Last news in Fakti

8 Септември, 2017 20:42 2 507 10

22-годишен уби възрастен мъж на пешеходна пътека

  • пешеходна пътека-
  • пешеходец-
  • войната на пътя-
  • попово

Фаталният инцидент се е случил в Попово

86-годишен мъж е загинал след като е блъснат от лек автомобил на пешеходна пътека в Попово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Търговище. Инцидентът се е случил рано тази сутрин на кръстовището на улиците „Мара Тасева“ и „Драва“.

22-годишният правоспособен водач Ю.Ю., на 22 год., от същия град, управлявайки личния си лек автомобил Opel Vectra с търговищка регистрация по ул. „Мара Тасева“ в посока ул. „Панайот Хитов“, е блъснал правомерно пресичащ на пешеходна пътека 86-годишен мъж от гр. Варна. Пострадалият е бил откаран в МБАЛ-Търговище, където впоследствие е починал от нараняванията си.

Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. На водача на лекия автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига права и свободи,има и задължения!!

    17 2 Отговор
    Сега този ЮЮ ако не го осъдят поне
    на 20 години и 100000евро,по добре да се затваря държавата и всеки да тръгва на някъде където ЮЮ ги вкарват в затвора,защото ЮЮ станаха недосегаеми за разлика от Българите на които им конфискуват и ракията от къщи.Съдебната система работи против работещите и плащащите данъци,а се гуши с тяхните пари!!!?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ДЗП

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    Много искаш :)
  • 3 КРИТИК

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стига права и свободи,има и задължения!!":

    А да си се замислял случайно с граховото си мозъче ,че това е неумишлено извършено престъпление без грам умисъл и че утре може да ти се случи и на теб в секундата в която се разсееш докато си зад волана или ти изскочи ненадейно някой пред колата докато си караш СЪВСЕМ СПОКОЙНО ? Не ти го пожелавам но недей забравя ,че точно в този случай младежа не е пил а и не е уточнено стареца дали изобщо се е огледал преди да стъпи на пешеходната пътека както е и прието по закон ! Недейте да си правите прибързани ганьовски заключения предварително без да сте били там ! Този старец е бил почти на 90 години - дали изобщо е погледнал за идващ автомобил преди да стъпи на зебрата , дали си е задал въпроса ще може ли да спре ? В града разрешената скорост е 40-50 км - задавате ли си въпроса какво става когато водач кара с 40 например а разсеян пешеходец стъпи в този момент на зебрата да пресича без изобщо да погледне за автомобил в този момент ЩОТО ИМА И ТАКИВА ОЛИГО..ЕНИ !

    Коментиран от #5

  • 4 КРИТИК

    0 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: е блъснал правомерно пресичащ на пешеходна пътека 86-годишен мъж от гр. Варна

    Колко е било правомерно тепърва ще с установява в съда !
  • 5 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "КРИТИК":

    Случайно да си чул за предимството веднъж стъпил на пътеката, и какво значи разсеян пешеходец на пешеходна пътека. Не обиждай хората понякога и с тиквен мозък не разсъждават правилно!

    Коментиран от #6

  • 6 КРИТИК

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Случайно такъв термин предимство НЕ СЪЩЕСТВУВА абсолютно никъде в закона ! Предимство НЯМА - има ЗАДЪЛЖЕНИЯ които всеки един пешеходец тръгнал да пресича трябва да знае ! И понеже най вероятно не си запознат ,което те превръща в потенциално камикадзе , с цел да ти спася здравето и живота за в бъдеще ти предлагам да се запознаеш с закона за пешеходжите и техните права и задължения ! Препоръчвам ти горещо да обърнеш внимание и наблегнеш на ТОЧКА НОМЕР 1 за да си спестиш бъдещи ИНЦИДЕНТИ !

    Задълженията на пешеходците са изброени в чл. 113, ал. 1 . При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:
    Преди да навлязат на платното за движение да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;
    Да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;
    Да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
    Да не преминават през ограждения от парапети или вериги

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    0 0 Отговор
    http://legalworld.bg/58231.shofioor-ubil-peshehodec-be-osyden-na-6-g-zatvor.html

    със 100 км/ч в града
  • 8 Колкото толкова

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "КРИТИК":

    Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

    Ключовата дума тук е "длъжен"
    Пенсионера стъпил ли е ,край, ти си ДЛЪЖЕН да спреш или намалиш и пропуснеш/пешеходеца/
    Както виждаш и аз мога да правя копи пейст от закона и да се правя на остроумен.

    Коментиран от #9

  • 9 КРИТИК

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Колкото толкова":

    Е аз не се правя на остроумен колега а говоря с факти ! Явно пропускаш СЪЩЕСТВЕНИЯТ момент ,че преди да стъпиш на пътеката трябва да се огледаш първо ! Това ,че си стъпал на нея без да го направиш още повече при наличието на свидетел(и) в колата тоест да изскочиш пред преминаващ в този момент автомобил БЕЗ ДА ПОГЛЕДНЕШ те прави автоматично нарушител което е лесно доказуемо впоследствие в съда ! Преди да говорим за шофьора требе говорим за културата на пешеходците .Това ,че си стъпил на зебра не те прави безсмъртен а уязвим ако не спазиш дефинираното в точка 1 а именно да се огледаш първо за да прецениш дали колата която се движи ще има време да спре когато стъпиш на пътеката ! Ако минаваш с 30 покрай зебра и на 4-5 метра някой изведнъж ти тръгне да пресича какво правим ? Дали този някой се е съобразил с точка 1 да се огледа преди да пресече за именно такава ситуация или викаш ,че щом е стъпил край ?! Айде моля ти се ..Закона е написан точно и ясно и един шофьор си има също права !
  • 10 1234

    3 0 Отговор
    Защо не пишете,че 22 годишен циганин който е карал бързо и е говорел по телефона е блъснал и убил възрастен българин който е пресичал на пешеходната пътека.Точно,ясно и акуратно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове