Last news in Fakti

22 Октомври, 2017 14:00 996 3

Стойнев: Сами сме в борбата с корупцията

  • драгомир стойнев-
  • корупция-
  • бсп
Стойнев: Сами сме в борбата с корупцията - 1
Снимка: Архив

"БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за да се води тази битка, но няма да се откажем", заяви пред БНР Драгомир Стойнев.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ обясни, че проблемът с корупцията касае вече и националната ни сигурност, съобщи пресцентърът на партията.

По думите му БСП е направила своите предложения и е станало ясно, че именно изцяло независим орган, какъвто предлага, може да доведе до реален резултат в борбата с корупцията.

„ГЕРБ тотално се противопоставиха на това наше предложение. ВОЛЯ вероятно също ще бъдат против“, заяви Стойнев и припомни, че ВОЛЯ са помогнали да бъде отхвърлено ветото на президента на Закона за отбраната и въоръжените сили.

Според него така е станала ясна коалицията, която е сформирана. „Който и каквото и да предлага, при положение, че и правосъдният министър Цачева заяви, че корупцията не винаги е престъпление, за какво да говорим“, каза социалистът.

Стойнев заяви, че ако се приеме законопроектът на ГЕРБ, ще се създаде един орган, който няма да има разследващи функции и няма да свърши нищо.

„Няма нищо лошо да се създаде един орган, дори и да има паралелни функции. Важното е кой ще управлява този орган и да не се контролира от управляващите, защото корупцията е, където е властта“, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Той подчерта, че според БСП шефът на този орган трябва да се назначава от държавния глава, президентската институция трябва да е независима и без значение коя партия е излъчила кандидатурата на президента, тя да е еднакво отдалечена от правителството.

„Явно не такова е разбирането на управляващите и част от опозицията в НС“, коментира той.

Стойнев бе категоричен, че БСП ще продължава да настоява за реална борба с корупцията, нищо че от няколко дни това за управляващите е престъпление.

„Когато искаш да покажеш корупционна сделка и от следващия ден тя става елемент от национална сигурност, показва само какви са целите на управляващите. Може би така искат да работи и бъдещият орган“, заяви социалистът.

Той поясни, че става въпрос за скандалния случай с оградата по границата ни с Турция. „В момента ни се казва, че това е обект на националната сигурност и нито един журналист няма право да излъчи този филм и да покаже снимка. Какво точно ще направи предлаганият орган от управляващите във важен случай, като този?“, попита Стойнев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чавдар войвода

    8 2 Отговор
    Крадецът вика: 'Дръжте крадеца'.
  • 2 ПИЧ

    8 2 Отговор
    Няма по - нагли от тези !
  • 3 Информатор

    7 2 Отговор
    Така е пелтеков,като назначаваш маникюристки за секретарки в министерството защото са на твой приятел жена,ще трябва сами да се борите с корупцията и млъквай да не почна с имената!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове