Факти.БГ

Контрольор свалил японски турист от трамвай заради непродупчен билет

Мартин Христов

Контрольор свалил японски турист от трамвай заради неперфориран билет. Случката е от събота около обяд в трамвай по линия №5, за която информира очевидец в социалните мрежи. Дочка Андреева става свидетел на свалянето на туриста от превозното средство.

"Пред мен беше седнал японец, държеше билетче в ръка", споделя Дочка пред Нова телевизия.

Билетчето обаче не било перфорирано. Тогава в трамвая се качил контрольор, поискал билета на японеца и той го дал. След това проверяващият редовността на пътниците показал на чужденеца, че трябва да слезе.

Докато слизали, Дочка попитала какъв е проблемът и получила отговор - неперфориран билет. След като Андреева разказва всичко това в пост в социалните мрежи, недоволните реакции не закъсняват.

Беше много неприятно за човек, който знае какво коства на една държава да се утвърди като туристическа дестинация, казва очевидката и допълва, че не може по този начин да гоним чужденците и да правим лоша реклама на страната.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви.

На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително. "По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той.

София / България