25 Октомври, 2017 06:31 21 614 87

Застудя! България се самоубива

  • въздух-
  • въглища-
  • горене

Застудя, България запали печките и започна да си съкращава живота. Буквално.

Макар и проблемът с въздуха да е доста по-сложен, благодарение на airsofia.info може лесно да направим заключението, че бързата и категорична забрана на употреба на въглища, и на второ място мокри дърва, осезаемо ще подобри качеството на живот на българина.

Както на този, който гори, така и на оня, който не гори кюмюр и некачествена дървесина.

Не знам какво е либертарианските решение на въпроса, но знам какво е кметското, правителственото и гражданското му решение.

Една забрана, която ще добави, да речем, средно месец живот на човек. Сметнете си сами колко повече е това от катастрофите по пътищата, убийствата, лекарските грешки и свръхдозите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герберасите на власта

    304 5 Отговор
    Българинът се самоубива и с лошата храна второ качество от големите вериги ,с лошото здравеопазване ,с некачествените горива ,с авариите с дупките по всички видове пътища ,с цената на тока който произвежда ме (половината се произвежда от ТЕЦ) продава се навън на доста по ниска цена от вътрешния пазар,убиват ни и лъжите за по добър живот за нас и нашите родители с тези мисерни пенсии докъто управляващите не се сетят да ни покажат че държавата си изпълнява задълженията българинът е принуден да оцелява поне да е на топло докатоп си мисли как ще пътува до работа сутринта закусил с мазна баничка и кретащ с старата си колица.

    Коментиран от #71, #74

  • 2 Браво

    54 146 Отговор
    Да се направи референдум. Да се питат хората дали да махнем въглищата. Сигурен съм че ще преобладава мнението да се направи пълна забрана. Това буквално ни убива. Друг е въпроса че има още много други нека които замърсяват но въглищата са най големия бич. Да се забранят!!!

    Коментиран от #48

  • 3 Shmeker

    101 5 Отговор
    Да речем че ги забранят. Как ще се спазва и следи тази забрана?
  • 4 Шаран БГ

    197 5 Отговор
    Докато "простите" германци и чехи се отопляват с евтина газ / понякога и с руски произход/ -- българите с какво ще се отопляват, като се забрани употребата на дърва или въглища?
    В страната на много места има горещи термални извори. На колко места се употребява за отопляване на населението горещата вода излизаща от недрата на земята ??? И никой ли не иска да инвестира / колкото и бавна да е възвращаемостта / в тази област?
    И глупаво е това "България се самоубива" - просто "Българите ги убиват !?" И то не кой да е, а собствените им управляващи, които за нищо друго не мислят, освен за собственото си благополучие!!
    Ха да са ни живи и здрави и да въвеждат забрана подир забрана, че да видим до къде ще я докарат ??
  • 5 гощо

    44 137 Отговор
    Как ще го обясниш това на дивите селяндури от дълбоката провиция!?!? Никой не моОоо му каже на него какво да си гори У печката!!!

    Коментиран от #40

  • 6 qqqqq

    193 10 Отговор
    България се самоубива още от както дойде "ДЕМОКРАЦИЯТА". Кажете ми как човек със средна заплата около 600 лв. да отдели 5-6000 лева за газова инсталация. Те хората едвам за дърва събират. А съм виждал пенсионери хора, зимата с палтата седят в къщи. Всичко става с пари, такава е системата.

    Коментиран от #32

  • 7 Неразбиращ от нищо

    178 6 Отговор
    Най добре е да се забрани да се живее в тази "държава "

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЛЕНИН Е КАЗАЛ

    86 7 Отговор
    ТОТАЛНА ЕЛИКТРИФИКАЦИЯ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. СЯ НЕЩАТА СА ПРАЯТ НА ОБРАТНО И СЕ ВИЖДА ЧЕ НА ВРЪЩАТ 119 Г. НАЗАД В ЕРАТА НА ТВЪРДИТЕ ГОРИВА В ЕРАТА НА РОБСТВОТО И КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО ДЕТ СЕКИ БРЪМЧИ АМА В КРАЙНА СМЕТКА БАЧКА ЗА НЯКОЙ ОТ СОФИЯ ИЛИ ВАРНА
  • 10 dynamo

    93 3 Отговор
    Много тъпо заглавие .
  • 11 Пазарен Либерализатор

    185 4 Отговор
    Аз за това се върнах на село, за да си горя букови и дъбови дръва из печки и камини. Нищо не грее както грее печка на дърва! И храната става в пъти по-вкусна на печка на дърва. Няма по-приятно нещо от това да се изтегнеш с чаша вино пред камината и да се унасяш от пукота на дървата, а вънка да си трупа сняг. Всички на село се греем на дърва, но въздухът е чист и свеж, няма прах. Но тук сме по-малко селяни, от колкото в София.
  • 12 БОБИ КОЧА

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Неразбиращ от нищо":

    То имам такава забрана но е негласна.
  • 13 некойси

    85 8 Отговор
    Ами като гледам и коментарите, значи наближава времето правителството да пада отново.
  • 14 2пак

    70 4 Отговор
    Юлка, много поръчкова статия, оля се направо!
  • 15 Геро

    88 4 Отговор
    Преди ви пречеха заводите сега производство няма сега пречат печките. Защо не се казва че бг не може да си изпълни квотата за вредни емисии и продаваме емисии !!!
  • 16 мимеее

    68 8 Отговор
    Това "самоубийство" е започнало с появата на първите хора по нашите земи. Даже "злите езици" твърдят, че точно паленето на огън ги е направило хора. Вярно е обаче, че всеки който е палил печка или е стоял край такава, умира... рано или късно.
  • 17 Джак

    75 6 Отговор
    Как не ви е срам да пишете такива глупости и да се продавате за сметка на корените, името и произхода си!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост да го

    29 7 Отговор
    Селяните от дълбоката провинция се топлим на газ от 14 години ,а "столичаните" са по–какви сами преценете
  • 20 ха ха ха

    40 5 Отговор
    Колко сте прости, не е истина - манипулират ви както си искат!
  • 21 Българин

    90 6 Отговор
    Стига глупости. Българина не се отоплява на дърва и въглища, защото му е лесно и удобно, а защото е по-евтино. Бяхме почти спрели да ги ползваме, но тогава тока беше евтин. Така че - стига глупости. Най-лесно е със забрана, а да са даде на хората по-евтина алтернатива - никой не мисли. Ако се забрани, процента на хората умрели от студ, ще е по-голям от споменатия по-горе.
  • 22 stukar

    41 5 Отговор
    След ЦУМ- гейт и малко след това засилилените реклами по телевизията на Овъргаз, лесно могат да Ви насочат към поръчителя на статията. А недоучили или недопрактикували псевдо- еколози, които да подемат вълната- колкото щеш. Никой не споменава обаче, че високата цена на руския газ (незнайно защо- може би на няколкото олигарсхистични фирми по веригата, или пък на големите ни дружки- лидера на СССР), е главната причина хората да се греят на дърва, а не някаква ганьовска изостаналост. Дерзайте!!! Народе????
  • 23 онзи същия

    43 5 Отговор
    тука виждам някакъв писач дето е взел да се изявява като ония ненромалници веганите-аболиционисти. Като не можеш да предложиш подобаваща достъпна алтернатива, си завираш лесните заключения за бързи и категорични забрани знаеш къде. Алтернативно хората като някой малоумен им забрани да се топлят по съответния начин и не могат да си платят за другия, лично ще ти ги заврът пак там
  • 24 Гост

    45 2 Отговор
    Застудя и Юлиян изпростя.
  • 25 Да почнем както трябва

    49 3 Отговор
    Хайде като начало да не се допускат коли в центъра на София и другите големи градове. Депутатите, съветниците да ползват градския транспорт или на колело. За милиони хора въглищата и дървата са единствената алтернатива. Не могат да си позволят скъпия ток или газ. Но и това може да сереши като се намали цената на тока 10 пъти и също на гаста. Другият вариант е вместо да чакаме бавно да се самоубиваме, направо да разстрелят бедните, като сигурно предлага автора
  • 26 JEEP

    65 4 Отговор
    Пълна простотия. Като спрете на бабите и дядовците дървата, няма да го дочакат тоя месец повече живот, защото ще измръзнат.
    И "герберасите на власта" и "Пазарен Либерализатор" са абсолютно прави. Аз живея в къща. Около мен всички комини задимяха вече, но въздуха е в пъти по-добър от тоя в центъра. Дядото с печката ще изгори макс 3 цепеници днес, а колко гняс ще избълва идиота с отрязан катализатор, премахнат фап/дпф филтър и каращ на мешавица от долнопробна нафта, крадено трансформаторно масло или използвано олио? Отидете в което и да е забутано село по Родопите или Балкана и виже дали има смог, а няма къща дето да не и дими комина.

    Коментиран от #70

  • 27 ИВАН

    20 1 Отговор
    Вярно е че въглищата са неприятни, не са като сухото дърво, което почти не се усеща, но щом някой се е загрижил за чистотата на въздуха - нещо наистина много важно, ами да забранят и изгарянето на есенните листа по улиците и дворовете, всеки си ги пали както си иска и селата се забулват от пушек есенно време ... какво правят кметовете, освен че си взимат заплатите ?
  • 28 onq s konq

    38 3 Отговор
    Ай стига глупави лозунги, "България се самоубива", "Да забраним дървата и въглищата", каква е тая пропаганда бе, ТЕЦ-овете да не работят на вятър или слънчева енергия. А и 7.5 млр. сме повече от необходимото на нашата планета, нека се разредим малко.
  • 29 ДЖОН

    16 2 Отговор
    а есенните листа и шумата ? кво праим с тях, палим си ги и подобряваме въздуха, че и пластмаси палим в печките, за още по полезен въздух :)
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ещжаищ

    22 5 Отговор
    Да забраним твърдото гориво и да оставим ТЕЦовете да ни продават скъп ток не е решение. Както и да има коли без катализатори.
  • 32 гост

    15 21 Отговор

    До коментар #6 от "qqqqq":

    За изкормен, дизелов автомобил може, а за отопление не може. У нас се толерира замърсяването и това да "минеш метър", а не да направиш нещо добро и разумно. Щом правиш камина за дърва и въглища, разликата в цената е само дали ще дадеш 1000лв за камината или 2-3х.лв за газово котле, стига да имаш газ до дома ест. За цигари, шпек и алкохол може да има, за дизел в раздрънканата кола може, за смартфон и лаптоп може, но не може за качественно отопление, изолиране на дома, енергоефективно осветление или добра храна поне.
  • 33 гост

    34 6 Отговор
    НЕ Е ЛИ УПРАВЛЕНСКА ГРЕШКА ДА СЕ РАЗВИВАТ САМО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ЗА СМЕТКА НА МАЛКИТЕ
  • 34 Лупи

    43 2 Отговор
    Целия тоя проблем е създаден след раздържавяването на монополите у нас. Това е най-голямото престъпление на 20-ти век. Когато дадеш ЕРП-тата в частни ръце, когато нефтозавода ти е в частни ръце, когато газорапределителните дружества са в частни ръце без да са дали и стотинка за направата им тия частни ръце и още по-страшно когато тоя бизнес е монопол и/или картел тогава става страшно за Ганьо! Алтернативата на горенето на кюмюр и дърва(което е огромна грешка за европейска държава в наши дни) трябваше да бъде евтината газ и евтината електроенергия от АЕЦ Козлодуй, за която всички ние ще носим последствията при авария, но малцина усвояват печалбите! Когато АЕЦ-а е държавен и ЕРП-тата са държавни и я няма тая измислена надценка от ХХ% тогава тока няма да ти е 100 лв на месец, а ще е 50 лв на месец примерно, може и 30 лв(въпрос на политика) и тогава вместо да дадеш 120 лв за дърва ще предпочетеш ток. Когато газта не ти минава през 14 посредника, а е договрена на ниво държава-държава и после директно към краен потребител тогава и газта ти ще е с нормални цени! Варианти винаги има и е имало ВИНАГИ, алчността на "предприемача", капиталист българин е най-страшното нещо в случея. Тая дива алчност се е доказала в годините със своята жестокост към населението.
  • 35 Печка

    36 5 Отговор
    Добре, че забраниха и пушенето в заведенията, че всички спряха да пушат. Добре, че е забранено да минаваш на червено, че всички не минават. Добре, че е забранено да караш с 100 в града и да говориш по мобилния, че никой не го прави. Добре, че е забранено да вземаш подкуп като си съдия, че никой съдия не взема. То в БГ много закони много забрани ама има и един прост народ който си обича безнаказаността и му е се тая. Затова и този народ заслужава да се самоубие по-бързо!!!! Скоро не съм попадал на Ацтеки и Маи (доста по-велики от нас цивилизации)...стига с това трябва да се запазаим като народ.. НЕ ТРЯБВА защото сме боклуци.
  • 36 Бай Благой

    14 20 Отговор
    България се самоубива и от много други неща...като например скъпия газ, който плащаме на Русия - Другарю ПОРЪЧИТЕЛ на статията!
    Разбира се поръчителя на статията има своята правота в случая-кюмюра и дървата наистина замърсяват доста!!
    За мен решение се надявам, че съм намерил - японски климатици(произведени за японския пазар не за европейския).
    Скъпи са, но имат убийствена ефективност! Отоплението на 3-стаен панелен апартамент излиза към 130-150лв/месец и ти е топло само с цъкане на копче.
  • 37 боко

    36 0 Отговор
    хаха, циганите се топлят с крадени гуми и никой не ги спира, представям си как ще им спрат въглищата
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 onq s konq

    29 3 Отговор
    Първо мрънкяте че беенвето ми било нафтово и пушело сега па ше ми казвате какво да слагам у печката!!!Купил съм си три тона брикети и съм си докарал пет каруци с дръва и ше си ми е топло Те твае положението!
  • 40 ДивСеляк

    33 16 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    Диви селендури сте Вие драги софиянци !!!
    Половината още миришете на обора от родния Ви край,но нали сте се наблъскали в големия град и се имате за граждани.
    Разберете,че София не е България,София е една малка част от България.Това,че си давате половината заплата за наем и ручате от на "дивата селянка" баба ви бурканите-не Ви прави софиянци.
    Сега по темата,никой няма право да казва на някой с какво да се топли,ама никой.Как толкова века се топлим на твърдо гориво и сега изведнъж ТРОВИМ ?!?
    По-големия проблем са старите дараци който повечето от нас кандилкат все още.
    Не можете да кажете на един пенсионер с 300 лв. пенсия да се отоплява на климатик и да плаща 400 лв ток.

    Коментиран от #41, #44

  • 41 Девил

    10 10 Отговор

    До коментар #40 от "ДивСеляк":

    Ще ме прощааш, ама си в грешка - Бълхария Е София в последните години. Не, че се кефя. Ама такива са фактите.
  • 42 бббб

    5 0 Отговор
    То за тая забрана се говореше още преди няколко години, че след 2018г. няма да се топлим на дърва и въглища.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 JEEP

    17 12 Отговор

    До коментар #40 от "ДивСеляк":

    Не може, ама се налага. Налага се защото липсва съмосъзнание. Не може да си купиш най-новия айфон на кредит, а да караш дарака на трансформаторно масло(гепено или от някоя далаверка), защото докато ти е добре, застрашаваш здравето на хиляди други с канцерогени и какви ли още не гнясове. Когато липсва съобразяване с нормите, се налага контрол.
    Иначе си прав. Пренасели се тук и то яко. Нямам си село, защото съм кореняк, но донякъде разбирам хората. Ако не мигрират, за да работят, трябва да започнат да крадът или убиват.
    Аз самият се изнесах от центъра точно заради това пренаселване и мръсотия. Просто не става вече за нормален живот. 10-12 км на ден от горе са нищо в сравнение с това детето ми да играе на слънце и да диша свеж въздух. Когато в центъра е мъгла, при мен е слънце. И пак казвам комини си димят около мен и не е проблем. За сега съм на климатици, но падне ли сняг ще си пална и аз камината за кеф, но с бук и бял дъб, купени от горското стопанство.
  • 45 Колко струва

    21 1 Отговор
    Много изчерпателна статия, браво Юлияне ! Следващата по-кратка може да я направиш, току виж ти платят повече ;)
  • 46 да да

    13 0 Отговор
    Не си добре бе човеко Юлиян. Бързай да ходиш на доктор чули?
  • 47 Край

    6 14 Отговор
    Забрана за твърдото гориво в градовете над 10 хил. жители. Не можеш да живееш в Бояна, Драгалевци, Симеоново Бистрица и да се обявяваш за беден и да тровиш народа с дим. ОБАЧЕ забрана и за коли без катализатор и евро 4 барем. Българите имат повече коли на 1000 души от финланците, датчаните, унгарците, словаците, хърватите. Изглежда сме повече прости отколкото бедни а властта угажда на простите.
  • 48 Дедо ви

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Трол си ми ти, трол ... И никаква алтернатива не предлагаш.
  • 49 111

    8 31 Отговор
    Живея в Бояна. Миналата година, дали поради големият студ, или поради дългата зима, беше някакъв ад. След обяд, след 13.00ч., навсякъде се носеше един синкав, миризлив и задушаващ дим, като мъгла, който даже и традиционният бриз към 17.00ч. не можеше да махне. там имаше 3-4 къщи, направо осмърдяваха целият квартал. От тях едните бяха на въглища, ама сигурно от най-некачествените, защото пушеше като от завод. Твърдо съм за. Ние се отопляваме на газ. Има парно с пелети, или на газ. Аман от селяния. Като не могат да се ототпляват, да продават. Живеят в едни соц къщи на по 3 етажа, с дървена дограма, и ни осмърдяват душите.

    Коментиран от #57

  • 50 ПенаОтНощнатаСмена

    16 0 Отговор
    пълни глупости дрънкаш келеш :) кой ти плати да ги напишеш ?
  • 51 Георги

    6 0 Отговор
    Аз лично не мога да разбера този портал. Поправете ме ако греша, но може ли да отчита с код зелено в централните части на София, Орлов мост и т.н и това да бъде достоверно? Според картата в повечето време въздухът във Витоша е също толкова чист колкото този в идеалния център. Не че не ми се иска да е така ...
  • 52 Ядеитн

    15 1 Отговор
    Кат забранят кюмюра и дървата ша са горят гуми бре! То не че и сега не са горят де, ама по-малко. Сиромах човек - жив дявол. Ша измисли начин как да са грее и да прецака държавата.
  • 53 премиер

    21 2 Отговор
    Направете тока безплатен както е в германия и Венецуела , забранете сечта на дърва и добиването на въглища и готово.Всички ще се топлят на ток и никой няма да краде ток и т.н.
    Ако не стигат мощности ей го къде е Белене до 2 години и готово.
    Постоянно го повтарям това за тока ама никой не иска да чуе.
  • 54 оооооо

    16 4 Отговор
    до 111 отивай си не село селянино , от къде имаш пари да се отопляваш на газ и пелети , в бояна ми се пръкнал нашия пък и претенции , аман
  • 55 бай село

    26 1 Отговор
    До коментара на гощо! Не си ти ,,човека,, да даваш определение за селяните дали са диви или не! Истинските диваци , като теб са в София и лошото е , че натрапват дивотията си на всички Българи! Ако не са така наречените от теб диваци ,,селяндури,, да ти пълнят хладилника и трапезата , ще се наложи да си хапваш от жълтите павета и тогава самочувствието ти на гражданин Софиянец ще се срути.Много ми е интересно , ако зимата тока спре за по дълъг период и Руснаците затворят кранчето на газта , как екологично чист гражданин като теб ще се чувства? Дали би посегнал към дървата или ще зъзне с гордостта на Столичанин ? Ако някой от вас не диваците си мисли , че в Българските села има тецове , газификация или гейзери много се лъже , няма друга алтернатива на отопление освен твърдо гориво. Така ,че аз в дивото село ще си слагам дръвца в камината , ще си заколя прасенцето, ще си хапвам мръвки и пийвам винце и ракийка без да се съобразявам с претенциите на такива като теб!Ха наздраве!
  • 56 ЗелениБратя

    10 3 Отговор
    с две ръце съм за спирането на примитивното отопление,но ако включа тока за месеца ще изгоря 1000лв+. Направете тока малко по-евтин и сме ок.
  • 57 Ала баланица

    19 1 Отговор

    До коментар #49 от "111":

    Ами вие новозаселилите се в Бояна, като не ви понася климата през зимата преместете се на по-топло и чисто- има толкова много спокойни( обезлюдени) и с чист въздух села.
  • 58 Бай Колио

    15 1 Отговор
    Ако цената на тока е на половина,сами ще спрат купуването на дърва :)
  • 59 Различен

    12 4 Отговор
    Не мога ви разбра софиянците!
    Като не ви изнася, направете някой друг град столица на България и за има няма 20-30 години, ще си станете същото кално и изостанало село, каквото сте били преди 130 години. Когато е имало в тази държава ЕВРОПЕЙСКИ градове, от където е влизала цялата европейска култура и цивилизация! Но с вашият изявен егоизъм, затривате де що има в тази държава, само простотии са ви в главата, мързел, крадене и съсипия.
    Единственото, което доказахте за тези 130 години е, че сте некадърници и не можете да управлявате държавата!
  • 60 по темата

    19 3 Отговор
    Откакто искат да забранят въглищата(от така наречената Демонокрация, наложена от сатанинския Запад), България е намаляла с 3 000 000 милиона човека, а когато се отопляваше само на въглища и дърва, "самоубивайки" се, нарасна с 3 000 000!

    Изводът е, че еврогейската пасмина да си гледа педерастката общност и да не се занимават с България.
  • 61 Дани

    6 1 Отговор
    Айде за софианците......половита, където пишат за "провинцията" да кажат от къде са мама и тати , а пък за баба и деди да не говорим. Петък вечер къде отивате и от къде се връщате в неделя ? Иначе за твърдите горива все още няма алтернатива, защото хората, които ги ползват са на прага на пълната мизерия. Тока не е алтернатива за отопление на тези цени. Единсвената алтернатива е на природен газ, но къде има изградена такава инфраструктура .......
  • 62 Народния съд

    15 1 Отговор
    То преди да пукнем от мръсен въздух ще се изтрепем по пътищата ... ще се изтровим от храна и вода.. и ще си скъсаме нервите от простотията , която се насажда по медии..т.н....! да класифицираме мизерияа ВСЕ ПАК!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Грую

    6 5 Отговор
    Странно все искаме да станем като на Запад, а пък и искаме да си я караме както преди и като и нас си. Да имаме големи заплати ама да можем и да краднем, да ядем качествена храна ама да не си я произвеждаме пък да е и евтина. да сме си на село ама да взимаме заплата като в града, да имаме добро реноме ама да можем да си оплюваме както си искаме безпроблемно, да трупаме дългове ама да не ни закачат за тях. Ами това е резултатът в крайна сметка - работим евтино за ниски заплати, плащаме сравнително високи данъци и осигуровки (вече заедно надхвърлиха окончателно 40-те процента от фонд работна заплата), не можем да ползваме отпуска или ако я ползваме не можем да идем кой знае къде пак по понятни причини, лъжем се че просперираме и ядем кофти храна и то не чак толкова евтина, топлим се със въглища и кашляме от изгорялата сяра в тях и си заминаваме викайки "Да живей" за някой политик, който е допринесъл доста сериозно за това положение, но като за пример е успял да постигне въжделенията на народа поне за себе си.
  • 65 стоян

    9 0 Отговор
    Този дето е писал статията - един въпрос Кой ще снабдява мангалите с безплатна гас и кой ще газифицира селата и малките гратчета То лесно се говори популиски ама да опре до парата -той да одговори ИЛи отгора е държавата =а кой е държавата Това не съм ли и аз или и вие ДА ама аз не искам
  • 66 ВЪРБАН

    1 1 Отговор
    Времето лети Африка и сащ ще се опържат ;изчезнат ;за това има бежанци
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 mementomori

    1 0 Отговор
    И като направихте скрийншот, що не пуснахте линк към картите с данните за замърсения въздух? Да не вземете да загубите някой посетител?

    http://sofia.maps.luftdaten.info/#12/42.6975/23.3233
  • 69 Бач

    14 1 Отговор
    Типична поръчкова статия!
    Ами тока от какво го получаваме - от долнокачествени лигнитни въглища от маришкия басейн. При това с изключително ниско КПД.
    Е, тогава кое е по за предпочитане???
  • 70 Ззззз

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "JEEP":

    Публикувано във факти.бг: “Около мен всички комини задимяха вече, но въздуха е в пъти по-добър от тоя в центъра.” Ако отвориш сайта посочен в статията ще видиш, че в момента най-мръсния въздух е в Горна баня и Връбница, а те са мнооого далече от центъра. Преди да нацвъкате минусите просто вижте какви стойности отчитат измервателните уреди в София. Явно наистина въглищата замърсяват повече от автомобилите. Това показват безпристрастните уреди. И аз никога не съм мислил, че е възможно.

    Коментиран от #75

  • 71 Кобрата

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "герберасите на власта":

    Така е, прав си!
    Затова ще бузим "Чудо-то" с домбаски въглища и това е
  • 72 Кюмюрчо

    11 3 Отговор
    ако нямяш алтернатива като газ или ТЕЦ какво правиш тогава?... В една къща с климатик не става ако не си наясно... или духалка... Ами ако си пенсионер и живееш на село с невероятно голямата си пенсия с ток ли ще се топлиш?
  • 73 Селски КОЧ

    14 2 Отговор
    Да се забрани на Юлиянчо да папка боб, оти мноо ПЪРДИ и замърсява въздуха на всички българи!!!!
  • 74 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "герберасите на власта":

    колко е тъжно и вярно това което си писал
  • 75 JEEP

    5 2 Отговор

    До коментар #70 от "Ззззз":

    Да съм споменавал въглища? Около мен всички са на дърва. За Горна баня не знам. Имам двама приятели там и всеки път като отида въздуха е много по-добър.

    Коментиран от #77

  • 76 444

    13 3 Отговор
    Тази статия да не е по поръчка на Топлофикация, че до колкото знам са им останали около 30% от абонатите.
  • 77 Ззззз

    2 6 Отговор

    До коментар #75 от "JEEP":

    Явно с дървата е същото. Иначе се радвам, че носа ти е много по-прецизен от измервателните уреди. Вероятно и скоростта на автомобилите я преценяваш по-добре от радар. Ахахахаха. P.S. Погледна ли сайта преди да философстваш?

    Коментиран от #83

  • 78 Истината винаги боли

    3 1 Отговор
    На великият писарушко да му спрат газа и Теца да влезе за основен ремонт през зимата.Че и комини нямат в Малинова долина.Загрижил се някой най после за старите хора...
  • 79 1234

    1 0 Отговор
    До тоя който ми праща предупреждение,че вече съм дал оценка.Как ще съм дал,като току що чета тоя материал и си слагам оценката.Има хора които пишат с моите разпознавателни кодови,предупредих ги два пъти,но явно продължават да пишат с тях.Не е коректно но....простотията е на всякъде.
  • 80 гост

    1 1 Отговор
    Преди 4 години когато започнах работа се разработваше проект по евро програма за филтри по комините в малките населени места,които използват въглища и дърва,но също като сега се спекулираше,че от въглищата и дървата много се замърсява въздуха.Така и не се изпълни проекта.
  • 81 Булшит

    4 4 Отговор
    Хелоу! Ядем боклуци, пием боклуци, земята ни е отровена от химия, но виждаш ли печките ни убивали! Не знам как са се отоплявали някога хората но явно не е било на печки щом сега такава врява се вдига за тез печки! Промиване на мозъци! Не се отоплявайте на печки - търсете алтернативи - ние ще ви предложим срещу повечко пари де... Виж това, че се изсичат горите и не се садят дървета не е проблем - проблема е печките, с които са се отгледали хиляда поколения!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Jeep

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ззззз":

    А ти разгледа ли го? На какво да вярвам? На това дето виждам и усещам или на някаква любителска схема сглобена от куцо и сакато. Ти прочете ли как действа тоя сайт. Имаш ли идея колко струва истински такъв анализатор?
    Може да се окаже, че наистина с носа си усещам по-точно.
    Айде със здраве и друг път чети всичко, а не само там дето са ти посочили.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Шопа

    5 1 Отговор
    В Швейцария например може да гориш в печката/камината/само дърво.
    Хванат ли те, че гори нещо друго различно от дърво, глобата ще я плащат и твойте деца.
    Написани правила и се спазват.
    За бабите по малките населени места, там проблеми няма, проблемите са в големите населени места.
    Където наред с печки и котлета димят и МПС-та.
  • 86 Кюспмен

    1 0 Отговор
    Тази година за пръв път си к у пих ”еко брикети” е хора, страхотно е. Топло, чисто, ням а хамалогия... незнам дали е еко, но е приятно, и мирише приятно, щот се прай от слънчоглед... ма и много топли...
  • 87 @@@@

    1 0 Отговор
    Трябва не забрана, а еко такса върху твърдите горива и данъчни облекчения за тези, които ползват газ за отопление !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове