Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 11:10 1 673 5

Кметът на Габрово ще съди БСП

  • габрово-
  • бсп-
  • таня христова

Кметът на Габрово Таня Христова обяви, че обмисля да заведе дело срещу хората, отправили обвинения за назначенията на кадри в Община Габрово. Вчера на брифинг в парламента от „БСП за България” обявиха, че Габрово се управлява „от батко и братко”. Депутатът Кристина Сидорова разпространи схема с лица, които са назначени на този принцип.

„Тук има твърдения, които са очевидни лъжи. Да, ще ги съдим. Стига да намерим основание за това. Мисля, че това е право на мен и на тези, с които ще работим по този въпрос, да вземе най-правилното решение”, бе категорична Таня Христова. Тя заяви, че Община Габрово не си е позволявала да работи с похватите, описани на брифинга на червените в парламента.

„Били сме уважителни към качествата и достойнствата на служителите, без да се интересуваме от тяхната политическа принадлежност”, коментира кметът. Тя обяви, че Момчил Дончев, брат на Томислав Дончев, е неин личен избор при назначаването му за шеф на общинското предприятие „Озеленяване”.

„Г-н Момчил Дончев е назначен от мен в качеството ми на кмет с пълната убеденост, че притежава професионални качества и може да се справя със задачата, която му е възложена – да поддържа и развива зелената инфраструктура в нашия град. Мисля, че резултатите от работата – на него и целия екип, са видими и ценени от габровци. И едно уточнение! Когато Момчил Дончев беше назначен на тази длъжност, Томислав Дончев не беше уведомен за това и по никакъв начин не е имал роля за тази моя постъпка. За да бъда още по-откровена, защото това е стила ми, когато той научи това, беше категорично против”, заяви тя. За длъжността, на която е назначен Момчил Дончев, не се изисква конкурс. Стана ясно още, че предстои обединяването на „Озеленяване" и „Благоустрояване", както и обявяването на конкурс кой да застане начело, съобщи Дарик.

Таня Христова и зам.-кметът Климент Кунев обявиха за лъжа твърдението, че Мирослав Йорданов, директор на музея в Боженци, е съученик на Кунев. Кунев от своя страна каза, че е станал заместник на Таня Христова повече от година след като сестра му - Деница Ноева, е заела поста началник на отдел „Проекти и икономическо развитие”. Бе уточнено, че тя е подчинена не на брат си, а на друг зам.-кмет – Нела Рачевиц.

Таня Христова каза, че Мария Недева, изпълнявала длъжностите председател, секретар или зам.-председател на общински и районни избирателни комисии, и мъжа й Момчил Недев, действително са били свидетели при сключването на гражданския й брак. Кметът не смята, че има конфликт на интереси от този факт.

Момчил Недев е бил преди време от екипа на проект на Община Габрово, като с него е имало сключен договор за работа на четири часа. На въпроса дали фирма, свързвана с бившия депутат и областен координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Михов е изпълнявала обществени поръчки на „Благоустрояване” и Общински пътнически транспорт, Климент Кунев отговори: „Изпълнител на услугите, които Община Габрово ползва е избран след съответната процедура по закона за обществените поръчки. Тя е налична за тази, за миналата, за по-миналата година и може да бъде проверена. Изпълнител е фирма НИМ ТРАНС, а дали тя има нещо общо с бившия народен представител, не мога да кажа, тъй като управител на фирмата е съвсем друго лице. Дори го познавам, в крайна сметка живеем в град, където всички се познаваме. В документите, които в Община Габрово съществуват, това нещо не личи (свързаност на НИМ ТРАНС и Цветомир Михов б.р.).”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 манол

    14 3 Отговор
    В крайна сметка какво доказва кметицата? Роднинските връзки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Марадона

    2 0 Отговор
    Много хубава тъз кметица бйе !! Нормално е да не се разбира с БСП
  • 4 Хуясалия

    2 0 Отговор
    За какво ще съди тая, за това ще назначава брата на някой от властта, назнащаваго без конкурс на ръководна длъжност и му поверява едни 870 милиона лв. Да реже храсти и клони. По - скоро ти си за разстрел с наглото си поведение русокоске
  • 5 РАДЕВ

    1 0 Отговор
    АЙДИ БЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове