Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 12:50 1 338 14

Йончева каза с какви пари е направила филма

  • елена йончева-
  • филм-
  • мигранти

Филмът ще бъде предаден на президента, премиера и главния прокурор

Снимала съм филма с моя камера, монтирала съм го вкъщи. Имаме средства, които в парламента ни дават за сътрудници, с тези пари съм го направила. Това каза пред бТВ Елена Йончева в отговор на въпрос с какви пари е заснет филмът ѝ "Граница".

По думите ѝ, в него "става въпрос за търговия с националната сигурност. Продават ни по най-евтиния начин."

Относно думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че на нейно място е щял да върне мигрантите с шамари, Йончева каза: "Г-н Каракачанов, ако беше гледал фирма, нямаше да реагира по този начин, а щеше да бъде обезпокоен от нещата, които се случват. Ние бяхме двама, а не трима. Ние не сме там да бием шамари, няма как физически да върнем тези мигранти затова потърсихме най-близкия патрул на "Гранична полиция."

По обвиненията към нея, че е провалила акция на "Гранична полиция", депутатът от БСП заяви: "Ако сме провали акция на полицията, те явно не са знаели за тази акция, защото не можаха да ни локализират в продължение на 20 минути. Ние не правим този материал, за да покажем, че някой преминава границата, а да покажем корупционната схема, която става с изграждането на това съоръжение."

Йончева обяви, че филмът ще бъде предаден на президента, премиера и главния прокурор.

"Г-н Симеонов, който казва, че филмът е скучен, нямам информация, че е филмов критик, но е вицеприемиер. И като такъв трябва да каже къде са отишли тези пари", допълни още Йончева и направи сравнение с гръцката ограда, която, по думите, ѝ е в пъти по-добра и по-евтина.

За оставката на Димитър Главчев Йончева допълни:

"Това не е победа, а позор за европейски парламент. Нямаше причина да се отнема думата на Корнелия Нинова. Големият проблем е, че той си подаде оставката, за да няма скандал в Европа. Не мисля, че това беше негово лично решение."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Крум

    12 14 Отговор
    Тази не беше ли голямата любов на Станишев? Шуро....какво му казваше г-жа Нинова? Всички са комунисти! Още 50 години трябват, за да им се изкорени мисленето.

    Коментиран от #5

  • 2 юрист

    12 14 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: . Имаме средства, които в парламента ни дават за сътрудници, с тези пари съм го направила....“ Ерго:
    1. Не си го направила с част от личните си спетявания
    2. Си го направила с част от парите, които “парламента ви дава за сътрудници“- т.е. ползвала си пари на бг. данъкоплатец, защото от бг. държавен бюджет идва покриването на всичките ви финансови пера- включително и плащането на заплати/ хонорари на сътрудници на депутати, защото ти, йончева , имаш качеството “народен представител“ в сегашното НС, видно от тук “....НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ Намерени 1 резултат(а) ЕЛЕНА НИКОЛОВА ЙОНЧЕВА“ http://www.parliament.bg/bg/MP
    3. Филмът ти е платен с ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ- т.е. с част от парите от бг. държавен бюджет, които се полагат като трудово възнаграждение на сътрудниците на депутатите от 44 НС.

    Коментиран от #4

  • 3 Брат ми

    12 14 Отговор
    Ей тая е мнооо нагла ...
  • 4 Пазарен Либерализатор

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Сложно се изразяваш, напиши го с 2 лесно смилаеми изречения.

    Коментиран от #6

  • 5 hh88

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хан Крум":

    Започвай да изкореняваш:
    Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията.
    Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ
    Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител
    Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен
    Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията
    Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив
    Пламен Нунев – редови член на БКП
    Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка:
    Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.
    Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).
    Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет.
    Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.
    Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
    Лиляна

    Коментиран от #9

  • 6 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Не мога- двете лесносмилаеми изречения няма да покажат причинно следствената връзка между моите съждения и думите на йончева. Пък и не съм трол, че да напиша 2 лозинга и да ми се отчете това за 1 брой платен партиен или проруски коментар...
  • 7 юрист

    5 7 Отговор
    Започва блек фридей по е- магазини- лек и успешен ден на форума, защото аз изчезвам от него:)

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хан Крум

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "hh88":

    И децата в децката знаят, че ББ беше охрана на Комунист 1. Всички са с този манталитет! Няма ръководен кадър в БГ, който да не е кт. Кой краднал - краднал, ние продължаваме!
  • 10 кучето шаро

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    ЧАО.......
  • 11 Хан Крум

    5 7 Отговор
    Много ми е чудно, комунистите като видите червения цвят на минуса отляво и ви привлича да го натиснете, нали? Просто ви е от вътре червенкото :)

    Коментиран от #12

  • 12 Пабло Ескобар

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хан Крум":

    Щом те дразни-да натискат!
  • 13 Чифликчия

    4 7 Отговор
    Тази паша що не работила в парламента? Там кьдето и плащат. Малко работа има там? Или си я е свьршила всичката? Че ми пьлзи по сокаци и дерета. Какво ще стане ако работник си напусне работать и отде някьде кьдето му харесва в баня или сауна например? Уволнение. А тази пача, кой я контролира? плащат и в парламента, седи там и работи. Ето кьде отват нашите даньци. Как не я е срам!!! На народни пари да си прави кефа! Колко може така? Защо никой от началниците и не я пита кьде е била, когато е отсьтвала от работа. Парламента е дьржавен и там работниците се казват депутати, схемата е сьщата като навсякьде, но за сьжеление там не питат кьде беше и какво прави, но заплата получават. Това означава че това предприятие е...... ? Неефективно и се явява ПАРАЗИТ! А какво правят с такива? ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове