Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 15:56 1 229 5

Нинова: Мутрите - вън от политическите ръководства

  • корнелия нинова-
  • приватизация-
  • сделки

Преходът трябва да бъде оценен, а престъпленията на Прехода - наказани. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която поиска целият Преход да бъде осветен, да излезе цялата истина на масата и мутрите - вън от политическите ръководства. И обеща БСП да подкрепи предложението на ГЕРБ за отпадането на давността за приватизацията, ако от ГЕРБ седнат да разговарят с тях по всички теми на Прехода.

"На този грабителски преход трябва да сложим край. Предложението е половинчато, искаме цялата истината за прехода на масата. Затова предлагаме всички политически сили да се обедним около това-който е извършил престъпление, да си получи заслуженото. Да добавим и масовата приватизация, не само приватизация, както и концесия на прехода", посочи лидерът на БСП.

Тя обясни, че БСП внася искане до законодателния съвет на Народното събрание за консултация, съвети, становище как да се промени законодателство така, че да има резултат.

"Да не е само еднократна акция, димка за отклоняване на вниманието или да си играем на законодателство, което няма да даде резултат", усъмни се Нинова.

Тя призова и за изслушване в парламента на министъра на икономика Емил Караиванов, който беше дълго време шеф на Агенцията за приватизация - да докладва колко сделки, с кого и за какви суми са направени. Относно нейно участие в приватизационни сделки, Нинова уточни, че сделката е една - за "Техноимпекс", и я е заявявала във всичките си декларации, съобщи actualno.com.

"В годините тази сделка, в различните периоди, е проверявана няколко пъти. Различни прокуратури с различни прокурори са правели проверка. Нямам нищо против да се направи за енти път, нямам никакви притеснения и нямам нищо против. Но, "Булгартабак" не е проверяван нито веднъж, ЕРП-тата не са проверявани", припомни председателят на БСП.

Запитана дали БСП обмисля да сменя темата на вота на недоверие, тя уточни, че от левицата не смятат това за необходимо. "Бяхме се разбрали с ДПС да направим втора среща за това на недоверие, ако те имат промяна в мнението, ще ви информираме. Нашето остава непроменено. Ще внесем вот на недоверие и който иска да ни подкрепи, е добре дошъл. Не смятаме, че е необходимо да се променя темата за вот на недоверие. Корупцията е един от най-видимите пороци на управлението на Борисов", заключи председателят на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И са

    13 3 Отговор
    оляля
    ми то тогаз в редиците на бсп и дпс няма един да остане на свобода- най големите крадци на прехода заедно с костов и царчето
  • 2 популизъм до спукване

    9 2 Отговор
    Какооо, внимавай, какво си пожелаваш, че да не се сбъдне, защото, ако това стане цялото БСП ще трие наровете по затворите доживот!
    Същото важи и за другите тумори на БКП - Герб, ДПС, СДС, АТАКА, ПФ и други измислени герои.
    За съжаление, това няма как да се случи, защото това означава да се вкарате сами в затвора, което няма как да стане, в тази връзка, партизанката пак бълва популизми за старите и бедни хора в България, лъже ги с прехода и със справедливост, вместо да им предложи работа или по високи пенсии, храни си електората с надежда, щото само това могат да предложат.
  • 3 Будалата

    6 0 Отговор
    А дано но надали.
  • 4 ДИМИ

    1 2 Отговор
    Точно вие ли?! Баси Нагли те! !!
  • 5 бай село

    0 0 Отговор
    Правилно на мутрите мястото им е в затвора , да не кажа другаде ,но то в България останаха само мутри и цигани! Които ида дойдат все тая , такъв ни е контингента , мутри и цигани!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове