Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 11:40 30 381 102

Лъха на позор

  • армия-
  • поделение-
  • военна техника-
  • пловдив-
  • отбрана

Техниката гние, войниците лежат под вишките

Лъха на позор - 1

От военно поделение в град Пловдив лъха на позор. Позор за българската армия! Страшната гледка на гниеща военна техника ни кара да се замислим какво става с нашите пари, парите на данъкоплатците, и къде е военният дълг отпреди двадесет години.

Пейзажът сам показва колко са се променили нещата в армията. Защо в онези години сме си давали здравето за тази държава при отбиването на военна служба и заслужавало ли си да загубим по година и половина от живота си, за да видим техниката на тази армия захвърлена - без да бъде консервирана, без да бъде прибрана? Всичко е оставено да се скапе под влиянието на атмосферните условия, а после да бъде продадено за скрап.

Лъха на позор

Първата мисъл, която мина през главите ни беше, че машините са бракувани, но след като видяхме валидни регистрационни номера и застрахователни стикери, осъзнахме истината. Болно е, че парите за боядисване и съхраняване на тази техника отиват някъде. Болно е, че можем да видим как войник, чиято заплата плащаме ние - данъкоплатците, е легнал под вишката и рови в телефона си, а останалите се крият наляво и надясно по цял ден, колкото да мине денят.

Лъха на позор

Това са гледките, които ни карат да се замислим и да се молим никога да не се налага да разчитаме на тази военна техника и тези войници.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    261 22 Отговор
    А се смеем на Северна Корея...
    Самите сме Северна Африка!!
    Сороснята да опули очи - проститутки и гастербайтери само произвеждаме, инак се смеем на другите.

    Коментиран от #90

  • 2 Бивш командос

    215 14 Отговор
    Свинщина е малка дума за тази гледка.Като си спомня преди 30 години как съм смазвал всяка седмица една текезесарка и оръжието си всеки ден се гордея ,че съм служил за България и съм бил готов да си дам живота за страната ни! Но както виждам от клипа захвърлени тези водоноски и техника се сещам само за поредната схема те да бъдат разпродадени на безценица както всичко в тази държава скапана.
  • 3 Армано

    62 121 Отговор
    То добре че сме в НАТО, иначе сме си пълна трагедия!

    Коментиран от #28

  • 4 Гост

    94 87 Отговор
    Другари тролове, ще оревете всичко. Не допускате ли, че тази техника е изживяла времето си? Аз по-скоро бих попитал: заменена ли е с нова техника. Ако старата е негодна, защо не е продадена?

    Коментиран от #12

  • 5 Старшината

    170 7 Отговор
    Това не само е позор а и гавра с армията.По ведомости се водят обслужени и консервирани а всъщност са една развалина със откраднато гориво и консумативи за годишна поддръжка.И накрая войници взимат заплати да охраняват този автопарк който се е превърнала на чернобилска площадка.За съд са хората отговарящи за това нехайство и умишлено похабяване на държавата собственост.
  • 6 Насо

    64 156 Отговор
    Ти ,който си написал тази статйка. Къде според теб има приложение тази 30 годишна техника. Амортизирана и строшена ти знаеш ли, че няма части от години за нея, а знаеш ли ,че и гуми и трябват, а те не са 13-ки за по 40 лв? И знаеш ли ти ,че един такъв камион харчи 50 на сто? Ти знаеш ли колко е нерантабилно с такъв камион да превозват неща за по 200-300 лв. ,а горивото излиза по-скъпо от товара. Ти жалки ми писателю искаш и би ли се качил в такъв камион или рейс? Това е техника ,която вече никуму не е потребна и ще се продаде на търг. Но тя все пак трябва да се пази не може да се остави без охрана. Затова има войник, който лежал под вижката аз лично от видеото не можах да го видя, но да приемем ,че е така. Единствено нередно ,е че лежи ,а не е прав ако е патрул или карул. И не на последно място ,кой ти даде право да снимаш военен обект (ако това е такъв) знаеш ли,че това е наказуемо?

    Коментиран от #7, #8, #9, #26, #33, #71, #76

  • 7 Хахаха

    151 12 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    Голям смях си !!! Аз също съм от Пловдив и минавам всеки ден през този мост и виждам тези развалени.А това ,че човек милеещ за тази държава е забелязал умишленото унищожаване на военна техника и мързеливите спящи красавици наречени войник , мога да му кажа само едно БРАВО.
  • 8 Военен пенсионер

    129 19 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    Много си глупав ! Тази техника е вечна ако е консервирана правилно и се прави всяка година инвентаризация.Няма по добра от нея ,особено руските зилове 131 които виждам.А ти явно работиш във това поделени и те е страх ,че Шши ти се наложи да да даваш караул като войник са не като спяща красавица.
  • 9 само питам

    119 4 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    То и бойната ни авиация е от преди 30 години. Скоро министър Каракачанов се възмущаваше как са били нарязани за скраб МИГ-23, а други натовски държави още ги ползват. Да не говорим за двата реактора, за два милиарда лева, които лежат на открито край Беленския гьол. Кой ще понесе отговорността за тези престъпления?! А щели да се борят с корупцията?!
  • 10 азАЗАЗА

    63 35 Отговор
    ясно е ,че техниката е стара и е ненужно да се наливат пари за подръжка ,само че въпросите са 2 : наливат ли се пари за подръжка и ако да , къде изчезват? И кому е нужно да се плащат застраховки , данъци , ГТП и т.н , ако тази техника е занемарена?
  • 11 goni

    19 57 Отговор
    Всичко това отдавна е трябвало да отиде на вторични суровини! Друг е въпроса защо не е отишло! А, че трябва да се пази трябва! Даже на скрап парите не са малко! Дори и охраната да си "цъка" по телефона това не е проблем!:) Освен тъмнозелените ни съграждани друг няма да тръгне да краде от там! Разбира се другата част от гражданите ни( селяни вече няма) биха направили всичко възможно да го усвоят напълно легално!:) На това му се вика предприемчивост!:)

    Коментиран от #31

  • 12 Kcaniba

    37 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Дрогарю соросиден трол,
    Ако нещо е изрпсзодило ресурсът си, има необзодим набор от инструменти за конверсията или утилизация на воената и спомогателна техника и активите на армията.
  • 13 офф

    13 54 Отговор
    Какво толкоз ви е болно?
    Тия "неща" бяха стари още преди 30 години. Вече придобиват колекционерска стойност.

    Коментиран от #18

  • 14 Бесен Язовец

    55 1 Отговор
    Все едно гледаш кадри от филма Лудия Макс мизерия
  • 15 Уазз

    39 3 Отговор
    Изък за вечната техника.
  • 16 Къртев

    57 4 Отговор
    Техниката е стара, да, но такова безхаберие показва, че и нова да е пак ще се съсипе. Българина не пази това, което има. Не сме държава, която може да разчита на себе си не само във военно отношение. Нашите бащи, дядовци и т.н. са се борили и постигали всичко това не да го съсипем, а да го имаме и разчитаме на него. Да остарява техниката, но не е безполезна, ако е поддържана. По време на наборната военна служба тези неща се поддържаха и бяха в готовност. Сега, както казват, професионална армия само заплати им дават и ги водят бройка.
  • 17 Пазарен Либерализатор

    39 23 Отговор
    Че е ръждива, амортизирана, морално остаряла и т.н. е факт, но вместо да се скапва е възможно да се продаде на търг, има доста ценители, които биха похарчили пари за скрап.
  • 18 Олигарха

    74 10 Отговор

    До коментар #13 от "офф":

    Какво значи стар камион професоре ако е консервиран правилно? Какво, като е стар модел какво му липсва в извънредна ситуация? Липсва му товароносимостта или проходимостта? Колко модерна трябва да е една водоноска за да носи вода от т.А до т.Б? А по-добре ли е да няма такава? Значи щом е старо нещо да се хвърля, нищо че половината фирми у нас 20 години експлоатираха тия "остарели" и "бракувани" камиони, че дори все още има такива по пътищата ни. Аман от първюта дето не виждат по-далеч от носа си.
    Паметник за великия Тодор!
  • 19 ГОСТ

    39 1 Отговор
    СЪСИПИЯТА Е ПОГОЛОВНА И КАКВОТО И ДА СИ ПИШЕТЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА , НО НЯМА КОЙ ДА Я ПОТЪРСИ . МНОГО ГЛАВИ ТРЯБВАШЕ ДА ПАДНАТ ДО СЕГА НО ОТ ТОВА ПЕЧЕЛЯТ ДИНКОВЦИТЕ.
  • 20 ЗАКОН

    34 5 Отговор
    През Първата и Втората българска държава армията е била един от най-важните
    инструменти на държавността. Българският владетел винаги е бил върховен
    военначалник, не е имало разделение на властите, нито пък ясно обособени съдебни
    органи. Действал е принципът, „който управлява, той и съди“. За тогавашното
    наказателноправно законодателство може да се съди от отговорите на папа Николай 1 по
    запитванията на българите 866г., дадени в глави 22, 23, 25, 40. 22 – „ония които ударят
    на бяг, когато се е влезело в сражение“, са се наказвали със смърт. 23 – същото за „ония
    заповядано им да отидат срещу неприятелите, но не го сторят.“ 40 – преди сражението
    се изпращал „един преверен и преблагоразумен“ мъж, който да прегледа оръжията, коне,
    вещи, необходими за сражение и оня, у когото се окажат немарливо подготвени, се
    наказва със смърт. 25 – ако роб или свободен избяга през границата без да бъде
    забелязан и заловен, вместо него се наказвали със смърт пазачите на границата.
  • 21 Пасаториста

    55 4 Отговор
    Коментираше се разхода на гориво?!? Военен Хамър харчи колкото "моят" /в казармата/ Урал. 13тона каион плюс 10т. агрегат,извън пътя при яко дъжд-60л./100км. Поинтересувайте се колко харчи военната техника.
  • 22 ТОДОР СТОЯНОВ

    67 1 Отговор
    СЛУЖИХ В ДЖЕБЕЛ ПОД.-72360 ПО ОНОВА ВРЕМЕ ;-))) НЕ 1,5, А 2 ГОДИНИ И МАЛКО...ОЩЕ ПОМНЯ НОМЕРА НА АВТОМАТА СИ, ВЗЕХ СИ И НЯКОЛКО ХАЛКИ ОТ РЕМЪК И ДОСЕГА ДЕЦАТА МИ СИ НОСЯТ КЛЮЧОВЕТЕ НА ТЯХ...ВСЕКИ "ЗИЛ", "УАЗ", "БТР" СЕ ОБСЛУЖВАШЕ ПЕДАНТИЧНО И С ВЕЩИНА, ПОД НАБЛЮДЕНИЕТО НА КОМАНДИРИТЕ, НА ШОФЬОРИТЕ ИМ ВИКАХМЕ "ТУБИ" ;-)))...АБЕ ИМАШЕ ЗОР ТОГАВА, НО ПЪК СЕ НАУЧИХМЕ ДА СЕ СПРАВЯМЕ В ЖИВОТА САМИ!АЗ СЪЩО СЪМ ОТ ПЛОВДИВ И ЧЕСТО ВИЖДАМ ТАЗИ ГЛЕДКА, НАИСТИНА Е ЖАЛКО, ДАЛИ ПЪК НЕ МОЖЕ ТЕЗИ МАШИНИ ДА ПОСЛУЖАТ ЗА НЕЩО, НА НЯКОЙ???
  • 23 Обектив

    53 8 Отговор
    Това,което създадохме ,вие не може даже само да го боядисате,,,
  • 24 ПЛОВДИВ

    41 1 Отговор
    А КАК КРАДАТ МАСЛО ТАМ ПОД МОСТА ВЪВ ЕДИН КАНАЛ Е УЖАС, УЖ СМЕНЯТ ЗА ВОЕННИТЕ МАШИНИ И СЕ НАЛИВА В БУТИЛКИ ПО 10Л. ЗА ВКЪЩИ.
  • 25 jambazina

    48 5 Отговор
    Държава с организирана и мотивирана армия, па макар и малка, трудно се поддава на контрол отвън, а сега се сетете защо е такова положението при нас. Докато политиците са васали, а хората чуждопоклонници, все така ще бъде, ако ще 10 милиарда военен бюджет да има.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 KoKi4a

    21 3 Отговор
    Искам си парите да ви не прибивам...!
  • 28 Българин

    33 4 Отговор

    До коментар #3 от "Армано":

    Точно защото сме в НАТО е това положението ... ако всичко си правихме сами както си знаем, щяхме ли да разчитаме (даже и на думи) ... друг да ни пази ?
  • 29 Хасан

    38 4 Отговор
    Сбирщина от терористи събрани от кол и въже имат по добра военна техника...Сомалийските пирати имат по добри кораби ..
  • 30 вввввввв тои е Човека

    22 1 Отговор
    ВОЕННО-АПЕЛАТИВЕН СЪД

    ПРЕДСЕДАТЕЛ тои ще ги оправи
    полк. Димитър Ангелов Фикиин

    стая 41, сл. тел. 9219610
  • 31 Истината винаги боли

    59 3 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    тази техника гори по малко,има по голяма проходимост и няма да ти изпише на екрана,грешка или сервиз.Това е техника която се ползва при военно положение,а не за разходки на гейчета и травеститчета.Кога ще има пари да се купят новите камиони,след като няма пари дори за бърза помощ???
  • 32 abv

    46 3 Отговор
    Това е инженерния полк в Пловдив. Тъжна гледка отъждествяваща състоянието на БА в момента. И този район рано или късно ще се продаде на някой "наш" човек, имайки предвид , че е на лице на Асеновградско шосе с голямо лице към пътя.
  • 33 Червеният генерал

    13 34 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    Мен ако ме питаш като гледам снимката към дадените от теб 30 добавям още 30 години и може би сме там .... като възраст за тази купчина стари железа. Въпросът за мен е защо се държат все още, а не са продадени и нарязани. Та иди обяснявай на ушанките, че армия от курници не ни помага особено. Просто по-голям и тежък разход за данакоплатеца при това без да е ефективен.....

    Коментиран от #34

  • 34 Личи си че работиш там

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "Червеният генерал":

    Как бързо сметна годинките явно си настаняване до врата.
  • 35 Гражданите

    35 2 Отговор
    Не трябва ли по Закон да се самосезира военна прокуратура и да провери знимареното състояние на тази специализирана военна техника.Да не излезне че са я обслужвали преди месец и инвентаризацията е без дадени предписания.
  • 36 цивилен

    13 4 Отговор
    Аз само да попитам как видя стикерите че и били валидни ?
    А колкото до кражбата на средства в армията може би не задаваш въпроси на правилните хора.
  • 37 И замириса на море

    20 1 Отговор
    Денчев,
    С тая година и половина - добре
    а как ти се виждат 41 месеца,
    а техниката 20-тина пъти по голяма и в по влажна среда?
    Нека пак да си полежи под вишката/ако може/
  • 38 Зеимбекико

    35 3 Отговор
    Евала правя на Гърция. От години са в икономическа стагнация , но
    гръцката армия е поддържана , обновена и най-вече БОЕСПОСОБНА !

    Коментиран от #41

  • 39 Пожарникар

    14 35 Отговор
    Ей добре че махнаха тия коптори Зил130 харчи50-60 кара се гадно,докато е студен кюфка като чайник ,зимата Зил131разход от 60-до100на сто,зимата студ нема парно няма ли гуми боксува с всички колела сега сме рай с Ивеко и Рено парно

    Коментиран от #50, #54

  • 40 Иван Николов

    37 7 Отговор
    Това е държавна техника !!!!!!
    Д,Ъ,Р,Ж,А,В,Н,А.
    Трябва да е подготвена за кризи а не за браг .
    А тези гейчета войници за тях без думи.
  • 41 К.С.Б.

    4 16 Отговор

    До коментар #38 от "Зеимбекико":

    Да така е!
    Затова сега трябва да връщат ~200млрд. €
    за тази модернизация!
  • 42 Гаргамел

    17 27 Отговор
    Да,много е дърта и най вероятно ако успее да запали някой от тия старци,ще паднат поне 10 кила ражда,гнилоч,нищо не става от тях.
    А иначе да ревем и за москвичите,жигулките ееее....
    Да ги режат,да не пълнят със сълзи очите на някои хора в критическата,времената се менят,телевизорите вече не са черно-бели,портокалите и бананите не са коледни плодове ...

    Всъщност най вероятно ги държат за някои от капиталистическите филми,за пушечно месо,ххаахаа,гадните капиталистически копилета ще им видят сметката все пак,по един или друг начин ... лъха на "непобедимите" някой си хахахаха

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Адвокат

    33 4 Отговор
    Това ако е истина и не е някакъв монтаж , ще съм притеснена много в каква държава живея и на кой се надявам да ме пази.Това е пълно безхаберие на техника закупена с пари на моите и вашите родители.

    Коментиран от #59

  • 45 ААА

    23 3 Отговор
    Първо трябва да придобиеш нова техника , И ЧАК ТОГАВА МОЖЕШ ДА СИ ПОМИСЛИШ ДАЛИ ДА БРАКУВАШ СТАРАТА. Иначе оголваш гъ... , нито нова , нито стара. Ще посрещаме войни и бедствия с широко отворени ........... .Поддържането на военната техника е една голяма част от общата боеспособност на армията, ако не си способен да се справиш ,некадърен си ,или те мързи, излагаш родината на голяма опасност. Аз като морски , и корабен артилерист , колко телени четки имам стопени, колко чистене , бърсане , боядисване ,гресиране, всеки ден, а в края на седмицата -ОСНОВНО. И техниката си пееше-2200 изстрела в минута. Който я намира за стара и нефункционална - НЕКА МИ ЗАСТАНЕ ПРЕД АРТ. УСТАНОВКА , като е толкова убеден. Една техника може да ти даде толкова -колкото ти сам можеш да вземеш от нея. Сега наистина не знам, кой я поддържа и с какви ръце.
  • 46 Киро

    18 2 Отговор
    Навсякъде гледките са подобни, който няма икономика няма и войска и оборудване няма и нищо.

    Коментиран от #49

  • 47 Патриот

    20 3 Отговор
    Само да спомена от вътрешен източник армейски. Едно време правихме ПТО-та на машините. Такива още се правят, само че без части и с крайно ограничено количество грес.
    Защо вие не карате колите си по 7-8 години като им сменяте само крушките и нищо повече - няма масла, няма гуми, няма боядисване на чукнатото. Е как да изглеждат поне нови?

    Странно в момент когато се говори за увеличение на полицейски заплати и на военни какви материали почнаха да се изписват в пресата.
    А за мултимилионните кражби на Бай Суджук никога нищо.
  • 48 Real AK

    18 1 Отговор
    Хубави коментари, носталгията ни тресе. Само че това беше и е работа на висшите военни. Всички се юрнаха да забогатяват, фирми да правят и затова е така! Както отбеляза един в друга статия: Военните ни отсъстват! Купиха ли ги, незнам, но в прехода само те можеше да дадат отпор на ченгетата!

    Коментиран от #58

  • 49 Територия Коридор

    27 2 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Киро ,доживях Божкеее и ти да кажеш нещо умно . И как да имаш икономика , като са те изместили от твоите традиционни пазари , по политически причини. Източват ти квалифицираните кадри , и даже обикновената работна ръка. Изнасят ти суровините , в не преработен вид, Сложили са ти вила на врата, с високи цени на електричество и горива, в следствие си неконкурентно способен. Дал си и своя пазар за 80 000 000 000 на чужди фирми без мита и защита на бизнеса. Сложили са ръка на твоята нац. сигурност . Ако се изключи туризма сме в колонизация от чист вид. Все пак един плюс от мен.
  • 50 А ТИ КАКВО ПРЕДОСТАВИ? ЛАЙКУЧКА !

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пожарникар":

    Ти с какво допринасяше у нас в името на ПРОГРЕСА ? Ти нещо сътворил ли си за държавата ?
  • 51 111

    12 16 Отговор
    Пълни глупости. Та това са машини на по 50 години. За каква техника говори автора, това е купчина старо желязо. Яко мирише на писание с определена насоченост.
  • 52 Мафия може да има държава

    15 2 Отговор
    Но не може да я управлява. Гледам как се обвиняват външните фактори, но истината е, че вътрешните съсипаха държавата. Като се почне ос Костов, Софиянски, Симеончо, БСП, ДПС и ГЕРБ. Все партийци, все работят срещу народа. Нашите хора са виновни за ситуацията.
  • 53 Дедо Гошо

    9 2 Отговор
    Па то навремето си имаше войска.Па войската си имаше сичко.Одиш на учение па една седмица пуканица,пиканица ум да ти зайде.
  • 54 От турско до 1944 беше Дойче Сакс Кобургота

    21 7 Отговор

    До коментар #39 от "Пожарникар":

    И каква техника ни даде ДОЙЧО? БИВОЛИ, ВОЛОВЕ, КРАВИТЕ СИВУШКА, МАГАРЕТА, ДЪРВЕНОТО РАЛО, ЛУЧЕЦ ЯЖ, ВОДИЦА ПИЙ, - ДИЙ, ВОЛЕ ДИЙ! А ДНЕС ИМА АМА НА ЗАЕМ, НО НЕ ЗА ВСЕКИ. А СССР НИ НАПРАВИ ХОРА ДА РАБОТИМ И ЖИВЕЕМ КАТО ХОРА, ЗАДОВОЛЕНИ И ЩАСТЛИВИ. А СЕГА, ХИРУШИМА И НАГАСАКИ ПО НАШИТЕ СЕЛА.

    Коментиран от #86

  • 55 Шаран БГ

    22 1 Отговор
    Може да нямаме и един войник, ни един самолет, ни един военен кораб, ни един камион........
    Майката му е, да имаме Военно министерство с минстри, зам. министри, щабове с генерали за всеки род войска и прочие, и прочие администрация от военно естество!
    И бюджет за Военното министерство - колкото по-голям , по-добре!!!
  • 56 Киро

    10 21 Отговор
    Това, драги копейки, е скапана руска техника на по 40 години!

    Каква да е? Те новите руски боклуци приличат на това.

    А за това, как се управлява военното министерство е ясно - в момента някакъв тлъст мунчо "патрЕот" е начело, от партийката на Волен Сидеров, първа московска подлога.

    Докато не се смени политическата система, все така ще е!

    Коментиран от #60, #95

  • 57 Густо Майна

    19 3 Отговор
    Госпожи и господа, другарки, и другари! Това е типичен пример за нашата страна: определението "държавна работа"! Т. е. едни хора си мислят, че работят нещо /напр. цъка на тела под вишката/ и най-нахално получават заплати, отдържани от други хора, които наистина работят. Нещо! Същите тези хора, мислещи си, че работят нещо: напр. 150 килограмови "военни" или полицаи, нисш, висш, и още по- съдебен съвет, митничари, данъчни, фискали, и др. сволоч, "наши и ваши" фирми ручкащи народна пара при ремонт, и производство на фалшиви пътища искат още, и още по-големи доходи?! От нашият залък искат още - на тези, които наистина работят и знаят как да го правят! Докога бе другари, другарки, г-жи и г-да? Докога ще сте толкова нагли?! А Вие, истински работещите стопани на Родината ни, докога ще ги търпите да Ви се разхождат по главите?! Хайде пак ходете по урните, за да подкрепите БКП-статуквото. И спинкайте, гледайте само собствената кочинка, а БКП-наследството ще е доволно!
    ПП Тези военни реликви си ги знам откакто се е пръкнала т. нар. /българска/ демокрация! Ама защо така е з.е.ана? Защото в България за "държавна работа" съдници няма! Тя винаги е над всичко и всички!
  • 58 Висшия Овенен е Ефрейтенант!

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Real AK":

    Висшият Овенен днес в Парламента по националната отбрана е Бившият Началник на ген. ЩАБА МИХО МИХОВ. И КАКВО ЗАВИСИ ОТ НЕГО - ТОЙ Е ПОСЛУШКО, КЛЕПОУШКО БРАНЕЩ СИ МЕСТОТО. НАГОРЕ - ЛАЗИ, А НАДОЛУ СЪКРАЩАВА, МАЧКА И ГАЗИ, САМО КОЖАТА СИ ЗДРАВА ДА ОПАЗИ. УВОЛНИ ВСИЧКИ БОЙНИ ВИСШИ КОМАНДИРИ НА СЪЕДИНЕНИЯ И ДНЕС ИМАМЕ ПАРКЕТЕН АВИАТОР НАБЕДЕН ЗА КОРИФЕЙ ПО ОТБРАНАТА. ТОЙ Е КНИЖЕН ТИГЪЛ НО Е ЛОВЪК И КОВАРЕН.ИНАЧЕ КАТО СПЕЦИАЛИСТ ПО ВОЙНАТА Е НЕ ВОЙНИК А ТОПОГРАФСКИ ЗНАК, БЕЗЗВУЧНА СЪГЛАСНА. КАНАЛИН ЦОЛОВ но и там е мекушав.
  • 59 Пазарен Либерализатор

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Адвокат":

    За това най-сигурно ще отпаднат притесненията ви ако спите с гащи и цинкова кофа на главата-предпазват от капиталистическата диверсия!
  • 60 ФОФ Фирмата обяви фалит

    28 2 Отговор

    До коментар #56 от "Киро":

    Ми що не купувате нова техника Кирчо?, на 4 месеца, нали сте можещи, кадърни , проспериращи , разбирате ги много нещата , онази държава преди 40 години купуваше и купуваше, и не само камиони , а подводници-4 , кораби ,самолети, балистични ракети, хранеше и обучаваше армия,строеше им хангари ,поделения,пристанища. Купувайте и вие сега,надградете нещо, ако можете.Не бутайте старата къща, като не можете да си построите и колиба.
  • 61 болшевишки патриот

    5 17 Отговор
    Нищо и няма на техниката, само дето не пали, няма спирачки не и сфетат фаровете и др подобни . Ама тя тека си беше и като нова.
  • 62

    10 1 Отговор
    kade ni e armiqata prodadoha narqazaha vsi4ko na skrap
  • 63 Истината винаги боли

    17 1 Отговор
    Има толкова много свободни цигани из махалите в раьона,които по цял ден мислят за бели.Младите цигани се мобилизират за два месеца да пребоядисване,чистят и лъскат под наблюдение на старшините.Само преди това се заклеват в служба и вярност към родината.Няма начин да не се опитат да крадат,което се води за саботиране на бойната готовност и хайде в панделата.С един куршум два заека,хем работят,хем лежат там където им е мястото и също се възпитават в ред и дисциплина.Но в тази държава някой няма интерес да има ред
  • 64 Георги Колев

    11 3 Отговор
    Няма смисъл да спорим.По зле ще става и повече просташки действия и факти ще лъснат в тази малка красива богата държава.
  • 65 Шарлатани

    22 2 Отговор
    НЕНИ ТРЯБВА ВОЙСКА , ВОЕННА ТЕХНИКА , НИЕ СИ ИМАМЕ ПАРЛАМЕНТ, ПОЛИТИЦИ (НЕХРАНИМАЙКОВЦИ) , ПРИ ЕДНА ВОЙНА ТЕ ЩЕ СЕ БИЯТ НА ФРОНТА
  • 66 Отчаян

    15 5 Отговор
    Признавам честно, някога в 00,00 ч като слушах химна, заставах мирно по пижама. Сега като чуя химна, ме напуша на смях. Мисля, че положението е по-трагично отколкото след подписването на Ньойския договор. Всички могат да се досетят защо.
  • 67 Oficer

    15 7 Отговор
    Аз искам да попитам командира на това поделение нещо много просто?
    Като гледаш тази гледка и това умишлено погубване на военно имущество не те ли е срам поне малко.Позор за армията са всички които го виждат и се правят на слепци а са дали клетва да служат на родината.
  • 68 черният полк

    9 3 Отговор
    Така е едно време имаше паркове с гаражи и добре се гледаше на техниката сега е мижем да лажим виновни са управляващата власт да са на този хал
  • 69 До Дури

    14 2 Отговор
    Дури, не е правилна гледната ти точка, търси главния виновник за това твое откритие :) , един жокер - какво може да очакваш от каквото и да било в тази държава щом главният позор се намира в парламента.
  • 70 Нннннккк

    4 1 Отговор
    Нямат ли маскировъчни покривала да ги покрият поне а не цял Пловдив да им гледа сеирите.Тези машина са изложени на показ и срам от как се помня.

    Коментиран от #81

  • 71 Ощърбий

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    30 другия път. Тука най младия камйон е поне на 40-50г.

    Едно време, дето мурзилките го оплакват туй време. У поделението де служих имаше 50-60 камйона. Ха познайте колко излазяха на тревога.
    Е кът не мойте че ви кажа. Най мноу 10-ина. Останалти оште со тръгването, кой не моеше да запали, други едвам до портата на поделениието стигаха.
    Сичкото беше скрап още они години.
    А статий квито пишеше весник работническо дело едва ли некумо праят впечътление!!!!
  • 72 КККК

    3 0 Отговор
    Цирк за съжеление ...
  • 73 шкембе войвода

    7 1 Отговор
    Категорично заявявам нашата армия е боеспособна. Аз давам пример от парламентарната лавка как се воюва с лъжица ,това е новото оръжие и тубичка вазелин .

    Коментиран от #74

  • 74 Боклук

    4 8 Отговор

    До коментар #73 от "шкембе войвода":

    Еми ела да служиш бе обитак аз лично ще ти уредя да станеш къдровак за 700 лв .бягаи среляи тренираи на студ и пек и имаи 10 началника и ще видиш
  • 75 Руски тролак

    14 2 Отговор
    Каквото и да плямпате Българската армия е умряла 1945г ..след това само банкетаджии ,доносници и подлизурковци , а сега са банкоматаджии.
  • 76 ХХООЙЙ

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Насо":

    19.10.17 ОТГОВОР
    Ти, който си написал тази статйка, къде според теб има приложение тази 30 годишна техника, амортизирана и строшена? Ти знаеш ли, че няма части от години за нея, а знаеш ли, че и гуми и трябват, а те не са 13-ки за по 40 лв? И знаеш ли ти, че един такъв камион харчи 50 на сто? Ти знаеш ли колко е нерентабилно с такъв камион да превозват неща за по 200-300 лв., а горивото да излиза по-скъпо от товара. Ти, жалки ми писателю, искаш ли и би ли се качил в такъв камион или автобус? Това е техника, която вече никому не е потребна и ще се продаде на търг. Но тя все пак трябва да се пази и не може да се остави без охрана. Затова има войник, който лежал под вишката. Аз лично от видеото не можах да го видя, но да приемем, че е така. Единственото нередно е, че лежи, а не е прав ако е патрул или караул. И не на последно място, кой ти даде право да снимаш военен обект (ако това е такъв), знаеш ли,че това е наказуемо?

    Коментиран от #78

  • 77 Сливен

    12 0 Отговор
    Добре, че журналистите показват състоянието, защото тези които трябва да дават заповедите и да контролират какво става, не са влизали от години в поделенията. Само се възпроизвеждат в звания вземат заплатите и пенсиите и искат още.
    Направо лъха на срам и позор.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гостт

    5 0 Отговор
    Поне ги завийте с нещо да не се виждат.Филм на ужасите и Чернобил са точно копие на тези снимки,дори мога да ви кажа и заглавие за филм .

    Коментиран от #80

  • 80 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #79 от "Гостт":

    Във 00:00 ч.като върви химна до вчера ставах прав и пеех а от днес като видях тази разруха от този парк вече ще се смея с глас и дълбока носталгия 😆😆😆😆
  • 81 Танковска работа! Каквото и да ни дадът

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "Нннннккк":

    А посажете нована натовска
    или от преди 1944 да ги видим що за дкраб.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Димитър Велинов

    7 0 Отговор
    Каква армия,какви войници ???
    Целите в татос събрани от кол и въже и по цял ден се правят ,че правят нещо.Едно време имаш ли татос те гонеха отвсякъде а сега е ужас и трагедия
  • 84 ЗИЛ 130

    3 0 Отговор
    Командира трябва да ги накаже тези които правят проверка на инвентара.За една седмица всички войници там трябва да консервират тази техника и да я покрият.От години с колеги се смеем като отиваме за Асеновград и гледаме тези машини.
  • 85 Сбогом на оръжията

    4 0 Отговор
    Това е едно от лицата на съвременна България.
    Но пък можем да кандидатстваме за нобеловата награда за мир.
  • 86 filo

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "От турско до 1944 беше Дойче Сакс Кобургота":

    Да живееш толкова години в страх и това да те прави щастлив, трябва да си завършен идиот. Комунизма е лъжа и това го видяха всички, но тия които крадяха яко тогава или бяха на богатата държавна трапеза още не искат да го разберат. Всъщност той рухна най-вече заради тях. Иначе тази техника е боклук още от като нова, но понеже друго не бяхме виждали я ползвахме. Разбира се, че решението е да се нареже и за скрап. В армията отдавна има съвременна техника и никой не си спомня за тия съветски отпадъци и не разбирам какво толкова се реве по тази тема, като че ли е международен въпрос, а не евтина комунистическа пропаганда.
  • 87 Бесен Язовец

    1 3 Отговор
    Обичам бойко борисов до последен дьх само за герб ще живея тези камиони и техника са изправни нови са иначе тахи гледка е фотомонтаж не вярвайте хора!Бьлгарската Армия е най силна в момента да живее борисов апостола на демокрацията
  • 88 Бесен Язовец

    2 6 Отговор
    Обичам бойко борисов до последен дьх само за герб ще живея тези камиони и техника са изправни нови са иначе тахи гледка е фотомонтаж не вярвайте хора!Бьлгарската Армия е най силна в момента да живее борисов апостола на демокрацията
  • 89 Onq s konq

    0 5 Отговор
    Обичам Борисов Каракачанов Сидеров и Цветанов
  • 90 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ей продажник!
  • 91 Бивш командир ВВС

    7 2 Отговор
    Господа военни,колеги !!!
    Не се защитавайте и обяснявайте повече.
    Не виждате ли ,че журналистите ви хванаха натясно и с видео доказващо вашия мързел и безсрамие а всъщност ние ви плащаме заплатите.Как не ви е срам по бял ден да си направите палатка под вишката и да спите,нямате ли срама ,нямате ли уважение така ли ви учат вашите началници ?
    Видно е от видеото ,че цялото поделение е само на думи поделение а вие сте само на думи войници.Вземете си пример от поделенията в Карлово,Хасково,Стара Загора защо за тях нищо не се чува а ?
    Аз ще ви кажа защо , защото там има командири които работят и обучават войниците на казарма и защита на България а не като вас във Пловдив да си правят индианска палатка под вишката и да пушат лулата на мира или пък кой ли знае още какво.
  • 92 Без кахъри

    1 3 Отговор
    А, началниците, нали са си зад бюрата?
  • 93 ШмъркАн

    3 0 Отговор
    Уау!!! Видели сте застрахователните стикери.
    До коя година са и месец?
    Не се излагайте! Кой ще лепи стикери на автомобил, който никога няма да излезе на пътя?
  • 94 Роман дизел

    4 1 Отговор
    И всичките са с годишни винетки.Смятай колко бензин се изписва щом всичкото скрап е в "движение".
  • 95 Като гъмза на рейса

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Киро":

    А бе йордан, изоставена е от нас. А къде е техниката от Фердинанд и Сака Кобургота до 1944? А къде е НАТО вската супер техника? А туй че РУСКАТА ТЕХНИКА СЕ ОБНОВЯВА И СЕ ТЪРСИ НА ПАЗАРА ДНЕС НЕМОЖЕ ДА СЕ ОТМИНЕ.СЛАВА РОССИИ !
  • 96 КГБ

    6 2 Отговор
    Тодор Живков казваше - иска тоя дето има пари !
    Искали техника с масаж на седалките и подгряване,искали с кожа,искали автоматик,пък волана да не драскъл на нежните войничета раничките,пък да имаш в сенниците огледалце да си огледат веждичките и татос ? Абе жива пееростйска армия имаме,ужас.Захвърлили руската техника която е една от най евтината и най надеждна в цял свят да гние на полето и пазят банда подали, ужассссссс.Това не е войска това са травестити и контесиотишли да взимат по една заплата етъй от нищото.Не слагам всички под общ знаменател , но точно това поделение го знам и ме е срам.

    Коментиран от #97, #98

  • 97 ЕФРЕЙТОР

    0 2 Отговор

    До коментар #96 от "КГБ":

    Като го знаеш, това поделение,от какво те е срам,от лъва на КПП - то ли? приятелю данъкоплатец!? Президента Плевналиев беше на показ в това поделение преди две години, а върховните главнокомандващи ги канят на покази при най-добрите! Войника лежал и рови в телефона,лежи уморен,гладен и уморен не,че е загубил спестявания в КТБ,приятелю,а защото има кредити по 300 лв. на мес. за жилище и кола и рови в джобс.бг за да стане некъде тираджия...и той иска да взема заплата,като чистачката от терминал2 по 1500лв.Ама как, като Ние Големите Патриоти работим по 12 ч., а се осигуряваме на 4ч. И кво,да консервира ПИФ( полева инженерна лаборатория) кой вече прави черно бели снимки на полето..той журналиста не знае.).И да хаби още... от малкото пари на данъкоплатеца!?И накрая приятелю запознат и ПАТРИОТ..,когато на Асеновградско те спре войник,За да излезе старата и новата В.техника( новата е много скъпа)..Не псувай,а излез от колата приятелю..И отдай Чест,застани мирно пред Българският Войник,приятелю,както го е правил прадядо ти от Балканската..и си е дал и последното зърно от хамбара за България! За войската,За войника ,да отдатем Чест,те ще го оценят,за да НЕ отидат и те.. при другите...защото останалото е Позор! И да сме съвестни данъкоплатци...
  • 98 ЕФРЕЙТОР

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "КГБ":

    Като го знаеш, това поделение,от какво те е срам,от лъва на КПП - то ли? приятелю данъкоплатец!? Президента Плевналиев беше на показ в това поделение преди две години, а върховните главнокомандващи ги канят на покази при най-добрите! Войника лежал и рови в телефона,лежи уморен,гладен и уморен не,че е загубил спестявания в КТБ,приятелю,а защото има кредити по 300 лв. на мес. за жилище и кола и рови в джобс.бг за да стане некъде тираджия...и той иска да взема заплата,като чистачката от терминал2 по 1500лв.Ама как, като Ние Големите Патриоти работим по 12 ч., а се осигуряваме на 4ч. И кво,да консервира ПИФ( полева инженерна лаборатория) кой вече прави черно бели снимки на полето..той журналиста не знае.).И да хаби още... от малкото пари на данъкоплатеца!?И накрая приятелю запознат и ПАТРИОТ..,когато на Асеновградско те спре войник,За да излезе старата и новата В.техника( новата е много скъпа)..Не псувай,а излез от колата приятелю..И отдай Чест,застани мирно пред Българският Войник,приятелю,както го е правил прадядо ти от Балканската..и си е дал и последното зърно от хамбара за България! За войската,За войника ,да отдатем Чест,те ще го оценят,за да НЕ отидат и те.. при другите...защото останалото е Позор! И да сме съвестни данъкоплатци...

    Коментиран от #99

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Анастас Анастасов

    2 0 Отговор
    Стара била техниката ли казахте ?
    Ей такива модерни войници като имаме ,гей клубове не ни трябват.
  • 101 Анастас Анастасов

    2 0 Отговор
    Не войници а мадами в униформа.
  • 102 Руснака

    0 1 Отговор
    Скапана армия и скапани военни !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове