Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 12:23 3 751 14

Ден на траур в Момчилград

  • момчилград-
  • наим сюлейманоглу-
  • траур

Вчера почина многократният световен шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу

Ден на траур в Момчилград - 1
Снимка: БТА

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан обяви днешния неделен ден за ден на траур в памет на Наим Сюлейманоглу, съобщиха от пресцентъра на общината.

Многократният световен шампион по вдигане на тежести е почетен гражданин на община Момчилград от 2000 година. Със заповедта си кметът Сунай Хасан отмени всички публични тържества и радостни ритуали в неделя. Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на пилоните.

"За съжаление загубихме най-известният момчилградчанин. В негово лице жителите на Момчилград имаха един добър приятел, който в годините винаги е бил съпричастен към родния си край", заяви Сунай Хасан Делегация от Момчилград, водена от кмета Сунай Хасан отпътува за Истанбул, където ще отдаде последна почит на Наим Сюлейманоглу и ще присъства на погребението му. В делегацията са включени общински съветници, представители на администрацията, кметове на населени места и граждани, както представител на община Кърджали - заместник кмета Мюмюн Али.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    37 11 Отговор
    Що не го погребат в Момчилград, като е почетен гражданин? Щото турците не го дават. Използваха го за пропаганда и му съсипаха психиката, затова стана алкохолик и си загуби живота.
    И нито дума за великия треньор Иван Абаджиев, който го направи щангист.

    Коментиран от #3

  • 2 Свободен

    19 5 Отговор
    Що не го погребат в Момчилград, като е почетен гражданин? Щото турците не го дават. Отвлякоха го, използваха го за пропаганда и му съсипаха психиката...човекът не издържа, стана алкохолик и това му отне живота.
    И нито дума за великия треньор Иван Абаджиев, който го направи щангист!
  • 3 Хасан

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Той стана зависим от алкохола именно заради щангите...да вдмгнеш три пъти собсвеното си тегло представи си какво става с ставите,мускулите..

    Коментиран от #6

  • 4 Хасан

    3 16 Отговор
    И с годините нарасиват и подтиска тия болки с алкохол и опиуми
  • 5 стоян георгиев

    21 14 Отговор
    поклон пред наим .лека му пръст на големия шампион.нека псевдопатриотите поне в този ден да запазят малко възпитание.
  • 6 кроко

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Асане, аре сега да не се правим на гоуми разбирачи.. Лека му пръст на Сюлейманчо !
  • 7 помак

    21 7 Отговор
    Никога не каза лоша дума за БГ ! Дойде и на погр. на АБАДЖИЕВ и винаги казваше.че той го е направил ШАМПИОН ! Стига с този алкохол -докато се е състезавал е бил на режим. Много състезатели след края на кариерата почват да пушат...пият. 50год не са 30 !......Искаме в ЦЕНТЪРА на Момчилград статуя на НАЙМ с вдигнати щанги ! и рекордите му...с 3-те Олимпийски Титли и пояснение . че ако не бяха ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУ-и да го принудат да избяга. щяха да се водят на БГ !...Искаме село Птичар да се прейменува на НАЙМОВО !!!

    Коментиран от #9

  • 8 К.К.

    6 7 Отговор
    А каква химия са му давали още от детска възраст никои няма да разбере.
    Цената на успеха при част от големите спортисти и системата на Абаджиев.
    Простете му!
  • 9 ААА

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "помак":

    Никога не каза и една лоша дума за България , щото това беше държавата която го взе от сополиво момче-оператор на биологични единици ,вкара го в залата, и го направи ВЕЛИК ШАМПИОН.България можеше и да спре състезателните му права, но не го направи, и го пусна да се състезава за Турция , макар и срещу пари. Сега ще изявя и едно свое мнение, за което ще получа и куп минуси - майната му.При обикновените български турци , чисто човешкото чувство на признателност и уважение ,към човека помогнал им по някакъв начин някога , не е лицемерен интерес, винаги е признателен , не забравя добрината , и по възможност помага, за разлика от много други наричащи се българи.В България Наим беше стигнал тавана -нова Лада , и нов апартамент . В Турция го позлатиха , видя богатство и слава , но звездната болест не е простила на никой. Даде силен тласък тласък на спорта в реп. Турция , които по това време беше непознато и екзотично понятие.

    Коментиран от #11, #12

  • 10

    2 5 Отговор
    Каква статуя в Момчилград . Мир на праха му но си е безродник.
  • 11 Кака Гинка

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    Не можеш да направиш от всяко "сополиво момче" шампион,ако няма таланта и качествата за това,така както не можеш да направиш диамант от павето,колкото и да го шлифоваш! А и Наим Сюлейманоглу винаги се е отнасял с огромно уважение и преклонение пред Иван Абаджиев,до последно.Светла им памет и на двамата - нека поне в такива моменти да не търсим под вола теле...
  • 12 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "ААА":

    Има много футболисти но един е Пеле или Меси, има много щангисти но един е НАИМ Сюлейманов

    Коментиран от #13

  • 13 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Така е, от трици бял хляб не става , и въпреки това едно кило брашно да имаш, го дай на майстора. Или пътя от козите в с. Птичар до световният подиум не се дължи само вроденият талант и сила. Всеки ден се раждат деца , с талант и възможности , които по обективни и субективни причини остават встрани незабелязани, ако няма правилната държавна политика, и насочени финанси. И тъй като съм съвременник на времето създало Наим да припомня. Най често в часовете по физическо самостоятелно , или по покана на учителя влиза специалист и наблюдава потенциално надарени деца. Тези деца доброзорлем се насочват към спортните училища, и тренировки обучение и състезания между спортните училища става за сметка на държавата.От този полу-суров материал се отделят нешлифованите още диаманти.Тези таланти , или казано Олимпийски Надежди се тренират от високо квалифицирани треньори, получават заплати , хотели общежития , цялостно финансиране, и не мислят за нищо друго освен за състезания и тренировки. За пример със сегашната ни действителност , на моята щерка , и търсят всеки месец 400 лв за да тренира определен спорт. Бащата на Григор Димитров беше си продал семейният апартамент за да даде възможност на сина си да тренира- а ако бяха бедни, къде щеше да е талантливият ни Григор?. А ако Наим се беше родил сега в с. Птичар?

    Коментиран от #14

  • 14 Shmeker

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ААА":

    Наим е от едно златно поколение на българския спорт, продукт на Бай Тошо - ФАКТ. Тогава ако вземехме 4-5 златни медала на голям спортен форум бяхме се представили зле. Много рекорди поставиха тези спортисти по онова време. И сега няма как да стане, държавата няма такава политика към спорта, както имаше тогава.
    Вярно, в Турция го позлатиха, но не само той започна да се състезава за чужда държава, много от тогавашните спортисти го направиха, след като секнаха инвестициите в спорта в БГ и ги разбирам - все пак спортистът има няколко години кариера.
    И не знам кога ще имаме нов Наим, нов Антонио Кръстев, нова Стефка Костадинова, нова Йорданка Йорданова, нов Стоичков, нов Балъков, Лечков и т.н.
    Единствено спортната ни гимнастика някак си е на необходимото ниво напоследък. И Гришо, който е играч, по-велик от всичко в тениса ни до момента.
    Така, че в България има специалисти, но няма мотивация, няма и финанси за по-скъпите спортове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове