17 Октомври, 2017 12:46 933 1

Спас или самолетен билет ала Понци

  • спас василев-
  • измама-
  • фейсбук-
  • александър николов

Спас Василев е искал да бъде полезен и да помага на приятели, но в един момент не е успявал да купи евтините билети, които е обещал, заяви адвокатът му.

Вчера съдът остави за постоянно в ареста 33-годишния мъж от Кочериново, който за дни стана известен с фалшивата си самоличност във Фейсбук „Александър Николов”, с която успял да излъже десетки хора.

Адвокатът му - проф. Георги Ценев, обаче заяви пред bTV, че Спас не го е правил за пари.

- Измамник или самарянин е човекът, който завлече с пари десетки хора?

– Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети.

За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети. Плаща първия билет и го изпраща на заявителя.

И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили.

Тази верига не е ли пирамида?

– Не бих казал. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече.

А защо го е правел с фалшива самоличност?

– Той е живял във Франция. Спас не е известно име, Александър е известно и той затова приема да се казва Александър, за да може да се възприеме като човек на света.

Лъжейки, обаче.

– Е, това е вярно. Разбира за това, когато вижда своята история по телевизията. Вижда, че това нещо, за което смята, че е правил услуги на приятели и познати, е престъпление и затова идва и доброволно се предава в службите на МВР.

Той спира да отговаря на телефоните, скрива се от социалните мрежи, защо?

– Това е естествена реакция. Това е срам, че не можеш да се справиш с една задача. Той обещава, но не го изпълнява. Започва да се срамува, защото се представя за сериозна личност, която контактува с общественици, и влиза в небрано лозе и решава да приключи с това.

Той приключва с това нещо някъде юли, а сега е октомври. Той самият е усетил и разбрал, че оттук нататък не може да се продължава.

Защо го прави?

– За да покаже, че е фактор в живота на хората. Всеки човек иска да е някакъв фактор за някого. И той го е правил. Той не произхожда от буржоазно семейство със замък, за да каже, ето моята родословна история, приемете ме. Той започва с нова история, която сам съгражда, която за съжаление му изиграва лоша шега.

Тази нова история обаче не е ли свързана с опит за бягство от предишните му изяви? Много хора го търсят от 2012 г.

– Той не е знаел. Не е разпитван, той няма призовка. Той не знае, че е издирван от службите на МВР. Живял е в Испания, Франция, Гърция, България. Спокоен е, но е притеснен.

Интелигентен е много, приятен събеседник. Днес ми се обадиха хора, които са общували с него. Казаха, че биха желали да продължат да имат в бъдеще такива контакт.

Каза ми - аз не очаквах, че има такъв поглед върху нещата, които съм вършел. И сега е притеснен от шума. Питаше ще има ли телевизия и журналисти, той попита мога ли да ги огранича, аз казах, че няма възможност.

Как виждате бъдещето на този човек?

– Умен е, ще се справи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОВЧА ГЛАВА

    5 0 Отговор
    За овцете спасение няма... това е отговорът на всички въпроси. (дано ме разбрахте)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове