Last news in Fakti

21 Септември, 2017 19:34 947 5

Порожанов: Българският земеделски сектор е на много добро ниво

  • порожанов-
  • български-
  • земеделски-
  • сектор-
  • ниво

При изготвянето на националната позиция ще се използва общата декларация на 32 водещи браншови организации в сектора

Порожанов: Българският земеделски сектор е на много добро ниво - 1

„Българският земеделски сектор е на много добро ниво по отношение позиции и анализ на Общата селскостопанска политика (ОСП)."

Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на форума "ОСП след 2020 - изборът на България“, предава пресцентърът на МЗХГ.

Той поздрави браншовите организации за обединението им около разговорите и позицията за ОСП и допълни, че желанието на администрацията е да бъде добър партньор в тези отношения.

Порожанов: Българският земеделски сектор е на много добро ниво

Министърът подчерта, че при изготвянето на националната позиция ще се използва общата декларация на 32 водещи браншови организации в сектора.

Той даде висока оценка на организаторите на форума от Института за агростратегии и иновации, които бяха поканили експерти и анализатори на Европейската комисия, Франция, Испания, Ирландия и Полша.

„В България администрацията бе подпомогната от целия сектор. 4 месеца имахме много ползотворен дебат, който обедини бранша, а това не се случва често“, каза министърът.

По думите му е добре Европейската комисия да направи сценарии как би се отразило това намаление на конкурентоспособността на европейския земеделец спрямо фермерите от трети страни.

Той уточни, че е важно да се знаят последиците и възможностите за компенсиране.

„Една от основните теми, които се поставят непрекъснато от страните от Източна и Централна Европа е балансиране на нивата и равно разпределение на бюджета“, подчерта още министър Порожанов.

Голямата тема е как ще се разпредели бюджетът между страните - членки след излизане на многогодишната финансова рамка на ЕС.

Порожанов: Българският земеделски сектор е на много добро ниво

„Да, може да се окаже, че при едно такова балансиране и дори при намаление на цялостния бюджет - България, като една от последните присъединили се към ЕС страни, да има не по-малък бюджет“ , категоричен бе Румен Порожанов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БаМ

    7 0 Отговор
    Щото е много добре сектора, та затова внасяме ябълки от Чили, домати от Холандия и картофи от Полша... Само Тикви си имаме достатъчно!
  • 2 onq s konq

    0 4 Отговор
    Сектора не е "много добре",СЕКТОРА Е ОТЛИЧНИК!Не знам какви домати от Холандия си ял след като пазарът е заринат със турски,македонски и български домати,полските картофи традиционно присъстват на бълг. трапеза още от соц. времето,но ...ЗАЩО ИЗОБЩО ГОВОРИМ ЗА Ш...НИЯ ВЪТР. ПАЗАР,СЛЕД КАТО НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖЕН Е ВЪНШНИЯТ?И на кой му пука дали ти ще си купиш няколко ябълки и домата от "Женския пазар" след дълго колебание и терзание,И НЕ Е ЛИ НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖНО ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЧЕЛНИТЕ СВЕТОВНИ КЛАСАЦИИ ПО ИЗНОС НА ЗЪРНО/ПШЕНИЦА,ЦАРЕВИЦА,СЛЪНЧОГЛЕД/ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ?А НЕ Е ЛИ ТОЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ТУРИЗМЪТ ОСНОВНИТЕ ПЕРА НА ПРИХОДИ ЗА СТРАНАТА?И точно тия пари хранят основната част от българите-ретга за собствениците на земя и работа за заетите в турист. бранш!
  • 3 Густо Майна

    3 0 Отговор
    Мммда, добре е. Елате в Пловдив по време на "очните" на задочниците във ВСИ. Колите масово са с регистрации ТХ и СС. И са от марки "от сой" , а пък моделите... Не Ви трябва автоизложение! И това са автомобилите на щерките и синчетата "арендаторски". Представете си автопарка и състоянието на мама и тати?! А по селата, мизерия ли бе да я опишеш?!
  • 4 Uflaf

    1 0 Отговор
    Да всичко е на ред за 10-15 олигарси на селскостопанска тема. За да разберат колко земя имат делят взетите субсидии на цифрата за декар. Но може и това да не правят защото си има счетоводни кантори и за тегленето на ДДС. Защо изобщо да го мислят като валят пари. Въпроса е от къде дойде първото куфарче със средства ,но и за това вече е късно. Та така драги земеделци. Дерзайте и изнасяйте и леко да се не преуморите. А в магазините -акита.
  • 5 измамници

    1 0 Отговор
    то земеделие не оставиха а камо ли някакво ниво,унищожиха селата продажници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове