28 Октомври, 2017 12:00, обновена 28 Октомври, 2017 12:12 3 635 38

Корнелия Нинова: Да свалим ГЕРБ от власт!

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • конгрес

Лидерът на социалистите пребори вътрешната опозиция на старта на 49-ия Конгрес на БСП

Корнелия Нинова: Да свалим ГЕРБ от власт! - 1

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пребори опозицията в редиците на БСП в началото на 49-ия Конгрес на партията. Заседанието започна с гласуване на промени в Устава на БСП, свързани с избора на председател. Предложените промени засягаха избора на председател на партията. Искането беше партията да си върне правото на избор на председател.

„Конгресът извърши политическа грешка, като подведен под лозунга, че реализира демокрация, гласува решение, според което концентрира цялата власт в ръцете на председателя”, заяви Ваня Добрева от Софийската организация на БСП.

Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа „за”, 397 „против” и 45 „въздържали се”.

В доклада си Корнелия Нинова поиска свалянето на ГЕРБ от власт и предсрочни избори. Тя бе категорична, че БСП трябва да спечели мандатът и да реализира следващото управление.

"Една от стъпките за свалянето на ГЕРБ е вот на недоверие. Нека конгресът обсъди и реши кога да започнем разговори с другите партии и да внесем такъв", заяви соцлидерката.

"За пръв път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да бъде не само домакин, но и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа. Ние декларирахме, че ще подкрепим правителството за председателството, но при условие, че приоритетите на това председателство бъдат изготвени в парламента от всички парламетарно представени партии и в национално съгласие. Бойко Борисов прие това условие и разбира се, не го изпълни.

"Втората тема е Бюджет 2018. Бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да представи своята алтернатива. Ние сме поемали ангажименти и сме длъжни да спазваме обещанията си пред онези почти 1 млн. българи, които ни подкрепиха“, продължи лидерът на БСП.

"Изчезваме като народ. Не мислите ли, че са по-важни гласовете на гражданите, а не как се оценяваме. Пропастта "народ – политическа класа" се увеличава. Това е огромен риск за функционирането на държавността, за демокрацията. Вижте какво се случва в Европа – недоволството роди крайни формации. Масово се внушава, че няма алтернатива. Но когато такава се появи, срещу нея се хвърля цялата държавна машина. Нека народът е свободен да избира когото иска", посочи лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 впечатлен

    51 39 Отговор
    Говоренето на Нинова е ужасяващо и потресаващо! Популизъм и комунистически патос. Ако беше искрена и вярваше в това, което проповядва, можеше да бъде и приемливо. Тази лидерка все повече предизвиква антипатия. Като оставим настрани многобройните експерименти на партията столетница да постигнат успешно управление, само фактът, че тласкат страната ни към зависимост и властване на Путинова Русия, е достатъчен. За лъжите, олигарсите, лошото управление на бизнеса в присвоените от тях предприятия да не говорим. Наблюдаваме как в момента в Португалия и Испания области се стремят към независимост. А ние отново ще ставаме подвластни на Русия! И отново ще налагат насила наглата тъпотия да не смееш да кажеш това, което мислиш, да си зависим от партийни секретари, поглъщащи огромни средства за тормоз, подслушване, гавра и всички отвратителни неща, които преживяхме. И всичко това наново?! Дали това иска целокупният народ на България?

    Коментиран от #27, #35

  • 2 Цуки

    27 3 Отговор
    А КАКВО ПРЕДЛАГА
  • 3 Пазарен Либерализатор

    56 29 Отговор
    Корнелче, лелче, що предлагаш? Тази ретро БКП пропаганда не върви. Обещай режим на тока и купонна система за леб и олио и електората 70+ в кърпа ти е вързан. Всички бабички, имащи фетиш към овчари с кафяви шаячни униформи и червени ОФ ленти на лакътя ще гласуват и с двете ръце за БСП (но ако спрете концертите на Веско Маринов и си чистите кочината след пенсионерските ивенти на Бузлуджа).
    Защо, другарко Корнелия, не поискахте увеличение на пенсии, заплати, намаляване цени на горива. Не забравяйте, другарко, че сме в ЕС защото партията, която наследихте падна от власт, свалена от изтерзан пролетиарат. Вече няма комунизъм. Всички помним и ще помним още много време вредите, които нанесохте на България, хората, които избихте за да вземете властта! Още помним Лукановата и Виденовата зими! Електората ви, дрОгарке е малоумен! 1млн дебили, поне на изборите се преброяват имбецилите.

    Коментиран от #17, #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината винаги боли

    46 28 Отговор
    Много антипатична е тази баба,също като столетницата която се опитва да управлява,много много отвратна!!!
  • 6 Гост с име

    47 30 Отговор
    Пълната лелка на пореден щурм срещу Герб. Лелче, няколко избора минаха. Ако народът искаше червени боклуци щеше да ви избере. След като не се е случило значи народът ви е показал мястото - в ъгъла. Съобразявай се.
  • 7 Киро

    61 19 Отговор
    Типичния пример за гнусно поведение - синът и в САЩ, учил в Бъркли с откраднатите от майка му пари, тя за социализъм говори!

    Повръща ми се от нея и там целия сбирщайн в Бесепе, слугинаж и лакеи на чужда държава!
  • 8 Било

    29 16 Отговор
    А къде са Ушанките нещто ми липсват??
  • 9 Он с големия

    41 21 Отговор
    парво варни откраднатите даржавни пари пак после сваляи Бойко и герб...
  • 10 Истината винаги боли

    37 22 Отговор
    И как ще свали ГЕРБ,като се е ояла повече от суджука и вече няма червен член който да издържи на теглото и във финикийски знаци и лой???
  • 11 Пенчо

    37 9 Отговор
    Да свалим едните боклуци,че да дойдат другите.
  • 12 Кавал Бареков

    40 8 Отговор
    И едните и другите са пълни боклуци.Трябва да изметем цялата политическа пасмина.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 наблюдател

    21 18 Отговор
    А бе къде е тукашния трол с десетките IP адреси? Другарю, за какво ти плащат? Освен Курнелия тук нападат Путин и комунистическия идеал! Време е да си напишеш няколко поста и да си нацвъкаш стотина плюса.
  • 15 ТОДОР СТОЯНОВ

    30 13 Отговор
    И ЧТО ДАЛЬШЕ???
    ТАА МОМА ЕДИН ТРИПЕР НЕ МОЖЕ ДА ХВАНЕ КАТО ХОРАТА, ВЛАСТТА ИСКА ДА ДЪРЖИ ;-)))
  • 16 Шаран БГ

    23 9 Отговор
    Забележете! Вече у нас всичко е наред, особено като дойде на власт поредната лицемерна партия, но ще бъдем " и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа " ?!?!
    тези хора не си ли виждат о.раните задници? За 30 години само съдействат за всяческото разграбване на страната !! И сега ,явно още доста е останало, че отново се силят към върховенство??
    Че пропастта между хората и политиците се увеличава - факт ! А тя от коя страна на пропастта е ??
    При най-малкия допир с политик или неговите съждения , имам чувството, че съм омерзен до неузнаваемост..........
  • 17 Гоуст

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Ти, Кирчо и Юриста като ви видя, директно ви давам +. Дори няма какво да пиша коментар, защото вече сте го написали
  • 18 Фен

    29 17 Отговор
    Абе, тая по - смешна и от станишката бе!
  • 19 filo

    29 20 Отговор
    Как ще свалиш ГЕРБ, като няма кой да те избере ма селска пръчко. Даже някои гласуват за ГЕРБ, за да не дойдеш ти куронело.
  • 20 Грездей

    21 16 Отговор
    Много и се иска на Курнелчето да свали бате Бойко, но трябва да внимава терена да е твърд,а не хлъзгав, защото ще се подхлъзне и ще се наниже направо на грездия на канарата Бойко. А за нея терена винаги ще бъде хлъзгав.
  • 21 3395

    25 12 Отговор
    Че нали го свалихте преди 3-4г. И кво? Едни големи гомна. Скривай се, че жълтия автомобил чака у следващата пряка.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пазарен либерализатор 2

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "КУРТИ":

    Ти па си много убаф ....
  • 24 незнайко

    17 7 Отговор
    Докога мислят, че могат да си играят с търпението на избирателя ??? Защо искат власт ??? Не може ли да се управлява с друга партия ??? Явно не може !!! Идеите на комунизма, не са в списъка за управление на БСП. ТЕ ИСКАТ САМО ВЛАСТ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ГРУПА ПРОДАЖНИЦИ !!!
  • 25 РАДЕВ

    12 8 Отговор
    БКП+ДС=СДС+БСП+ГЕРБ+И ДРУГИ=ГЕНОЦИД
  • 26 гост

    10 22 Отговор
    Здравейте на всички Гербери като гледам много сте се активизирали като не я харесвате и я обиждате на бабичка защо я гледате и коментирате явно тази жена нещо Ви нерви-ядосва нали иначе в това време можеше да си пиете ракията или винцето
  • 27 гост

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "впечатлен":

    Приятел като не я харесваш не я гледай и коментирай аз като не харесвам някого не го гледам и спирам телевизора но явно ти все пак си я харесваш понеже си я гледал че и я коментираш . От мен едно да знаеш няма човек който да се харесва на всички дори и най добрия да си пак ще има хора които да не те харесват ако не си го разбрал до сега няма как да го разбереш вече !!!
  • 28

    16 8 Отговор
    тТАЯ НЕ СИ Е ПИЛА ХАПЧЕТАТА- ХА - ХА -ХА .
  • 29

    12 3 Отговор
  • 30 Шляхтиц

    22 7 Отговор
    Многоуважаема госпожо Нинова, в цивилизованите страни опозицията играе много важна роля в управлението на държавата. Тя е КОРЕКТИВ, корегира и подобрява управлението на спечелилите мнозинство. По мое скромно мнение вие само пречите, блокирате и влошавате управлението. Вашата цел е единствено да злепоставяте и бламирате управляващите и да се докопате отново до властта.
  • 31 Мераци

    21 3 Отговор
    Червенакокошка просо сънува
  • 32 Хихихи

    22 4 Отговор
    Това го могат комунистите, да свалят, рушат, завземат. После за пореден път започва грабежът, защото това е единственото друго което могат.
    Прави впечатление, че заради съботния ден отсъстват всички платени червени тролове.
  • 33 реалист

    18 3 Отговор
    Гледам я кака Курнела и я съжалявам . Тя е жив пример за това до къде може да стигне политическата шизофрения - да говори неща в които и самата тя не вярва ....

    Коментиран от #37

  • 34 Кака Гинка

    13 5 Отговор
    Защо ще ги сваляте,бе - народа си ги харесва! Три пъти не си изкарват мандата поради некадърност и три пъти ги преизбират.По традиция трябва да минат поне 45 години за да паднат,ако има още живи българи до тогава...
  • 35 Дявол

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "впечатлен":

    Не знам колко си ,,впечатлен но в едно съм сигурен че си ,,Мазохист"..не всички мислят като тебе Дали ще е Нинова ..дали ще е Дявола ..по лоши и злобни о ГРОБАРИТЕ няма...така или иначе иди на лекар ..може пък нищо да ти няма ..За да не ти е скучно забери и всички Бокови дето сте се нацвъкали в сайта .,..ще е полезно и за тяхното Умствено здраве

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 всички лъжат

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "реалист":

    Запази си съжалението за Боко Т. Корнелия поне не ръси простотии ...Всички политици лъжат и то много съзнателно с цел да постигнат целите си ..но поне се държат на ниво за разлила от Тиквата и Винкела
  • 38 Гост

    0 0 Отговор
    Нинове е предател и политикан в случая, както и във всеки друг! ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА ОТ МЕСО С ПОДЖЗРИТЕЛЕН ПРОИЗХОД. Заради жалната бабичка не поемайте рискове със семейството си! Сериозно е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове