20 Ноември, 2017 20:34 11 628 51

КАТ започва да дебне от цивилни коли

  • мвр-
  • кат-
  • трафик-
  • камери-
  • цивилни-
  • патрулки-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

Информацията сподели главният секретар на МВР Младен Маринов

КАТ започва да дебне от цивилни коли - 1
Снимка: СБА

Заради зачестилите катастрофи по пътищата и практиката водачите да се предупреждават за присъствието на патрулки, полицията ще започне да слага камери в цивилни коли и така шофьорите няма да знаят, че снимат нарушенията им.

Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНР в понеделник. По този начин, според него, шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.

След трите тежки катастрофи, които за два дни взеха 11 жертви на приблизително един и същ участък на пътя Варна-София, в неделя премиерът свика среща, на която да се набележат мерки за предотвратяване на тежките пътни инциденти. Още преди заседанието стана ясно, че в смъртоносния участък на територията на Ловешка община през уикендите и в почивните дни ще се пращат повече патрулки.

Главният секретар на МВР обаче обяви тези мерки за временни. "Пътят е да се въвеждат технически средства, камери за контрол на скоростта, включително и такива, които са в автомобили, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в движение. Практиката показва, че въвеждайки обозначение на местата, където засичаме скоростта, това води до намаляване на скоростта в тази отсечка, след което спокойно се развиват вече и високи скорости", посочи Младенов.

Полицията вече ще сваля номерата на автомобилите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно управление на МВР, където ще бъдат отвеждани за налагане на глобата нарушаващите правилата водачи, предвижда друга мярка. Така според Младен Маринов, шофьорите, които нарушават правилата за движение в бързината да стигнат някъде, рискуват именно да изгубят ценно време.

"Където се налага налагане на принудителни административни мерки, в случая сваляне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се извършва в районното управление, към което работят служителите", каза главният секретар.

Друга обявена в неделя мярка предвижда автобусите да бъдат задължени да монтират видеорегистратори, които да записват в реално време пътната обстановка, както и всяко място на пътниците да бъде оборудвано с колан и те да са принуждавани да го поставят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    68 24 Отговор
    Полицейщина.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    27 47 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Ами нещо трябва да се направи. Скоро няма да има и кой да снимат ако продължава тази война по пътищата.
  • 3 Идеално

    61 5 Отговор
    Ако ,водят всеки който е превишил скоростта в районното ще напишат 3-4 акта за цялата смяна ,и най вероятно ще се задава въпроса:и са кв'о правиме ще ходиме ли до районното??!!а оговора аааа не КОЛКО?!
  • 4 герберизми с клизми

    120 12 Отговор
    Храсти, дървета, частни ладички и жигулки с камери...,връщат се старите средновековни методи на КАТ ! Само това ли успяха да измислят герберастите ?????? Какво, ще помогне това !?!? Единствено, ще се увеличат приходите и корупцията сред полицайте и катаджиите ! Адекватните мерки са хубави пътища без дупки, разумни ограничения на скоростта, а не от 90 на 60 през 100 м. защото имало сергия за тикви край пътя и т.н. Всички знаете за какво говоря ! Докато има всякакви батки и патки, които се мислят за недостижими, щот щели "да звъннат на Бойко" също нищо няма да се промени! Аве накратко докато е тоя модел на държавно управление и коруоция, ако ще дронове да пуснат все тая !
  • 5 аха

    74 5 Отговор
    Тъпанари !!! Няма пътища ,няма пропускливост на пътя , плюс самозванци-малоумници и накрая БУЛГАРЩИНА . В африканските държави, пътищата са пъти по добре отколкото у нас .
  • 6 Истината винаги боли

    33 27 Отговор
    В Германия има поставени камери в обикновени автомобили и явно има ефект.Глобата когато ефективно се прилага има благоприятно действие при нормалните хора.За приматите има зоологически градини(затвор)...
  • 7 Бай Тошо

    16 3 Отговор
    Не всички са куци коне, като тичат бързо да се спъват
  • 8 Не е нужно

    31 5 Отговор
    Ако не дебнат, а стоят открито и контролират всяка кола и за най-малките нарушения, няма да има толкова нарушения
  • 9 haho

    54 1 Отговор
    Тези мерки са с закъснели с 10-15 години. В момента на пътя е абсолютна анархия и за това са виновни именно от МВР. Абсолютно нежелание за справяне с проблемите и прикриване на стотици "богопомазани" за които законите не важат ни докараха до тук. Останалите лоши шофьори са просто овце - повтарят каквото виждат. Минаване на червено, неспиране на пешеходни пътеки, паркиране навсякъде (включително запушвайки последната лента за движение), грешно пренареждане, неправилно изпреварване - кой шофьор не вижда десетки такива нарушения на ден? И колко са санкционираните? Нямам повече въпроси.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 681

    37 1 Отговор
    В повечето случаи е видно, че проблема е или мн стара кола, или мн прост водач или и двете наведнъж. Контрол при даване на книжки плюс технически преглед, а не пусни мигачите... Ой супер е колата. От друга страна побъркаха народа за 27 г, всеки бърза, нерви безброй. Съвсем нормален резултат. Болно общество..... Поколения трябват за да има оправия. Възпитание, образование, ценности... Къде са те сега? Пари, алкохол, лъжи, к..ви, гейове... Е к да стане.
  • 13 Аман от милиционери

    45 4 Отговор
    Ако щете дебнете и от комбайни, преоблечени, като бай Шиле! С 80 % дебили - това е положението. Когато сам нямаш акъл и Господ не може да ти помогне!
  • 14 колани

    45 2 Отговор
    Как колани в автобусите бе ...И кой ще глобявате ..шофьора или пътниците ...ами правостоящите в градския транспорт ..а ми ако глобите Баба Вуна от Цалапица с Мутринските глоби на Тиквата тя ще трябва да кара на фотосинтеза цяла година..и няма и да помисли за автобус ..и ако падне автобуса в река ..как ще се измъкнат от водата Не разбрахте ли вие управляващите го направихте куку този народ и затова стават толкова произшествия ...Шофьора кара и мисли как да изкара седмицата а не се съсредочава върху пътя , мисли за частния съдия изпълнител за големите сметки на разни оператори и за какво ли не .Вие управляващите сте черна прокоба за бълг. народ.
  • 15 Кофтия мат'рял...

    46 1 Отговор
    Привършва дебилизацията на нацията...
    Щом три пъти настъпват една и съща мотика,
    значи нормално е да се очаква и четвърти път !?
    Народът прост, животът тежък, скучен...
    И нацията отива на майна си райна !
  • 16 Радо

    40 2 Отговор
    Хунтата е решила вече да събира пари от дебилите, които гласуваха за нея по всевъзможни начини.
  • 17 яна

    46 1 Отговор
    отвратителна държава и народ,че продължаваме да търпим наглостта и долността им, колко пари ни откраднаха още нямаме 2 нормални магистрали .2023 магистралата да била готова,хората се гласят да кацат на марс тогава ние ще вържем софия варна...ако не беше трагично щеше да е комично
  • 18 асдайсдйасидй

    37 1 Отговор
    А ченгетата като си правят каквото искат, ние как да реагираме? Като паркират като пълни селяци, като карат без винетки и застраховки, че и номера, като имат странични "бизнеси" и ги работят в работно време, вземат подкупи, продават наркотици и правят "чадъри" на мутри????? Дано да няма млади хора до 20-тина години в тая държава, да ги видя управниците от кого ще крадат! Свестните българи живеят извън това извинение за страна, наречено България, моля се скоро и аз да не се налага да робувам на мутри в тая помия.
  • 19 Guest10

    29 0 Отговор
    Високата скорост не е проблем. Други са проблемите като ограничена видимост, отнето предимство, неправилен престой и/или паркиране, които създават предпоставка за аварии.
  • 20 Пешката

    21 0 Отговор
    Тия ченгета говорят по Gsm а и секат завой те кой да прилага закон като те не го спазват няма държава само интереси затова интелигентните се изнасят
  • 21 магистралки

    27 0 Отговор
    Най добре ченгетата ще се дегазират като магистрални труженички ..ще си обръснат краката малко сажди по физиономията и 100% незабелижими .
  • 22 onq s konq

    20 2 Отговор
    Вероятно въпросните затегнати мерки на контрол ще бъдат като мехлем за душата на НЕшофьорите ,а вероятно и на водачите с автомобили на преклонна възраст които са особено щастливи че изобщо се движат.Според мен обаче от цялата работа ще го отнесат СРЕДНАТА И НАЙ-МНОГОБРОЙНА КЛАСА ВОДАЧИ,защото е казано:"Започнем ли да се дебнем,все ще се хванем накрая"...макар и с "малко, но болезнено".А тия с мощните и респективно бързи коли...-ще продължат да си карат по същия начин защото си имат и пари за глоби,и връзки!И не е причината в качеството на пътната мрежа на Германия /в сравнение с българската и не само/ за да имат по-малко ПТП- та на глава от населението,А В МАНТАЛИТЕТА ИМ!Между другото не схващам как новите глоби ще стреснат един пиян или дрогиран водач на МПС/или водачка/,а точно те са потенциалните убийци /самоубийци/ на пътя.
  • 23 ТТтт

    23 1 Отговор
    Свършиха парите и решехте по комунистическия начин да си ги набавите.Направихте си сметката че след 8 месеца гърнето ще е празно и няма откъде да платите на пенсионерите .Тогава знаете какво следва.Улиците ще са пълни а до стените някои ще плачат
  • 24 бай село

    15 0 Отговор
    Значи целта е шофьорите , да не намаляват скоростта , за да пада пара! Страхуват се , не че ще се затрие населението, а че няма да има от къде да падат глоби. Вместо да ги криете полицаите в цивилни коли ги наредете по пътищата , те и без това никаква работа не вършат , и тогава ефекта ще е положителен. Виждайки полицай, или полицейска униформа по пътищата скоростта и нарушенията , драстично ще паднат, дори ще изчезнат! Връщат времената на комунизма , през 70 сте години, когато България беше пълна с Виетнамци , ги качваха , по дърветата , като маймуни , а акумулаторите бяха в канавките и по този начин засичаха скоростта с радарите!
  • 25 дсфопсдфийсдфписдпй

    4 0 Отговор
    И слагам номерата на колата в джоба и толкова да засичат
  • 26 Гроб за ГЕРБ

    10 4 Отговор
    Нещата може да се оправят много лесно,ама властта няма
    сметка.Достатъчно е да издават глоби при снимане на на-
    рушителите и ще се оправим за броени часове.Примерно
    праща някой снимка,как тоя в насрещното е настъпил
    осовата,или минава на червено и веднага нарушителя
    получава глобичка при втора снимка глоба в троен размер
    при трета книжка на трупчета.Ама нали повечето са свои
    хора ,само се вглеждат в старите коли,че им се пречкат
    и всичко свързано с тях сервизи,морги и,какво ли не.
    Е хубаво ама не може всички да сме чиновници да полу-
    чаваме подкупи и да караме нови коли.
  • 27 FUCK THE POLICE

    12 0 Отговор
    СТИГА СТЕ ГЛОБЯВАЛИ НАРУШИТЕЛИТЕ >>> А ПЛАЩАЙТЕ НА СПАЗВАЩИТЕ ... МАЛОУМНИЦИ
  • 28 Колю

    11 0 Отговор
    Скоро ще поискат номерата да си ги носим приготвени в торбичка с 500 лв за заплата.Да не се измъчат с отверката. Торбичката на видно място и измити номерата да не се изцапа някой. 80 % дебили и 100 % от тях са избрани от нас да ни управляват. Там са -работят за нас. И как ще ме накара да ходя до районното след като не съм арестуван за престъпление на мястото му. Какъв документ ще издаде за това. Съдебна заповед ли ,призовка ли и въобще с какво право ще ме води принудително някъде за административно наказание с глоба от 50 лв до 200 лв примерно? Явно мислят за адвокатите хората в народното събрание. Нали и доста от тях са собственици на кантори. И на частно пак ще ни оправят. Ще вземат от нас и от държавата като падне делото за това ,че ме ПРинуждава нещо против волята ми на свободен гражданин. Пак помислете -за налагане на глоба ,равно на арест пред районното или в него за половин ден. Ми ако 3 патрулки са закарали на сила по 5 коли? Идиоти . Не дибили.
  • 29 ААА

    13 1 Отговор
    Съвсем свеж случай от последният уйкенд. Пътуваме със семейството през планинския проход Ихтиман-Самоков-Дупница. Отпред камион , строил ни е в колона , няколко автомобила. И да иска човека да ни пропусне , няма къде. Отбивки няма, завои, видимост лоша, мокро,непрекъснати линии, и знаци забранено изпреварване. Всички кротко си караме зад камиона, и чакаме по права отсечка. Оставил съм си по-голяма дистанция от предният автомобил, и наблюдавам в лявото си огледало.(част от бащините ми съвети). И както често се случва , джигит с мръсна газ се опитва да изпревари колоната автомобили на ТОТО принципа- Печеля или не печеля. Навря се в последният момент пред носа на насрещният автомобил , в оставените от мен път и място, иначе щеше да допълни черната хроника. Как КАТ ще санкционира това?
  • 30 Шаран БГ

    7 3 Отговор
    Някой спомена, че да седнеш зад волана и да потеглиш на път у нашенско, все едно - отиваш на война !
    Грешка! Във войната имаш шанс и да оживееш....
    Стана ужасно да шофираш. Каквито и мерки да се вземат от властите, нашенеца псува , та се къса ! И най-много роптаят против всяка една мярка на първо място -нарушителите, на второ - незнаещите, на трето - тези, които не се опитват даже и да мислят !!
    Моля, нека никой не се засяга ! Задавам прости два въпроса:Колко секунди са нужни на кола с дължина 6 метра и скорост 120 км/ч, за да изпревари друга кола с дължина 6 метра и скорост 90 км/ч ?
    Какви разстояния ще изминат тези две коли за тези секунди ??
    Оставям настрана обстоятелството, че изпреварващата кола е в нарушение превишавайки допустимата скорост на пътя с 30 /тридесет/ км/ч , което също е наказуемо !!!!
    Отговорилият правилно печели близалка и "златната биалетка".
    Щом в Германия за превишение на скоростта с 2/ два / км/ч ми "четоха конско" и само дето не ме глобиха - значи и в България може да се сложи ред и дисциплина ! Плюя на всички "граждански права" и "демократични свободи", щом те са предпоставки, да се избиваме по пътищата. Нека е "полицейщина", ама да знам, че ще се прибера жив и здрав във дома си !!!!
    И друго: Какво предпочитате при нарушение - 100 лв.глоба или 100 тояги на голо ??
    Без " щраф " не може.....
  • 31 Браво

    0 4 Отговор
    Да въведат и закон за тахо-шайби на леки автомобили.
  • 32 ЩЪШКЭФ

    6 0 Отговор
    КАТАДЖИЙСКИТЕ РЕПРЕСИИ НЕ СА ОТ ВЧЕРА.ТО И ПРИ КОМУНИЗМА ЕДНО ОТ РЕПРЕСИВНИТЕ ЗВЕНА СИ БЕШЕ КАТ.
    НАРОДНАТА ОМРАЗА ТОГАВА РОДИ ХУБАВИ И КОЛОРИТНИ ВИЦОВЕ.СЕГА ЩЕ РОДИ - ВОТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.
    ОБАЧЕ ТОВА Е ПРИКРИВАНЕ НА ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ А ТЕ СА.
    АКО ИМАШЕ ХЕМУС НА МИКРЕ НЯМАШЕ ДА ИМА ЧЕЛНИ УДАРИ.АМА ХЕМУС УМИШЛЕНО НЕ СЕ ПРАВИ С КОЕТО СЕ ТРМОЗИ ЦЯЛЯ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ.
    УМИШЛЕНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА БДЖ РОДИ ХИЛЯДИ ТИРОВЕ ПО ПЪТИЩАТА-ГЛАВЕН НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНИТЕ И ГЛАВЕН ПРОБЛЕМ ЗА КАТАСТРОФИ.
    ДВЕ МИЗЕРНИ СЕЛА С ОГРАНИЧЕНИЯ 60 ПОСЛЕ ЦЕЛИЯ ЗАВОЙЧЕС БОАЗ КЪДЕТО ТИРОВЕТЕ ПЪПЛЯТ С 50 И ИДВА ИЗНЕРВЕНИЯ ВОДАЧ НА ДЪЛГИТЕ ПРАВИ И ХУБАВ ПЪТ НА МИКРЕ И ЩЕ НАВАКСВА С МРЪСНА ГАЗ ТОВА Е.
    НЕ САМО КАТ С ЦИВИЛНИ КОЛИ АМИ И С ЖЕНСКИ ДРЕХИ ГИ ОБЛЕЧЕТЕ И ГИ ТУРЕТЕ НА ВСЯКО БЪЗЕ ПО ЕДИН ЕКИП С ТЕЗИ МИЗЕРНИ ОКАЯНИ И УБИЙСТВЕНИ ПЪТИЩА ВСЕ ЩЕ Е СЪЩОТО.
  • 33 Темида

    1 1 Отговор
    Важното е наказания да няма. Нека изчезнем по-бързо...защо ни пречат да се избиваме?!!?!?!?
  • 34 Гост

    6 0 Отговор
    Уважаеми г-н Маринов, не беше превенцията ли основната цел на КАТ?! Какво като снимате нарушителя и след 1 км., примерно, стане поредната катастрофа с нови жертви?! Тогава какво ще кажете?! Може би "ние го снимахме"?! По-добре полицейските коли да са видими, поне на този участък и 1-2 км. след това да се кара нормално... Ама, Вие си знаете...
  • 35 гост46

    4 0 Отговор
    След като не могат да им повишат заплатите законно, дава им се възможност сами да си оправят семейния бюджет.
  • 36 Гражданите

    4 0 Отговор
    Маринов пак към корупция накланяш везните. Дай власт на КАТ и гледай какво става. Пътища няма господа политици. Затова и се трепят всеки ден. Защото крадете затова няма пасарелка на Атия а изтрита пешеходна пътека. Крадливи сте всички и сте тесногръди Ганьовци.
  • 37 коки

    6 0 Отговор
    Логика !
    Вместо патрули по пътищата, които да респектират с присъствие, ще снимаме тайно, за да пълним касичката, пък нека има ПТП-а.
  • 38 Грую

    2 0 Отговор
    Има голям трафик и това разбира се е не е опит за контрол, а за психологическо въздействие върху водачите. Иначе могат да спрат някой и да го глобят, че не си е сложил колан, но човекът си кара бавно полека и спокойно, решил да се придвижи до крайната точка на пътуването и след някой, на когото всичко е изрядно да се претрепе, карайки като бесен, където няма спрели коли край пътя и при това завързан с колан. На това му се вика смесица между теория на вероятностите и и бабаитлък зад волана.
  • 39 ЕДИН ЕЛЮ

    8 0 Отговор
    Против съм пикльовците от КАТ да се крият в храстите. Това не помага хич. Не ми дреме за събирането на глоби, а за живота на хората. Като бях в Черна гора имаше поне 6 патрула на пътя. Черногорците са най-недисциплинираните водачи, терена е планински, а колите мръсни дизели. Обаче техните полицаи са там винаги няма събота, няма неделя, ако нещо не е наред реагират. Това е превенцията. Глоби едно време събираха селските пъдари, та и наш'то КАТ така.
  • 40 Орнела мути

    6 0 Отговор
    Там нали сте сложили камера ефекта от нея да не стават ПТП явно е равен на 0!!!Виновни винаги са шофьорите и никога няма виновен някой от Апи или КАТ която не единствената и важна роля е да рекетират шофьорите а да мислят за тяхната безопасност !!!Има ли някой които ще застане и каже аз не направих нищо за безопасността на пътя аз спирам само коли и карам бмв е 60 с тъмни стъкла щот съм шерифа на района !!!Колко линейки отидоха на ПТП не ми казвайте че са 9 колкото пострадалите че в София са 20 от които половината наработят!!!Камерите ли са най важни !!! Защо не пада цената на Гражданската отговорност караме с колани на фарове има доста патрули с камери както и стационарни и ефекта е пак 0 цените на горе рекет със закон!!!
  • 41 Българче

    3 3 Отговор
    На кой му пука за теб,мен или другия ? До като шофьора станал зад волана и не мисли за пътя по които кара и бърза ,да стигне с някакви 15-20 минути от т.А до т.В с риска на живота си и на другите така ,ще е...Закон има, но кой ли ги спазва?Сигурен съм 100% никои.Огледайте се колко много стари автомобили наводниха пазара(Годни ли са?).Няма свободни паркоместа .ДА и аз некарам нова и мойта е10 годишна ,но напълно обслужена .Консумативите са си едно на ръка.Нови гуми за сезона,ходова част,винетка годишна ,данък,годишен преглед.Не номерата ,да взимат направо книжката и да плаща отначало за искарването с нови изпити на листовки, а бе да го върнат ,както се вика в първи клас.Това по пътя не се издържа и го виждате, само мърморим.Неспазва ме закона и другия е виновен.Замисли се какъв шофьор си и после съди другите.Хора различни сме,но поне да не си пречим.Спазвайте правилника за пътищата и КАТ ,ще са доволни.Повярвайте на нито един полицай не му се занимава с нас.Да и той е един от нас нали."АБЕ ГАЗ ДО ДУПКА!"(МОЯТА КАНАФКА НЕ СИ Я ДАВАМ)
  • 42 Естествен Подбор

    1 3 Отговор
    Никакъв контрол и правила. Да закрием КАТ. Всеки да е свободен да кара както си иска. Естествения подбор ще си свърши работата.
  • 43 сойкаПрисмехулка

    9 0 Отговор
    Държавата не се интересува как да намали броя на загиналите и пострадалите в катастрофи, а крои планове как да си запълва дупките в бюджета с пари от глоби. Подобни санкции с губене на време и ходене по полицейски управления за сваляне на номера са само предпоставка за увеличаване на корупцията, чрез изнудване на хората. За пореден път ще напиша, че е крайно време превишаването на максимално допустимата скорост с над 101км/ч. да започне да се преследва и наказва от закона, като опит за убийство, защото явно се опитваш да убиеш някой, след като караш толкова бързо. Това ще рече, че ако в града ограничението е 50км/ч. и някой мине със 151км/ч. да влиза директно в затвора. Съотвеътно извън града ограничението е 90км/ч. и ако някой се изхвърчи със 191км/ч. също да бъде прибиран на топло. Само и единствено тогава черната статистика ще се промени, защото джигитите ще рискуват личното си време и свобода, семейство и работа, влизайки зад решетките за 4-5 години. Ако евентуално някой няма все пак глава на раменете си, то след като прекара няколко години на топло, може и да се позамисли как да шофира, след като излезе.

    Коментиран от #45

  • 44 България над всичко

    2 1 Отговор
    Просто спазвайте правилата на пътищата и няма да имате проблеми с ушевци. Много е простичко.
  • 45 Я изкарай Гано

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "сойкаПрисмехулка":

    101 е нереално. +51 е за такова наказание. Стават градско 101 и извънградско 141.
    Или понеже колите вече са с по 130+ коня, затова спрягаш 101?
    Идеята е да им купим цивилни коли за още 30милиона, и изобщо никой да не ги знае къде се возят, дремят и коя булка онождат. :) Така няма да ги снимат как спят в храстите!
  • 46 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    Поредните тъпизми!
    Значи видимото полицейско присъствие води до намаляне на скоростта в опасните райони ама явно това е нещо лошо...

    В същото време в статистиката на КАТ четем ,че превишената скорост е причина за едва 4 катастрофи за миналата година от над 6000 и едва 6 жертви от над 750...

    В крайна сметка нищо не правите освен да прибирате едни пари!
  • 47 Driving pleasure

    3 0 Отговор
    а ченгесарчето нещо за купуването на книжки да каже? или вика който има пара да си купи - пазарна икономика е все пак...
  • 48 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    И още една вметка да направя - ключовото в цялата статия е - ЗАПОЧВА ДА ДЕБНЕ - е точно тва прави КАТ, дебне ама за двайсетачка :)
  • 49 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Мен това не ме притеснява, спазвам си ограниченията, максимум 10-15 км да превиша като съм разсеян. Да снимат от където си поискат. Който се прави на джигит и тарикат да му мисли.
  • 50 Коко

    1 1 Отговор
    Докато не променят закона както трябва ще има още много убииства по пътищата ,но явно нямат интерес Шефове на управлния карат мъртво пияни техни колеги също ДАИ те рекетират ,знаеш за нарушение обаждаш се двойна претоварка тов автонобил ама не разполагаме с кантар сложно е всичко е лесно стига да изкате ама като взимаш проценти сложно ще е ми що ви плащат и как ще се промени нещо в БГ
  • 51 Morgoth

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Практиката показва, че въвеждайки обозначение на местата, където засичаме скоростта, това води до намаляване на скоростта в тази отсечка

    Ъъъ, господин идиотизиран катаджия, не е ли точно това идеята на камерите? Не трябва ли да намалят скоростта точно на най-опасните места? Или може би целта е да се отчетат определен брой актове и да се събират едни пари?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове