Last news in Fakti

26 Август, 2017 11:36 4 103 22

Борисов и Макрон в "Евксиноград" - разговор за сигурност, газ и делфини (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • еманюел макрон-
  • среща-
  • евксиноград
Борисов и Макрон в "Евксиноград" - разговор за сигурност, газ и делфини (ВИДЕО) - 1

След официалните срещи премиерът Бойко Борисов разведе френския президент Еманюел Макрон в градините на "Евксиноград". Разговорът между двамата, който бе осъществен с помощта на преводачи, бе излъчван на живо на фейсбук профила на Борисов. "Дневник" го публикува със съкращения.

Е.М. - Кой е живял в този замък?
Б.Б. - Тука са идвали на ваканция летно време. Тази резиденция се ползва... в нея не се спи... само за днес, специално за теб.
Е.М. - На какво разстояние е от София?
Б.Б. - Със самолет е 26-27 минути. Иначе по пътя е към 500... Ще дойдеш в София на официално посещение, догодина ще има председателство, ще дойдеш пак.
Е.М. - Ти къде си?
Б.Б. - В София на малко... (не се чува).
Е.М. - Банкя?
Б.Б. - Първо бях кмет на София два мандата. Тогава си направих партия... (двамата говорят за Черно море, но не се чува добре).
...

Б.Б. - Турция, България, Румъния срещу нас, Грузия - по-вдясно, а Крим е малко на ляво ей така.
Е.М. - Днес няма вече някакви локални конфликти между тези държави... (преводачите се отдръпват, за да си направят двамата лидери снимки в градината).
...

Б.Б. - Ей ся таман ще ти покажа часовника... Снощи беше тъмно. Изгасиха снощи лампата - да било по-сигурно (смее се). Щях да ги бия после - тука, като влезнахме в тъмницата... загасили, за да...
Е.М. - И патрулният кораб, който цяла нощ стоеше и наблюдаваше пространството.
Б.Б. - Още стои.
...

Е.М. - Колко струва ежедневно това?
Б.Б. - По принцип е само за правителствени делегации. Иначе за сватби, за такива тържества, си плащат. Паркът може да се ползва от граждани (не се чува).
...

Б.Б. - Ей там ти е Крим (показва през терасата). Това горе, където се вижда, са ни другите курорти и голф клубове, най-хубавите ни части...
Е.М. - Тази сутрин някои са видели делфини!
Б.Б. - О, да. Има, много... Благодарение на европейските програми всичко е пречистено.... преди всичко се изливаше в морето (не се чува).
...

Б.Б. - Влизат през Истанбул... 2018 г... ще отреже и България, и Украйна (не се чува добре, вероятно обяснява за газови връзки)... имаме най-развитата газопреносна система на Балканите.... Затова решихме европейски газов хъб "Балкан". Той ще се намира ей тука на близо, на 50 км от Варна... От Балчик - Бриджит сигурно ще види, пак иде на платформите...
Е.М. - Те са ваши териториално води, нали?
Б.Б. - Да, наши.
Е.М. - Каква е частта, която ще произвеждаш, и - която ще внасяш газ?
Б.Б. - Ние на практика газ... (не се чува).... транспортираме нагоре.
...

Б.Б. - Ние още 2013 г. покрихме квотите до 2020 г. - ветропаркове, соларни... Сред първите страни сме по възобновяема енергия. И водната енергия, която също е зелена.
Е.М. - Какъв е делът на употребяваната зелена енергия в България?
Б.Б. - Над 20%... 27-28%.
Е.М. - А останалото?
Б.Б. - Останалото са въглища - това са две американски централи и една българска. И в Козлодуй имаме два руски реактора... (...).
...

Б.Б. - Така че много е стратегическо региончето.
Е.М. - И всъщност вижда какви са му измеренията, когато човек е тук.

*За репликите на Еманюел Макрон е използван симултантният превод.

Борисов и Макрон в "Евксиноград" - разговор за сигурност, газ и делфини (ВИДЕО)
Борисов и Макрон в "Евксиноград" - разговор за сигурност, газ и делфини (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето

    32 8 Отговор
    Макрон дойде лично да се убеди в тъпотията на този премиер!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    12 26 Отговор

    До коментар #1 от "ето":

    Ами някакси точно при "тъпия" премиер идват най -влиятелните евроличности,а после и повтарят и потретват.Точно с него се прегръщат и се чувстват комфортно и дружески.Точно "тъпият" Премиер вкарва МАКСИМУМ ЕВРОФОНДОВЕ,КОЕТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАВИСИ ОТ ТИЯ ЛИЧНОСТИ.И пак въпросният Премиер е приет радушна НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА-И НА ИЗТОК,И НА ЗАПАД.Какво беше положението когато на власт имахме "остри" премиери като ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ,пък и други "червени"?-АМИ ПРОСТО БЯХА ОТРЯЗАНИ ТОТАЛНО-И ОТ ВНИМАНИЕ,И ОТ ПАРИ.Извод:КОЛКОТО ПО-ТЪП ГО НАРИЧАТЕ,значи толкова ПО СИ Е НА МЯСТОТО!

    Коментиран от #3, #6, #15

  • 3 ето

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Този премиер си остава такъв какъвто го нарекох по-горе.А онези които спомена ,че били "остри" също така са зверове и престъпници.Лошото е че всички си приличат много :)

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    9 13 Отговор

    До коментар #3 от "ето":

    Аааа,не така...да се врътваш игриво и да излизаш с номера че "всички са маскари" с партиен билет след като ти сипвам простички и НЕОСПОРИМИ ФАКТИ!Не знам дали правиш разлика между това да имаш пари и да нямаш пари,но аз я правя безпогрешно и осезаемо чувствам по джоба си кога управлява БСП и кога-ГЕРБ.А че има хора за които няма абсолютно никакво знач кой е на власт защото те винаги ще си бъдат в тинята-две мнения няма,те и не ходят да гласуват за което и не ги виня!

    Коментиран от #5

  • 5 ето

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    За мен по-важно е дали имам или нямам държава..А с пари много неща можеш да си купиш днес , дори и хора ,но уважението на хората НЕ. Тинята в която се намирам, много често се нарича България (за съжаление)и много хора я напуснаха за да не затъват те и семействата им в нея.И наистина аз не гласувам за престъпници,тоест въобще не гласувам :)
  • 6 авторитет

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    На същото мнение за ТЪПОУМЕН ПРЕМИЕР е и списание ФОРБС..и предполагам Макрон се е уверил в тази диагноза ...а възможно е и посещението на ,,влиятелния Макрон " да е досадно задължение ...Предполагам че Макрон няма да се възстановява седмици от прегръдката на Борисов..щото имаме такива случаи ...Тиквата много обича да се показва колко яки мускули има за компенсиране на най важния мускул в главата...И хайде без еврофондове че колкото повече еврофондове толкова по бедни и по болни ставаме особенно когато ги разпределя Боко Т.И ако съдиш по себе си за паричното си състояние при Борисов и Орешарски за финансовото състояние на Българина явно си на умственото ниво на Тиквата..Всеки не е помияр и не лиже задници...Едно сравнение в цифри ...Здравно осигурителна ТАКСА при Станишев след 2 поредни увеличения 150лв Здравно осигурителна ТАКСА при Борисов след 2 поредни увеличения 1200лв.Да не говорим за други такси ГЕРБЕРСКИ ГЛОБИ ...От 4место при Орешарски по смъртност на второ при Борисов.....Каквито и поетични излияния да използваш както и да сменяш дребен и едър шрифт не си никак убедителен дори ставаш обект на подигравки ..време е Борисов да те смени с друг да му брани изпадналия му авторитет
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Оня с кокошката

    9 0 Отговор
    Европа има нужда от решителни, активни политици които знаят как да решават проблемите. В това отношение Суджука е перфектен - ако нещо не е в ред, отива и ги набива.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    9 2 Отговор
    Макарона е президент не мин.председател тая мома Б.Б каквово пак се подмазва ?
  • 12 PST

    4 13 Отговор
    БРАВО ББ ! Така се прави политика.така се вдига имиджа на страната ! Направи ни впечатление как намери начин и поименно да спомене и Македония ! Благодарение на ББ имаме приятел-президент на ВЕЛИКА..цивилизована и единствена в ЕС ядрена държава !

    Коментиран от #14

  • 13 Гого

    10 2 Отговор
    Ква сигурност кви пет лева на Франсетата им е ясно че сме бананова република и начело с диктатор!
  • 14 Име като гост

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "PST":

    Тиии,чуваш ли се какви ги говориш???
  • 15 Име като гост

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Гербаджийството е престъплание г-н Кон!

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "Име като гост":

    Хаха!Ами съди бе,кво чакаш:)А пари кеш имаш ли за тая работа?А ако в съда излезе че ТИ си гербаджията ко праим?
  • 17 май

    4 2 Отговор
    нашта тиква е самсем изперкал?
  • 18 май

    5 2 Отговор
    нашта тиква е самсем изперкал?
  • 19 Няма съмнение че тъп като г.зъ на рейса!

    4 0 Отговор
    На нас ни даваха 51 на 49 за накарала , Газовия Хъб , ЮЖЕН ПОТОК. БРАТ НА БРАТА НЕ ДАВА ТАКА КАКТО ПУТИН ПРЕДЛОЖИ НА ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ.ТЕ РИТНАХА КАНЧЕТО. ПРИ БОЙКО ТРЪБИТЕ ДОЙДОХА ВЪВ ВАРНА, НО МИТОВ ХЮМНЕТО ЗАЯВИ ЧЕ МОРАЛ ПО ТРЪБИ НЕ ВЪРВИ И ОТКАЗАХМЕ ВТОРИ ПЪТ. ПУТИН НИ ПРЕДЛОЖИ ЕДИН ЯДРИН РЕАКТОР И СЪДЕЙСХВИЕ ЩОТО ДА СТАНЕМ ВТОРИ В ЕВРОПА СЛЕД ФРАНЦИЯ ПО ДОБИВ НА ЕЛ. енергия. както при соца. БОЙКО ДАДЕ ГРЪБ НА ВСИЧКО ВЪПРЕКИ РАЗГОВОРИТЕ МУ ДИРЕКТНО С ПУТИН. И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ТЪПИЯТ КАТО Г.ЗА НА РЕЙСА МИН. ПРИДСЕДАТЕЛ, СТАНА МНОГО ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА ХЪБ, ЕДВА КОГАТО ТУРЦИТЕ НИ ОТНЕХА ОФЕРТАТА ЗА ЮЖНИЯ ПОТОК. ФАКТ ВТОРИ ЗАЩО БЛОКИРА ББ ЮЖЕН ПОТОК, КОГА ЗАПАДНА ЕВРОПА Е ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, ОТКАЗВАЙКИ ПЪТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, ПОТОКА ЩЕ ОТИДЕ ДО ПОТРЕБИТЕЛЯ РРЕЗ ТУРЦИЯ А НИЕ СМЕ С ПРЪСТ В Г.З, ГОНЕЙКИ УТЕШИТЕЛНА НАГРАДА. ДА ИЗТЪРВЕШ ПИТОМНОТО И ДА ГОНИШ ДИВОТО. ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СИ КАТОГ.ЗА НА РЕЙСА. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.

    Коментиран от #20

  • 20 PST

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Няма съмнение че тъп като г.зъ на рейса!":

    Не се срамувай .че си бг. - а .че си някакъв русофилски монголоиден червен безроден трол ! ВИНАГИ Раша са ни крадяли чрез наще Червени бок---и ! Орешарски щеше да подпише за Ю.П. въпреки че не е по правилата на ЕС за да вземат няколко милиарда както за Белене. Добре .че бяха 3-мата американски сенатори с насочени пистолети в гърба му ! За да разбере .че БГ е в ЕС и НАТО .а не при азиатската КОЧИНА !

    Коментиран от #21

  • 21 Ред Ера Ст

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "PST":

    Ти правиш ли разлика между келепир и файда? ЮП е за ЕС , щеш не щеш, ще иде до Германция, дали през Долно или Горно Мъгуреле , БЕЗ значение. Ние опитахме си КАНЧЕТО А ТУРЧИНА ГО ХВАНА ЗАЩОТО В КРАЙНА СМЕТКА -" ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ". ДА АЗ СЪМ БИВШ КОМУНИСТ, НО ЗА НИЩО НА СВЕТА МОГА ДА ПРИЕМА ЧЕ ТУЙ ЩО ВЪРШИТЕ ВИЕ РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА ХОРАТА А САМО ЗА ПИОНКИТЕ НА ТРИМАТА АМЕРИКАНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ КОНГРЕСМЕНИ С ПИСТОЛЕТИ. ПЪТИЩАТА НИ СЕ РАЗДЕЛЯТ И ЩЕ СЕ ВИДИМ НА МАЙДАНА КЪМ КОЙТО ВОДИТЕ НАРОДА А ТАМ ШАНСА ЩЕ Е НА СТРАНАТА НА МАСАТА - НАРОДА И АЗ ЩЕ СЪМ С НЕГО. И ТИ СИ СЪЩИЯТ ВЪЗДУХАР КАТО ТВОЯ БЕЗДАРНИК. ЕС Е МЯСТО ЗА МЪРТВО РОДЕНИ НАЦИИ И ЛИДЕРИ КАТО НАШИТЕ ТЪПАНИ, ЧАКАЩИ НА ДОТАЦИИ. НИЕ СМЕ ТАМ ЗАЩОТО СМЕ КАТО ПАЦИЕНТ В ИНТЕНЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ НА КИСЛОРОД/заеми/, спре ли кислорода, грабваме босилек. БОЙКО е унижение, срам и позор за България. Пълен профан и бездарник, затуй пък допада на подобни нему. Дано се срещнем.

    Коментиран от #22

  • 22 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ред Ера Ст":

    Знаеш ли какво означава ника му? PST-Pacific Standard Time или казано по нашему Тихоокеанско стандартно време. Чисто козяшко тролче бълващо НПО лозутги-Публикувано във факти.бг: Не се срамувай .че си бг. - а .че си някакъв русофилски монголоиден червен безроден трол ! Това е ГМО изменен индивид облечен в дрехите на "родолюбец". Това не е българин а човек на "тримата американски сенатори".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове