11 Септември, 2017 10:46 1 389 2

Ревизоро: Доган е фактор в политиката и никога не ми е пречил

  • ревизоро-
  • доган-
  • политика-
  • фактор

"Аз съм синя каска и нямам противоречие с никого, нито пък с ДПС"


Емил Димитров - Ревизоро, председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, ПГ Обединени патриоти подари на Илиана Беновска противотанкова мина, за да взривява с нейните репортажи политиката и обществото.

Той й подари още и книгата си „Митнически дневници“.

Беновска върна жеста на госта си като му подари книгата „Беновска пита Ахмед Доган“, както и здрава, българска, червена ябълка.

"Аз съм синя каска и нямам противоречие с никого, нито пък с ДПС", отвърна Ревизоро.

Той допълни, че когато е бил шеф на митниците Доган е бил фактор в политиката и никога не му е пречил да си върши работата.

"Харесвам Ахмед Доган", каза още той.

Беновска подари на Емил Димитров и клубната тениска на предаването с въпроса „Защо?“ и го попита защо е влязъл в политиката. Ревизоро отговори, че по случайност е влязъл в политиката и малко е закъснял.


На въпрос с какво неговият опит като директор на митниците му е помогнал като политик и председател на комисията, която наблюдава сивата икономика и приходните агенции, Димитров отговори, че това му помага да бъде по-балансиран, защото политикът иска са блесне на мига със слабостите на тези, които управляват.

Помага му още, когато му изпращат справки и сигнали, за да отсее кое е фалшиво и кое истинско. Въпреки, че комисията, която оглавява е много конфликтна, той успява да се разбира добре и с опозицията.

През септември месец, комисията на Ревизоро ще влезе в огромни скандали, защото предстои да бъдат изслушани много министри и шефове на агенции за борбата със сивата икономика, тъй като са изтекли 100-те дни толеранс, които комисията е дала на властта.

В комисията предстои да се явят ДАНС, ГДБОП, Икономическа полиция, министрите на вътрешните работи, на финансите, на земеделието, на икономиката, на туризма, всички хора, които имат допир до сенчестата икономика и контрабандата.

Ще се направи график в комисията кой министър в коя седмица ще се яви пред народните избраници. Ще бъде поканена и Агенцията по лекарства.

Има няколко сигнали за кметове и техни роднини от различни политически сили, които са със заловена контрабанда в техни магазини и ресторанти.

Имало и един кмет, който е близък на ГЕРБ, но Емил Димитров не пожела да посочи неговото име, защото трябвало да бъде проверен сигналът. Снахата на този кмет заемала ръководен пост в ГЕРБ.


Антикорупционният закон

"БСП и ГЕРБ се опитват да се надпреварват кой пръв да пусне закона, само и само да каже, че той пръв го е пуснал, за да докаже, че се бори с корупцията. Това ще подхранва доносничеството. Имаше смешна теза, че всички магистрати са корумпирани и когато някой посочи няколко некорумпирани, веднага ще ги сложим в новия антикорупционен орган. Да намерим краля Слънце със сълза от сърна за шеф на новия орган", предложи шеговито Ревизоро.

"Ще намерим някой добре облечен ученик, който да клати послушно глава и да вдъхва решителност, продължи Емил Димитров. Парламентът е по-представителен орган от президента, въпреки, че той е мажоритарно избран и трябва да бъде обединител. Като виждам какви хора сложи президентът Радев в служебното правителство, не съм сигурен, че ще се справи да назначава шефа на антикорупционния орган", посочи Ревизоро.


Акция „тишина“ на вицепремиера Валери Симеонов

"Валери Симеонов създаде шум по Черноморието, но на мен ми харесва това, което прави", заяви Емил Димитров.

Той спря шума, възрази водещата Илиана Беновска.

"Защо това не са го направили полицаите в последните 20 години, след като всички те са имали този специален уред, с който може да се измери и да се види какво се прави и да спрат музиката", посочи Ревизоро.

Той обясни, че този специален уред се нарича часовник и когато някой след определения час нарушава реда, трябва да бъде санкциониран.


Авторските и сродните права на музиката, която се излъчва по заведенията по ЗРТ

"Валери Симеонов не би могъл да реши всичко", отговори Ревизоро.

Това трябвало да се реши в Закона за туризма с помощта на министрите на туризма и икономиката.


Каква е ролята на Корнелия Нинова като опозиция

"Нейната роля е огромна. Половината от нещата, които се случват от страна на управляващите са, защото ги е страх, че Корнелия Нинова ще ги нападне. Нинова има характер", казва той.


Марешки предлага вот на недоверие към правителство

„Марешки - да се свети името му. Той е един светец и ми е трудно да говоря за него, защото ще е завист. Това е първият колега в парламента и зам.-председател на Народното събрание, който спокойно може да бъде обявен за блажен, защото е извършил три чудеса: дал е безплатни и евтини лекарства, дал е евтин бензин, обещал е евтини апартаменти да раздава. Марешки бяга от трибунките и ходи по някакви тесни места да дава пресконференции, но той може всичко“, заяви Емил Димитров - Ревизоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоол

    0 0 Отговор
    Противоречива личност е, проблема е в него не в други.
  • 2 ДЕФЛОРАЦИЯ

    1 0 Отговор
    И на него и на тебе трябва някой да ви попречи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове