в България има 1457 мохамедански храма. От тях 323 са построени след 1989 година – 56 са напълно нови, а останалите са възстановени стари джамии, които са били пред самосрутване. По броя на християнското и мохамеданското население у нас, според последното преброяване, на всеки 2700 християни се пада по една черква, а на всеки 2700 мохамедани се разпределят по 3 джамии." Цитирам статия от Интернет.
    Според мен джамиите в България са повече от достатъчно.
  • 29 VMORO

    7 1 Отговор
    "България е на първо място в Европа по най-много джамии на глава от населението - 1200, с което се нарежда до арабските страни. Това сочи проучване на Евростат. А над три хиляди ученици в основното училище всяка година изучават ислям в държавните и общински училища.

    570 хиляди наши сънародници се самоопределят като мюсюлмани. От 13 години учебните програми у нас включват изучаването по желание на ислям." Втори цитат от Интернет.
    Българинът е доказал, че е повече от толерантен. Нека някои хора не бъркат добротата с глупостта.
  • 30 Наско

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "помацу":

    Очевадно е,че ти си нямаш хабер нито от история нито от закони.
    Само ще ти кажа,че държава като Швейцария не разрешава да се правят джамии с минарета от които се крещи.И никой гък не казва за права и свободи там.
    В България ви е дадено много повече,но явно сте глупави и нагли за да го оцените.
    Това,което съм разбрал аз от историята и съвремието е следното.
    Исляма е религия призоваваща към насилие.Последователите и са прости и неуки.Държави с официална такава религия са изостанали във всяко отношение освен ако други държави с различна от тази религия не им помагат да се развиват.

    В България ние искаме цивилизовано европейско развитие.Ето защо нямаме нужда от разпространение и пропаганда на ислям.
    Дано нещо влезе в промитото ти мозъче и да осъзнаеш че не сме в средновековието а в 21 ви век и дупене по пет пъти на ден не е най важното което един човек трябва да прави през живота си.
  • 31 Стига права и свободи,има и задължения!!

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "помацу":

    Влез във черква, запали свещичка, може истинската ти духовност да се пробуди и злобата която си натрупал в душата ти да се прочисти,защото да подтискаш душата си със наложената насила религия,ще погубиш душата си,която достатъчно е страдала вече.....
  • 32 МАТРОСОВ

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "Spider":

    Ай стига , че не мог да отделям време на всеки клош.. . Той е прав , парите определят музиката . Няма за кво да споря с късогледи.
    Паживиом увидим.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ХАСАН

    0 11 Отговор
    Ами защо мислите че джамията е само за турци..в България живеят и араби,саудитци,сирийци,иранци..някои са дипломати,други туристи,бизнесмени,граждани и временно пребивааащи...и освен това е по добре религиозни обреди да се извършват пред погледа и контрола на силите за сигурност отколкото безконтролно в някои изби и квартали

    Коментиран от #37

  • 36 ХАСАН

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Добре-де ти като атеистка на какво основание може да решиш къде ще има църква или джамия?
  • 37 Стига права и свободи,има и задължения!!

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    Ако аз отида в Саудитска Арабия,Катар, Кувейт,Дубаи,Пакистан и другаде из ислямските държави(не казах Турция,Сирия защото те са били хиляди години християнски държави,преди да станат ислямски.Та ще ми построят ли Черква или ще ми резнат тиквата???

    Коментиран от #38

  • 38 ХАСАН

    0 7 Отговор

    До коментар #37 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Ама ти искаш да сравниш европкйска България с страни от Близкия изток???? Не съм бил там и не мога да кажа,но щом има америаански военни бази сигурно имат и някакъв храм за вярващите

    Коментиран от #39

  • 39 Стига права и свободи,има и задължения!!

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "ХАСАН":

    А,така значи,ние сме меките китки и ви строим джамии,а вие правоимащите от изтока няма,защото вие сте мюслита и ние сме ви длъжни,да ви угаждаме.Точно така мисли и великият ви вожд от Анадола.Но на всички вече им светна ламбичката,че така не може и всички правоимащи ще си останат в пясъците със канче в ръка.....

    Коментиран от #40

  • 40 ХАСАН

    0 7 Отговор

    До коментар #39 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Като казваш "ние християните" имаш ли предвид и Кортес ,който изби населението на Америка,имаш ли предвид Хитлкр,имаш ли предвид и атомните бомби,имаш ли предвид Сталин???? Те всички бяха християни

    Коментиран от #41

  • 41 Стига права и свободи,има и задължения!!

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "ХАСАН":

    Хитлер,Франко и Мусолини са първи приятели с мюсюлманите.Дори Франко ги боготвори и използва при гражданската война в Испания.Сталин е комунист( атеист и дори разрушава черквите в Русия). Кортес с 40 човека е измамил самоМонтесума,който си е бил човекоядец от всякъде,а за Американците не питай,защото вие турците сте приятели от повече време с тях и сте си лика прилика,той Ердоган нали сега иска и Бомбичка за да си играе като тях...
    .
  • 42 Христянин

    6 0 Отговор
    Хасанчооглу,кво ви влиза в работата да разследвате Хитлер и Сталин?Гледайте си терористите и им се радвайте,нали са ваши хора:)Настроихте Света срещу вас,та не вярвам да спрчелите друго освен погнуса и отвращение!

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Фандъкова

    2 1 Отговор
    Фъндък не пускам на провокатори!
  • 44 ХАСАН

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "Христянин":

    Как не разбираш??? Ал Каида беше създадена в политическите лаборатории на Запад и целта му беше партизанска война срещу съветското нашествие в Афганистан..след това тоя модел беше копиран и в Афганистан и Сирия...ние нормалните хора трябва да бъдем против тероризма и насилието...Всичко това има една цел -повече пари за въоръжаване и по малко за социални придобивки
  • 45 ХАСАН

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Христянин":

    В основата е алчността--тая болест на християнството...това с което не успя да се пребори..да искаш жената,имота,природните ресурси,газта,петрола на ближния си..ще ти дам пример..цените в Билла Пловдив и Билла Хамбург са почти същите,и двете са в Европа...ако Билла Пловдив даваше не цялата но поне поьовината запьата на Биллм Хамбург то Иван нямаше да зареже децата си и да иде в гурбет в Гкрмания

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Стига права и свободи,има и задължения!!

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "ХАСАН":

    Най после разбрах,Али баба е мюсюлманин, а 40 разбойника са християните.То било толкова лесно за разбиране,ама така е като съм глупав и прогресивен християнин.Най лесно се живее по старият тертип,ставаш по обяд,жените те хранят, след това те обгрижват и заминават на нивата,а ти пак в кревата....

    Коментиран от #48

  • 47 Spider

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "ХАСАН":

    Абе потури, от 50 години твойте турчоля къде ходят да работят бе. Твоя султан Ерчо копнее за територии от всички около Турция,не е ли така? Твоите братя от ИДИЛ за какво се борят бе ???!!!

    Коментиран от #49

  • 48 ХАСАН

    0 7 Отговор

    До коментар #46 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Не го разърах..какви жени?какво стааане по обяд?

    Коментиран от #50, #51

  • 49 ХАСАН

    0 6 Отговор

    До коментар #47 от "Spider":

    Ами то от 20год българите и особенно младите момичета отиват да работят в Европа..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 1234

    2 0 Отговор
    Стига с тия джамии,който иска джамия да си ходи в мюсулманския свят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове