21 Август, 2017 16:16 2 615 35

Само 25% от българите биха воювали за страната си

  • българи-
  • война
Само 25% от българите биха воювали за страната си - 1

Само 25% от хората в България биха воювали за държавата, сочи глобално проучване на "Галъп", цитирано от БГНЕС.

Това поставя страната ни на 54 място от 64 изследвани държави.

Изследването по региони показва, че най-жертвоготовни са жителите на Близкия Изток и Северна Африка, докато най-малко искат да защитават родината си в икономически развитата Западна Европа.

Разбивката по отделни страни поставя в челото на класацията Мароко и Фиджи, където 94% от анкетираните жители са готови да се бият за страната. Те са следвани от Пакистан и Виетнам, където дялът е 89%.

В Европа най-висока бойна готовност заявяват гражданите на Финландия и Турция (74 и 73%). На обратния полюс са Германия (18%), Австрия (21%), Италия (20%) и Испания (21%), където много малък дял от хората имат желание да се бият за държавата.

Приблизително същата е ситуацията и у нас, като българите имат най-ниска патриотична жертвоготовност в сравнение с другите страни на Балканите. Освен в Турция, дялът е над 50% в Гърция, Босна и Херцеговина и Черна Гора. Малко по-нисък е в Сърбия (46%), Румъния и Македония (38%).

В Русия 59% от анкетираните имат желание да воюват за страната, а още по-голям е дяла в Украйна - 62%.

В световен план най-малко искат да воюват японците - 13%.

Разбивката по пол показва, че 67% от мъжете и 52% от жените в изследваните страни биха влезли в битка за страната си. Най-голяма бойна готовност има във възрастовата група 18-34 години.

От различните религии най-много от мюсюлманите са заявили, че биха воювали за страната си - 78%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 густ

    24 0 Отговор
    За сметка на това всичкото роми ще се бори за страната и ще воюва.
  • 2 ПОРЕДНОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА КАПИТАЛИЗМА

    20 4 Отговор
    ЕТО ЛИПСВАЩИЯ ПАТРИОТИЗЪМ КЪК СЕ ОТКРОЯВА В ЦЯАААААЛА ЕВРОПА.
  • 3 ХХХ

    66 4 Отговор
    Аз за тази циганска страна, която ми сваля кожата от гърба всеки ден, не искам и никога не бих се бил! Депутатите и техните слуги циганите (получаващи по над 1 500 лв. месечно от социални, без да могат да четат и пишат), заедно с безброй многото мафиоти ни превзеха. Честният българин е дискреминиран в собствената си страна, от собствените си управляващи. За какво да се бием, за свобода ли? Която нямаме в Родината си!!! Дори уж "българския фестивал" в Жеравна е опорочен модел и е направен единствено и само за пари... Това да ти искат по 25 лв. на човек за такса "вход" за една поляна, на която си отишъл уж да се веселиш и да си купуваш малка мин. вода за 3 лв. ако не е изнудване, няма какво друго да се нарече! Фирмите ест. зад цялата тази организация са НПО-та, свързани с редица депутати. Честито да им е на излъганите. Плаче ми се, как ни изнудват и убиват бавно, изтисквайки и полседният ни трудне спестен лев.

    Коментиран от #34

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    26 7 Отговор
    Които нема акъл да ходи да са бие и защитава имането на тиквата пеевски доган диневи тим очи клюнове и така насетне и останалите престъпници и олигарси и корпоративните им интереси...аз против това да управлява доган тук нямам против даже ще се сражавам на негова страна така че тиквата и останалите от свинските черва да нахлупват каската и да ходат да си бранят заграбеното
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гостенин

    29 0 Отговор
    Диневи прахосаха $1 млн за най-бързата кола в света.Има защо човек да да се бие.Народ от клетници.Коментар 3 и 4 -за съжаление е истина
  • 7 Хелзински комити

    20 1 Отговор
    Повече биха воювали за неназована Южна съседка, правата на гейовете или улични псета.
  • 8 ataka

    19 2 Отговор
    Няма смисъл!!!
  • 9 помацу

    29 1 Отговор
    Мисля че процентите са още по малко,но поради"цензурата"са леко завишени ,иначе ако излязат реалните резултати едва ли ще има 10-15%
  • 10 Гошо

    8 9 Отговор
    А ако ни дойде до главата,как ще се защитаваме?!
  • 11 НЕ ВЯРВАМ

    16 5 Отговор
    Аз определям до десет процента ! Това е истината за мен ! Като най-вероятно това да са хора без висше образование или без образование право .
  • 12 1234

    18 2 Отговор
    Че от къде ще намерят толкова много пушки, дрехи и обувки? Бъдете реалисти, моля, от 15 години вече няма нито армия, нито снаражение. Какво значение има колко хора са изразили желание, като няма с какво?
    Хайде и със здраве.
  • 13 Гошо

    8 3 Отговор
    Натрапеният ни неолиберализъм ни превръща в мазохисти....
  • 14 Роман дизел

    19 0 Отговор
    Да теглиш кредит да идеш да работиш в чужбина.Да ходиш немил недраги в собствената си родина.Да доказваш че нямаш сестра пред олигофрени държавно назначени.Народа ще се бори като разбере кой е врагът .Не слушайте какво ви говорят , слушайте акъла си!
  • 15 Дедо Грую

    15 1 Отговор
    Как бе хора, забравихте ли Великия тиквун и банда? Те стигат на всеки враг. Тежко и горко на всеки попаднал в лапите им. Доказан факт. Нема лабаво и пропуск. Авангарда са деса дуловска, цецка с рабфаг по право, дибелуту лили, а ариегарда синьо-червената курньелка нинова и останала паплач. След тях остава пустиня. Те САЩ и Русия за нула време опоскват - това не го може никоя армия. Ние, останалите живи явно имаме имунитет от тях, ама другите - не ми се мисли.
    Така че притежаваме най - страшната армия на света.
  • 16 jambazina

    15 0 Отговор
    Ще воювам, няма проблем, ама искам да видя на първа линия политици, депутати, кметове ОУ, едрия бизнес, мафията, както и децата им, да дадат личен пример, да ни водят както в мир, така и в бой!
  • 17 Патриот

    16 11 Отговор
    Срам ме е от повечето коментари! - По - добре да не се бяхте изказвали!
    Родината Ви не е само Пеевски, Галеви, Гергов, Домесчиев и разбира се Винету!
    Радината са приятелите Ви, близките Ви, сетри, братя, майки, бащи... Домовете Ви!
    Вие сте продукт именно на онова което се случи след 1989 година! - Тотално дезинформирани нихилисти и депилирани!
    Бива Ви само да дрънкате празни приказки и да пляскате по поп- фолк концерти
    Трябва да върнат отново казармата защото, като Ви чета писанията и ми се драйфа от лигльовци!
    - Аз съм офицер от запаса и се водя на отчет още 5-6 години и ако има нещо да се случва то поне дано да е сега докато още ме държат ръцете и краката. Вървете на маникюр да Ви се оправи настроението след тази статия

    Коментиран от #18, #33

  • 18 Всекиму по своему

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Патриот":

    С тея приятели първо ще минем през циганската махала да направим една агитация и после ако останат сили ще борим неприятеля! ПРИЧИНАТА Е, че знаем кой ни ползва всичките тея години, а нашествениците са едва от няколко часа, тааааа имаме си приоритети!!!
  • 19 Гошо

    3 7 Отговор
    Ясно,пишещите тук са пуберчета от махалата,те не признават България за своя Родина,но иначе получават соц помощи от нея и то с охота...
  • 20 Али Бабата

    11 2 Отговор
    “У нас правителствата се купуват. Ще дам пример с един договор между Световната банка и България. Когато се разискваше въпросът за отпускането на 400 млн. долара за образованието ни, аз се снабдих с условията, писах по този повод и статия. Световната банка даваше 400 млн. долара, при условие че 60 процента от тях самите те ще изразходват по свое усмотрение, възлагайки проекти на свои хора. Фактически те си ги задържаха. Останалите 40 процента беше предвидено да се разпределят от Министерството на образованието за проекти. Но в замяна на това от Световната банка си запазиха правото да одобряват учeбниците и статута на цялото ни образование. Тези стачки, които сега наблюдаваме, стават затова, че прехвърлиха заплатите да ги плащат общините, които са финансово несъстоятелни, и така се стигна до днешния хал. В споразумението имаше нещо потресаващо: условието, че не може по законодателен път да се променя това споразумение. Световната банка се поставя следователно над законите на България. Така тя взе под аренда цялото ни образование, а Министерството на културата отдавна вече е купено по друга линия. Ето как младото поколение попада изцяло в ръцете на Световната банка и тя ще го възпитава чрез училището така, че да заличи у него и последния остатък от национално съзнание. При тази телевизия след 10-15 години няма да има млад човек, който да се усеща, че е българин.
    Николай Хайтов
    В-к „Монитор” – 18 септ. 2000

    ***Световната Банка е всъщност банка от САЩ, за

    Коментиран от #25

  • 21 Али Бабата

    11 1 Отговор
    ***Световната Банка е всъщност банка от САЩ, защитаваща US интереси, защото САЩ притежават правото на вето над нейните решения, като най-големия доставчик на капитал.
    Капитал от най-силните световни икономики, на базата на годишен БВП(брутен външен продукт)- 51 са корпорации, 47 от тях са базирани в САЩ.
  • 22 Гост

    5 2 Отговор
    Умираща държава, която не спазва фундаментални човешки права и правата на децата. Държава изградена върху принципите на корупция, мутреене и нон стоп пиене на чаши студена вода. Къде ги намерихте тези 25%? Бас ловя, че 10 от тези 25% са били питани в компанията на друг човек и я от немай къде, я от хорски срам са казали: "Че се биеме". Ако е имало стъпка номер две - подаване на униформа с автомат и бързо ще им охладнее патриотизма. Другите 10 процента са прехранени с ала "България на 6 морета". Останалите 5% са в рамките на статистическата грешка и общо взето толератно всеки разумен човек би ги подминал, но би уважил правото им на мнение.
  • 23 Али Бабата

    11 0 Отговор
    “Правя всичко това само по вътрешно убеждение и искам да помогна. Аз се съпротивлявам, това значи - съм жив! Защото рано или късно идва края на човека. И тогава ще ми е мъчно и няма да си простя, че не съм си мръднал
    пръста, когато е трябвало да кажа на хората истините, до които съм стигнал, за да им бъдат по възможност от полза. Защото обичам България. И каквото съм,
    аз съм благодарение на българския народ и на българския език. Имам дълг към този народ. Ето това не могат да го разберат сега младите хора, с които разговарям. Думата "дълг" за тях е непозната. Това, заради което Левски е отишъл на бесилото. "България е от 10 години полигон за изпробване на съвършено непознат досега механизъм за претопяване на цял един народ и разграждането на държавата му със съдействието на самия този народ и основните му институции, които заработват в един момент по чужда програма, без видимо нарушение на нито един от основните принципи на Конституцията и демокрацията. По-кратичко казано, обреченият за бесене сапунисва сам въжето, налага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си."

    /Николай Хайтов/2001г.

    Коментиран от #30

  • 24 Българин

    4 0 Отговор
    Аз мисля, че процентът всъщност би бил и още по-малък, ако реално се стигне до война. И причините довели до това са много.

    Може би ще се съберем немного, може би неколкостотин до няколко хиляди човека. Така е било винаги. Нека бъдем честни. Примерите са излишни.

    Така от век на век /от времето на нашите отци прабългарите, до сега/, цвета на Българската нацията е загивала по фронтовете и всъщност с всеки нов техен подвиг-саможертва в името на България и бъдещето на децата им, всъщност е намалявал и общият благоприятен изход за България и техните деца.

    За сметка на мършата изпокарай тях, която се въди от час на час до наши дни. Необезпокоявана. Подла и двулична. Достигаща винаги до управлението на държавата ни-от дълги, дълги години. А в много случай и истинската причина за причиняването на безсмислени войни, национални катастрофи, бедност и репресивни извръщания срещу народа ни.

    Защото те......."слабаците" това и чакат, и бързо се обединяват. А ние ?

    Нашите отци загиваха по фронтовете. И затова сега сме малко. Разединени. А тези другите-много.

    Поклон пред паметта им!
  • 25 гостъ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Али Бабата":

    Прощавай трябваше да е плюс,но тъчскрина е скапан.А иначе перфектен аргумент.Искрено бих се радвал,ако можехме да обменяме информация.
  • 26 Гошо

    3 0 Отговор
    Да,знам,така е и след всичко написано тук мога да добавя че-натрапената ни неолиберастия ни превръща умишлено в мазохизтични мърши...
  • 27 Мършата

    0 6 Отговор
    Аз НЕ искам! Даже ако ще да ме ....! Виж ако за ДЕМОКРАЦИЯТА, до смърт ще се боря, но иначе не! Против комунизма ще се бия!
  • 28 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 2 Отговор
    Който е крал и които има хотели магазини и лъскав живот и милиони да ходи да си ги брани не стига че в мирно време живеем като плъхове подтиснати от немотията ами и като стане воина надробена от престъпната шаика у власта да ходим нас да убиват ..както казах ще се сражавам за Ердоган но няма ме стрелят зарад на тиквата и компания интересите им за милиарди под фалшив патриотизъм
  • 29 Кака Гинка

    12 0 Отговор
    Ами то,май толкова са българите,25% - останалите са цигани...
  • 30 Лупи

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Али Бабата":

    Николай Хайтов е голям българин и чист родолюбец. Това което пише е вярно, но за жалост като гледам никой не приема думите му на сериозно. Така или иначе никой не знае със сигурност как ще реагира при евентуален конфликт понеже това, което си мислиш сега едва ли ще е същото ако недай си Боже се наложи да приложиш в действителност. Тогава ще имаме други мотиви и съм сигурен, че процента няма да е 25, а повече. Проблема е обаче не да се задействаме, когато вече е прекалено късно, а сега докато е време да се събудим и да се опитаме да направим нещо да предотвратим сигурната гибел на държавата си, която и без война ще си загине със сегашната политика.
  • 31 непознат

    6 0 Отговор
    Смешно,нашите подкупни политици питайте ги тях,0 проценти ще се бият,те ще крадят аз ще се бия хе хе хе хе хе,а не може ли обратното,аз да живея като Симеончо те да ме пазят а?Крадливи подкупни български политици,за семейството ми да,но за държавата НЕ НЕ НЕ.
  • 32 Марк Твен вади ряпа

    10 0 Отговор
    И ко прайм такива като мене, женени за рускини с деца в Москва?
    Родината ми е в НАТО, а наследникът ми е гражданин на РФ.
    Мани тва ами съм ПОДВОДНИЧАР, а вече нямаме подводници!!!
    ДАБЪЛ "КО ПРАЙМ?"
  • 33 Няма КОЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Патриот":

    Другар,
    В България липсва населението набор от 75-92. Те са по други земи и тази тенденция ще се запази. Питам аз и отговор не искам, кой ще се бие като го няма народа КОЙ? Нали го изгониха лошия матр'ял и сега останаха тук само хора на 50+ и бай ти Мюмюн от махалата. След 10 години няма да има и 20%, защото бизнеса иска внос на ефтина работна ръка от другаде, че нашия мат'рял не ще да работи за 500лв.
    Половината ми рода (а и на съпругата ми) е извън пределите на тази територия наречена България. Та КОЙ да му бера лайката ще се бие за тази държава, като физически го няма.
    Тук се водим 7 млн, а сигурно сме не повече от 5 млн. От тези 5млн, 2 са пенсионери, 1,5млн са деца, 1млн. хора между 18-40г. и 0,5млн над 40 години и преди пенсия. Сега от работоспособните махни 500 хил. мангусти, 100 хил. държавна администрация и остават 400 хил. млади работници за т.нар български бизнес и 500хил. от старото поколение което след 10г. са пенсионери. Един колега от друга фирма сравни България с храм на обречените, тоест тук влизаш оставаш и умираш без да си живял!
  • 34 Оптимус

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХХХ":

    Аз пък ще се бия. Но преди външните врагове, бих изтрепал всички депуутати, министри, генерали тук, отделно стотици кметове и общински съветници и едва тогава бих тръгнал срещу външен. Защото тияя врагове тук подкопават и съсипват живота ни от десетилетия, а са все ненаказуеми, все лапат пари, все тлъстеят на гърба на държавата и привилегии. И едва, когато изченат тия душмани тук на власт, едва тогава има свисъл да се биеш и срешу външен враг! Защото как ще се защитиш, когато врагове свои те геноцидират ограбват предават и са най-близо? И си им дал власт, а те те убиват с наредби и рекет? Няма смисъл да се биеш срещу външен, докато ги има вътрешните - те пробиват всяка сигуурност. Затова и бих воювал, но първо с тия, тук, защото не изчистиш ли вътрешни врагове, не можеш се справи и с външни.... Пуснеш ли вълк в кошарата стадо не можеш опази! А вълците са на власт отдавна тук...
  • 35 Фалшиви новини

    0 0 Отговор
    Ви Турция къде слагате в Европа...,ако беше там ,досега да е цивилизована.Сега за проценти , дори и 25% българи ще бият 74%. Българи са доказали че в дните на беда ,прииждат от целия свят да защитят Родината си. Не бягат като плъхове и искат социални помощи,като талибано -цигани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове