Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 16:25 3 158 25

Видеорегистратори и задължителни колани в автобусите

  • автобуси-
  • транспорт-
  • видеорегистратори-
  • колани-
  • мерки-
  • движение-
  • катастофи

Вътрешният министър Валентин Радев уверява, че са направени много промени в законодателството срещу наглите шофьори

Видеорегистратори и задължителни колани в автобусите - 1
Снимка: БТА

Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и задължителен евростандарт са част от мерките, предвидени от правителството срещу войната по пътищата, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след извънредна среща в Министерски съвет, проведена във връзка с тежките пътни инциденти край Ловеч.

Правителството предвижда още въвеждане на регистрационен режим за автосервизите и автоморгите - като превенция за гарантиране на нормалното качество на автомобилите. Освен това от Министерство на транспорта обмислят и преглед на цялата система на подготовка на водачите.

Тежките нарушения на Закона за движение по пътищата, за които водачите ще бъдат спирани и отвеждани в най-близкото районно управление на МВР, са неправилно изпреварване, превишена скорост, отнемане на предимство.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев констатира, че са направени много промени в законодателството за засилване на натиска към некоректните шофьори. Радев поясни, че МВР ще направи предписания за всички опасни участъци по пътищата с голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия. Такъв е 66-ият километър от АМ "Марица".

Министърът поясни, че във въпросния участък край Ловеч е увеличено два пъти присъствието на полицията.

"Това е един от най-добрите републикански пътища в страната от гледна точка на пътна инфраструктура", констатира Нанков. Само тази година са инвестирани над 500 хиляди лева за поставяне на маркировка, ограничителни системи и мантинели, знаци и за изчистване на храсти, допълни още той.

Междувременно пътните инциденти са се увеличили в пъти. Нанков поясни още, че все пак говори за републикански път, в който трафикът през последните 15 години е нараснал със 70%. Два пъти и половина е нараснал само тежкотоварният трафик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 2 Отговор
    И с каски също в автобусите.

    Коментиран от #2

  • 2 ключаря

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И шнорхел за тези дето могат да плуват и бутилки с въздух за тези които не могат/ знаеш ли?, може да цамбурнат в реката или някоя по-голяма бара/.
    Заедно със социализма изчезна и удоволствието да пътуваш - като тръгнеш за някъде - все едно тръгваш на война.
  • 3 глоби бол

    14 0 Отговор
    И светлоотразителни жилетки...колко ли ще е глобата за непоставен колан на пътник и колко пъти ще спират автобуса за проверка Колко глоби ще падат още ..музика за ушите на Боко Т. Ако автобуса падне в река как ли ще се разкопчават паникьосаните пътници...важното е глоби да падат ...И несъобразено изпреварване . , като не добре преценена дистанция също ли ще е тежко престъпление ..защото несъобразена скорост върви нататък...
  • 4 гоги

    14 0 Отговор
    Нали камерата не е доказателство в съда

    Коментиран от #12

  • 5 Фори Светулката

    12 1 Отговор
    Фаровете Боке направете закон всеки да сложи и по един боен фар.
  • 6 Некадърност блика

    24 1 Отговор
    Некадърност блика и от тази среща. Истината е проста: (1) неработещ КАТ, никакъв истински контрол по пътищатата, улиците и кръстовищата; (2) ниско качество на пътищата (Бойко да се разходи по Тракия и да види бабуните и коловозите), това че бил най-добрия път, не значи добър. Но вместо да заработи държавата, тя гледа да удари гражданите независимо дали са виновни или не. Не да издири виновните и да ги накаже, ще накаже израдните, т.к. те са лесни за наказание. Бойко, Бойко, как може да си толкова бездарен. Толкова ли не можеш да им тропнеш по масата да си вършат работата? Всяка година им увеличаваш парите, за какво?
  • 7 БУДНАТА СЪВЕСТ

    21 2 Отговор
    Най строги наказания за наглите шофьори.Всяка събота и неделя пътувам по този прекрасен път.Не е виновен пътят и маркировката.Наглите шофьори които изпреварват дългите колони с над 120 км/ч излизат между колите при насрещно идващ автомобил.Трябва тайно да се проследяват и видеозаснемане тези безумци.И да им се отнема свидетелството за управление до живот.Ако предизвикат и ПТП с ранени или загинали,- затвор.
  • 8 НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е КОВАЧНИЦАТА

    1 1 Отговор
    НС - трябва да създава правната основа за създаване на строг ред по пътищата.. А МВР, КАТ, ПРОКУРАТУРА И СЪД издават полагащото взискание, мероприменение. БАЗАТА СЕ СТРОИ В НАРОДНОТО А СЕ РЕАЛИЗИРА ОТ МС - Министерският съвет. Всичко друго е пушилка. - даст он дъ винд !
  • 9 прост народ слаба държава

    21 1 Отговор
    Непрекъснато губим права,заради нежеланието на ченгетата да въведат ред според съществуващите закони.Става по зле от комунистическо.Отнемайте правата на адвокатите,че заради тях и подкупните ченгета сме на тоя хал.

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СтарТИРаджия

    3 1 Отговор
    Пак да "напомня": средно образование и психотест, "срещу" шофьорска книжка. Повсеместно! Даже помагам на Горанов за още бюджетни приходи.
  • 12 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гоги":

    Някой е внесъл повечко регистратори и не му върви търговийката. Така преди 17 години задължиха всички да имат маска за изкуствено дишане в колата си.
  • 13 Бай Пешо

    7 2 Отговор
    Затягане на обучението на младите шофьори .Въвеждане на задължителен полигон както едно време ,психотестове !!!!!
    Крайно време е подкупни адвокати да влязат в затвора!!!!!
    Трябва да има обучение за етика на пътя за нарушителите.
    В екипа на Бойко Борисов,който аз уважавам е пълно с МАЛОУМНИЦИ!!! Как и откъде ги намира не знам .

    Коментиран от #19

  • 14 Селски БЕК

    2 1 Отговор
    То е ясно, че коефициента на дебилност у матриЯла е пропорционален ако не и по-голям при водачите на мпс-та. Така, че никакви мерки няма да помогнат.
  • 15 ТЪПАК

    16 1 Отговор
    Срам и позор ,,какви ли глупости, вече няма да измислят тези простаци от Бойковата чета, То през комунизма бяхме по спокойни ,и нямаше толкова катастрофи ,Писна ни вече от тези задължения и глоби ,,КОЛАНИ ,ФАРОВЕ ,ЖИЛЕТКИ , ПОЖАРОГАСИТЕЛИ ,ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОС , ВИНЕТКИ , КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ,,
  • 16 GERBERA

    11 0 Отговор
    ха-ха-ха -- Тъпите съветници на Боко, ще ни задължат да сложим и ПАМПЕРСИ като шофираме --- ха-ха-ха-,Увеличиха държавните чиновници и заплатите им ,сега няма пари ,,ние с глоби ще му напълним хазната ----ха-ха-ха
  • 17 На всеки километър

    6 1 Отговор
    А сложете стационарни камери през километър на тези толкова опасни участъци и да снимат денонощно скорост и навлизане в насрещната лента на забранени за изпреварване места. Господа Тикви, камерите ще се изплатят за един месец, но Вие пак ще слагате кат-аджии и ___ки майни - едно си знае баба... едно си бае. Вдигнете и глобите 10, 100, 1000 пъти - от какво Ви е страх?!? Че ще щипете Вашите хора нали? И тези видеоригистратори кой и кога ще ги уважи като доказателсто? А-а-а уточнилисте фирмата която ще ги внесе и продава :-) далаверката е ясна. Я ги дайте на застрахователите да ги подаряват с всяка една сключена застраховка - далаверата ще и за тях. Ние сме на всеки километър - оттук до края на света. Изгледайте 13-та серия и си помислете за камера на всеки километичен камък!
  • 18 ОРЪФЛЕК

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "прост народ слаба държава":

    НАРОДНО СБОРИЩЕ Е БУНИЩЕТО А НЕ СТАРШИЯ, ПРОКУРОРА, АДВОКАТА ИЛИ СЪДИЯТА. РЪИШ ЛИ ВЕ? ТЪПАН ! НЕ МУЗИКАНТА ПРАИ МЕЛОДИЯТА А КОМПОЗИТОРА. РЪЙШ ЛИ ВЕ? НАРОДНИТЕ ИЗБРАННИЦИ СА НАШИТЕ ИЗМАМНИЦИ !
  • 19 Пешо, щом си ВЕКИ Бай,

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Пешо":

    Уважавал ББ, а МИНИСТРИТЕ му не. А сега де ? Ти Байо, В кабинета на твоя любимец, видя ли барем една книга да присъства. Там има ГОЛА СТЕНА С ДВА БАЙРАКА КАТО ВЪВ ВСЯКО СЕЛО, ПРЕД КОНАКА И ПУСТОТА МЪРТВА И ТИШИНА. Е те това е твоя ББ , една книга не е прочел, кръчмарски и уличен авторитет и лидер. Е тогаз защо търсиш под вола теле или на бадем орехи ? ГАЛИБА и ти си от неговия хал ?
  • 20 Пазарен Либерализатор

    2 1 Отговор
    Аз съм твърдо за видеорегистратори във всяко МПС, както и камери по всички натоварени кръстовища и пътища, и актове със снимки директно по пощата. Катастрофите на 90% се случват заради нагли шофери, които рязко ще се успокоят след 3-4 поредни акта и книжката на трупчета за 6м.
    И нова, актуална и адекватна пътна маркировка като в Словакия, примерно.
  • 21 Гроб за ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Правителството предвижда
    още въвеждане на регистрационен режим за автосерви -
    зите и автоморгите - като превенция за гарантиране на
    нормалното качество на автомобилите.
    Отново използват наглостта на някой за да увеличат
    корупцията.Всеки нов регистрационен режим означава
    допълнително парички в тлъстите им ръчички.Това значи
    само техни хора да имат сервизи и морги т.е монопол и
    високи цени за части и услуги за нас.Сега ще оцелеят само
    тези снасящи повече на чиновниците ,а за да снесе повече
    ще дере повече нас.
    Сега и слепите ще видят,че Боко не за власт.
  • 22 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Зад всяка думичка, зад всеки ред от коментарите, блика духовност,интелигентност, държавническо мислене, съчувствие и съпричастност към всички загинали........и т.н., и т.н.
    Как пък един не написа, какво трябва да се направи, че този чудесен 31 километров път/ от Сопот до Българене, Ловешко/ да не прилича на морга?? И не само там. Където у нас има някоя по-права отсечка на пътя с по-добра настилка -- само стой , та гледай какви "големи шОфери" е народила българската майка !!
    Някой се опитва да сравнява несравними времена и величини.
    Г-н Нанков е казал, че САМО за последните 15 години трафикът е нараснал 70 %. Това е почти 2 /ДВА/ пъти. И понеже нямаме и БДЖ като хората - тежкотоварният трафик САМО се е увеличил ДВА И ПОЛОВИНА ПЪТИ !!!
    Преди 35 години колко МПС-та са минавали по този път, с какви товари, с какви скорости, с какви машини ???
    И аз самия не знам, какво трябва да се направи, че тези нещастия по пътищата силно да се ограничат. Явно причините са много и от различно естество. За това и властимащите се чудят и маят, какво да правят!!!
    Ако има нещо непонятно за мен, това е поведението на държавните служители от град Ловеч. Този участък от пътя е техен!! Те отговарят и за безопасността . От тях ни вопъл, ни стон.... Дано си вземат заплатите, да не им гладуват жените и децата !!!!
  • 23 чеге

    4 0 Отговор
    Приятели работил съм над 15 години в Скандинавия и Европа и това което ми направи впечетление е че навсякаде полицаите още при влизане в служебните автомобили веднага си поставяха колани и тогава потеглят а тука да сте видяли полицаи с колани !!! И не само в служебните им машини а и в личните си коли никой полицай не слага колан защото ако го спрат колеги естественно ще се разберат,или те можеби са извънземни и нуязвими,просто за тези които са на власт може всичко а обикновенният човечец трябва да плаща глоби за каквото е възможно !

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    Като чета коментарите се чудя, дали ще обвинявате КАТ, управници и т. н. за своите грешки и несгоди?
    Почти никой не се замисля за околните като се качи на автомобила.
    Каквито и правила да измислят, нямаш ли никой горе.......
    Всичко е до САМОСЪЗНАНИЕТО на водача.
  • 25 гоги

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "чеге":

    А НЯКОЙ ДА Е ВИДЯЛ СЛУЧАЙНО ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА С ЗАЛЕПЕН СТИКЕР ЗА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ А ИЗВЪН НАСЕЛЕНО МЯСТО ДА ИМА СЛУЧАЙНО ВИНЕТКА ИМАТ ЕДИНСТВЕНО СТИКЕР ЗА ИЗТЕКЪЛ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове