Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 14:09 9 118 67

ГЕРБ си хареса изтребителите Ф – 16. „Грипен“ и „Юрофайтър“ са аут

  • грипен-
  • юрофайтър-
  • ф – 16-
  • изтребител-
  • авиация

Дебатът за бойната ни авиация премина под знака на „приятелски огън“ по президента Румен Радев

ГЕРБ си хареса изтребителите Ф – 16. „Грипен“ и „Юрофайтър“ са аут - 1

ГЕРБ си хареса изтребителите Ф-16. Със 126 гласа "за", 59 "против" и едва 4 "въздържал се" парламентът реши да предложи на министерството на отбраната да върне на по-ранен етап процедурата за избор на нов боен самолет и да ревизира допуснатите пропуски. Тази препоръка беше отправена в доклада на временната комисия за целевите бойни изтребители.

Днес документът беше разгледан от депутатите в пленарна зала.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че

Румъния има осем самолета Ф – 16 (F - 16) и е в процедура на закупуване на още 32.

Той отбеляза, че страната ни е трябвало да закупи изтребители още през 2013 г. Относно "Грипен", той посочи, че в Унгария и Чехия сделките са приключили със скандал, а в Словакия имало обществено неодобрение, президентът се съобразил и там мачът бил приключен. По думите му в момента сделките на "Грипен" са с Ботсвана и Танзания. Когато се вземат важните решения трябва да бъдем истински партньор на НАТО и закупеното оборудване наистина да съответства със стандартите на НАТО, коментира Цветанов.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев го репликира, че и малките деца са разбрали, че България трябва да закупи F-16 и

попита Цветанов защо не е дал пример и с "Юрофайтър".

Маските паднаха, целият този цирк беше само за една фирма и България да закупи F-16, ами закупете ги, призова левият депутат.

Джейхан Ибриямов от ДПС посочи, че работата на временната комисия е довела до институционална война. Той препоръча министерството на отбраната да ревизира пропуските, допуснати по време на правителството "Борисов 2", да се извърви пътя и да се купят нови самолети. По думите му ще има забавяне минимум с една година.

Според Милен Михов от "Обединени патриоти" временната комисия е свършила добра работа. Докладът ясно казва, че има обстоятелства, които трябва да ни дадат сигнал, че трябва по-разумно и ако трябва малко да забавим да изразходим този ресурс, посочи Милен Михов. Според него

не може приоритетно да се модернизира един вид въоръжени сили

за сметка на изоставането на други.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отбеляза, че милиард и половина е огромно число. Ако се реши да се харчат такива пари за самолети, това трябва да стане с максимален консенсус, а не със 121 гласа, посочи той. По думите му има и други сектори, за които могат да бъдат изхарчени в пъти по-ефективно тези пари, като образование, здравеопазване и правосъдна система.

Дебатът за приемането на доклада й обаче не премина по същество, а под знака на нападките между ГЕРБ и БСП и обиди към президента Румен Радев. Управляващите нападнаха държавния глава, че в президентството е имало унищожаване на документи, което ДАНС сега проверява.

Накрая шефът на парламентарната група на ГЕРБ

Цветан Цветанов се извини на държавния глава заради някои изказвания на своите колеги.

"Тук, от тази трибуна, не трябва да се говори за личния живот на президента, а и неговата съпруга днес е първа дама", каза той, след като депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров първо намекна, че Радев бил взел пари, за да лобира за избора на "Грипен", а след това го обвини, че "в своето амплоа на генерал има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор".

В доклада на анкетната комисия се предвижда военното ни ведомство да изготви и след съгласуване с министерството на финансите да внесе в министерския съвет и в Народното събрание промяна на приетия от парламента Проект за инвестиционен разход по проект за придобиване на нов тип боен самолет.

Промяната следва да включва нова финансова рамка на плащането, която да осигурява реализацията на трите приоритетни проекта за превъоръжаване на въоръжените ни сили.

Временната комисия предлага да се актуализират основните варианти

за реализация на проекта на базата на офертите, постъпили след изпращането през декември 2016 г. на искане за предложение, включително и за новопроизведени самолети, и вариантите да бъдат внесени за приемане в парламента заедно с новата финансова рамка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    48 10 Отговор
    Ето кой ще намаже филията дебело дебело :))))) мммм мазна баничка, комисионна, вита.
  • 2 Gost

    19 67 Отговор
    Разбира се Ф16 , само че нов !!! Това е най-успешния и най употребяван многоцелеви самолет !!!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 дедо стефчо

    40 1 Отговор
    Поговорка от Каракачанов: Бързите сделки, комисионни раждат...
    https://fakti.bg/bulgaria/263439-pogovorka-ot-karakachanov-barzite-sdelki-komisionni-rajdat :)
  • 4 B52

    34 5 Отговор
    Ами след като за последните 28 години успяхме да я докараме само до там, че 90% от колите, с които се возим да са купени втора ръка, защо се изненадваме, когато искат да купят самолети втора ръка? Приликата с колите втора ръка е до това, че както и колите втора ръка това води до повече ремонти и разходи, а разликите са, че когато си купиш кола втора ръка най-много само себе си да прецакаш, финансово имам предвид, но когато се купуват самолети прецаканите сме всички, пардон, без тези, които уреждат сделката.
    Някой, някога беше казал, че не е толкова богат, че да си купува евтини стоки. Ние обаче сме богати ...
  • 5 no name no face no number

    28 14 Отговор
    Най добрият изтребител е Тайфун след руските . Така че ако няма корупция и комисионни него трябва да купим
  • 6 JEEP

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    Да, ама от държави дето имат възможност да го поддържат и да си тренират пилотите. За да използваш възможностите на такава играчка трябва сериозен нальот. Не става с 5 тренировки веднъж на 5 години за парада на Гергьовден. Като ги купим няма да останат пари за гориво. Ще стане същото като онези дето си купуват премиум кола с огромен кредит и после няма пари за гориво, камо ли за гуми.
  • 7 ГОст

    63 4 Отговор
    Един посланик преди дни каза да внимаваме с избора. Сега дали на някой му стана ясно кой управлява в България?

    Бойко се пъчи, ама е кукла на конци.

    Коментиран от #14, #66

  • 8 Варна

    43 7 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    В същност не! - В момента е най- употребяваният защото излиза от употреба. Тази консерва има сериозни проблеми в много отношения и за това в Американската армия предпочитат Ф18 и Ф15 за които има нови генерации. Ф16 е тъпа кратна, която освен че харчи трудно устоява на физичните закони ако не бяха му подобрили авиониката. - Пълна бракма, от която всички се освобождават- Това е факт! Новият контракт на Американската армия е за Ф18! Ф35 ще се забави защото не могат да изпълнят поръчките към останалите участници в проекта, поради многото дефекти. - Информация за това можеш да намериш в Нета.
    Иначе ААБ внедрява технологии на почти всички американски бойни самолети и то поне от 30 години. Новата им "комбат система" ще бъде внедряване в Ф35 от 2018 2019 година. - Великият Ф35 се оказа с по- малко тактически възможности от по- евтиният Грипен, който на това отгоре харчи в пъти по- малко гориво.

    Коментиран от #16

  • 9 ът ят

    29 3 Отговор
    Сега остава да ни убедят, че 50-годишните ръждясали бракми от пустинята са много по-добре от нови F-16.
    Всички знаем, че става дума за едната комисинна, не може ли просто да си вземат 50 милиона от бюджета и да не ни набълбукат с два милиарда и нагоре?

    Коментиран от #40

  • 10 goni

    33 5 Отговор
    Аууу! Каква изненада!:) Не самолети, дърва за огрев да копувахме пак бих ме избрали Щатските!:) Бях ме известни, като най-сигурният съюзник на СССР, а сега на САЩ! Друг е въпросът доколко ни вярват! Лошо няма! Сигурен съм че Щатските дърва са най-качествени, а и излизат много изгодно!:) Който не вярва да постави въпроса в Парламента!:) Приятен ден и да ни е честито!:) Колкото до парите не се кахърете! Нали сме приятелчета!:) Ще ни ги лашнат изгодно! Даже може и да ни ги харижат!:) Ама, виж подръжката и въоръжението ще са с пари! И то в Щатският смисъл на думата!:)
  • 11 Пинко

    21 4 Отговор
    По-добре да не си арчим парите за самолети! И с тях и без тях все тая. Да гледат най-евтиното там да вземат, колкото да замажат очите на партньорите от НАТО, че харчим за отбрана и те така!
  • 12 Иванчо

    15 1 Отговор
    Батко обеща да ми купи самолет,ама когато стана голям.
  • 13 Иванчо

    7 1 Отговор
    Батко обеща да ми купи самолет,ама когато стана голям.
  • 14 Гост от Бъдещето

    6 33 Отговор

    До коментар #7 от "ГОст":

    А един Решетников каза на Радев (президента ни): Не зле да поканите путин на 3 Март и той го покани. Кой е по наведен
  • 15 нато пауър

    7 49 Отговор
    Само Ю ЕС ЕЙ, долу Рашъ!
    Време е да махнем руснаците от България, Ф-16 е една малка крачка в правилната посока, олигарсите са следващите!
  • 16 нато пауър

    9 25 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    За това турците модернизираха техните Ф-16 за 8 милиарда долара, щото не стават за нищо, ама те са прости, само ние сме най-умните на света, и най-бедните.

    Коментиран от #57

  • 17 Mig

    44 6 Отговор
    Днес сърбите получиха от Русия, като подарък 6 броя МИГ-29 и са много доволни, а ние имаме 15 такива и искаме да ги изхвърлим.
  • 18 Това е ненормално

    43 3 Отговор
    Да се дават толкова пари за самолети трета употреба е пълна глупост!!! По добре да не се прави този огромен разход с парите на данъкоплатеца!
  • 19 ЪРП

    34 3 Отговор
    НЕ СМЕ СЕ И СЪМНЯВАЛИ ,ЧЕ ЛИЗАЧЕСКИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ЩЕ МОГАТ ДОРИ ДА СИ И ПОМИСЛЯТ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА СТРОГАТА ДИКТОВКА НА КРАВАРИТЕ!!!!!!!!!
    ТО ЗА ТОВА СЕ ИСКАТ СМЕЛОСТ, ДОБЛЕСТ, НЕПОДКУПНОСТ..........ВСЕ НЕЩА НЕПОНЯТНИ ЗА ГЕРБЕРАСИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 20 гост

    10 36 Отговор
    Аз нищо не разбирам от самолети обаче щом копейкаджиите тука вият на умряло срещу Ф16 - значи това е най-добрия избор !

    Коментиран от #33, #61

  • 21 ПИЧ

    8 44 Отговор
    Външната граница на НАТО .граничеща с азиатски агресор се пази с американски самолети ! Както Румъния...Турция...Гърция и ние купуваме НОВИ Ф-16 от Турция. която ги прави съвм. с САЩ ! Ф -16 е доказан БОЕЦ....Решетников и комунетата мразят Ф -16 ....защато с Ф-16 еврейте РАЗПЕРДУШИНИХА МИГ-вете на арабите ! ТОЧКА !

    Коментиран от #25, #54

  • 22 ЪРП

    45 6 Отговор
    ГНУС МЕ Е ОТ МАЗНИ, ПРОДАЖНИ И ЖАЛКИ ГЕРБЕРАСТЧЕТА ,А ОЩЕ ПО-ГНУС МЕ Е ОТ ТЕЗИ УМОПОМРЪЧЕНИТЕ ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ СЛЕД ОЧЕВАДНИТЕ ИМ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ И БЕЗЧИНСТВАНЕ ПОГОЛОВНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 23 АСАК

    38 5 Отговор
    Не,че си е харесалоГЕРБ F16,просто така и е наредено.Те са послушковци на чичо САМ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЕХОТО

    14 5 Отговор

    До коментар #21 от "ПИЧ":

    Разбира ти главата от самолети,колкото задника ти от кондоми.
  • 26 Еее

    21 2 Отговор
    ГЕРБ от де извадиха тез милиони за самолети?Уж сме били най-бедни,явно не сме.
  • 27 дядо иван

    11 35 Отговор

    До коментар #24 от "ЪРП":

    Голям късмет, че БКП(БСП) не спечели изборите, иначе сега щяхме да купуваме руски самолети, да отидем в Евразийския съюз, а аз трябваше да направя вноска за Лада, на сина ми, за да може след 20 години да си купи кола, дрехите, храните и техниката щяха да бъдат дефицитни стоки, а само членовете на БСП щяха да имат право да пазаруват в "Корекомите", бананите щяха да бъдат само по Нова година, а тока щеше да бъде 2 на 2, да пиша ли още.....?
    Имахте шанса 45 години и се осрахте, сега искате още да серете, дано не ви се отдаде тази възможност скоро време, да поживеем и ние другите, НЕ членовете.

    Коментиран от #34

  • 28 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 4 Отговор
    Вдички на бесилото
  • 29 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 3 Отговор
    Всички на бесилото
  • 30 Каменов

    6 22 Отговор
    Браво !!! Това е САМОЛЕТЪТ-може да носи ядрена бомба...!!!
  • 31 Русенец

    31 9 Отговор
    На Цветанов преди му се размина затвора, но с покупката на Ф-16 вече си е запазил даже № на килията !
    По-добре "Месершмид" от Втората световна война, отколкото Ф-16,
    че поне първите за музия можем да ги използваме !
  • 32 Герб

    5 26 Отговор

    До коментар #22 от "ЪРП":

    ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ , комунягите да отиват в Просия за туршия и ракия ! НАЗДРАВЕ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Истината

    4 22 Отговор

    До коментар #27 от "дядо иван":

    Това е самата истина...но промитият мозък на комуниста е създаден още с раждането...Господ им е дал очи да виждат, те слепи....
  • 35 до гост

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Да ти еба путката майчина !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бесен Язовец

    30 7 Отговор
    Така ли им заповядаха на герб от US посолството егати подлогите на САЩ са вс.от п.г на ГЕРБ и всчки които ги подкрепят дупедавци безлични и безхарактерни
  • 38 Реалист

    25 4 Отговор
    Естествено , парите трябва да отидат при хамриканците - техните работодатели !
  • 39 Lockheed Martin

    10 33 Отговор
    Джуджето няма да го преживее - в залеза на диктатурата му в България и Румъния ще летят едни от най-модерните американски изтребители. Газовата и енергийна зависимост е на пух и прах. Българите със всеки изминал ден научават мръсните истини от времето на съветската окупация на България и никога повече няма да има толкова зомбирани и васални поколения, като тези по време на комунизма. Дори форумните лаячи са последното поколение от вида си.

    Коментиран от #43, #44

  • 40 гост 2

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ът ят":

    Кой да ги вземе?
  • 41 Анонимен

    26 4 Отговор
    Такава продажна сган , няма дори в Афррика ! Срам и позор !
    Всичко е продажно ! Ужас !!!
  • 42 Azazel

    21 2 Отговор
    По стечение на обстоятелствата, преди 2 дни четох една статия в Quartz как Lockheed Martin, чрез солидна мрежа от лобисти и дълга "работа" с местните власти, са убедили Индия и Пакистан да си купят F16 (https://qz.com/1092790/how-a-us-lobby-group-played-both-india-and-pakistan-on-the-f-16-aircraft/)... Шведите са нормални, цивилизовани хора, които и идея си нямат какво е корупция и лобизъм, и си мислят, че е дсотатъчно да предложат добър продукт и отлична цена. Lockheed Martin обаче са пробутвали продукцията си на правителства по всички точки на света и знаят отлично, че в държави, като нашата, сделки се правят срещу солидни комисионни под масата. Не започвайте пак с обичайното "ГЕРБ - подлоги на Америка" и т.н., тук изобщо не става дума за това. Става дума за пари, за страшно много пари! И за знанието на лобистите на Lockheed Martin в чий джоб да ги сложат.

    Коментиран от #58

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Azazel

    8 20 Отговор

    До коментар #39 от "Lockheed Martin":

    От твоите уста в Божиите уши, ама, ако човек следи форума на Факти, може напълно да се отчая... Все се моля десетките заклети русофили тук, да са всъщност само двама-трима, заключени в психиатрична болница, луди, дето от шизофренията имат раздвоение на личността...

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Бесен Язовец

    15 4 Отговор

    До коментар #44 от "Azazel":

    E ти със твоето русифобство и др.като теб зато бг.оре дъното от 27 г .мн.ли си доволен полуинтилигента?

    Коментиран от #48

  • 46 Почти

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Azazel":

    позна, но според мен са 10-ина полу-идиота и още толкова пълни, но като цяло това е....
  • 47 тавариш Путин

    13 4 Отговор
    Уж всички могат да участват , а нищо не чух за МИГ-35 , той да не е по - зле от дъртия F-16

    Коментиран от #55

  • 48 Azazel

    8 19 Отговор

    До коментар #45 от "Бесен Язовец":

    С теб, уважаеми другарю, Бесен язовец/Скорпион29 (извини ме, ако изпускам някой от другите ти псевдоними), нали бяхме говорили да се научиш да пишеш поне на гимназиално ниво и едва след това да ме критикуваш за интелигентността? И, дълбоко грешиш, че съм русофоб. Уважавам руската литература и музика от епохата на романтизма, харесвам някои техи филми, художници и т.н. Освен това, вярвам, че хората там, са като тук - има добри, лоши, умни, глупави... И, че и те, като нас страдат от ужасяващо лошо и корумпирано управление, и се борят ден за ден - да оцелеят. Всъщност, това, което напълно не разбирам, е как може някой да е -фил, -фоб към нещо толкова абстрактно, като държава? Кое те прави толкова влюбен в Русия - Путин, Распутин,... Чикатило? Санкт Петербург,...Сибир? Водката,... боряшникът? Иначе, България е на дъното не от 27 г., а от около 70 и не, заради такива, като мен, а, заради неграмотни и лесно поддаващи се на пропаганда и вредно чуждо влияние хора, като теб. Всъщност, от 10-на години България изпълзява лека-полека от това дъно, но вие - не, та не, и все я дърпате пак надолу.

    Коментиран от #50

  • 49 мдам

    18 4 Отговор
    Всеки, който иска да види бъдещите ни Ф-16, може да напише в Гугъл на английски: "Самолетно гробище пустинята Аризона" - там са.
  • 50 Бесен Язовец

    7 9 Отговор

    До коментар #48 от "Azazel":

    Интелекта и разсъждениятати са като на типичен крепостник и няма нищо против да ме сръвняваш с брат ми Скорпион 29 от една майка и един баща сме.А по повод ,,зплуването" Д.Добрев е иделния пример за политиката на ГЕРБ лумпени като тебе в бг има бол и затова сме на това дередже.

    Коментиран от #56

  • 51 Трол

    12 1 Отговор
    Малееей, кЪво тролене съм пропуснал тука!
    Ако са Ф16 блок 52 и нагоре да, аз съм за. Ама ако са онези употребявани F-16MLU от Португалия..., майко мила!
  • 52 заблуден гост

    5 10 Отговор
    Нали така ни убеждаваха, че от москвич и жигула няма по добро , па то не било така.
  • 53 Само Истината

    8 17 Отговор
    Аман от замъглени мозъци.

    Първо -става въпрос за нови самолети Ф -16 вероятно Block 70 ,произведени в САЩ през 2016 г.Грипен има значително по скромни възможности от тоя самолет.
    И точно Грипен са разследвани и в Чехия и в Унгария за подкупи в размер на 12,7 милиона евро .Не Локхийд Мартин ,а Грипен.

    Та сега стопляте ли защо Пламен Орешарски се е срещал противозаконно на 4 очи с предсавители на Грипен ,а Радев е натискал служебното правителство да излиза със становище ,и в същото време служебния министър на отбраната да крие офертата на Локхийд Мартин (дошла пред февруари )

    За мангизи и майка си ще продадат ,ей това е !
  • 54 факт

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "ПИЧ":

    ПИЧ, нови самолети от САЩ няма да получим, защото помнят какво направихме с най-новите германски танкове, които получихме през 1942г. С тях тръгнахме през 1944 г. против Германия. Сега с руските МИГове ще се пазим от Русия.
  • 55 дааааааааа

    4 7 Отговор

    До коментар #47 от "тавариш Путин":

    Тавариш, за МИГ-35 ще чуеш, когато се възтанови Варшавския договор.
  • 56 Azazel

    9 9 Отговор

    До коментар #50 от "Бесен Язовец":

    Човек, имаш 10 правописни грешки в 2 изречения!!! Как не разбираш кога трябва да се спреш и да не се излагаш повече?!?... Силно се съмнявам, че Скорпион29 ти е брат, тъй като написаното от двата псевдонима, е напълно еднакво като смисъл (тоест, липсата на такъв), с напълно еднакви правописни грешки, пунктуация и т.н., но, хайде, да приемем, че не ти е въображаем брат, а сте близнаци (сиамски?). Не разбирам, обаче какво ме набъркваш с Делян Добрев и ГЕРБ?... Никога не съм гласувал за тази партия, никога няма да гласувам за тях и ми е напълно ясно, че освен корупция, шуробаджанащина, престъпни схеми и обикновена некадърност, друго няма да излезе от тях. Да ме обвиниш, че щом не съм русофил, значи съм за ГЕРБ, е толкова умствено ограничено и абсурдно, че вече просто думи нямам...
  • 57 Варна

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "нато пауър":

    Турците започват подмяната на самолетите с Ф35 и са едни от кредиторите на тази програма. Това може да го проверите!
    А модернизират Ф16 защото на практика самолетите им са слепи срещу бойни самолети от 4-то поколение и 4+
  • 58 Бесен Язовец

    14 6 Отговор

    До коментар #42 от "Azazel":

    Е какво значи според теб, когато доказни мафиоти от Локхийд Мартин (не знам защо правиш забележка за правопис, при положение, че твоя не е никак добре смесвайки българска и английска реч в едно изречение) лансират поръчка в бананова република? Сам казваш, че това става по втория начин. Та какво говори това за съвременна България: А) Бананова република; Б) Подлога на САЩ; В) И двете.
    Да не би французите от Рафал, руснаците от МиГ да не "субсидират" бананови републики по втория начин за да им се избере продукта? В тоя бизнес лобитата и "субсидиите" под масата са винаги на първа линия, като отявлен капиталист трябва да ти е ясно това. Факта, че се спира поръчка за НОВИ изтребители и се преминава към таралясници ВТОРА УПОТРЕБА не е до лоби, това е точно само и единствено до УДОБНОСТ, ЛИЗАЧЕСТВО и СЛУГИНАЖ към САЩ. Точно това определя и структурата на една бананова република- слугинажа ѝ към САЩ. Защото ако опираше до лоби съмнява ме, че някой може да плати повече под масата от руснаците. Тиквата е доказавал и друг път лоялността си към ФАЩ и с други антибългарски ходове. Не е лоби, слугинаж е това.

    Коментиран от #59

  • 59 Azazel

    6 10 Отговор

    До коментар #58 от "Бесен Язовец":

    В дълбока заблуда си, Бойко Борисов и ГЕРБ не се възпремат като съюзници от САЩ, а в различни изтекли през годините грами и доклади на американското посолство, той е посочван като свързан с организираната престъпност и силно зависим от „регента“ Валентин Златев, който е избраник на руските „кукловоди", и отговаря за руските интереси в България. Някога да си виждал Борисов да казва нещо лошо за Русия или да застава пряко срещу руските интереси (и не ми излизай със спрените енергийни проекти, защото той после се опита да ги рестартира, разбирай - предоговори, но с комисионни за него), както правише Плевнелиев? Не, защото, както става ясно от изтеклите американски документи (можеш да видиш няколко такива за Борисов в Уикилийкс), американците смятат, че руското разузнаване държи с нещо Борисов на каишка и той е техен слуга. Впрочем, в последно време започна да си личи и страхът му от турската власт, така че и те вероятно го държат с нещо. Такъв е нашият премиер - явно има доста скелети в гардероба и на каишка го водят няколко господари. Единствените, с които наистина винаги се съгласява, са ЕНП, но там няма избор, ако иска да се легитимира като про-европейски лидер и, ако не иска да му врътнат кранчетата на евросубсидиите, на чиито системи живее почти половината ни държава.

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 СССР

    5 2 Отговор
    Другари и другарки - по-добра кола от Лада няма ! Както няма и по-добър самолет от Миг !
  • 63 Efe16

    3 0 Отговор
    Не мога да разбера защо се залъгвате че през 2016 има произведени нови f-16. Може да има модернизирани такива, но самолет като конструкция ф-16 няма как да ви произведат. Другото е че планера като конструкция има гаранция от производителя, за самолети с наземно базиране около 30 години. От там нататък всичко е риск. Запомнете едно, с тези кретени и безотговорни продажници, които ни управляват, няма никога да вземем боен самолет. Постепенно бойната ни ававиация ще бъде унищожена, цялата ни армия ще изчезне и ще станем васали на някой голям брат, сетете се кой е той.
  • 64 Моника Станишев

    0 0 Отговор
    Моля, другари от ОФ - то, дайде да се разберем и да пеем в един глас -. ГЕРБ американска ли руска партия са? Не може ту едното, ту другото! Излагаме се!

    Коментиран от #67

  • 65 gody7

    0 2 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Saab_JAS_39_Gripen

    Във всяка държава в която са продадени тези "Грипове" е имало скандал за корупция... Сами преценете дали някой в БГ е взел нещо...
  • 66 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГОст":

    Да не е същият, който саботира жалкият опит на Бойко да направи реформи в съдебната система? Тук на 3:33
    https://www.youtube.com/watch?v=PZiZTaGCBzY
  • 67 Моника ти на флейта с мустачки не духаш,

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Моника Станишев":

    Излага се този който не умее да защити авторитета си. А онези които нямат такъв са ГЕРОИТЕ на Д. ДОНЕВ от Умно село. Една измет се е развилняла с една цел - лична изгода и облага. Клетва за вярна служба на народа - Е ФОРМАЛНА, БАНАЛНА, ПРОТОКОЛНА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОЦЕДУРА, КОЯТО СТОЙНОСТ НЯМА. САМОЛЕТИ - НА ГОЛ Г.З, ЧИФТЕ ПИЩОВИ. СЪРБИТЕ ГИ ПОЛУЧИХА ДАРОМ, А НИЕ САМО ЗА ОБСЛУЖВАНЕТО НА Ф 16 ЩЕ ПОДГЪНЕМ КОЛЕНАТА. ВКС НА РУСИЯ В СИРИЯ ПОКАЗА ЧЕ ТЕ ВЛАДЕЯТ ЕЛЕКТРОННОТО ПОЛЕ И НИКОЙ ТАМ НЕ ПЕЕ. МИХО МИХОВ Е АВИАТОР НО ИЗКАЗВА НЕКОНКРЕТНО ВЯЛО МНЕНИЕ, ПРЕЗИДЕНТА Е КАРАЧ НА САМОЛЕТ И ТОЙ НЕ ХВАЩА БИКА ЗА РОГИТЕ. С РУСИЯ ТЪРГУВАТ САУДИТСКА АРАБИЯ, ТУРЦИЯ А НИЕ ЗАЩО НЕ? НИМА СЪЗДАВАЙКИ НОВИ ПРИЯТЕЛИ, СТАРИТЕ ТАКИВА ТРЯБВА ЗА ВРАГОВЕ ЛИ ДА ГИ СЧИТАМЕ. ГЕРМАНИЯ ТЪРГУВА И СЪТРУДНИЧИ С РУСИЯ И ГАЗ КУПУВА А НИЕ ОТКАЗАХМЕ ГАЗОПРОВОДА, КОЙТО ВЪПРЕКИ СОБСТВЕНИЯТ СИ ГЪ.ОБРЪК ОТИВА ДО ГЕРМАНИЯ. ЛОГИКА В ДЕЙСТВИЯТА НА НАШИТЕ ЙОРДЕЦИ НЕ ТЪРСИ. САМО ЧУДО И СИЛА ОТ ВЪН МОЖЕ ДА НИ СПАСИ. НЯМАМЕ ОРБАН, НЯМАМЕ КАЧИНСКИ, НЯМАМЕ И АНГЛИЙСКИЯТ БРЕКЗИТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове