11 Септември, 2017 10:59 1 432 6

Валери Симеонов: Плажът е територия на беззаконието

  • валери симеонов-
  • плаж-
  • плажове-
  • беззаконие

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов коментира, че не вижда нищо нередно в граничните проверки и изискваните такси. Това заяви той пред БНТ по повод становището на Кати Пири, че български граничари изнудват турски гастарбайтери. "Това са нормални практики и задължителни изисквания. Ако някой плаща, за да не му се даде винетка - това е нещо друго", обяснява вицепремиерът.

Според него всяка държава използва да събира пари от преминаващите. "Е, как няма да плащат ще плащат, разбира се", изтъкна Симеонов и добави, че в България турските гастарбайтери са наболял проблем.

Зам.-министър председателя изтъкна предимствата на тол системата - "не вие и аз да плащаме за ремонтите", а тези, които най-много експлоатирали пътищата.

По повод преместваемите обекти по курортите, вицепремиерът обясни отново за планираните законопроекти. "Има текстове, които позволяват поставяне на преместваеми обекти по плажовете и в населени места", информира Симеонов и добави, че според него времето на преместваемите обекти и този вид търговия отдавна е отминало. Валери Симеонов изтъкна още, че бранша също не иска преместваеми обекти в националните курорти.

"Това е лакомия в рамките на един сезон някой да забогатее", категоричен е вицепремиерът. Според него поставянето на преместваеми обекти е продукт на корупционни сделки с концесионера.

Симеонов иска тотална забрана за бараките. По негово мнение курортите предлагат море и плаж, и затова идват туристите. "Тези обекти приличат буквално на бежански лагер. Те пречат за достъпа на това, за което туристите са дошли-морето и плажа". Симеонов не иска да "продължаваме да рушим туризма с актове на министерството".

"Крайният резултат е наредени като китайска стена бараки, които закриват плажа", погневи се Симеонов.

"Според мен цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана. България получава 8 млн. лв., на година за всички плажове по Черноморието. "При всички случаи концесионерите реализират може би десетократно повече", отговори Симеонов на въпроса какви приходи имат фирмите, взели концесия.

"Плажът е територия на беззаконието", произнесе се Симеонов. Той иска да могат хората, които идват, да получат това, за което са дошли - плаж и море.

На въпрос, Симеонов отговори, че в Албена собствеността е друга. Според вицепремиерът по отношение на националните курорти, трябва да се премахне двойната собственост както в "Слънчев бряг" и "Златни пясъци".

"Слънчев бряг" АД е корупционно мнозинство, което прави тротоарите неизползваеми, смята Симеонов. "Файтони, влакчета с по десет вагони и всякакъв друг вид сган", се движела по алеите в курорта според вицепремиера.

"Който събира парите, трябва да инвестира. Община Несебър е готова да инвестира", категоричен е Валери Симеонов.

Причината аз да се намеся е спазване на закона по Черноморието, не аз да си направя някак реклама, а защото РЗИ, НАП и полицията не се чувстват сигурни при тези проверки. Проверки не се правят или се правят със страх. Когато хората разбират, че тяхната дейност не е ялова, и обречена на неуспех, всичко върви добре". По думите на Симеонов, 350 млн. лева повече, ще бъдат доходите от курортите тази година сравнено с миналата. "Само ДДС от Варна за юли-юни е 14 млн. повече".

За проверките за шума Симеонов каза "щеше да е една неособено атрактивна новина, ако не беше реакцията на служителите, татуирани до носа и силиконките - те си изиграха ролята, ставаше въпрос за дисциплиниращия ефект", обясни Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    15 0 Отговор
    Върлува беззаконието и кича. Ходи в Златни пясъци, вместоатракции по алеите от нестинарки, чевермета, артисти, певци и т.н. ще видите сутиени, очила, шалчета , казина за лесна печалба на мутрите, но и не някаква култура. Застроено е на брега така, че не се вижда плажа, а казино и забавления от лек характер. КОЙ ВЛАДЕЕ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ?? КОСТОВАНСКИТЕ МУТРЕТЕ ОТ БАНКЯ СОБСТГВЕНИЦИ НА ПОЧТИ ЦЕЛИЯ КУРОРТ Е РАЗБИРА СЕ НЕКОЕ И ДРУГО АПАРТАМЕНЧЕ НА ЩЕРКИТЕ НА КРАДЕЦА НА ДЪРЖАВАТА КОСТОВАНСКИ!!!!!!!!!!!! проклети да са!!!!!!Всичко опропастиха.
  • 2 Имен

    13 0 Отговор
    "Плажът е територия на беззаконието"...
    -Валерка, ами всичките ни плажове влизат в 100-те метра от морето, които са изключителна държавна собственост! Хайде сега приложи закона, моля!
  • 3 ХХХ

    14 0 Отговор
    България е територия на беззаконието, г-н Симеонов!
    Прогнила ябълка..
    Жалко за каузата на Левски, Ботев и всички останали герои.
    Алчните депутати, мутрите, циганите и ши**ния манталитет на 90% от българското население да бъдат вълци единици и да вредет на този, който се опитва да успее честно, ни доведоха до тук - от където оправяне няма. Страната вече е мъртва!
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 0 Отговор
    Защо сте дали плажовете на концесия?та да печелят мутрите десетократно повече от платената концесия?тва е като да имам златна рибка и да изпълнява желания и да я дам под наем на някои за 200 пари месечно хахахах държавата трябва да е собственик на всички апетитни обекти и нисши по черноморието и туризма така че да няма как мутри олигярси и престъпници да имат своя територия там и да има беззаконие там....в бг капитализъм в чистата форма не важи трябва нещо като комунистически капитализъм
  • 5 Гост

    4 12 Отговор
    Валерка, само лаеш. Нищо не правиш! Прах в очите на народа е това! И ти си същия. Повече няма кой да гладува за теб. Сега ще позная за края на мандата ти, рязко ще се преместиш в ГЕРБ и ще ти се смеем много.
  • 6 Валери Сидеров

    1 10 Отговор
    По-голяма измислица за зам. премиер не сме имали. Диско течен патриот - с проверки на място по кръчмите. Пълна пародия... това управлява България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове