Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 16:00 1 297 4

Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли е?

  • деница златева-
  • николай петров-
  • бойко борисов

По думите й темата за фалшивите новини се превръща в основна мантра на ГЕРБ

Златева: Ако лобита сa свалили здравния министър, Борисов на тяхна страна ли е? - 1
Снимка: Архив

„Оставката на здравния министър поражда два вида въпроси към премиера. Първият е, ако е знаел за изнесените факти от разследването на една от националните телевизии, защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър? И още - ако са верни твърденията, че професорът е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката му, Борисов заема ли страната на тези лобита?”.

Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева на пресконференция в централата на партията. По думите й е тъжно, че в сектор здравеопазване, който по време на управлението на ГЕРБ е в хронична и управленска криза; в който има недофинансиране и областни и общински болници са изправени пред фалит, е отново без министър. „Дали тази поредна за сектора оставка не е израз на управленската немощ на ГЕРБ в здравеопазването”, попита Златева.

По думите й темата за фалшивите новини се превръща в основна мантра на ГЕРБ. Тя попита ГЕРБ: „Фалшива ли е новината, че лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова , за да ме покани да остана на поста в правителството? Фалшива новина ли е фактът, че имахме личен разговор с него по този въпрос? И след обсъждане на ИБ на БСП препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви коалиции и да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция.

Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков се срещна по молба на Бойко Борисов с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да стане председател на НС, под претекст, че по този начин, ще се формира дневният ред на парламента?” Деница Златева добави, че изброените въпроси категорично отхвърлят тезата, че БСП е партията, която произвежда фалшивите новини и добави: „Не знам кой е основният участник в сезона на фалшивите новини, но не е БСП”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3395

    3 4 Отговор
    Зайо що си със шапка, бой. Зайо що си без шапка, пак бой. Дрънкате само глупости, ей.
  • 2 олигофрен

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не мафиите а клановете в БКП си отмъщават. Тепърва ще бъдем свидетели на нови суджуци. Не може да крадеш и да си свестен. Клана БСП Срещу клана ГЕРБ=БКП рундовете предстоят. В края на края комунизма уж си отиде, но не и порядките. Герб е партията в която нереализирани и комплексирани комунисти направиха кариера и седнаха на безплатната народна трапеза да ядат суджуци, сланина и да пият на воля, а народа е лош материал. Бойко, Цачева и др. знайни и незнайни комуняги. Е като ги търпим ще им душим и миризмата.
  • 3 Русенец

    3 0 Отговор
    Благодарение на ГЕРБ за 8г. се смениха 7 министри на здравеопазването, като този крадец проф. Петров и независимо че бюджета на здравната каса се е утроил и болниците са станали от 200 на 400, обикновенните хора мрем в линейките, по пътищата, мръзнем пред лекарските кабинети, а лекарите си карат джиповете, ходят си по круизи и не ги е еня за народа !
  • 4 goni

    0 0 Отговор
    Момчета! Тая е много умна! Не знам дали сте правили секс с такава жена, но удоволствието е върховно! След подобно чудо няма да ви хареса нищо друго! Вярно не се срещат често, а и много внимателно си подбират партньорите! Внимавайте!!!:) Водят до пристрастяване!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове